A se še komu dopadejo stari kamioni?
zanima me če ima kdo od vas kakšne izkušnje z kakšniki starimi "dojci":cool al pa kašnimi stari fapi,mani,tatre,rabe....to je namenjeno bolj starejšim članom...pa seveda tudi mladi ljubitelji starih kamionov lahko kakšno rečejo.....mogoče kakšne fure s kolegi,spomini iz otroštva...mogoče je pa bil od koga sorodnik šofer pa je vozu take stroje?...kakšne slike??
moj nono je bil šofer in je vozu medrugim tudi meni najljubšo kompozicijo TAM 5000 aka "dojc" s prikolico Ljutomer z lesenimi stranicami:mljask ....zadeva je mela dobrih 100KM in si predstavljajte da je vlekla za sabo še prikolco:mljask
se spomnem ko mi je pravu nono,ko je šel na črni kal(5km/h:cool),ko se je ustavu ob cesti da je spuščal naprej kolono...za speljat je mogu podlozit kolesa ker čene ni mogu speljat:cool...to je ena od štorij
pa tudi oče je šofer in je v času YU vozu RABO(man kabina) 256,prav tako s prikolco:cool...še jaz sem se vozu v njej ko sem bil majhen:metalc
z očetom sem v mlajših letih kar veliko hodu z njim po svetu,pa sem vedno opazoval te stare kamione(sicer jih je blo ze bolj malo saj so začeli hitro prihajat novodobni kamioni)....pa ne bom nikoli pozabu ko smo šli proti LJ smo skoraj vedno srečali kakšnega "FRUCTALOVCA" iz ajdovščine....meni zelo priljubljena kompozicija FRUCTAL je bila TAM 130(trampus kabina)seveda spet s prikolco:cool in se spomnim kako so se kuhali v kabini šoferji sredi poletja,obvezno brisača čez vrat:ok2...vbistvu to je bil nek simbol šoferaja v YU da je mel šofer brisačo čez vrat...ni blo še klime:beer
...no kar povejte če ste tudi vi bilokaj v zvezi z starimi kamioni doziveli:)
Stari kamioni
Objavil
sharkEr
, 30.01.2008, 22:58
1845 odgovorov v temi
|
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
|