Sony je res najdlje zavlačeval z nebranjem pečenk... . Sam nisem nikoli kaj preveč oboževal to znamko, imam pa doma DVP-S735D, ki je imel kar pošteno ceno in....ni igral pečenega nič. Nato sem našel neko firmo CD-jev (ne vem več kaj že), potem so eni "laufali", eni ne, eni trokirali... .
Izgleda pa, da se je kvaliteta zapisovalnikov (mogoče tudi praznih CD-jev, DVD-jev) toliko izboljšala, da bere sedaj že nekaj časa popolnoma vse.
No, pa ker ga je že @Azael omenil, NAD mi služi že 17 let:eek BP, verjetno še vedno tako dobro (ali bolje) kot kakšen lep in nabildan "sodoben" verstärker.
735 je bil top model, tisti čas (okrog leta 2000) je redko kateri DVD player prebiral doma posnete CDje, ampak kot vedno, je tudi tukaj obveljal pregovor o "muziki". Enkrat sem si vzel čas in na DVP-S 335 pretestiral kakšnih ducat DVDjev, a je bilo potrebno kupiti najdražje (Verbatim), da je zadeva funkcionirala 100-odstotno. Nisem sicer testiral PC zapisovalnikov, ampak ker se tudi tam držim enakega principa (Plextor ipd), je od takrat brez težav funkcioniralo vsaj 400 posnetih DVDjev, zanimivo - vsi DVD-R, +R je znal včasih povzročati težave. Seveda so razni "interspar" playerji predvajali več vrst DVDjev, a je temu primerna bila tudi kakovost.
Tile stari Sonyjevi ES CD playerji (pa tudi tisti z dna ponudbe) iz leta 1990 vsi berejo posnete CDje, medtem ko jih DVD player ne. Bere pa DVD-RW, katerih pa CD player ne zmore.
No, moj najstarejši Sony je iz leta 1981 (prvi lastnik, hehe), sedaj služi za ozvočenje PCja že dobrih 10 let. Drugi, novejši, takrat leta 1996 najdražji AV center pri filmih še vedno pusti odprta usta vsem zaposlenim v "sodobnih" hifi centrih. Ampak čas je za korak naprej - beri: še nekaj hujšega. Ker ima vsak sodoben AV procesor "pre out", se zadevo da izvrstno povezati z dobro končno stopnjo in tako ubiti dve muhi na en mah.
Goran,
Kot je povedal Azael , čeprav zna EQ biti uporaben, kadar želiš iz nizkocenovnih komponent iztisniti kar največ. Na bolhi se vse proda v par urah, na ebayu pa bi znal dobiti kaj med 50 in 100 €.
Azael ... ta daljinec na sliki pa je "sposojen", kajneda?