To pove vse.
Blue Pegasus je v bistvu firma, ki samo posreduje najem avtomobila. In cena za to posredovanje je cca. 1/3 vrednosti avtomobila. Ti torej tej firmi denar brezobrestno posodiš in za to dobiš pogodbo ter najem avtomobila. Daš torej kup denarja, za avto ki niti NI NJIHOV. Tu leži ključ problema - oni prodajajo nekaj česar sploh NIMAJO - NI NJIHOVA LAST!
Fantje (vključno z zaposlenimi pri slovenski firmi, ki vodi posle za BP), ne bodite naivni! V času, ko se ameriški gospodarski sistem sesuva zaradi pretirane pohlepnosti in ustvarjanja dobičkov iz megle, se vi greste tole. Če še ne veste - točno zaradi takih poslov se je sesula celotna ameriška ekonomija (evropsko bo pa tudi najmanj temeljito pretreslo). Kdor pri tem sodeluje, je zame osebno bedak, saj s tem ne samo da misli samo nase in skrbi samo za svoj žep, pač pa tudi (namerno ali nenamerno, tega pač ne vem in ne morem trdit) prispeva k sesutju celotnega finančnega sistema, kar bomo na koncu plačali vsi!
Trgovanje z raznoraznimi delnicami, obveznicami, vrednostnimi papirji in drugimi fiktivnimi sredstvi mi že od vsega začetka ni bilo všeč in zlom takega sistema sem napovedoval že davno (če ne na tem, pa na enem drugem forumu). Ampak zdaj smo prišli že do tega, da s tem ne trgujejo več samo izobraženi ekonomisti med sabo, pač pa razni pocestni prebrisanci v to poskušajo vmešat celo navadne državljane. Vi sploh veste, kaj se greste? Bomo nazadnje šli kupit štruco kruha in liter mleka v trgovino, kjer si bodo od nas izposodili 10 eurov, nam posodili kruh in mleko in zraven priložili pogodbo, na kateri bo pisalo, da moramo kruh in mleko vrnit, če bo trgovina propadla (kar s takim načinom dela ZAGOTOVO bo)??? Fantje, povejte mi samo to, a vi MISLITE RESNO ALI SE ZAJEBAVATE??????????????????
O.K. Jerry sicer si super dedec, in tvoje poste je užitek brati, prav tako kapo dol pred tvojim splošnim in predvsem avtomobilskim znanjem, ampak jaz osebno se tukaj ne strinjam popolnoma.
Popolnoma se sicer strinjam z tvojo prvo postavko, zaradi katere je možno, da bom celo odstopil od celotne stvari, ampak stvar je zaenkrat v preverbi pri t.i. finančnih strokovnjakih, pa bomo videli kako naprej.
Kot uspešnega preprodajalca rabljenih avtomobilov te popolnoma razumem, vendar te prosim da ne širiš t.i. zgodbic o koncu sveta, v tem primeru svetovne finančne ureditve. Dejstvo je da sistem kot takšen poenostavlja marsikateri vidik, ki ga drugače na globalni ravni ne bi bilo mogoče izvesti, npr. privatizacija ( od katere so verjetno tvoji starši, pa tudi ti nekaj profitirali, pa četudi si pred 2.sv.vojno niste lastili prav ničesar ( to je samo primer, lahko vi rekel tudi da ste bili magnati. )), možnost nakupa dela podjetja, in biti soudeležen pri dobičku, itd... česar pa prejšnje ureditve niso omogočale, in ja to je omogočeno tudi malemu človeku, z malo ali nič ekonomske izobrazbe.
Cestni prebrisanci ( zanimivo ), izrabljajo lenobo '' navadnega državljana '' ( zanimivo ), ki se mu ne da osnovno pozanimati o tem kako lahko sam špekiulira in direktno kupi delnice podjetij, in naknadno s tem zasluži, ali pa propade, zato se ustvarjajo različni skladi, kjer je pač stopnja rizika povezana z dobičkom, in s tem posledično služijo ( zanimivo ).
(zanimivo ) - Vse napisano lahko mirno rečemo tudi zate ( brez zamere ), ker tvoj način je isti, to veš tudi sam, ker si pač middle man, in deluješ kot vezni člen med povpraševanjem in ponudbo, ne glede na napisano.
Ta finančni zlom ki je doletel ZDA, je podobno kot letalska nesreča, nikoli ni le enega dejavnika, temveč je več dejavnikov, vseh ne poznam ne jaz ne ti, in zelo nevmesno je tiste izmed nas, ki to nameravamo narediti označiti kot bedake. Za primer ti rečem tole, v ene, tvojih postov si napisal da te jezi kako ljudje delajo z avtomobili, ter da ne razmišljajo o njihovem bodočem kupcu, kaj pa mi ki iščemo vedno dobre poti k novim avtom? Ali mi ne skrbimo da se na cesti po 2 ali 3 letih pojavljajo dobro servisirani in vzdrževani avtomobili, ter da se sploh pojavljajo, in se ne vozimo samo z starejšimi vozi. Zakaj recimo enkrat ti don't put your money where your mouth ist ( se v angleščini bolje čuje ) pa pelješ vse svoje avte, ki imajo čez 300 k km na razgradnjo, in kupiš same 2 leti stare avte, z preverjeno zgodovino in tako še bolj prispevaš k splošni blaginji naroda in avtomobilski zavesti Slovencev? Nima veze samo prosim ne paničari, ker ni potrebe.
Vsi ostali ne zganjajte panike, life je pač sinusna funkcija, gre gor in dol, smo pač v času sprememb, glede na globalizacijo je to bilo za pričakovati, priča smo preporodu finančne in svetovne ureditve, slabše kaj veliko ne more biti ( ne za svet ne za nas Slovence ) lahko gre samo še navzgor, gospodarska moč pač odhaja na vzhod, in zlom ZDA je tukaj, ampak iz tega bodo predvsem revni narodi profitirali ( s tem ne mislim nas razvajenih zjamrancev, ampak tiste resnično boge ), ampak to so preobsežne teme za na forum Jerry - lahko kdaj ob , vidim da se lahko nadejam intelektualnega sogovornika in močnih argumentov, vsi osatli ste seveda dobrodošli, pa brez zamere če sem zatežil, lahko noč ( še posebej če imate delnice na Kitajskem in ne v Telekomu ).
Urejal Nixxon, 02.10.2008, 08:13.