Skoči na vsebino

 

Novi BMW 1 na pnevmatikah s podaljšano mobilnostjo Goodyear

- - - - -

  • Prijavi se za objavo odgovora
V tej temi ni odgovorov
BMW M
BMW M

    .

  • Globalni moderator
  • Sporočil: 9 146
  • Lokacija: Žižki

#1

Najnovejše vozilo, opremljeno s pnevmatikami s podaljšano mobilnostjo Goodyear, je novi BMW serije 1, ki ga bodo v Evropi začeli prodajati sredi septembra. Po poročanju medijev je BMW serije 1 prvi manjši osebni avto, ki je serijsko opremljen s pnevmatikami s podaljšano mobilnostjo (run-flat pnevmatike) in pri katerem rezervna pnevmatika ni predvidena.

BMW 1 je standardno opremljen s 16-inčnimi pnevmatikami Goodyear Eagle NCT5 EMT in sistemom za nadzor tlaka, ki voznika opozori ob znižanju le-tega v pnevmatikah. Kljub vsem štirim predrtim pnevmatikam bo namreč voznik novega BMW-ja lahko vožnjo varno nadaljeval s hitrostjo 80 kilometrov na uro še 145 km.

"To je pomemben korak BMW-ja, saj od novega modela pričakujejo, da bo uspešen. To je njihov prvi vstop na tržišče kompaktnih avtomobilov. Poleg pogodbe za prvo vgradnjo bo zaradi predvidenih velikih serij uspešen tudi naš posel z nadomestnimi pnevmatikami," pravi Jean-Jacques Wiroth, direktor za prvo vgradnjo v Goodyear Dunlop Europe.

Goodyear je glavni dobavitelj pnevmatik s podaljšano mobilnostjo BMW-ju, ki velja za vodilnega v avtomobilski tehnologiji. Goodyear mu že dobavlja pnevmatike s podaljšano mobilnostjo blagovnih znamk Goodyear in Dunlop za serijo 5, serijo 6, Z4 in nagrajenega minija.
Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.