Skoči na vsebino

Kje delate in kakšno plačo imate?

* * * - - 10 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
6152 odgovorov v temi
miho1
miho1

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 307
  • Avtomobil: Od žene

Jaz sem delal nekih 10 let ( moja prva sluzba) v eni full dobri firmi. Zacel na prodaji izdaji blaga, pa napredoval v pisarno v komercialo, mel cez internetbo trgovino itd.. dobra sluzba za tiste case tud placa ok. Ampak vedno sem vedel sam pri sebi in si zelel imet svojo firmo. No in sva z mojo zagnala iz nic racunovodski servis. Pocas dobila tolk strank da je ona pustila sluzbo, pa cez nekaj casa se jst. Par let je blo kriza.. pac sama za vse pa se otoka sva dobila. Moja je bla na porodniski tocn en mesec pa pol, pa se to je od doma delala kej. Zlo zajebano pa vmes sva parkrat skor obupala pa bla na minimalcih lep cas oba. Ampak sva vztrajala, nekaj casa delala ogromno po cele dbeve,zdaj je pa top, imava se eno punco zaposleno, midva delava manj in je super.. da bi sel se kdaj delat za nekoga.. tezko tezko..
Prikaži več možnosti

MihaSpec
MihaSpec
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 165
  • Avtomobil: Corolla

Npr. pred kratkim so nam na firmi za katero delam shekali Facebook oglaševalski račun. V enem dnevu so cuknili dol cca. 30 jurjev, pa preden smo vse pokrpali še dodatnih 20. Če bi se mi to naredilo na svoji firmi bi čez noč zaprl, tako pa sem dobil dodatnega jurja za nadure ker sem zadevo rešil čez vikend.

Kako je pa to možno?
Prikaži več možnosti

noucamp90
noucamp90

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 784
  • Avtomobil: Golf dvica

Pa to se ful dogaja zadnje cajte... sodelavki so shekali Booking.com in potem cez par dni so njene "linkane" kartice pobrali 2k€ dol. 

Od fotra kolega; on pa je dobil neki klic za crypto scam, no on pravi da je samo jim dal davcno, in potem je zginelo 5k€ z racuna.

Oba primera sta sicer dobila vrnjen denar, ampak mi je fascinantno v tako kratkem casu toliko primerov... 

It's like a gift you know, it's like I can't control it...
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 700

MihaSpec, v tem primeru so sodelavki, ki je imela polni dostop na precej primitiven način "shekali" FB račun. Tipičen phishing napad. Poslali so fake SMS z zahtevo, da se ponovno prijavi in v sporočilu namesto tapravega Facebook naslova dali svoj naslov. Nekaj v stilu Faceobok.com. Ko je vpisala geslo so se prijavili v naš business manager od kjer so oglaševali neko affiliate stran za prodajo majic.

Načeloma je bilo na računu kar nekaj prometa, tako, da tistih nekaj 10 jurjev niti ni bilo tako zelo sumljivih. Če ne bi slučajno opazil, bi bil lahko znesek še precej višji.

wLJVSAz.jpg

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

Borut_P
Borut_P

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 220
  • Avtomobil: G11 pfl 730d

Pa to se ful dogaja zadnje cajte... sodelavki so shekali Booking.com in potem cez par dni so njene "linkane" kartice pobrali 2k€ dol. 
Od fotra kolega; on pa je dobil neki klic za crypto scam, no on pravi da je samo jim dal davcno, in potem je zginelo 5k€ z racuna.

Oba primera sta sicer dobila vrnjen denar, ampak mi je fascinantno v tako kratkem casu toliko primerov...

So se spravili na booking da. Jaz sem naredil rezervacijo v bookingu, vse potrjeno. Naslednji dan dobim sporocilo hotel v booking aplikaciji, da preverjajo kreditne in naj se enkrat speljem postopek vnosa. Vse deluje legit ... vseeno nisem sel skozi to ampak poslal hotelu nazaj zakaj to rabijo. In mi odgovori da oni niso nic posiljali ... wtf znotraj booking appa.
Prikaži več možnosti
    • noucamp90 je všeč

noucamp90
noucamp90

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

So se spravili na booking da. Jaz sem naredil rezervacijo v bookingu, vse potrjeno. Naslednji dan dobim sporocilo hotel v booking aplikaciji, da preverjajo kreditne in naj se enkrat speljem postopek vnosa. Vse deluje legit ... vseeno nisem sel skozi to ampak poslal hotelu nazaj zakaj to rabijo. In mi odgovori da oni niso nic posiljali ... wtf znotraj booking appa.

Zanimivo.

Pri njej je bilo se eno HUDO naklucje, ki ga se ni povsem izkljucila. Hoteli so rezervirat eno malo lepso vilo na hrvaskem (cca. 800€/noc), ampak to je za 10 oseb in za leto 2025 kot dekliscina varianta. Na bookingu se ni bilo opcije rezervirat tako dalec naprej in so kontaktirali to "vilo" direktno preko Instagrama. Nakar jim povedo, da bo cena 1200€/dan in da bodo rezervacije omogocene "naslednji teden". Rezervacije so odprli, ampak po stari ceni (800€/noc) in potem ona hitro rezervira.

V roku 24h jih heknejo, in ta rezervacija izbrisana :) No, booking ji je kreiral novi racun, prestavil dobropis in tudi rezervacije, po stari ceni :) Hec pa je, da ta "vila" je izbrisala vsa sporocila na Instagramu itd. Drugace so preverjeni, ker je sodelavka ze bivala pri njih. Ampak v tem primeru, bi pac "popusili" cca. 400€/noc za 10 dni.

Prikaži več možnosti

tinydiamond
tinydiamond
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 875

Men je zanimivo, kako se jamra glede plač v merkatorju, potem pa s pogovorom z enim od zaposlenih izvem, da sploh nimajo tako slabih plač. Ne tisti v trgovini s prehrembenimi izdelki, tisti, ki delajo pa v mercator tehniki pa sploh ne.   

Zdaj pa men ni jasno, kako potem ne dobijo ljudi, če se skoz jamra. 

Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 83 796
  • Avtomobil: WeedWacker 3000

Folku se ne da delat, od bogatije zaprto.

Kladivce kladivce na steni povej,

kateri najboljši mehanik v deželi je tej!

Prikaži več možnosti

drdamian
drdamian

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 430
  • Avtomobil: 750i 4.4L V8

tisti, ki delajo pa v mercator tehniki pa sploh ne..

Oprosti, si ti že videl prodajalca ki bi dejansko delal v mercator tehniki? Ker jaz ga še nisem.... se je že zgodilo da sem raje šel kupit drugam, samo zaradi odnosa prodajalcev v tehniki
Prikaži več možnosti
    • YUGONIGGA je všeč

J9320
J9320
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 377
  • Avtomobil: E91 LCI

#javnauprava

Kliče moja včeraj na socialno, da od julija še vedno nisva dobila odločbe za vrtec, da bo zdaj že čas za prvo položnico. 5x so jo preusmerili, da to ni njihovo delo, dobi novo številko, kliče dalje. Po 20 min klicarjenja pride do osebe, ki ima vlogo v roki. Neprijazna do amena, prvič kliče ji zabrusi nazaj da imajo 60 dni časa da obravnavajo vlogo, da naj počakamo, da nemorejo vse naenkrat in vrže dol. Gre moja preverit kdaj točno sva oddala vlogo, še enkrat kliče, da ji pove da je že 63 dni od oddaje vloge, se začne obnašat ko da je največja žrtev, koliko dela ima, pa kaj vse zahtevajo od nje pa bla bla bla. No po 10 min pregovarjanja in poslušanja tistega jamranja pove, da bo naredila jutri.  :crazy  :crazy  :crazy

Me je spominjalo na izdajo gradbenega dovoljenja, kaki problemi in težave, pravi da je vse pregledala, da je vloga popolna, samo napisat ga še mora in da rabi cel dan. Sem mislil, da bo to vsaj en fascikl papirjev. Na koncu dobim pa 1 A4 papir.  :crazy  :crazy  :crazy

Kak naj ima človek dobro mnenje o njih, če se niti ne delajo da delajo? Pa to že dobiš občutek ko po telefonu govoriš, ko si pa fizično tam je pa tak ko bi se čas ustavil. Jaz bi bil takoj za, da se tak kader malo rotira, namesto 30+ dni dopusta, naj gre poleti za 10 dni delat v fabriko, da se malo razbremeni delodajalca. Mislim da bi se odnos do svojega dela hitro spremenil.

Prikaži več možnosti
    • Milan P, Cdriver, Di4b1o^ in 3 ostalim je všeč

RRoman
RRoman

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 207
  • Avtomobil: LEPO

Folku se ne da delat, od bogatije zaprto.

Ni ravno zaradi bogatije, je pa zaradi lenobe. Mladi visijo doma, starši jih podpirajo, razvajali so jih od plenic naprej in pri 25-30 imamo invalide brez delovnih navad. Če že tak pride nekam, po 3 dneh odide na bolniško in po bolniški da odpoved.

Življenje je risanje brez radirke!

Prikaži več možnosti
    • sash, primitivnež, Svetnik in 2 ostalim je všeč

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Pravljice.

https://www.mladina....dih-do-29-leta/

Raziskava je pokazala, da so se mladi brezposelni, ki so sodelovali s specializiranim svetovalcem, v večini primerov zaposlili hitreje, in sicer po 127 dneh brezposelnosti (ostali v povprečju po 146 dneh)

wLJVSAz.jpg

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 892
  • Avtomobil: DKW

Pravljice.

https://www.mladina....dih-do-29-leta/

Vrhunec pravljice je pa tole:

“Mladi si v veliki večini želijo zaposlitve v javnem sektorju (37 odstotkov si jih želi službe v javni upravi, 10 odstotkov v zdravstvu, devet odstotkov v šolstvu).”

A to je nek vic al :) ?
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Zakaj vic? Plače so OK, delovni pogoji relativno dobri (ni neplačanih nadur in telefonov na dopustu, oz. dosti manj kot v gospodarstvu), varnost zaposlitve je visoka.

wLJVSAz.jpg

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

-DIN-
-DIN-

Staro uporabniško ime: boogie

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 248
  • Avtomobil: 2007

Ni hec, mi je ze pred 15 leti kolegica razlagala, je delala privat, da isce v JU, ker je treba manj delat, pa sigurna sluzba, pa se placa ni slaba.
Prikaži več možnosti
    • Milan P je všeč

primitivnež
primitivnež

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 164
  • Avtomobil: E60 520i, i30 PD FL

Valda da vsi želijo delat v JU, ko pa niti en k**** ne odgovarja za nič. Kdo si nebi želel tega. Dober dopust, odgovornosti nič, plača pa lahko minimalec, lahko pa dobra plača.
Prikaži več možnosti
    • Milan P je všeč

noucamp90
noucamp90

BMWslo.comoholik

• Uporabnik

Gre moja preverit kdaj točno sva oddala vlogo, še enkrat kliče, da ji pove da je že 63 dni od oddaje vloge, se začne obnašat ko da je največja žrtev, koliko dela ima, pa kaj vse zahtevajo od nje pa bla bla bla. No po 10 min pregovarjanja in poslušanja tistega jamranja pove, da bo naredila jutri.  :crazy  :crazy  :crazy

Evo podobna izkusnja, sicer z vrtcom... rabil sem potrdilo o vpisu, da lahko vlozim za otroske dodatke v Avstriji. Gospa sicer prijazna, povem kaj zelim in mi rece, da gospa, ki je odgovorna za to, da je tri tedne na dopustu in me vprasa, ce se mi fejst mudi? Pa recem, da tri tedne je malo dolgo, da bi zelel prej v kolikor je mogoce. 

No... dobesedno 10min kasneje sem imel pdf s potrdilom na mejlu. Se pravi je imela dela 1-2min da je napisal oz. skopirala. Pa me je vseeno vprasala ce se mi "mudi"... 

Prikaži več možnosti
    • J9320 je všeč

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 838
  • Avtomobil: B58 MPPSK

Men je zanimivo, kako se jamra glede plač v merkatorju, potem pa s pogovorom z enim od zaposlenih izvem, da sploh nimajo tako slabih plač. Ne tisti v trgovini s prehrembenimi izdelki, tisti, ki delajo pa v mercator tehniki pa sploh ne.   

Ma jamra,....Problem teh služb je, ker morš z ljudmi delat.. bot prijazen pa če je stranka še tako blesava,.... to je groza.

Zase osebno vem, da ga ni denarja, da delam v štacuni, ker bi poslal v 3PM vsako drugo stranko, ker tolko oslarij, ko jih slišiš že v tistih 5 minutah, ko greš sam kaj kupit, jih drugače ne slišiš v celem letu ne... Meni osebno slabše službe kot prodajalec v štacuni skorajda ni. Tolko enga sranja kot ga tam preposlušaš od strank, ga nikjer drugje ne slišiš v nobeni službi... 

Moraš bit človek za to, moraš bit odprt in goflalast pa FULLL potrpežljiv in prilagodljiv... drugače je bz tam delat... 

Urejal BMW4everafter, 03.10.2023, 10:36.

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti
    • Milan P, DJ Falco in jastreb uporabnikom je všeč to sporočilo

rokxy
rokxy

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 533
  • Avtomobil: traktor

Ma jamra,....Problem teh služb je, ker morš z ljudmi delat.. bot prijazen pa če je stranka še tako blesava,.... to je groza.

Zase osebno vem, da ga ni denarja, da delam v štacuni, ker bi poslal v 3PM vsako drugo stranko, ker tolko oslarij, ko jih slišiš že v tistih 5 minutah, ko greš sam kaj kupit, jih drugače ne slišiš v celem letu ne... Meni osebno slabše službe kot prodajalec v štacuni skorajda ni. Tolko enga sranja kot ga tam preposlušaš od strank, ga nikjer drugje ne slišiš v nobeni službi... 

Moraš bit človek za to, moraš bit odprt in goflalast pa FULLL potrpežljiv in prilagodljiv... drugače je bz tam delat... 

sam kelner si še lahko :)

ampak tam vsaj od dobrih strank mančo dobiš, da kompenziraš budale

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 838
  • Avtomobil: B58 MPPSK

U bistvu :)

1964 Ford mustang 289 V8, F36 440i MPPSK 

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.