Skoči na vsebino

Nove slovenske e-vinjete 2022

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
3866 odgovorov v temi
Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 25 860
  • Avtomobil: BMW x

...

Probaj imet 3 ali 4 avtomobile registrirane, pa da te vidimo.

Z lahkoto ... če nisi za digitalno pa furaj analogen način. Ko boš na Petrolu kupil vinjeto za avto s katerim prideš tja kupit, jih prosi naj ti posodijo še flomaster in z njim napiši datum izteka vinjete za tisti avto na vsako steklo vsaj 3x ... pa še na obe tablici ...

Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯

Prikaži več možnosti
    • %%BMW%% in corvette uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 79 794
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

Z lahkoto ... če nisi za digitalno pa furaj analogen način. Ko boš na Petrolu kupil vinjeto za avto s katerim prideš tja kupit, jih prosi naj ti posodijo še flomaster in z njim napiši datum izteka vinjete za tisti avto na vsako steklo vsaj 3x ... pa še na obe tablici ...

No shit Sherlock, hvala za nasvet, sam si tega nebi nikoli domislil ;)

Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti

tratnika
tratnika

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 523
  • Avtomobil: e61 525dT

Fantje, občutek imam da ste me vsi skupaj narobe razumeli in da imate vi dosti več težav s temi vinjetami (oziroma z mano), kot jih imam sam  :laugh

Kot prvo nikjer nisem napisal da želim bit "digitalno neviden", to je nesmisel  :napaka Res je da sem proti globalizaciji in digitalizaciji, ne bom se pa zaradi tega skril v klet, pokril vrata z alu folijo in jedel konzerve s fižolom naslednjih XY let, kot imajo ideje nekateri na forumu (je oprta tema o tem in glede na to kar sem tam prebral, se žal ne hecajo)  :crazy Jaz elektronike ne uporabljam ČE SE LE DA, oziroma zmanjšam njeno uporabo na minimum, kolikor je to mogoče. Torej če imam na izbiro analogno in digitalno opcijo bom vedno izbral prvo, če ne pa pač vzamem tisto kar je. Pri vinjetah je problem v tem ker imam tri avtomobile in vsi nimajo kupljene vinjete na isti dan, tako da si zelo težko zapomnim do kdaj katera velja. Ta moment imam sicer vse tri registrirane, se pa zna zgodit da bom kakega čez poletje odjavil, pa mogoče si bom nabavil še kakšen oldtimer za povrhu in bojo potem že štirje, skratka POPOLNA ZMEŠNJAVA z vinjetami, praktično vsakič ko se usedem v avto moram preverjat če ima veljavno vinjeto ali je mogoče že potekla  :napaka Že samo s tem imam cel kup dela, da se bom zdaj še na sms-e naročal in izgubljal čas še s tem pa hvala lepa, saj kdo mi pa garantira, da bo tisti sms 100% prišel in da ga bom jaz videl?  :napaka Ja najboljše da se še na to navadim, potem bom pa res falil čas za podaljšat katero od vinjet in bom ziher plačal par jurjev kazni ker se bom vozil brez, hvala lepa, jih raje sam ročno sproti kontroliram  :napaka

Brez registracije se lahko voziš mesece dolgo če te nihče ne ustavi, brez vinjete imaš pa skoraj 100% šanse da te dobijo že prvič ko zapelješ na avtocesto. In še ena stvar je, če nimaš avta registriranega plačaš kazen enkrat, če nimaš vinjete pa lahko isto kazen za isti prekršek plačaš tudi 50x, ker je pač naš sistem narejen tako da te namerno skubijo, v Butalah nič novega ;)

Probaj imet 3 ali 4 avtomobile registrirane, pa da te vidimo.

Jaz sem si skeniral račun in ga shranil zraven zavarovalne police ... tako da vsaj vem kam pogledat, če nisem za računalnikom

Pa registriral sem se na tisti dars strani ...

Urejal tratnika, 30.01.2023, 15:09.

Prikaži več možnosti

AsdAsd
AsdAsd
  • Uporabnik
  • Sporočil: 407
  • Avtomobil: E46 320i

Tudi za registracijo avtomobila ni reminderja pa vseeno nekako laufa vseskupaj.

Avto Krka pošlje pismo da poteče tehnični...(vsaj v MB)

Urejal AsdAsd, 30.01.2023, 15:17.

Prikaži več možnosti

Odpad_nik
Odpad_nik

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 452
  • Avtomobil: M2 CS, GR Yaris

To sicer ne drži, ker če si registriran na portalu E-uprava, dobivaš (tudi) SMS obvestila o potekih veljavnosti registracij, zavarovanj, veljavnosti dokumentov.....marsikaj.

Seveda drži. Ravno toliko kot tvoj primer. Če si kupil vinjeto na spletni strani darsa, dobiš obvestila na enak način, kot prek eUprave.

Prikaži več možnosti

franci
franci

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 996
  • Avtomobil: Bmw E46, 320dT

Men je pa največji fail avstrijske aplikacijske to, da moraš izbrati na začetku opcijo, nakupa kot poslovna oseba (firma)... samo tako lahko kupiš vinjeto z takojšnjo veljavnostjo.

Edit: spregledal da je točno tole omenjeno en post višje... 

V Avstriji je to samo zato, ker imaš po nekem EU zakonu pravico odstopit od nakupa, če kupuješ karkoli po internetu.  Lahko bi kupil recimo 10 dnevno, potem pa enajsti dan , če bi veljala takoj po nakupu, preklical nakup.

Če želiš lepljivo ALI elektronsko vinjeto s takojšnjim pričetkom veljavnosti, jo kupiš na pooblaščenih prodajnih mestih (recimo črpalkah ali trafikah).

Opravičujem se vsem, če komu ne morem ustreči...enostavno ne gre kot doslej, dela je preveč :(
LP, Franci
Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 727

Sej pri nas isto velja , samo dars tega se ni pogruntal. Pri spletnem nakupu lahko potrosnik odstopi od nakupa im zahteva vracilo kupnine brez posledic v 14 dneh od nakupa.

Urejal leonT, 30.01.2023, 17:37.

Prikaži več možnosti
    • Jerry in franci uporabnikom je všeč to sporočilo

Iztok Z.
Iztok Z.

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 25 860
  • Avtomobil: BMW x

Ne piši takih ... bodo na forumu vsaj trije sedaj dobili idejo kako se 14 dni zastonj vozit po AC ...  :-D

Don't drive faster than your angel can fly...¯\_(ツ)_/¯

Prikaži več možnosti
    • franci je všeč

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

:umruodsmeha

A ne se j****, na koncu mi bo tale digitalizacija postala še všeč... :rofl :rofl :rofl

Prikaži več možnosti
    • timej98 je všeč

-DIN-
-DIN-

Staro uporabniško ime: boogie

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 783
  • Avtomobil: VW

Zihr je kje drobni tisk :)
Prikaži več možnosti

the_one
the_one

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 822

Zihr je kje drobni tisk :)

V pogojih pise, da od nakupa vinjete ni mogoce odstopiti, ce je ze veljavna.

Ce to pije vodo v kolikor bi se kdo lotil darsa po pravni poti, to morajo pa pravniki povedati :)

Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 391
  • Avtomobil: LEPO

Kar sanjajte in se pravdajte z darsom.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

corvette
corvette

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 500

Jaz elektronike ne uporabljam ČE SE LE DA, oziroma zmanjšam njeno uporabo na minimum, kolikor je to mogoče. Torej če imam na izbiro analogno in digitalno opcijo bom vedno izbral prvo, če ne pa pač vzamem tisto kar je.

Je pribil prvi sveder foruma s 78.984 sporočili, ki za bujenje gotovo uporablja dobro staro analogno uro s kukavico, proti globalizaciji pa se bori tako, da ženo uvozi iz daljnjega vzhoda.

Vinjete so sedaj narejene tako preprosto in uporabniku prijazno, skupaj z možnostjo po meri nastavljivih opomnikov, da je tovrstno jamranje precej patetično.

Urejal corvette, 30.01.2023, 20:49.

Prikaži več možnosti
    • RobertH in neicheq uporabnikom je všeč to sporočilo

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Ce se da komu probat naj kupi in pol 13 dan napise mail da se je premislil. V najslabsem primeru mu ostane vinjeta ki jo itak rabi met…
Prikaži več možnosti

magic man
magic man

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 344
  • Avtomobil: Božje vozilo in e60

Meni so enkrat pred SPB ukradli tablico, pa me je stric na postaji skušal prepričati, da sem jo fix izgubil na AC. Yea right, medtem ko je avto bil parkiran na parkirišču.

Sem videl da se mu ne da ukvarjati z birokracijo ki jo s sabo potegne kraja, tako da sem pač prijavil kot izgubljeno.

Sem pa shranil račun od upravne enote da je tablica bila menjana, da nebi kasneje imel sitnosti.

Ful se jim da delat pa to :)

Meni so na parkirišču ruknili avto in ukradli tablico, najprej me policaj masiral da nah se odločim kaj bom prijavil ker obojega ne morem. O.k ne dae mu pisat prijavim samo krajo. Nato pa na zavarovalnici pizdarija, ker sem želel nove tablice in ne teh ki so v sistemu zavedene kot ukradene, ker potem če bo s tisto ukradeno kakšna pizdarija bodo mene zmeraj jebali v glavo in bom moral dokazovat da nisem to jaz. No cigani zavarovalni pa imajo baje v drobnem tisku zapisano da krijejo samo zamenjavo ena KE TABLICE IN NE DRUGIH, KO SEM PA ZAVAROVAL PA VSI SLADKI  JA TO IMATE DRUGE TABLICE ITD, NE VEM ALI NI IMELA POJMA ALI LAŽE NAMERNO.   :frown

Urejal magic man, 30.01.2023, 20:58.

Prikaži več možnosti

leonT
leonT

BMW fanatik

• Uporabnik

Tablice stanejo 20 eur, zakaj bi to zavaroval? Verjetn je premija 10 na leto, ko rabis ti pa itak pokazejo drobni tisk…
Prikaži več možnosti

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 391
  • Avtomobil: LEPO

Ni samo 20€...preklic, prometna, storitev...

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Je pribil prvi sveder foruma s 78.984 sporočili, ki za bujenje gotovo uporablja dobro staro analogno uro s kukavico, proti globalizaciji pa se bori tako, da ženo uvozi iz daljnjega vzhoda.

Vinjete so sedaj narejene tako preprosto in uporabniku prijazno, skupaj z možnostjo po meri nastavljivih opomnikov, da je tovrstno jamranje precej patetično.

Si že kdaj slišal za pregovor, klin se s klinom izbija?  :)

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 24 499
  • Avtomobil: e39 530iA, APN4

Meni so na parkirišču ruknili avto in ukradli tablico, najprej me policaj masiral da nah se odločim kaj bom prijavil ker obojega ne morem. O.k ne dae mu pisat prijavim samo krajo. Nato pa na zavarovalnici pizdarija, ker sem želel nove tablice in ne teh ki so v sistemu zavedene kot ukradene, ker potem če bo s tisto ukradeno kakšna pizdarija bodo mene zmeraj jebali v glavo in bom moral dokazovat da nisem to jaz. No cigani zavarovalni pa imajo baje v drobnem tisku zapisano da krijejo samo zamenjavo ena KE TABLICE IN NE DRUGIH, KO SEM PA ZAVAROVAL PA VSI SLADKI  JA TO IMATE DRUGE TABLICE ITD, NE VEM ALI NI IMELA POJMA ALI LAŽE NAMERNO.   :frown

Zakaj pri hudičih? :confused

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 64 017
  • Avtomobil: sivo povprečje

Avto Krka pošlje pismo da poteče tehnični...(vsaj v MB)

Špan isto.

Ni samo 20€...preklic, prometna, storitev...

Res je, če hočeš druge tablice, da ti policisti res ne trkajo na vrata ko lopovi naredijo pi*darijo s starimi, košta zadeva ene 50€ (ker je še novo prometno za naredit), če bi pa samo dvoje enake tablice je pa res dobrih 20.

Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.