Kje se dobro je?
#3941
Ker mam navado da stvari, ki jih ne poznam tudi komentiram ne, tako da se bom o vrhunski voznji poceni e39 ognil komentarja, definitivno pa vrhunsko za 5,5€ ne mores jest. Kot je rekel Miha, lahko je okusno, lahko je nasitno, lahko je 3x prevelika porcija, vrhunsko pa to ni.
|
Prikaži več možnosti
|
#3942
Za vino je tudi pomembno, v kakšni embalaži je. Če boš na mizo postavil vino v tetrapaku iz lidla, ga noben še povohat ne bo hotel. Če pa to isto vino iz tetrapaka preliješ v kanto in rečeš da si ga prinesel direkt iz zidanice, ga bodo pa vsi hvalili, kako je dober.....Večina folka nima pojma. Samo da je domače, pa je dobr. |
Prikaži več možnosti
|
#3943
Takole je en kitajc dolga leta za nos vlekel vse preizkusevalce vin in ostale poznavalce. Saj veste k povohajo kozarcek, spijejo pozirek in potem filozofirajo o rožicah in sadnem priokusu in nato izpljunejo. V glavnem kupoval na kitajskem tetrapake, v evropi lepe flaše, etikete je pa sam printal. So ga razkrinkali sele po vec letih in hitro pometli pod preprogo
|
Prikaži več možnosti
|
#3944
Imam. Ampak k sreči moj želodec ne prebavlja samo določenih stvari, naprimer kisle hrane (zato večine kislih vin ne maram in tudi pivo mi ne diši - brez problema pa lahko pijem sladke pijače, tudi alkoholne), z mesom, krompirjem in ostalo mastno hrano pa nimam nobenih problemov. Hvala bogu, tako lahko vsaj uživam v tisti hrani, ki jo imam rad The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
#3945
Tu ne gre za noben pristop, zadeva je čisto osebne narave. Začelo se je s trditvijo Jerch_a, da se poceni ne da jest in da so vse poceni restavracije, po njegovem, menze, ki servirajo samo "nadomestke" za hrano. Na take trditve pač ne morem ostat tiho, ker to še zdaleč ni res. Mene ne moti če se mi kdo posmehuje ker jem malice za 5,5 eur, saj se tudi ponavadi vozim z avtom na jeklenih platiščih in stanovanje opremljam s kosi pohištva ki jih poberem zunaj pred blokom pred kanto za smeti, ker jih je nekdo vrgel stran. Vidiš? Dol mi visi kaj si ljudje mislijo o meni, komplet in popolnoma. Tako da ker v celoti sprejemam kritike in posmehovanje na svoj račun (kar pa še ne pomeni apriori, da sem tiho ko mi kdo kaj reče), si jemljem tudi pravico, da jaz malo podrezam druge. Pravično? Meni se zdi, da je. Tako da kar se tiče tega da se posmehujem nekomu ki je za 300 eur, ja, res se mu bom posmehoval, če bo za 300 eur naročil in dobil zanič hrano. Če bo za to ceno dobil vrhunsko hrano se mu bom pa mogoče kdaj celo pridružil, šparanje na gumah in pohištvu in konec koncev tudi na vsakdanjih malicah ima namreč to dobro lastnost da človek zaradi tega nekaj prihrani, tako da mi ni problem dat 300 eur za eno kosilo ali večerjo. Samo se bom najprej prekleto dobro prepričal da bo tista večerja res super fantastična, sicer mojega denarja tam ne bodo videli!
To je tisti ki je stregel Madura, ane? Za moje pojme odvraten in do konca antipatičen tip, ampak hej, ima vsaj svoj stil, kar je pa tudi nekaj. Privoščim mu uspešno kariero. The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
#3946
Zakaj ne moreš vrhunsko jest za 5,5 eura, no pa mi povej. A mogoče zato, ker zraven tebe sedi par delavcev v delovnih oblekah in jejo isto hrano kot ti? To je lahko edino kar te zmoti, hrana je namreč tam (kjer jaz jem za to ceno) vrhunska. OK bom rekel tako, ne vem kakšna je hrana ki jo prinesejo kraljem in predsednikom, vem pa kakšna je hrana v hotelih s 5 zvezdicami in tista v moji "menzi" za 5,5 eura ji je popolnoma enakovredna! Vse kar moji restavraciji manjka je show, lokacija in druga klientela. Kuhar bi šel lahko komot kuhat v slow food restavracijo ali pa v odličen hotel, prepričan sem da bi dobil izredno visoko oceno tudi pri ocenjevanju. Spomnimo se ženske ki danes velja za najboljšo slovensko kuharico, Ane Roš. Nje ni popolnoma nihče poznal dokler je niso slučajno odkrili, zdaj kuha pa samo še za smetano! No jaz upam da bo tale "moj" kuhar ostal skrit pred javnostjo hehe, da bom lahko jaz še vedno jedel njegove mojstrovine po socialistični ceni. Čeprav mu v bistvu želim da bi mu uspelo, ker se revež fejst matra v svojem poklicu, lokal je že zelo znan po dobri hrani in ni lahko nahranit 30 ljudi ki vsi naenkrat pridejo na malico/kosilo ob isti uri, to je živa jeba.
Poroči Filipinko pa jo boš lahko jedel vsak dan in to boljšo kot jo skuha slovenski kuhar, Filipinci imajo svoje recepture... jaz sem jo jedel že tolikokrat, da mi že iz ušes ven teče
Ja itak da ni, ker ne stane 500 eur ampak 5 eur. Če bi ta ista hrana bila postrežena v vrhunski restavraciji in bi bil račun 100-krat višji bi pa lahko rekel da je vrhunska, ane? The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
#3947
Evo to je to, folk dejansko ocenjuje stvari po embalaži in ne po vsebini. Tudi tisti ki dajo 500 eur za kosilo jejo zelo podobno kot tisti za 5 eur (ampak pazi, to je možno samo v SLO in še malo kje po svetu, ker nimajo vsi poceni odlične hrane, sploh ne v restavracijah), priznali pa tega ne bojo nikoli, ker morajo pač nafutrat svoj ego in bi bili strahotno užaljeni, če bi vedeli da ne jejo nič boljše kot reveži The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
#3948
Za Grofa sem si rekel , dajmo jim še eno šanso po parih letih, vsak si jo zasluži in jo bodo dobili ko se bom vračal z oddiha. Uf a kar papirnato napitnino si jim pustil, ti pa nisi kar tako, pomoje te ne bodo nikoli pozabili, napitnino bodo pa dali v okvir in napisali to je pa kromič pustil, ker je bil full zadovoljen , ker smo mu prinesli drugo porcijo. Urejal magic man, 24.08.2019, 21:53. |
Prikaži več možnosti
|
#3949
Mogoče ji je dal pa prtiček, kje pa piše da mora bit napitnina v denarju.
To sem pa tudi jaz zadnjič jedel, samo da so imeli okus po drvah nadevani lignji. Sem šele potem pogrunal da je to zaradi zobotrebcev s katerimi jih prebodejo da ne razpadejo med pečenjem, no vseeno so bili dobri. The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
#3950
ja jerry, kako si vedel?
ti sigurno rečeš da ti zaokrožijo malico ki je 5.5€ na 5€ da maš kej od tega. |
Prikaži več možnosti
|
#3951
Ma ne ne, jaz rečem kelnarci da ma lepe oči in potem se včasih zmoti in mi nič ne računa, misli da je že plačano. Ti pa verjetno kozarec in krožnik spoliraš, vsak se po svoje znajde. The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
#3952
|
Prikaži več možnosti
|
#3953
Če boste šli na počitnice v Albanijo ne pozabite plačat računa, da se vam ne zgodi tole:
https://www.24ur.com...i-gostinec.html The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
#3954
So mu že podrli Albanci baje, ker je imel vse na črno zgrajeno in brez dovoljenj za obratovanje. |
Prikaži več možnosti
|
#3955
Zato, ker za 5,5 € ne moreš dobit kvalitetnega mesa! razen če si vegi, pa ješ maco, pa alge de la kovk.
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
|
Prikaži več možnosti
|
#3956
Aha, enako kot za 2.000 eur ne moreš dobit kvalitetnega avta, ker so kvalitetni samo tisti od 80.000 eur navzgor, ane? The Best Never Rest |
Prikaži več možnosti
|
#3957
Lej, za 5,5 € pač ne moreš zredit piščanca v Sloveniji, lahko ga kupiš za 3,99 napitanega do kraja, lep debel, mmmm, al pa dobiš domčega, kjer je kila 10, z vsem zraven, zdaj pa probaj.... pridi enkrat k meni probat razliko, pa povej. Da o govedini ne govorim al pa o Nojevem stejku Urejal Plavi, 24.08.2019, 23:37.
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
|
Prikaži več možnosti
|
#3958
Si napisal gobedini, sem mislil , da je to kakšen novi križanec med gobo in govedino |
Prikaži več možnosti
|
#3959
Ne vem kako je v gostilnah, doma iz pridelane zelenjave za 5.5 eur pripravis tak zdrav obrok, da na manhattnu placas zanj 500eur.
V glavnem tole z vinom me je spomnilo na zadevo s pivom, ki se zadnje case dogaja. Serjejo ga z vsemi mogocimi domacimi pivovarnami in okusi, priokusi ceprav imajo vsa enak okus, vecinoma kot en dan odprt postan lasko v katerega dodas 0.01dlc viskija. Priznam, da je tudi mene motilo v zacetku 2000 tja do 2005. Takrat sem bil prisiljen sluzbeno obedovati dosti zunaj, pa se micne gospodicne zacnes spoznavati in ker vina ne pijem kot vecina deklet sem bil obsojen na lasko in union. Tako, da sem vecinoma ostal pri wiskyju... te pa cudno gledajo, ko jih srkas za kosilo. Kasneje v tujini je bilo bolje, ker imajo tudi kulturo pivopitja, sploh belgijci in se visje pravi tevtoni.. ampak to je druga zgodba.. V zacetku 2005 smo s kolegi nabavili vse za domaco pridelavo piva. Verjetno eni prvih v sloveniji ampak smo pogruntali, da je prevec dela in, da gre zgolj za odtenke. V razumljivem jeziku povedano, po enournem teku, triurnem kolesarjenju se vedno raje spijem iz piksne mrzel union ali lasko kot topel super duper pir iz domace pridelave z lepo nalepko. Z experimenti smo nehali tam 2010. Gre pa zato, da ja, z leti zacnes na to gledati malce drugace, drugega bolj minimalisticnega zornega kota. Urejal jjjernej, 25.08.2019, 10:56. |
Prikaži več možnosti
|
#3960
Jerry, Azijke mi nikakor niso po mojem okusu. Bil lani v Pattayi in v celem dopustu, če sem videl 2 všečni, pa sem potem že pomoje kar nekoliko spustil kriterije proti koncu. |
Prikaži več možnosti
|