Skoči na vsebino

Stari kamioni

* * * * - 5 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1845 odgovorov v temi
sharkEr
sharkEr

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 061
  • Avtomobil: Ape 50

A se še komu dopadejo stari kamioni?:ok2

zanima me če ima kdo od vas kakšne izkušnje z kakšniki starimi "dojci":cool al pa kašnimi stari fapi,mani,tatre,rabe....to je namenjeno bolj starejšim članom...pa seveda tudi mladi ljubitelji starih kamionov lahko kakšno rečejo.....mogoče kakšne fure s kolegi,spomini iz otroštva...mogoče je pa bil od koga sorodnik šofer pa je vozu take stroje?...kakšne slike??

moj nono je bil šofer in je vozu medrugim tudi meni najljubšo kompozicijo TAM 5000 aka "dojc" s prikolico Ljutomer z lesenimi stranicami:mljask :cool....zadeva je mela dobrih 100KM in si predstavljajte da je vlekla za sabo še prikolco:mljask :crazy :metalc

se spomnem ko mi je pravu nono,ko je šel na črni kal(5km/h:cool),ko se je ustavu ob cesti da je spuščal naprej kolono...za speljat je mogu podlozit kolesa ker čene ni mogu speljat:cool...to je ena od štorij

pa tudi oče je šofer in je v času YU vozu RABO(man kabina) 256,prav tako s prikolco:cool...še jaz sem se vozu v njej ko sem bil majhen:metalc

z očetom sem v mlajših letih kar veliko hodu z njim po svetu,pa sem vedno opazoval te stare kamione(sicer jih je blo ze bolj malo saj so začeli hitro prihajat novodobni kamioni)....pa ne bom nikoli pozabu ko smo šli proti LJ smo skoraj vedno srečali kakšnega "FRUCTALOVCA" iz ajdovščine....meni zelo priljubljena kompozicija FRUCTAL je bila TAM 130(trampus kabina)seveda spet s prikolco:cool in se spomnim kako so se kuhali v kabini šoferji sredi poletja,obvezno brisača čez vrat:ok2...vbistvu to je bil nek simbol šoferaja v YU da je mel šofer brisačo čez vrat...ni blo še klime:beer

...no kar povejte če ste tudi vi bilokaj v zvezi z starimi kamioni doziveli:)
Prikaži več možnosti

V8-BMW
V8-BMW

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 971
  • Avtomobil: BMW V8; Kappa SW, Rexton

...hmmm stari kamioni...

Me ne impresionirajo glih ravno zato ker nimajo nobenih zmogljivosti. :crazyRecimo Man turbo 260 KM - tisto je bil prvi pravi kamion.:ok
Ampak meni so pa legendarni AMERIŠKI 18-wheelerji. Mislim bil sem v Ameriki. Tam je tovornjakar še zmeraj pozer. Vsak ameriški kamion ima ogromno krom masko, krom odbijač, krom tanke in krom pokončne izpuhe. Potem jih ima veliko še krom špegle in zračne filtre na vsaki strani tega pregrešno dolgega nosu. :metalc :cool
Ampak tisti tapravi še enih 100 raznih lučk po sebi, krom šraufe na kolesih krom antene, poslikavo na nosu kamiona, ogromne spalnice za kabino, živo rdeč leder notri in peklenske konje pod haubo:eek. Ti stroji pičijo 110/h (70 Mph) ko keks.
Sj sem se kar slino ko sem gledal te makine in še njihov zvok motorja...super no...
Če bi šel v Ameriko za kako obdobje, bi si ziher sprobal kako leto Ameriških Highway-ev v kakem takem BLING BLINK kamionu :ok2 :laugh

LP D.
Najboljši ansambel ima 8 članov postavljenih v obliki črke V!!
Prikaži več možnosti

izzyd
izzyd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 576
  • Avtomobil: RR

Ko sem bil mulo, sem se ogromno prevozil z dedkom, ki je vozil kamion pri Kremenu (kremenčev pesek)
Najbolj mi je ostalo v spominu, ko je kamion (mislim, da je bil TAM 130) obrnil na ročno, ko sva falila odcep:-D
Res pa je bilo, da je bilo to na makadamski cesti
Prikaži več možnosti
    • pehtren je všeč

PiLLLe
PiLLLe

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 202
  • Avtomobil: 535i e39

Mam doma 2 tamcka :) mel smo enga dojca, prejsn viknd sestavlju TAM-a 130ko predprejsn pa TAM-a 190ko, tko da ja :) sm kr vecino cajta med temi krsi :-D :-D :-D :-D
Prikaži več možnosti

gajo_g
gajo_g

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 720
  • Avtomobil: TOYOTA LANDCRUISER 4.2TDI

he he js sm vozil dve leti špedicijo VOLVO FH 12 l96 bil je dobro opremljen klima dva pnevmatska sedeza itd.. ko sem šel od firme je imel 870000 km v dveh letih sem naredil okrog 270 000 km pred cca mesecem sem vprašal če še gre in so mi rekli da ima sedaj prevozenih 1.7 mil KM in da še ni bilo generalne turbo so menjali preventivo pa kompresor so še zamenjali je bil pa takle zelo rad sem ga vozi posebej všeč mi je bil menjalnik ( 3 mozne pozicije ročice z dvema stikaloma 12 prestav ) bil ja pa takle:
Objavljena slika
IF YOU DONT SEE WHO IS WEARING THE CROWN YOU MUST BEE BLIND !! BMW
Toyota LANDCRUISER HDJ100 4.2 TDI
Prikaži več možnosti

siki
siki

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 343
  • Avtomobil: TDI BLUEMOTION

Ufff, js bi mel kr neki za napisat, namreč odrasel sem s špedicijo-moj oče še vozi že skoraj 30 let pri Intereuropi. In js sm z njim prepotoval že kar dober del evrope. Sicer so res že kar nekaj časa novejši kamjoni, se pa spomnem še starih časov ko je vozil npr: MB 1213 al pa MAN 18.281. Res so imeli ti kamjoni nek čar v sebi, ki ga novejši pač nimajo.

Ena štorja: enkrat sem po nesreči spustil ročno in kamjon se je naslonil na mrežnato ograjo, star sem bil pa ene 5 let;)

Evo še ena slikica
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

maddriver
maddriver

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 335
  • Avtomobil: BMW 325i

No, da stari kamioni še dobro služijo, je dokaz tale slikca spodaj. PA mislim da nismo edino društvo, ki še uporablja 170-ko...:-D
Objavljena slika
BMW M3 WannaBe

Nesposobni so sposobni onesposobiti sposobne !
Prikaži več možnosti

sharkEr
sharkEr

BMW fanatik

• Uporabnik

@siki a tvoj oče je vozil 12-13 aka "čebelica" šlepar varjanta z enoosno polprikolco?:mljask :mljask :mljask :mljask :mljask :mljask :mljask :mljask :mljask

drugače pa tejle mani 22 281 s pomozno "karelo" so res pravi stroji:ok :metalc

pa pri nas na obali ima PGD Sečovlje tudi dojca in sicer tam 5500 125t10,kot nov
Prikaži več možnosti

ABS
ABS

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 244
  • Avtomobil: Porsche Cayenne 4.8S

pri nas pa prodajamo TAM 110 T10 V4 l.1980 in TAM 150T 11B l.1978
Učenec mora v vsem prekositi svojega učitelja, da ne bi za vselej ostal učenec.
Prikaži več možnosti

siki
siki

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 343
  • Avtomobil: TDI BLUEMOTION

@siki a tvoj oče je vozil 12-13 aka "čebelica" šlepar varjanta z enoosno polprikolco?:mljask :mljask :mljask :mljask :mljask :mljask :mljask :mljask :mljask

drugače pa tejle mani 22 281 s pomozno "karelo" so res pravi stroji:ok :metalc

pa pri nas na obali ima PGD Sečovlje tudi dojca in sicer tam 5500 125t10,kot
nov

:ok Točno tako, "čebelico" je vozil.

Pa res, maš verjetno prav, ni bil 18.281 ampak 22.281, je že tolko cajta od tega da se nisem mogu spomnit:-D

Malo za pomislit: V 80 ih letih je intereuropa prevažala večino specialnih tovorov prav z temi MAN-i, če se prav spomnem je bil največji tovor okoli 100 ton:) in to z 281 konji. Danes se pa konjaže serijskih tovornjakov gibljejo že blizu 700 KM.
Prikaži več možnosti

yoker**
yoker**

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12

http://www.tovornjak....php?topic=57.0

Zelo zanimiva tema o starodobnih kamionih.
Prikaži več možnosti

Blazbmw
Blazbmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 012
  • Avtomobil: 1.0 Turbo :)

No, da stari kamioni še dobro služijo, je dokaz tale slikca spodaj. PA mislim da nismo edino društvo, ki še uporablja 170-ko...:-D
Objavljena slika

Ga imamo tudi v Črnučah:ok
Prikaži več možnosti

_Mike_
_Mike_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 489
  • Avtomobil: 320d, A6 3.0TDI quattro

Jah moj fotr je imel Tam-a 4500, 5000 ipd. Potem je imel tam-a 125, 170, ti si bili vsi s haubami. Potem je imel že trampus kabino, Tam 190. Sočasno je imel takrat MB (Fap) 13/17, potem vsi novejši so bli pa Mercedesi, ki so pa že novejši, pa brez veze, da jih omenjam.
No, vsekakor rad pogledam kakšen star kamion, sploh, ko se spomnem še časov, ko sem se z očetom kot mulc fural okrog. Sem dal skoraj da ne celo jugo z njiim počez.:laugh Je bilo res noro.
Bom fotra prašal, če ma kakšno staro slikco, pa jo bom skeniru, da vidimo to čudo od Tam-a:eek :-D
V glavnem, ja, lepo se je spominjat, tistih časov, ko so samo Fap-i, Tam-i in podobni se vozili po naših cestah, z izjemo tistih, ki so vozili Man-e in sicer so bili namenjeni bolj za zahodno EU, pa kakšen Irak zraven:laugh Irak sem pa omenil, ker je moj kolega fural v Irak (Bagdat) pa tam okol in se spomne rad, kako je bilo itd.

V glavnem to no zaenkrat..sem se malo razpisal o tej zadevi:ok
Prikaži več možnosti

sharkEr
sharkEr

BMW fanatik

• Uporabnik

nadaljujte kar tako naprej, lepo prosim:clap
Prikaži več možnosti

hvilu
hvilu

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 740
  • Avtomobil: Fiat

Pr nas doma smo mel do zdej 2 tovornjaka, za hobi. Prvi je bil sicer vozn z B kategorijo, torej MB 406, let. 1970. Fora je blo, ko je mel avto 2000 ccm dizl motor z 60 KM. Ko smo ga naložl s kamenjem za temelje vikenda, so se fedri skor okol obrnal, šaltal smo pa sam 1. pa 2. :) Niiikaaammooooorrr:)

Drug pa je bil C kategornik, isto MB, mislim, d 608. Fora: avto je bil letnik '81, prevoženih (po števcu vsak) 900.000 km, in tud pozim ob hladnem vžigu nobenga črnga dima, razen 10 s malo plavega. Motor ko cuker.

LP
Prikaži več možnosti

PiLLLe
PiLLLe

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 202
  • Avtomobil: 535i e39

No ja skoda ker tam neizdeluje vec kamionov, ker bi z veseljem kupil kakega updejtanega tamcka 80 90 130 190 :) to so prakticno neunicljivi kamioni, in deli so tako smesno poceni da glava pece (v primerjavi z ostalimi) :)
Prikaži več možnosti

compadre
compadre

Lokalni MacGyver

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 242
  • Avtomobil: Discovery tdi

hja, na tatro ste pa pozabli :-D
And on the 8th day God created Land Rover :ok2
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

yoker**
yoker**

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12

Samo šoferji (špediterji) so bili pred cca. 30. leti legende. Nobene navigacije, telefona, ne spalne kabine, nobene avtoceste, ne servo volana, slabe zavore....
Revolucija med kamioni se je zgodila ob prihodu SCANIE xx3 (serija 3). Visoka spalna kabina, retarder, moč do 500 konjev...
Prikaži več možnosti

janibmw
janibmw

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 284

fantje na om-e ste pa cist pozabil mam cel kup slik starih kamjonov ampak so vse iz neta ce ma pa kdo voljo mu jih pa lahk posljem ker jst ne zanm gor dajat

so bli pa res to cajti go je bil sofer spostovanja vreden clovek ne pa zdj k te vsak neki j...

bi blo pa zanimiv dobit na forum ksnga old-schol soferja
Prikaži več možnosti

sharkEr
sharkEr

BMW fanatik

• Uporabnik

ma tudi oma je vozu moj nono:ok2in sicer OM SUPERORIONE:metalc....s prikolco,180KS:cool..pa TITANO-ta je tudi vozu:mljask....so pa bli še om LUPETTO,TIGROTO....:beer
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.