Foter je imel oranznega fapa:)Se se spominjam da se je prizgal na tipko in da je imel mehek volan:-D
Stari kamioni
Objavil
sharkEr
, 30.01.2008, 22:58
1869 odgovorov v temi
LP
|
Prikaži več možnosti
|
Dobra tema! No moj fotr je reku, da smo pozabili, na proizvajalca tovornjakov Praga. Baje, da so bli to znani tovornjaki, predenj so "izšli" Tami.
![]() No on pravi, da so furali včasih (pred 30 leti) veliko tudi v Dalamcijo, Dubrovnik in podobno, še po makadamskih cestah po magistrali. Ni bilo prometa, pa sploh nič zavarovane ceste, torej si z lahkoto zdrsnil dol u prepad, v morje:napaka Nima nobene pametne slikce, če bom kaj dobil, vam posredujem. Sedaj pa lahko noč! ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Mam jzt kr nekaj slik ko je še fotr vozil špedicijo, samo nimam skenerja bom probal kje dobiti.
|
Prikaži več možnosti
|
Vidim da je kar nekaj sorodnikov-šoferjev,bravo:clap
|
Prikaži več možnosti
|
Hehe, zanimiva tema.
Stric ima špedicijo, sicer v nemčiji:) Prvi tovornjak, v katerem sem se vozil je bil prvi model Renaulta- Magnuma:metalc Neverjetno simpatičen kamion. Potem so sledili Actros, DAF XF, Scania... Sedaj ima svojo firmo, vozi Volvo FH12 - full oprema, 500KM, zraven pa ima še črnega Magnuma in pa še enega Volva. Slike kmalu:) ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ah,spomini
1.Naredil izpit na MB 814 2.Oče imel Zastavo Turbo zeta 80-12 3.Še ena Turbo Zeta 4.MB Atego 1017 5.Tam 80T50,100 T8 6.Vozil pa še: MB 1114,TAM 130 T11,Turbo Zeta-ne spomnin se oznake,je bila tisita večja. Se pa tudi spomnem Fapov,Rab,Starih Tamov z njuško, to so bili lepi časi....
Kupio bmw umro od gladi.
|
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Ste gledal nanizanko Kamionđije? Toplo priporočam vsem navdušencem...
LP |
Prikaži več možnosti
|
Evo, to je bila pa naša mehanizacija leta 1971, Mercedes je bil od ata, oč je pa na nakladaču.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mercedes je bil pa kot razvidno 1413 in verjamte, da za takratnje čase 1AA+++ razred ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
ja ja to je legendarni mb "kljunaš":mljask
![]() kar se tiče pa nanizank KAMIONĐIJE pa sem jih itak ene petkrat ze gledal...pa še jih bom:cool |
Prikaži več možnosti
|
Tatro imajo v kamenolomu sostro (ljubljana) in ko vidim tisto posast od kamiona, se v mojem tamcku pocutim kot v axiam-u ![]() Nevem katera oznaka tocno je, bom ga pa probal poslikat enkrat ![]() |
Prikaži več možnosti
|
ja, jaz sem jo "gulil" 4 leta ![]() prvo nekaj mesecev tastaro s havbo, pol sem pa dobil novejšo "trambusko" za offroad ni boljšega, drugače zelo trpežna in zelo požrešna ![]() škoda da od tastare slik nimam, imam pa še od trambuske ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() en gumidefekt na dan je bil zagarantiran ![]() ![]() ![]()
And on the 8th day God created Land Rover
![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
lepotica,una tastara z nosom je še lepša:mljask
|
Prikaži več možnosti
|
ta ni bla glih ta ko sem jaz vozil, je pa bla glih taka (tudi barva) ![]() ![]()
![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
zanimivo je pa bilo to da je imela tastara sinhroniziran menjalnik, prestave pa glih kontra....s prvo brzino si začel od sebe naprej
![]() novejši tip pa je imel že normalne brzine, menjalnik pa nesinhroniziran, ko si šaltal za gor si moral auskuplat, za dol pa še dodatno "međugas", pa še medmenjalnik je imela, na prestavnem "drogu" je bil še gumb za vmesne prestave (katere ni bilo treba auskuplat) , ..., nenavajenega je kar hitro zmedlo vse skup......... ![]() ![]() vožnja pa užitek, sploh v terenu, 6x6 pogon ![]() ![]()
![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Evo še ene par slikic od starejših proti novejšim;)
1. MAN 22.281 ![]() 2. Renault manager 340 KM - "štraser" ![]() 3. Renault Magnum 19.470,-trenutni kamjon mojega očeta. Letnik 2000 in že okoli 1.200.000 km. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Manček pa najbolj zapali:mljask
![]() |
Prikaži več možnosti
|
A je mel kdo magirusa, od oča bratranc ga je mel, pa se mi je vedno zdel hud....
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Tole je dober posnetek Tatre T148
![]()
Ko gledam našega šefa, ne morem verjeti, da je nastal iz najhitrejšega spermija.
![]() |
Prikaži več možnosti
|
evo še ene stare tatre......l.57 ![]()
![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|