Skoči na vsebino

Hi-Fi stuph :)

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
609 odgovorov v temi
greee
greee

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 046
  • Avtomobil: ljudski

Technicsi iz devetdesetih niso odlični sploh, prej povprečni, v tem cenovnem razredu kamor se sili ta ojačevalec je boljših stvari kolikor hočeš. :) No saj T. ni nikoli bil kaj prida cenjen med audiofili... s tem ne mislim da nimajo solidnih zadev tu in tam (predvsem starejših).

No kasetar RSB965 je ena hujših zadev:laugh
Prikaži več možnosti
    • DrKo je všeč

SlasH
SlasH

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 321
  • Avtomobil: Avtobus:)

Res je tako kot ste rekli: Večina audiofilov viha nosove nad Sonyjem..Meni je bila ES serija vedno všeč, saj je delovala zelo prečiščeno in estetsko. Se spomnim, da so imeli pri kolegu iz OŠ doma sistem ES v navezi z B&W zvočniki. Zvok je bil zelo dober.
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

@gerchy, a si že kaj izbrskal?

Evo, ena slika za pokušino. Se še najdejo pedantni ljudje. Zadeva je praktično kot nova in kdo bi verjel, da po 16 letih izgleda še vedno sodobno, predvsem pa da je zmožna reprodukcije na CD nivoju.

Te dni dobim še DSR - digitalni tuner. Fingers crossed - da najdem kaj signala. :-D

Pripete slike za predogled

• k870es.jpg
Prikaži več možnosti

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 179
  • Avtomobil: E34, RAV4

Res je zabavno, ko daš komu za poslušat dobro posneto kaseto. :hihi

"A to je -- kaseta?" "Aha." "Saj je tako kot CD." "Aha, pa iz plošče sem snemal." :-D

Lepa škatla :ok

Okoli radijskih signalov se jaz ne sekiram, dokler mi lovi ARS. En program mi je dovolj.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Dare47b
Dare47b

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 037
  • Avtomobil: BMW Exx

LP gerchy,

Tako kot se ti interesiraš za SONY, sem se jaz par dolgih let za Technics, dokler si nisem izpopolnil želje in dosegel željeno.

Vedno sem imel v glavi samo napis, ki mi je kot majhnemu frocu ostal v glavi:

PREVEDENO: Samo sanje vsakega Hi-Fi oboževalca in končno vse imam doma in spravil v en lep stopl.

Želim ti, da boš to uspel in dosegel tudi sam.:ok

LP

Darko
Rajši san lačen, kak pa brez BMW-ja!!!:ok2
Prikaži več možnosti

madman
madman

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 166
  • Avtomobil: E46

Ogledujem si še digitalni satelitski tuner (čeprav v Nemčiji že leto dni ni več signala), a je lep, kot sam vrag in pa kakšen DAT, pretežno zaradi zmožnosti kopije 1:1 s CDjem, ter tudi dobrega peak metra. Drugi kup bo moral biti novejši: AV ojačevalnik, minidisc, novejši DVD player (tile starejši ne berejo nič, nekateri še RCDjev ne), DVD snemalnik, VCR ... in morda še kaj - ponekod je treba iti v korak s časom. :hihi

Sony je res najdlje zavlačeval z nebranjem pečenk... . Sam nisem nikoli kaj preveč oboževal to znamko, imam pa doma DVP-S735D, ki je imel kar pošteno ceno in....ni igral pečenega nič. Nato sem našel neko firmo CD-jev (ne vem več kaj že), potem so eni "laufali", eni ne, eni trokirali... .
Izgleda pa, da se je kvaliteta zapisovalnikov (mogoče tudi praznih CD-jev, DVD-jev) toliko izboljšala, da bere sedaj že nekaj časa popolnoma vse.

No, pa ker ga je že @Azael omenil, NAD mi služi že 17 let:eek BP, verjetno še vedno tako dobro (ali bolje) kot kakšen lep in nabildan "sodoben" verstärker.
Prikaži več možnosti

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik

Tak pa je moj Audio Alchemy DDS III transport /na čakanju/:
(slika je izposojena)
Objavljena slika

Dokaj nestandardnih dimenzij... :-D
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Goran_82
Goran_82

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 413
  • Avtomobil: E46 323i

Bom še jaz malo izkoristil temo...

Ve kdo slučajno, kje bi našel Technics-ov Equilizer, model sh-ge70 ali sh-ge90?
Kot mulc sem še nekako zbral denar za ostale komponente, za tole mi je pa zmeraj zmanjkalo. Zdaj pa če bi našel kje kakega rabljenega za ugoden denar, bi si ga nabavil za hec.

Zgleda pa tako:

http://www.radio-antik.de/DSC05801.JPG

ali

http://www.anunturi-...ics SH-GE90.jpg
Prikaži več možnosti

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik

Equilizerji so povsem brezzveze, zato ti toplo priporočam da niti ne daješ tega v sistem. :frown Nasploh so tonske kontrole pri vsakem resnem pred/ojačevalcu odveč.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Goran_82
Goran_82

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 413
  • Avtomobil: E46 323i

Sej ga ne bi imel za izboljšanje zvoka, ampak izključno samo za 'šminko'. Sem bil vedno navdušen nad temi lučkami, ki so skakale po taktu :-D In če bi kje dobil te Technics-e za 40-50 EUR, bi si nabavil...
Prikaži več možnosti

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja, saj to je, že če ga samo priklopiš se zvok edino poslabša. :-D Torej bi dal 50€ za slabši zvok in več lučk.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

Sony je res najdlje zavlačeval z nebranjem pečenk... . Sam nisem nikoli kaj preveč oboževal to znamko, imam pa doma DVP-S735D, ki je imel kar pošteno ceno in....ni igral pečenega nič. Nato sem našel neko firmo CD-jev (ne vem več kaj že), potem so eni "laufali", eni ne, eni trokirali... .
Izgleda pa, da se je kvaliteta zapisovalnikov (mogoče tudi praznih CD-jev, DVD-jev) toliko izboljšala, da bere sedaj že nekaj časa popolnoma vse.

No, pa ker ga je že @Azael omenil, NAD mi služi že 17 let:eek BP, verjetno še vedno tako dobro (ali bolje) kot kakšen lep in nabildan "sodoben" verstärker.

735 je bil top model, tisti čas (okrog leta 2000) je redko kateri DVD player prebiral doma posnete CDje, ampak kot vedno, je tudi tukaj obveljal pregovor o "muziki". Enkrat sem si vzel čas in na DVP-S 335 pretestiral kakšnih ducat DVDjev, a je bilo potrebno kupiti najdražje (Verbatim), da je zadeva funkcionirala 100-odstotno. Nisem sicer testiral PC zapisovalnikov, ampak ker se tudi tam držim enakega principa (Plextor ipd), je od takrat brez težav funkcioniralo vsaj 400 posnetih DVDjev, zanimivo - vsi DVD-R, +R je znal včasih povzročati težave. Seveda so razni "interspar" playerji predvajali več vrst DVDjev, a je temu primerna bila tudi kakovost.

Tile stari Sonyjevi ES CD playerji (pa tudi tisti z dna ponudbe) iz leta 1990 vsi berejo posnete CDje, medtem ko jih DVD player ne. Bere pa DVD-RW, katerih pa CD player ne zmore.

No, moj najstarejši Sony je iz leta 1981 (prvi lastnik, hehe), sedaj služi za ozvočenje PCja že dobrih 10 let. Drugi, novejši, takrat leta 1996 najdražji AV center pri filmih še vedno pusti odprta usta vsem zaposlenim v "sodobnih" hifi centrih. Ampak čas je za korak naprej - beri: še nekaj hujšega. Ker ima vsak sodoben AV procesor "pre out", se zadevo da izvrstno povezati z dobro končno stopnjo in tako ubiti dve muhi na en mah.

Goran,

Kot je povedal Azael , čeprav zna EQ biti uporaben, kadar želiš iz nizkocenovnih komponent iztisniti kar največ. Na bolhi se vse proda v par urah, na ebayu pa bi znal dobiti kaj med 50 in 100 €.

Azael ... ta daljinec na sliki pa je "sposojen", kajneda? :)
Prikaži več možnosti
    • mjemec je všeč

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik

Azael ... ta daljinec na sliki pa je "sposojen", kajneda? :)

Saj pravim da ima Sonyjevo drobovje, nadgrajeno kajpak. :-D

Ker še nihče ni omenil: najvažnejše za dober zvok (v sistemu kateregakoli cenovnega razreda) je pravilna postavitev zvočnikov. Na trdnih stojalih, proč od sten, dovolj narazen in kar še gre zraven, odvisno od sobe... na ta način se sistem sploh sliši približno tako kot je treba.

Ne en zvočnik pod mizo, drugi pa nekje na polici med knjigami. :blackeye
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

madman
madman

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 166
  • Avtomobil: E46

735 je bil top model, tisti čas (okrog leta 2000) je redko kateri DVD player prebiral doma posnete CDje, ampak kot vedno, je tudi tukaj obveljal pregovor o "muziki". Enkrat sem si vzel čas in na DVP-S 335 pretestiral kakšnih ducat DVDjev, a je bilo potrebno kupiti najdražje (Verbatim), da je zadeva funkcionirala 100-odstotno. Nisem sicer testiral PC zapisovalnikov, ampak ker se tudi tam držim enakega principa (Plextor ipd), je od takrat brez težav funkcioniralo vsaj 400 posnetih DVDjev, zanimivo - vsi DVD-R, +R je znal včasih povzročati težave. Seveda so razni "interspar" playerji predvajali več vrst DVDjev, a je temu primerna bila tudi kakovost.

No, jaz sem preizkušal CD-je in DVD-je samo na takratnih PC zapisovalnikih in je bila vse skupaj ena velika žalost... .
Medtem, ko v zadnjih letih, karkoli vtakneš noter...špila.
Prikaži več možnosti

car_freak
car_freak

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 477
  • Avtomobil: avto

Saj pravim da ima Sonyjevo drobovje, nadgrajeno kajpak. :-D

Ker še nihče ni omenil: najvažnejše za dober zvok (v sistemu kateregakoli cenovnega razreda) je pravilna postavitev zvočnikov. Na trdnih stojalih, proč od sten, dovolj narazen in kar še gre zraven, odvisno od sobe... na ta način se sistem sploh sliši približno tako kot je treba.

Ne en zvočnik pod mizo, drugi pa nekje na polici med knjigami. :blackeye

Se strinjam, vendar si pozabil še na eno pomembno stvar, pri tej zadevi. To pa so kabli. Med komponentami in seveda zvočniški kabli.
Sem enkrat (cca 10 let nazaj) poslušal komponente povezane z navadnimi kabli in nato z kabli za takratnih (100 DM/kom).
Razlika v zvoku je bila samo :eek
Objavljena slika

BMW - UŽITEK V VOŽNJI!

BMW - Bob Marley & the Wailers

B
e My Wife
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 299
  • Avtomobil: BMW

Bom še jaz malo izkoristil temo...

Ve kdo slučajno, kje bi našel Technics-ov Equilizer, model sh-ge70 ali sh-ge90?
Kot mulc sem še nekako zbral denar za ostale komponente, za tole mi je pa zmeraj zmanjkalo. Zdaj pa če bi našel kje kakega rabljenega za ugoden denar, bi si ga nabavil za hec.

Zgleda pa tako:

http://www.radio-antik.de/DSC05801.JPG

ali

http://www.anunturi-...ics SH-GE90.jpg

Sem imel 90 ko ima zelo zanimive funkcije , vendar to ni eqalizer je bolj sound procesor, no ko sem šel na prostorski zvok ob selitvi sem prodal imam pa še ostanek stolpa z ojačevalcem Onkyom 809 (25 kg) in zvočniki Altec lansing 505, radijem Technics 370, kasetofonom Aiwa, Cd Sonijem 711, ja to so bili časi ....... :ok Če koga zanimajo take antikvitete tudi prodam ni pa nujno ! Imam tudi pozlačene vrhunske priklopne sponke za zvočnike ........

Imam pa kolega ki ljubiteljsko odkupuje in restavrira priznane stolpe iz 70 - 80 h ala Marantz, Midda, Koerting , pomembna je predvsem ohranjenost ohišja, ostalo pa vse popravi !
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

Lih učeri sem imel 2 kabla za 2000€ v rokah :laugh iz cd playrja na ojačevalec :hihi

Pa to http://www.productwi...sr605_black.jpg sem vidu v akciji + edini B&W sub ki se še prodaja v sloveveniji :ok2 Z filme več kot super zadeva, da o muziki nebi....... remaster od paradise lost - lost paradise je sekal prav konkretno :metalc tudi Zhe wild hount od Therion :metalc

Kabli in onkyo niso od iste osebe :ok
Prikaži več možnosti

car_freak
car_freak

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 477
  • Avtomobil: avto

Sem imel 90 ko ima zelo zanimive funkcije , vendar to ni eqalizer je bolj sound procesor, no ko sem šel na prostorski zvok ob selitvi sem prodal imam pa še ostanek stolpa z ojačevalcem Onkyom 809 (25 kg) in zvočniki Altec lansing 505, radijem Technics 370, kasetofonom Aiwa, Cd Sonijem 711, ja to so bili časi ....... :ok Če koga zanimajo take antikvitete tudi prodam ni pa nujno ! Imam tudi pozlačene vrhunske priklopne sponke za zvočnike ........

Imam pa kolega ki ljubiteljsko odkupuje in restavrira priznane stolpe iz 70 - 80 h ala Marantz, Midda, Koerting , pomembna je predvsem ohranjenost ohišja, ostalo pa vse popravi !

Moj mislim, da je 511. Malo slabši ne.
Objavljena slika

BMW - UŽITEK V VOŽNJI!

BMW - Bob Marley & the Wailers

B
e My Wife
Prikaži več možnosti

Azael
Azael

BMW fanatik

• Uporabnik

Se strinjam, vendar si pozabil še na eno pomembno stvar, pri tej zadevi. To pa so kabli. Med komponentami in seveda zvočniški kabli.
Sem enkrat (cca 10 let nazaj) poslušal komponente povezane z navadnimi kabli in nato z kabli za takratnih (100 DM/kom).
Razlika v zvoku je bila samo :eek

Drži, kabli so zelo pomembni, a šele na koncu - kot pika na i. :) Če sistem ni usklajen in pravilno postavljen, bo reven učinek s še tako dobrimi kabli.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

Drži, kabli so zelo pomembni, a šele na koncu - kot pika na i. :) Če sistem ni usklajen in pravilno postavljen, bo reven učinek s še tako dobrimi kabli.

:ok škoda zapravljat za mega kable, ko vse ostalo zgleda kot bi pomešal morsko vodo z cementom in za nanašat bi uporabu zlato špatulo :frown
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.