Fantje, občutek imam da ste me vsi skupaj narobe razumeli in da imate vi dosti več težav s temi vinjetami (oziroma z mano), kot jih imam sam 
Kot prvo nikjer nisem napisal da želim bit "digitalno neviden", to je nesmisel
Res je da sem proti globalizaciji in digitalizaciji, ne bom se pa zaradi tega skril v klet, pokril vrata z alu folijo in jedel konzerve s fižolom naslednjih XY let, kot imajo ideje nekateri na forumu (je oprta tema o tem in glede na to kar sem tam prebral, se žal ne hecajo)
Jaz elektronike ne uporabljam ČE SE LE DA, oziroma zmanjšam njeno uporabo na minimum, kolikor je to mogoče. Torej če imam na izbiro analogno in digitalno opcijo bom vedno izbral prvo, če ne pa pač vzamem tisto kar je. Pri vinjetah je problem v tem ker imam tri avtomobile in vsi nimajo kupljene vinjete na isti dan, tako da si zelo težko zapomnim do kdaj katera velja. Ta moment imam sicer vse tri registrirane, se pa zna zgodit da bom kakega čez poletje odjavil, pa mogoče si bom nabavil še kakšen oldtimer za povrhu in bojo potem že štirje, skratka POPOLNA ZMEŠNJAVA z vinjetami, praktično vsakič ko se usedem v avto moram preverjat če ima veljavno vinjeto ali je mogoče že potekla
Že samo s tem imam cel kup dela, da se bom zdaj še na sms-e naročal in izgubljal čas še s tem pa hvala lepa, saj kdo mi pa garantira, da bo tisti sms 100% prišel in da ga bom jaz videl?
Ja najboljše da se še na to navadim, potem bom pa res falil čas za podaljšat katero od vinjet in bom ziher plačal par jurjev kazni ker se bom vozil brez, hvala lepa, jih raje sam ročno sproti kontroliram 
Brez registracije se lahko voziš mesece dolgo če te nihče ne ustavi, brez vinjete imaš pa skoraj 100% šanse da te dobijo že prvič ko zapelješ na avtocesto. In še ena stvar je, če nimaš avta registriranega plačaš kazen enkrat, če nimaš vinjete pa lahko isto kazen za isti prekršek plačaš tudi 50x, ker je pač naš sistem narejen tako da te namerno skubijo, v Butalah nič novega 
Probaj imet 3 ali 4 avtomobile registrirane, pa da te vidimo.