Skoči na vsebino

 

Kje se dobro je?

* * * * * 2 glasov

  • Prijavi se za objavo odgovora
6296 odgovorov v temi
Mat xxl
Mat xxl

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 13 458
  • Avtomobil: BMW

#5841

Joj, če bi vi videli, kake modifikacije mesa vse so možne, bi se za glavo držali, poznavalci pa vemo.....

 

Italjani slovijo po tem, da ti prodajo odpadek, ki pa na kocu sploh ne bo slabega okusa, bo mehak in vse, in nepoznavalci bodo srečni.... 


Prikaži več možnosti


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 33 196
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#5842

Hay!

Brez veze to sem pisat, ker je vecini to kul. Kaksen se litrco cole cez zvrne in je..
 
joda a si dol na otoku ujames kaksnega lignja al so ti novozelandski brez okusa kul? Popolnoma enaka je primerjava pave mozarelle in tega kar je na slikah. 
Je naj vsak kar mu pase in hvali kar mu je dobro. Tezava je, ko se hvali soliter, glutaminat, cuker, kislino in barvo, ki zakrivajo od qrca sestavine. Sva ze obdelala to pri soku (narejen iz praha oz po domace iz zgoscenega soka), ki to ni in se cem.. 


... kot sem napisal, pica iz pekarne je pica za domov, za po cesti, pica iz picerije je nekaj drugega, no vsaj naj bi bila....

ne lovim rib, niti lignjev.... ko pa jem lignje na morju, pa vedno jem domače...

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 10 500
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#5843

Hay!

... kot sem napisal, pica iz pekarne je pica za domov, za po cesti, pica iz picerije je nekaj drugega, no vsaj naj bi bila....
ne lovim rib, niti lignjev.... ko pa jem lignje na morju, pa vedno jem domače...
lp
joda


Joda, ni bistvo da je tuje al domace..
Kot ze 100x v tej temi, se bom spet ponovil; vsak ima pravico pohvalit karkoli zeli. Fer do ostalih bi pa bilo, da doda cenovno komponento in pa komponento priloznosti. Torej nic ni slabega, ce nekdo pohvali zelo poceni kantino, ko streze dnevne malice. Tudi ce so sestavine slabe, je lahko kelnarca obdarjena, je lahko tam cisto in sveze, magari z nadomestki in salamo s solitrom oz glutaminatom :)


Imam kolega, ki ima oljarno. Zelo napredno, tudi zaradi EU sredstev. Ne dalec stran drugega, ki prideluje vrhunsko vino, je enolog in tudi svetuje svetovno priznanim vinarjem. Vsak, ki misli, da z vrhunskimi izdeki zalagajo vsepovprek se moti. Hitro tudi top odjemalci vprasajo, ce je kaksen “cuvee” olja s plodovi iz vprasljivih drzav za cetrt cene, pojavi se tudi trgovec, ki postavi odkupno ceno, da lahko vinar kandidira samo ce kupi najbolj cheap grozdje in ga s cukrom nabije na zeljene parametre. Pa seveda s selektivnim kvasom, ki umetno pricara ne glede na letino to kar mora na flasi pisati ;)
Prebledel bi, ce bi vedel kako malo gostincev dejansko ne vprasa za ceno, ampak hoce najboljse in le to gre cez jezik ter odobritev glavnega kuharja.. ampak saj jih razumem- kdo pa bi to placal?
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 79 002
  • Lokacija: Golobnjak
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#5844

Meni se pa zdi da nekdo v Švici spet peče 3 mesece stare prešvercane zamrznjene ribe in patagonske (opa!) lignje, zraven grizlja prepečenec ker ena taka normalna večerja kot jo pri nas dobiš za 20 eur tam stane 150 eur, česar si ne more privoščit, pa si zato dviguje ego s šimfanjem slovenske hrane. 

 

Jerch_, po tvojem pisanju sodeč bi sklepal da ješ boljše kot kralj, ko te človek povabi da pokažeš slike kaj imaš na mizi je pa na fotkah ena taka sirotinja, da se človeku skoraj zasmiliš in bi ti šenkal 5 eur, če bi sedel zraven tebe. Svoje uiber_super_duper_vrhunske patagonske lignje si samo v tej temi omenil že vsaj 4.568-krat, a se ti ne zdi da je bilo dovolj? Vsa čast da takole na daljavo forumašem ne samo gledaš na krožnik, ampak celo znaš do grama natančno naštet vse aditive in sestavine hrane, ki jo uživamo - res si as med asi  :bow

 

Ti praviš da imaš kolega ki imata oljarno in vinarno, kul, jaz imam pa kolega, ki ima gostilno in k njemu hodim jest praktično vsak dan. Kosila pri njem so sicer malce dražja, tam enih 18 eur dam v povprečju da se do sitega najem, ampak zdaj vsaj vem zakaj je tako, kvalitetni aditivi kot so soliter, glutaminat in podobno pač stanejo. K njemu hodi vsa smetana s tistega konca od župana do lokalnih puničev, še Jankovič se kdaj pa kdaj ustavi pri njem, moj Caddy je vsakodnevno ponosno parkiran med ferđoti, lamboti, porhi in podobnim plehom. Zaradi takih strank nebi nikoli niti v sanjah pomislil da so v njegovi hrani taki dodatki kot praviš, saj lastnik oštarije zagotovo škrtari pri naročanju. No, ti očitno veš nekaj kar oni/mi ne, zato se ti lahko samo zahvalim da si mi odprl oči in bom naslednjič raje kot da bom šel tja na kosilo iz hladilnika potegnil 3 mesece staro zamrznjeno orado, zraven si bom popekel še malo patagonskih lignjev enakega plemenitega letnika in bom živel 110 let, zavoljo tako pristne zdrave hrane. NOT :nono V resnici sem tako naveličan tvojih patagonskih lignjev, da če jih bom slučajno kdaj zasledil na meniju kake restavracije, bom natakarju raje rekel naj mi pripravi palačinko iz blata, pečeno na odpadnem olju iz kitajske kanalizacije. Btw, palačinke iz blata čisto zares jejo reveži v južni Ameriki (pa verjetno še kje) ker nimajo drugega za dat v usta in Kitajci hrano čisto zares pripravljajo na olju iz kanalizacije. Seveda ne vsi, pač pa zgolj "elita". Me zanima kaj bi ti rekel ko bi probal njihove specialitete, pomojem jih nebi jedel razen v primeru, da bi bilo blato in odpadno olje uvoženo iz Patagonije - tisto bi bila pa potem čisto druga stvar in bi ji pel hvalnice na vekov veke, kanede ;)

 

 


Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 10 500
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#5845

D27611D9-6689-4E71-8464-EE8AAD80A734.jpeg

Ne rabim svercat divjega brancina, ker ga legalno uvozim ;)
Za nekoga je to kraljevsko, za drugega pa revno.. meni je bila ok danasnja vecerja.

Sicer pa Patagonski ligenj je lahko cisto zdrava stvar. Res da nima okusa kot jadranski, ampak drugega ni spornega. Pameten ostir jih za 1 dan namoci v mleko, da povlecejo ven malo laktoze, ki da potem sladek okus, kot ga majo jadranski. Tudi v tem ne vidim nic spornega ;)
Hujse je, ko se mlati pango, ko se mlati hrano za katero se ve da je izvor sporen. Ampak zakaj bi se sekiral? Ce so tebi kul tako pridelane stvari jih jej in uzivaj 110 let. Jst ne jem zato, da bi se nahranil. Kolikokrat mi rata, se potrudim jest iz uzitka. Ampak kaj bi tebi govoril… to je enako kot bi svoji mami razlagal, da se da z avtom peljat tudi iz cistega uzitka. Razumela me itak nebi, kot me ti ne za hrano ;)
Prikaži več možnosti
    • MajoR in MehMan uporabnikom je všeč to sporočilo


anita_a
anita_a
  • Uporabnik
  • Sporočil: 4 563
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: hitro kolo

#5846

Jerch, brez zamere, ampak glede hrane deluješ že rahlo paranoičen. Kot tisto, kdor je v splošnem nategun, bo povsod videl in srečal nategune. Stres okoli prehranjevanja pa spet ni tako nezanemarljiv.
Prikaži več možnosti
    • Jerry, soulfly in perobmw uporabnikom je všeč to sporočilo


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 33 196
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#5847

Hay!

attachicon.gifD27611D9-6689-4E71-8464-EE8AAD80A734.jpeg
Ne rabim svercat divjega brancina, ker ga legalno uvozim ;)
Za nekoga je to kraljevsko, za drugega pa revno.. meni je bila ok danasnja vecerja.


... evo od tega bi jaz lahko pojedel samo krompir, pod pogojem, da bi bil brez čebule.... v nasprotnem grem raje k šiptarju na burek, mi bo vsak želodec preživel...

Lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


the_one
the_one

    Novinec

  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 740

#5848

Saj se ful trudite, ampak vam ne uspe se zmeniti o osnovnih pojmih.

 

- Draga hrana ni nujno kvalitetna hrana. In obratno.

- Vecini ljudi je precej vseeno kaj je na krozniku, dokler je to okusno. Nima veze ce so to brezposelni hobi smetarji, inzenirji, ali pa privatniki z osemmestnimi ciframi na TRR. 

- Eden glavnih razlogov za bolezni danasnjega casa je hrana. Fast food v lokalnem kiosku, zmrznjeni cordon bleu iz lidla, ali pa ribji fileji iz zanikrnih, z antibiotiki nafilanih in prenatrpanih ribnikov v vietnamu. Ce zivis pretezno od tega, potem zelo verjetno ne bo trajalo dolgo...

 

Potem pa pride do tega, da nekdo ki mu je lokalna menza sveta ne razume nekoga, ki zmrzuje meso ki je odraslo na travniku in oba ne razumeta nekoga, ki ne je nicesar, kar ni na jedilniku lokalnega siptarja :)


Prikaži več možnosti
    • bmw330cd, soulfly, MajoR in 8 ostalim je všeč


ace
ace
  • Uporabnik
  • Sporočil: 764
  • Lokacija: Lj
  • Avtomobil: MB

#5849

To kar je napisal jerch bi morali učiti v prvem razredu, da bi ljudje dobili malo širine za kritiko pri tako pomembni osnovi kot je hrana.
Seveda sta se vžgala dva taprava, brez enega pravega kontra argumenta, ker tričetrt jerchevega zapisa sploh ne razumeta.
En nabija o lambotih pred gostilno, drug se zapiči v sestavine, ki jih nemara...kar pa roko na srce, nobenega od nas to ne zanima.

 

Šunka za 3€/kila je strup, soliter je strup in nadomestek sira je strup. In pica sestavljena s tega sranja je prvo ogabna po okusu in drugo zelo "blagodejno" vpliva na človekov razvoj.

Ne rečem, je za zapolnit želodec, če je kriza na poti, da bi pa užival v okusu/hrani pa nas prosim ne nategovat.

Aja pa to je info s prve roke, sem se tam ustavil nekajkrat, važno da so tebe joda kupili z zastonj roglički, ipak je nekaj đabe za tebe majka ;)


Prikaži več možnosti
    • dylan_dog, Svetnik, SILVEKK in 3 ostalim je všeč


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 79 002
  • Lokacija: Golobnjak
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#5850

Jerch, brez zamere, ampak glede hrane deluješ že rahlo paranoičen. Kot tisto, kdor je v splošnem nategun, bo povsod videl in srečal nategune. Stres okoli prehranjevanja pa spet ni tako nezanemarljiv.

Itak, si sploh ne predstavljam kaj mu mora dogajat v glavi če se kdaj zgodi da ga zaloti lakota, pa v bližini ni patagonskih lignjev, jadranskih rakcev in pristnega vina od njegovega kolega enologa... da ne omenjam kako zafrustriran mora bit ko v restavraciji z grozo ugotovi, da olje ne ustreza standardom njegovega naprednega kolega oljarja  :napaka

 

Jerch sorry, ampak tole je res paranoično. Jaz sem imel podobno izkušnjo v mladosti ko je bila moja mama striktna zagovornica naravnih sestavin hrane (pa ne samo hrane, ampak tudi medicine in ne vem česa še vsega) in nas je posiljevala s tem 24/7, ni bila lepa izkušnja. Tebe sicer ne poznam, ampak upam da svojih bližnjih ne posiljuješ s tem kar tukaj pišeš (recimo da verjamem da se tu samo bahaš s svojim poznavalstvom), ker jim bo slej ko prej zadosti tvojih modrosti, pa tudi tebe. Ne vem ali je fotka tvoje večerje realna ali si se malo zlagal in si prilepil sliko nedeljskega kosila, ampak če tole ješ vsak dan, potem si sploh ne predstavljam kako se počutiš ko se znajdeš v situaciji, ko na dosegu ni super_kakovostne hrane. Jaz sem včasih tudi jedel za večerjo praktično samo ribe ki mi jih je žena pripravila na svoj filipinski način, pa sem se jih prenažrl in jih zdaj še povoham ne več. Ne bom ti povedal kaj sem jaz jedel za večerjo ker skrbim za tvoje zdravje, ob omembi konzerve (pa čeprav najboljše in najdražje - Rio Mare recimo) bi se ti znalo verjetno zakolcat, če ti rečem da sem šel na burek bi kozlal in če ti povem da sem v juho namesto doma izdelanih ženinih žlikrofov raje stresel interšparove jušne kroglice, bi bil v dvomih če boš od vsega hudega sploh preživel do zore prihodnjega dne. Malo se skuliraj in umiri živce, saj te bojo sicer še v nočnih morah preganjale pošasti v obliki gojenih orad in brancinov, ki lulajo in kakajo solitre in glutaminate ;)


Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 10 500
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#5851

Jerch, brez zamere, ampak glede hrane deluješ že rahlo paranoičen. Kot tisto, kdor je v splošnem nategun, bo povsod videl in srečal nategune. Stres okoli prehranjevanja pa spet ni tako nezanemarljiv.

Haha.. Meni ni stres. Kar kuham sam se potrudim za normalne sestavine (nekomu so pa to super extra zdrave). Sem krvav pod kozo, tako da zapase tudi meni pizzaburek ali pa big tasty z bakon in se milijon drugih stvari. Vse to pojem brez slabe vesti....


Hay!


... evo od tega bi jaz lahko pojedel samo krompir, pod pogojem, da bi bil brez čebule.... v nasprotnem grem raje k šiptarju na burek, mi bo vsak želodec preživel...

Lp

joda

Te popolnoma razumem. Vsak uziva v svojem ;) in prav je tako.

Ne vem sicer, kaj bo zelodcu hudega z radicem in brancinom, ampak ok.

 

PS: cebula je karamelizirana z Malvazijo in jo je se moj otrok pohvalil, ki sicer ne mara cebule. 


Prikaži več možnosti


perobmw
perobmw

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 9 584
  • Lokacija: SnoopyLand
  • Avtomobil: --------:)

#5852

@Jerch,jaz sem tudi dobil občutek,da znaš zakomplicirati v gostilni če ni 101% vse tipi topi.
The M3 Coupe. You’ll never look back!
Get In, Sit Down, Shut Up, Hold On! M3 goes on!!
Prikaži več možnosti


nexus
nexus

    Začetnik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 144
  • Lokacija: Trbovlje
  • Avtomobil: Scott Genius eRide

#5853

Zanimivo, jaz sem bil ta vikend po dolgih letih, kolegi tja redno hodijo, zato smo šli skupaj. Moja izkušnja je zelo pozitivna, s tem da smo naročili tako družinsko, kot dve veliki pici in ni bila nobena trda ali kakorkoli neokusna, meni podobna kot v Guliverju (Marno) npr., kjer imajo tudi dobre pice .

Zjutraj sem tole prebral, popoldne pa sem se slučajno znašel na Vranskem in zavil k Taubiju. Obisk sem imel v planu že nekaj let, ker je gostilna v domačih krajih precej dobro zapisana. Pica je bila sveža, vroča in okusna, na mizo pa je prišla cca. 10 minut po naročilu :) Priporočam :ok


Pripete slike za predogled

  • 20220927_171035.jpg

Vinska trta nima grla da bi sama vince žrla.

Prikaži več možnosti
    • Martini Racing in Borut30 uporabnikom je všeč to sporočilo


Jogurt
Jogurt
  • Uporabnik
  • Sporočil: 80
  • Lokacija: Au
  • Avtomobil: Lancer

#5854

Zjutraj sem tole prebral, popoldne pa sem se slučajno znašel na Vranskem in zavil k Taubiju. Obisk sem imel v planu že nekaj let, ker je gostilna v domačih krajih precej dobro zapisana. Pica je bila sveža, vroča in okusna, na mizo pa je prišla cca. 10 minut po naročilu :) Priporočam :ok

uf nexus, tole zgleda zanč sorry


Prikaži več možnosti
    • Gora91 je všeč


airmike
airmike

    Začetnik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 721
  • Lokacija: Heilbronn,DE
  • Avtomobil: Suzuki Swift Sport

#5855

uf nexus, tole zgleda zanč sorry


Pol še niste pice v Nemčiji vidli če je tole zanič....
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti
    • timej98 in puhecfan uporabnikom je všeč to sporočilo


simcc
simcc
  • Uporabnik
  • Sporočil: 372
  • Lokacija: ljubljana
  • Avtomobil: 335

#5856

Hay!

 

...za domov se pica kupuje v pekarni in jo kupujem samo v doni, druga stvar je pa če greš na pico v picerijo.... ena boljših je bila tale...

attachicon.gifreceived_358318325536874.jpeg

lp

joda

Hay!


... kot sem napisal, pica iz pekarne je pica za domov, za po cesti, pica iz picerije je nekaj drugega, no vsaj naj bi bila....

ne lovim rib, niti lignjev.... ko pa jem lignje na morju, pa vedno jem domače...

lp

joda

Sploh ne razumem tega argumenta? pico za domov lahko vzameš kjerkoli, v vseh picerijah imajo embalažo/karton in jo vzameš za domov. Sploh pa zdej ko imaš wolt in glovo. 
Eni malo mešate pojme, če je pica velika in je poceni, je to še vedno daleč od dobre pice. Sploh pa potem to zagovarjat z izgovori "za domov" wtf. Že na  sliki zgleda ogabno, da te mine da bi probal.
Dejte bit mal objektivni, pa predn stisnete objavi dvakrat premislite ali to paše v "kje se dobro je"

btw kaj so domači lignji? :)


Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč


magic man
magic man

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 289
  • Lokacija: bananastan
  • Avtomobil: Božje vozilo in e60

#5857

Zjutraj sem tole prebral, popoldne pa sem se slučajno znašel na Vranskem in zavil k Taubiju. Obisk sem imel v planu že nekaj let, ker je gostilna v domačih krajih precej dobro zapisana. Pica je bila sveža, vroča in okusna, na mizo pa je prišla cca. 10 minut po naročilu :) Priporočam :ok

Ja tole testo je pa čisto nekaj drugega kot sva miodva dobila huje kot podplat.

Na tej tvoji se sicer malo preveč gor nametano pa ajde. :-D
 


Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 33 196
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#5858

Hay!

Sploh ne razumem tega argumenta? pico za domov lahko vzameš kjerkoli, v vseh picerijah imajo embalažo/karton in jo vzameš za domov. Sploh pa zdej ko imaš wolt in glovo. 
Eni malo mešate pojme, če je pica velika in je poceni, je to še vedno daleč od dobre pice. Sploh pa potem to zagovarjat z izgovori "za domov" wtf. Že na  sliki zgleda ogabno, da te mine da bi probal.
Dejte bit mal objektivni, pa predn stisnete objavi dvakrat premislite ali to paše v "kje se dobro je"
btw kaj so domači lignji? :)



... jaz pač ločim 3 vrste če se to lahko tako reče pic.

* Za domov so iz pekarn in pidobnih fast food zadev
* za jesti v piceriji in tiste nebi naročeval za domov ker je shladi itd.
* in narejena doma.

in ta iz done je med vsemi za domov ki sem jih orobal majboljša in niti ni poceni, 10€.

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti


krt
krt

    Alias Cavazza

  • Uporabnik
  • Sporočil: 19 102
  • Lokacija: Sevnica

#5859

No, v nedeljo smo bili po dolgem casu spet v Cuku in lahko recem, da delajo res vrhunske pice. Pravo napolitansko testo in kvalitetne sestavine.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Nixxon in MehMan uporabnikom je všeč to sporočilo


Miholl
Miholl

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 7 231
  • Lokacija: Obertauern
  • Avtomobil: 523i

#5860

Nekdo je ze dolgo casa nazaj napisal da so top pizze v piceriji Kapra na Dobu. Sem bil danes, prijazna postrezba, psa pustijo notri, hitro narejeno in speceno. Pizza pa tko tko, uredu ampak noben presezek. Je mnogo picerij z boljso pizzo. Ni slaba, ni pa bas nesta
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti
    • urbanbevk1 in MehMan uporabnikom je všeč to sporočilo




-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.