Gre za nekaterim že znanega 318iC letnik 11/92 (eden izmed zadnjih). Motor je M40B18 in je v odličnem stanju. Dročniki se niti približno ne slišijo, motor pa laufa odlično. Takego dobrega M40 motorja še nisem slišal. Od opreme ima:
- 4xel. stekla
- centralno zaklepanje
- ABS
- servo volan
- LPG
- protiveterna mreža
- beli smerokazi
- še bi se kaj našlo pa se sedaj ne spomnim....
V glavnem do sedaj sem zamenjal zadnje steklo, ki je bilo prerezano, znižal sem ga z H&R vzmetmi, zamenjal meglenke in par plastik. Zavore so popolnoma nove (diski, ploščice + ročna). Zamenjal sem tudi sklopko (LUK) in oba cilindra sklopke.
In kaj vse mislim narediti do spomladi?
- kompletna obnova podvozja (vsi končniki, špur štange, gumice....)
- veliki servis motorja (filtri, olja, tesnila, vodna pumpa, termostat, zobati jermen, ostali jermeni, svečke, ...)
- zamenjava vseh tekočin (menjalnik, diferencial, servo, zavore, hladilnik)
- dobil bo M-Technik II sredaj in zadaj (za stranske se še nisem odločil, ker je težko dobiti pragove za cabria)
- M-Tehnic II volan
- M prestavno ročko osvetljeno, ter skrajšan hod menjalne ročice
- komplet drugo armaturko (ta je poškodovana)
- notranjost bo siva tako kot jih je bilo večina plavih, ki so prišli iz tovarne (donator sive notranjosti bo moj prvi cabrio, ki pa bo dobil črno notranjost). Sedeže bom dal na novo preoblečt (se priporočam @lovesternu), ostalo pa je v dobrem stanju
- avto bo komplet na novo prebarvan (ker ima nekaj udrtin in bunkic - rje nima niti pikice) v isto barvo kot je sedaj (edino krom letvice bodo mat črne).
- nekaj muzike
- tempomat, če ga bom kje dobil
- BC I
- daljinsko zaklepanje s komfortnim zapiranjem el.stekel (že čaka doma)
- hela črne luči spredaj in zadaj (upam da dobim kje poceni ker so zelo drage)
- ....
Na avtu so homologirana 16 col platišča (kombinacija 205/45/16, 215/40/16, 225/40/16), 17 col platišča (kombinacija 205/40/17, 215/40/17, 225/40/17, 245/35/17), izpuh, beli smerokazi in nižje vzmeti.
Če bom dobil kakšna dobra 17 col platišča (spredaj 8J, zadaj 10J z robom) bodo gor 17, če ne pa imam 3 komplete 7,5 in 9X16, tako da lahko izbiram.
Sedaj pa nekaj slik za začetek. Sproti pa bom dodajal slike ko se bo kaj dogajalo.

Toliko za začetek.