Hja,
Najprej naj omenim, da mi je uspelo kupiti kasetofon TC-K870ES, torej predzadnji v seriji, letnik 1991, serija 9 nima tako dolgega peak metra, zatorej je ta model idealen zame. Seveda z lesenimi oblogami. Sprva bom najprej obrisal prah s kakšne stare metalne kasete, kasneje pa bo najbrž služil za občudovanje peak level metra.
So pa te dražje serije od manj elitnih proizvajalcev (čeprav še vedno, če ne bi bilo Sonyja, ne bi ostali imeli kaj dosti dela - govorim o številnih inovacijah in izboljšavah, saj so ravno pri Sonyju zaslužni za veliko število praktičnih zadev zabavne elektronike) še vedno dovolj kakovostne, da se lahko kosajo z vsemi "gršimi" zvenečimi znamkami, čeprav te nekateri audiofili (tudi tisti, od katerega si podal kontakt), pričnejo gledati malce poniževalno, ko jim omeniš znamko, ki ni po njihovem okusu. No, podobno, kot avtomobilisti - zato jim ne gre zameriti.
Za CD predvajalnike bi se lahko reklo, da so v tistem času gotovo bili eni izmed kakovostnejših, hkrati pa zanesljivi, enostavni in vrhunsko oblikovani (praktično minimalistično). Zato je tudi moj cilj nabaviti kakšen X77ES, X777ES, zadovoljil pa bi se tudi s serijo 5. Takratne cene so dosegle tudi 3500 mark, nekatere mehanizme pa so kasneje zaradi stroškov prenehali vgrajevati. Je pa, kot si rekel, drago, 15 let star CD predvajalnik, ki ima le osnovne funkcije, se v dobrem stanju proda za 700 €.
V prihodnosti upam, da mi bo uspelo sestaviti mešan sistem z nekaj starejšimi zadevami, ki bodo na svojem kupu (ker novejših z lesom pač ni več), pa četudi bodo samo krasile prostor.

Ogledujem si še digitalni satelitski tuner (čeprav v Nemčiji že leto dni ni več signala), a je lep, kot sam vrag in pa kakšen DAT, pretežno zaradi zmožnosti kopije 1:1 s CDjem, ter tudi dobrega peak metra. Drugi kup bo moral biti novejši: AV ojačevalnik, minidisc, novejši DVD player (tile starejši ne berejo nič, nekateri še RCDjev ne), DVD snemalnik, VCR ... in morda še kaj - ponekod je treba iti v korak s časom.
Za zvočnike pa se še najmanj mudi, ker jih bom nabavil, ko sem bom preselil. Želja so že omenjeni JBL Ti5000, vsekakor pa bom poskušal v zakup vzeti "sedanjo" ponudbo, če se bo našlo kaj nekonfekcijskega.
Nisem pa tipičen audiofil, ki bi povsod iskal dlako v jajcu in trmasto prisegal na vinilne plošče ali elektronke - rad grem s časom naprej, a imam pri tem nekaj svojih principov.
To, da je danes hifi v veliki večini res konfekcija, ki ima tudi bistveno manjšo življenjsko dobo, pa je žal resnično dejstvo.