že našel, se ne uporablja za CHF
Volanska letev E60 škriplje
|
Prikaži več možnosti
|
Si našel kaj se uporablja za CHF |
Prikaži več možnosti
|
ja, nova letev ali pumpa najceneje je zamenjati olje in odzračiti sistem, potem pa naprej |
Prikaži več možnosti
|
Staro zluftano letev sem zamenjal za rabljeno brez lufta. Zdj pa se pojavlja rahlo cviljenje, ki spominja na.... Kot bi semeringi na suho laufal po letvi. Ob menjavi sem opazil, da je letev namazana z neko rdečo mastjo, ki je bila videti precej suha oz. jo je bilo bolj za vzorec kot kaj drugega. Glede na to da se ne uporablja v črpalki ATF olje (rdeče barve), predvidevam da je s tako mastjo namazano zobovje same letve.
Kaj je to za ena mast? Da malo osveži tole in mogoče tudi cviljenje izgine... |
Prikaži več možnosti
|
Pa ja nimate vsi še prve letve
|
Prikaži več možnosti
|
Pri 420.000 je še prva |
Prikaži več možnosti
|
Dober si, se spomnim, ene 12 let nazaj sva iste kravote vozila pa led AE rihtala .........
Ti pa priznam, da je meni E60 Bangle še vedno izvenserijska lepota...... Urejal Mat xxl, 11.05.2022, 23:36. |
Prikaži več možnosti
|
E60 je res še vedno najlepši in ostaja pri hiši za mulce. Mi je pa X5 res bolj zabaven. |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Pod to gumo našpricaj z mastjo če veš kje se nahaja? |
Prikaži več možnosti
|
Vrh volanske letve ... Probat ni greh Bom probal s WD40 silicone lubricant. Pa misliš da se tolk močno prenaša ta zvok ..... Urejal tratnika, 23.05.2022, 11:55. |
Prikaži več možnosti
|
Meni je pomagalo pa je mir že par let. Sam sem tudi mislil da je problem nekje zgoraj pri volanu |
Prikaži več možnosti
|
A bi imel kdo idejo kaj še lahko naredim pri e91 od žene. Zamenjano olje 2x, posodica s filtrom, vpetje amortizerjev, namazana letev z original mastjo.
Problem se pojavi ko je avto ornk segret, ko ovijaš volan kot da ne bi imel ležaja v vpetju. Kot da bi dve gumi drgnil eno ob drugo, tak čuden moteč občutek Pa vmesni kardan sem tudi že mazal v motornem prostoru |
Prikaži več možnosti
|
Zaenkrat tišina |
Prikaži več možnosti
|
Se takrat čutijo vibracije tudi na volanu, v smislu kot da bi nekaj drgnilo? |
Prikaži več možnosti
|
Ja res je
|
Prikaži več možnosti
|
Potem je stvar jasna, servo pumpa je hin ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Tudi jaz sem čutil vibracije na volanu ob zgornjem posnetku škripanja. Vibracije v smislu da sem čutil zvok ob držanju oz. premikanju volana.
Servo pumpa volana pa ustvarja tlak konstantno, se vrti stalno, torej predvidevam da bi tudi stalno proizvajala zvok.... |
Prikaži več možnosti
|