Sem ravno hotel poslati odgovor v temi Slo vinjete, pa se mi je izpisalo da je tema zaklenjena.

Hvala in lep pozdrav vsem ... zigi

Seveda sistem Vinjet ni pravičen za vse ... Sploh ne takšen da imaš možnost izbirat le polletno ali letno vinjeto.

Morali bi imeti tudi dnevno oziroma desetdnevno - seveda le za "domačine", torej prebivalce Slovenije. Zakaj? V primeru, da greš le parkrat na leto na AC in ti je seveda tistih x eurov vseeno velik strošek, potem imamo primere kot je @Spidi, ki so pač doma daleč od AC ipd. In teh vinjet se tujcem ne bi prodajalo. Tako bi bil volk sit in koza cela

Zakaj ne? Država nikakor ne bi pristala na tak način, ker potem bi se definitivno prodalo dosti manj letnih vinjet in tu bi seveda "profitirali" ljudje s periferije, ki nimajo obvoznic, ki bodo po novem "plačljive"
Vsi smo seveda veseli, ker cena vinjet ne bo nad 200eur ampak "le" 55eur, pozabljamo pa dejstvo, ki ga je omenil @RobertH, ampak ga je večina ob dokazovanju svojega prav spregledala

Za kaj se namreč gre: sistem vinjet je v bistvu le uvod v satelitsko cestninjenje, ki pa ni tako daleč, kot si nekateri predstavljate. Zadeve so že v preizskušanju, kaj več pa ne bom razlagal ... Seveda naša država ni tako "dobra", da bi nam karkoli podarila, tko, da bodite prepričani, da se bo v prihodnosti (čez par let, ko ne bo več vinjet) plačevalo dosti več, saj kot smo že ugotovili, se ne bodo plačevale le AC, ampak tudi hitre ceste in obvoznice

Mnogi bodo profitirali, veliko jih bo pa tudi "izgubilo". Moj bratranec npr., ki gre zelo redko po AC, se bo sedaj vozil le po magistralkah in gužval po centrih mesta, ker mu je 55eur za trikrat na AC preveč in kar nekaj bo takšnih.

Res pa je da bo promet po AC bolj tekoč, ne bo (oziroma naj ne bi bilo) zastojev itd. itd. itd.

Je pa vedno tako v življenju, da nikoli ne bo za vse pravično, žal

Brez veze se je pa razburjat in žalit en drugega, ker to nikamor ne pelje ...