Skoči na vsebino

Avtomehanika Arčon, Renče

* * * * - 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
334 odgovorov v temi
damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 25 232
  • Avtomobil: new age e39

Nisem našel teme kjer bi se debatiralo o omenjenem Bosch servisu, tako da jo odpiram jaz.

Prejšnji petek popoldan sem se zapeljal do našega kolega Miholda, ki si je vzel čas za mojo E46 320d l' 04.

Zamenjali smo nosilec motorja, ki mi je sicer izgledal še kar ok, ampak avto teče precej bolj mirno in se ne strese več ko se vžiga in predvsem ko se vgaša - torej prava diagnoza da je hin.

Stestirali smo šobe in ugotovili da so v mejah normale in še ni panike - možnost obnove preden grejo preveč hin. Senzor tlaka turbine smo ščistili, prav tako njegov nosilec, tako da je avto malo bolj odziven v nižjih vrtljajih. V višjih je zadeva manj opazna a vseeno.

Test LMM je bil prav tako opravljen uspešno (v mejah toleranc). Test turbine s testerjem več kot uspešno - 2,362 bar. Izpuh, gibljiva cev itd itd - vse v najlepšem redu - privil aluminij ki ščiti karoserijo od izpuha, da ne ropota več. Zamenjali filter kabine in zračni filter, ter preverili stanje turbine - zračnost se mi zdi da smo iskali. Vse ok. Filter odduha sem že kupil, ker mi je tako svetoval, zamenjal ga bom naslednji teden. Iskali smo tudi zračnost na pogonskem sklopu - vse negativno.

Torej suma sumarum. 3,5h dela, nosilec sem prinesel jaz, ostalo je imel na zalogi (filtri). Cena 130 eur plus 20 eur za aditiv, po katerem je povprečna poraba 6,1L na AC s tempomatom na 160 - 170 km/h. Torej za cca 7 dcl nižja kot sem je vajen. Torej je nekaj na tem aditivu...

V glavnem, Miha je potrpežljivo odgovarjal na moja vprašanja, bil zelo prilagodljiv kar se termina tiče, prav tako ima za moje pojme dober price/performance.

Vsi testi so bili napravljeni na Bosch napravah, kar je bil tudi razlog da sem napravil teh 160km in mislim da bi vsak vestni voznik moral to napraviti da preveri stanje svojega voza. Zdaj vsaj vem na čem sem.

Za primerjavo - avto so na Carmaxu pregledali, ko sem ga kupoval in ga priklopili na tester. 45 min dela, pregled osnovnih karoserijskih delov in tester - malo čez 60€. Jasno da so dražji in svoje delo so opravili dobro, ampak toliko za primerjavo.

- gostoljubnost 10
- nadomestni avto (da/ne, dolpačilo) /
- cena popravila 9
- izkušenost mojstrov 10
- lokacija 8
- čas trajanja popravila 10
- ali je bila napaka odpravljena 12
- drugo 10

lp, D
Prikaži več možnosti

bvogri
bvogri

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 450
  • Avtomobil: E34 540i 6st. ročni

Tudi jaz lahko rečem pohvale fantom. Ko sem šel 1x tja na servis peljat volvota so ga vzeli ob dogovorjeni uri. Zrihtali so ga kot smo se dogovorili, zraven poštimali še nekaj malenkosti in me opozorili na napake/obrabljenost določenih sklopov.

:ok

P.S. Miha a Peter še dela tam mel je mislim da modrega v70 tdi??

Drugače pa Mihata nisem spoznal (verjetno), sem pa očeta.
Prikaži več možnosti

MIHOLD
MIHOLD

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 601

Peter nima več S70 2.5tdi, ga je prodal. Sedaj ima rumenega 850 T5:-D
Prikaži več možnosti

Austin Powers
Austin Powers

sir Captain Slow

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 179
  • Avtomobil: S54

Tudi sam sem že koristil gostoljubnost Arčonove delavnice in obisk lahko samo priporočam. ;)
Le tako naprej! Sicer je pa leto okoli in bo spet počasi treba priti v bazo...:laugh
LP
Austin
BMW Z3 - simply - purely medicinal. :)
Prikaži več možnosti

racer80
racer80

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 014
  • Avtomobil: 3xe32,e34,e30 3??e36cab.

še eden ki je zadovoljen s tem servisom sem mu nesel pred časom na obnovo eno črpalko od stranke in se mi je zdel ves pristop in storitev na takem nivoju da mi niti na misel več ne pride da bi stvari ki jih lahko popravijo *Miholdovi* vozil ali nosil drugam

moja ocena storitve na lestvici od 1-10 je čista 10-ka:ok
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

jaz sem osebno tudi precej zadovoljen z tem servisem :-D
Prikaži več možnosti

kian_alvane
kian_alvane

addicted to e36

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 488
  • Avtomobil: nimam

Nisem našel teme kjer bi se debatiralo o omenjenem Bosch servisu, tako da jo odpiram jaz.

si pa slabo iskal :-D Avtomehanika Arčon :ok2
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik

si pa slabo iskal :-D Avtomehanika Arčon :ok2

To ni up to date ;)
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

To ni up to date ;)

hm, to pa mi zdaj ni jasno.

no, dobra kritika tak ne škodi če se ponovi :)
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik

hm, to pa mi zdaj ni jasno.

no, dobra kritika tak ne škodi če se ponovi :)

http://www.avtomehanika-arcon.si/
Prikaži več možnosti

peroa
peroa

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 940
  • Avtomobil: Rog

Danes v medijih ...

http://www.delo.si/clanek/74587
NO soup for YOU.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 166
  • Avtomobil: avtomatik

Sem bral članek :ok Napisano pošteno kar se tiče kvalitete goriva.

O servisu Arčon pa itak ni vredno izgubljati besed... Tud sam sem eden od prezadovoljnih, ki sem se odpeljal iz "Mihovega" servisa v Renčah...

LP A.
:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• Globalni moderator
  • Sporočil: 11 714
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

No, za nas, ki nimamo dizlov, je pomembno to, da sta v delavnici vedno pri roki kapljica rujnega in pršut. Pa koledarji z neoblečenimi deklinami. :hihi
Prikaži več možnosti

Katana
Katana

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 172
  • Avtomobil: E65 d

No v soboto sem tudi jaz spoznal Miholda in njihovo delavnico. K njemu sem namreč šel menjati olje v menjalniku na mojem avtomatu.

Prva opazka ob vstopu v delavnico je bila - čistoča. Tako čiste delavnice, kot jo ima Bosch servis Arčon že dolgo nisem videl. Ponavadi je tako, da tam, kjer je delavnica čista so doma "majstri". In tudi v tem primeru je bilo tako.

Miha je imel pripravljen že ves material tako, da je olje zamenjal zelo hitro. Zadevo opravil strokovno, z veliko mero pazljivosti. Tudi vse dele je pred ponovno vgradnjo temeljito očistil. Videlo se je, da ve kaj dela.

Sploh pa sem navdušen z razliko v prestavljanju avtomobila pred/po menjavi.

Skratka:
gostoljubnost: 10
strokovnost: 10
ali je bila napaka odpravljena: da (za čisto 10)

Poleg tega sem opazil, da so opremljeni praktično z vso opremo, ki je potrebna za temeljit pregled in servis avtomobila (nekaj je bilo tudi takšne, za katero sploh nisem vedel čemu služi - verjetno je namenjena dizelskim motorjem?).

Sem bom še vračal, sploh če bo potreben kakšen nepredviden večji poseg, ker je za redne servise malo preveč oddaljen. Aja, pa po drugo tranšo olja bom seveda še šel čez kakšen mesec.
Prikaži več možnosti
    • _Mike_ je všeč

_Mike_
_Mike_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 489
  • Avtomobil: 320d, A6 3.0TDI quattro

Sem tudi sam razmišljal, da ko bom zopet menjal olje v avt. menjalniku, da bi to zaupal Arčonu. Sploh zato, ker vedno, ko berem kaj o njem, vidim same pohvale.:ok2

Kolikšna je bila cena menjave olja in filtra (sita), če seveda ni skrivnost?

Lep dan še naprej, čeprav danes brez sončka:frown :ok
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik

Včeraj prevzel volvota in kot dogovorjeno je bilo vse opravljeno v pičlih 2. dneh.
Kot vednjo je Jordan izjemno strokoven in tudi bi se lahko reklo, "trd".

Povedal je kaj je potrebno še vse zamenjati in kdaj približno.

V glavnem zelo zadovoljni in od sedaj naprej le v Renče. Lahko rečem: " prvi pravi ter strokovni mehanik, kateri je dal roke na ta avto".

Težava je samo na naši strani, ker je avto nujna "mašina" :laugh in smo malo zateženi , ker se vedno mudi, saj brez avtomobila bi 3/4 dela propadlo.

V glavnem:

Gostoljublje: 10+
Delo: 10+
Hitrost: 10+
Ustrežljivost:10+
Znanje: 10+

To je Arčon, za Miholda pa se itak ve, da velja povsem isti rezultat :ok
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Miha a si že kdaj razmišljal da bi v Lj ali okolici odprl delavnico? Po moje bi bil instant success? :ok
Prikaži več možnosti

saymon
saymon

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 693

Miha a si že kdaj razmišljal da bi v Lj ali okolici odprl delavnico? Po moje bi bil instant success? :ok

Malo offtopic...

verjetno je vzrok da niso odprli še kakšne druge delavnice kje drugje, ker je težko zagotovit isto stopnjo kakovosti storitve kot v prvotni delavnici(novi delavci in uvajanje) ;) in posledično lahko mogoče slabša kakovost druge delavnice vpliva na celoten ugled podjetja po Sloveniji.

lp, saymon
Prikaži več možnosti

damirkos1
damirkos1

BMW fanatik

• Uporabnik

Malo offtopic...

verjetno je vzrok da niso odprli še kakšne druge delavnice kje drugje, ker je težko zagotovit isto stopnjo kakovosti storitve kot v prvotni delavnici(novi delavci in uvajanje) ;) in posledično lahko mogoče slabša kakovost druge delavnice vpliva na celoten ugled podjetja po Sloveniji.

lp, saymon

hja nekako je logično ja...
Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 51 463
  • Avtomobil: Kombi

No, za nas, ki nimamo dizlov, je pomembno to, da sta v delavnici vedno pri roki kapljica rujnega in pršut. Pa koledarji z neoblečenimi deklinami. :hihi

:metalc
ARHITEKT
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.