Moj sinko bo v nedeljo dopolnil 17 mesecev, v glavnem je zdrav, vesel in družaben otrok. Naslov teme pove vse

Lp, zigi
![]() ![]() Moj sinko bo v nedeljo dopolnil 17 mesecev, v glavnem je zdrav, vesel in družaben otrok. Naslov teme pove vse ![]() ![]() Lp, zigi BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... |
Prikaži več možnosti
|
Ja, samo pri otrocih obstaja ena velika resnica:,, Mali otroci, male skrbi. Veliki otroci, velike skrbi.''
![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lp, zigi ![]() Urejal zigi, 06.11.2008, 09:47. BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... |
Prikaži več možnosti
|
ni res!!!! mali otroci male skrbi veliki otroci VEČJE skrbi!!!!! imam tri čudovite punčke,ki imajo le eno slabost....ne ubogajo mame:laugh |
Prikaži več možnosti
|
naša najmlajša ima 9 mesecev da se pohvalim!!!pa da je ne pozabiš s sabo pripeljat na fešto!! ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() Lp, zigi ![]() p.s. veliki otroci smo lahko tudi mi ![]() ![]() Urejal zigi, 06.11.2008, 09:53. BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... |
Prikaži več možnosti
|
ne razumeš pomena...velike-večje, VEČJE pomeni resnično veeeeliiikeeee:laugh pa tudi večje radosti!!!! da jih ne bomo čist dol potlačli:ok veliki otroci-moški ja ![]() ![]() ![]() Urejal Bmwjka, 06.11.2008, 09:55. |
Prikaži več možnosti
|
Tole si pa malo zamešala - jaz imam namreč 17 mesečnega sina ![]() Seveda pride zraven, če le ne bo kaj zbolel ![]() Lp, zigi ![]() BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() ![]() varuške so priskrbljene tako da le..... ![]() |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() ![]() Zigi, otroke je treba imet čimprej. Če imaš le šanso (se pravi "najprej štalco, pol pa kravco" bi rekli ta star ljudje) - kar pa je danes težko, sploh s štalco. Lp A. P.S. Po BMWjki se zgledujte!!! Urejal Andy04, 06.11.2008, 10:07. ![]() ![]() Član KOS |
Prikaži več možnosti
|
Stopnjevanje pridevnika velik po Toporišiču ![]() VELIK - VEČJI - NAJVEČJI ![]() LP A. ![]() ![]() Član KOS |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
nč po men zgledovat:fight jaz sem pač hotla bit še mlada babica:laugh da bomo z vnuki skupaj v disko hodli:laugh |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() ![]() Kakor komu paše ![]() ![]() ![]() ![]() Lp, zigi ![]() Urejal zigi, 06.11.2008, 10:25. BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... |
Prikaži več možnosti
|
S tem "ena čez rit" se ne strinjam. To ni moj način življenja ali vzgoje... Kaj si o tem konkretno mislite drugi? Sicer pa se mi zdi, da so to ene izmed najpomembnejših reči, ki naj jih zajema vzgoja oziroma naše skupno življenje. Komuniciranje med nami in otroci je zelo pomembno. Tako se spoznavamo in usklajujemo lastne želje in pričakovanja z drugimi. Pogosto se neustrezno in predvsem prehitro odzovemo (odgovorimo ali nekaj storimo). Zelo pomembno je, da se tistega, kar govorimo ali obljubimo, sami tudi zares držimo. Saj nam večinoma ni potrebno naslednjo sekundo odgovorit (otroku ali komurkoli). Namesto tega si raje vzemimo nekaj časa za premislek, poiščimo dobro (boljšo) sprejemljivo rešitev in jo ponudimo. Nadalje se usklajujemo in pogajamo, dokler ne sklenemo dogovora. Ko je ta enkrat izrečen, sklenjen, se ga moramo držati. Tukaj zdaj seveda ne gre za 100 %, ker se kasneje okoliščine lahko spremenijo ali pa na dan pride novo dejstvo, ki ga pred tem nismo upoštevali, vseeno pa moramo (znati) "stati" za svojimi besedami. Zato naj bodo dogovori takšni, ki nam čimbolj ustrezajo. Najslabše je nekaj reči ali obljubiti, potem pa tistega ne izpolniti, se ne držati... Otroci se od nas ne učijo tistega, kar jim govorimo, pač pa se učijo in posnemajo to, kar počnemo. Komunikacija torej igra vlogo razlage naših dejanj, dejanja pa so naše "resnično" življenje. ![]() In popolnoma normalno je, da se otrok punta. Saj ima lastno (razvijajočo se) osebnost. Pravzaprav se vsi vse življenje "puntamo". ![]() Ves čas se nam porajajo nove želje in pričakovanja, ki jih je (bo) za uresničitev potrebno uskladiti tudi z okolico, v kateri živimo. Zrel posameznik zna z njimi ustrezno "upravljat" in jih bolj ali manj uspešno uresničit v življenju v medsebojni interakciji s soljudmi. Otroci - in vsi tisti malo večji ter odrasli, ki pa tega (še) na znajo/znamo, pa se tega morajo/moramo šele (na)učiti. Urejal kakav, 06.11.2008, 11:40. |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() Lp, zigi ![]() p.s. kakšno več rečemo pa na srečanju čez en mesec ![]() BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... |
Prikaži več možnosti
|
Učite djeco učite, od starijih i izkusnijih ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Vprašanje če je privat varstvo otroka dobra ideja. Jaz ga ne bi dal not nikoli. Ko te ni ne veš kaj se v resnici dogaja z otrokom. Poznam zelo dobro različne zelo slabe primere. Drugo je socializacija. V vrtcu se otrok navadi na vzorec, ki mu v življenjskih situacijah pride prav vsak moment, to pa je dejstvo da na svetu ni sam. Vedno so okoli še drugi z različnimi navadami, karakterji - in to je real life. In tretji argument ZA vrtec je ta, da so danes vzgojiteljice veliko bolj izobražene kot so bile včasih. Za vsako starostno obdobje imajo svoj program, ki so se ga dolžne držat. Zajeti so vsi elementi, ki so potrebni za normalen razvoj. Skratka vrtec vzgaja in ne le pazi na otroke kot to počne večina privat varstev ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Tudi jaz preziram fizično nasilje in ga ne izvajam, ampak če vsake tolk časa kakšna uide za ta-sladke pa tut ni nič narobe. Prekurit se tut ne moreš ali se pogajat v nedogled, mulc se ti pa reži v faco... ![]() |
Prikaži več možnosti
|
mogoče imate slabe izkušnje z varstvom privat.....res ponekod se otroci le igrajo-smo pa izjeme,pri nas se vedn kaj dogaja! je pa res da sodelujem z varuško iz vrtca tako da otroci pri meni ne zaostajajo veliko! so pa tudi slabi primeri v vrtcih! ena mamica je fantka izpisala iz vrtca in ga pripeljala k meni in pravi da je zadovoljna! je pa res da je v vrtcu drugače!! |
Prikaži več možnosti
|