Skoči na vsebino

Orožje med forumaši

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
1654 odgovorov v temi
BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 076
  • Avtomobil: F11 530d

SDM AK-104s si kdaj imel priliko sprobat? me resno matra, sam nimam občutka koliko se v praksi pozna 120mm razlike v dolžini cevi (natančnost na večjih razdaljah)

Js mam SDM ak103 nerabljen je. Niti susa ni dal se skozi. Kvaliteta je ok za ceno. Izmash je bil v osnovi cca 100-150€ drazji takrat (2 leti al se kaj vec nazaj), neke hude razlike ko sem drzal oba v roki pa ni.
Aja ma polimer kopito preklopno in polimer rocaj spredaj.
Kupil sem sdm ker izmash je bil zadnji na zalogi in rezerviran, nova dostava pa je bila v roku 1 mesca in se mi ni dalo cakat, ker je pac kot pravim razlika minimalna. Ni noc pa dan,
Cev je kromana pri obeh kar je win win…sdm je rahlo “rough around the edges” medtem, ko ima izmash malo bolj dodelane dolocene dele. Ampak pri ak-ju me to ne moti. Pac spet govorimo o cca 100-150€ razlike.
Pac ak je ak…. Ni med tema dvema razlike da bi reku uuu tale ima “stamped” ohisje, ta pa “cnc obdelanega”…. Obstajajo eni in drugi. Samo ne izmash ne sdm nkmata strojno obdelanih ohisji. Vse je stamped (prešano na stiskalnicah, usput prebite luknje,… v obliko in nato točkovno varjeno..

Meni so vsi govorili ko sem kupil ar15 od sdm za 1000€… da je to šara…. Stvar je dala pa že za preko 5k€ municije skoz, pa se vedno dela. Imela je samo eno hibo na zaklepu, ki se je pokazala po cca 1000 šusih…, in sem jo odpravil v 5 minutah.
Stvar se dns dela brez problema in zanesljivo. Tko kot vsak colt, bushmaster… ampak spet… colt bushmaster in ostale znamke ar15 naredijo izdelek vizuelno vrhunski. Na ohisjih komponentah ni napak… vse je u piko narejeno. Sdm je pa pač isto kot ak103 “rough around the edges”…. Recimo posnetje robov pa tega… nekje je 0,5mm nekje 1mm, nekje sploh ni posnetega roba,..… ampak stvar funkcjonira.
Moras vedt za kaj stvar rabis… za to da jo gledas, pa da se pohvalis da si dal 2 jurja+ za pusko, al zato da jo uporabljas in maltretiraš.…. :)

Ce te zanima ak… povej morda bi se jaz locil od njega… ima pa se 5 nabojnikov poleg. 1 original, 2 polimer magpul in 2 kovinska od zastave. Stvar pa kot pravim. Ni dala niti enega šusa skoz stvar je nova.

Urejal BMW4everafter, 05.03.2023, 12:52.

1964 Ford mustang 289 V8, 2010 F11 530d

Prikaži več možnosti

filipo
filipo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 759
  • Avtomobil: F31

Ce te zanima ak… povej morda bi se jaz locil od njega… ima pa se 5 nabojnikov poleg. 1 original, 2 polimer magpul in 2 kovinska od zastave. Stvar pa kot pravim. Ni dala niti enega šusa skoz stvar je nova.

bom imel v mislih, ko bom tak daleč s papirji  :ok edino kako je kategorizirana? z 10 ali 30 nabojnikom zdaj ko komplicirajo?

P.S.: baje da je zelo nevljudno kot začetnik pridet na UE in hkrati zaprosit za nabavno 2-3 različnih kalibrov? thots? :)

Prikaži več možnosti

kn3z007
kn3z007

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 176
  • Avtomobil: Orbitrek, samokolnica

Ej kako se ti dopade optika, ki jo mas na AK-ju? Gledam da bi jo nabavil za na AR…. Pa nism cist zihr. Zravn bi vzel se tisti preklopni daljnogledek ki ga das zadaj za tako optiko in ga preklopis na stran ko ga ne rabis.

Tvoje mnenje me bo prericalo v nakup ali ne… :)

Hvala

Na AR imam holosun 510C optiko, ki jo imam sedaj 14 dni. Na AKju imam pa Sightmark + 3x povečavo. Najprej se moraš odločiti kako boš streljal. Jaz imam tak kombo, ker lahko 3x vedno dam dol in pokam do 100m "brez problema". Če boš večino časa streljal 200m+ se ti splača vzeti RD + 5x povečavo ali LPVO. Jaz 90% časa streljam na tarče pod 50m in mi ta kombo izredno ustreza. Za zombije pokat bo odlično  :ok2 . Tam do 300m je 3x še efektiven, od tam dalje pa rajši 5x ali lpvo.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Js mam to za kamne tolčt. na 50-100m. 

Strelišče mamo pa itak max 150m.. Pogojno 200, če se uredi pa počisti grmovje...

No točno tako kombinacijo bi dal na AR-... Sightmark + 3x povečava tista, ki se flipne na stran :) 

Zato me zanima kakšn je kej ta sightmark. Ker zadeva je cca 300€... kar se mi zdi ful cheap če primerjam z eotechi in podobnim. Zato me zanima kvaliteta pa to :)

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

bom imel v mislih, ko bom tak daleč s papirji  :ok edino kako je kategorizirana? z 10 ali 30 nabojnikom zdaj ko komplicirajo?

P.S.: baje da je zelo nevljudno kot začetnik pridet na UE in hkrati zaprosit za nabavno 2-3 različnih kalibrov? thots? :)

To s kategorizacijo ne preveč komplicirat komplicirat. Do 2026 je prehodno obdobje. Jaz mam vse 30 strelne.

Sej noben ne komplicira. Še.

Problem bodo meli samo jagri. Čeprav so vsi pametni ko da so vso pamet sveta požrli, da se njih to ne tiče... pa realno so edini, ki se jih najbolj tiče, ker so edini z omejitvami... Razen če majo listino za šport poleg in kose na to listino pisane... Samo potem pa lovit ne smeš z njimi... jeba :) haha

Na začetku lahko zaprosiš itak samo za en kos se mi zdi. Ne moreš kar direkt za 2. 

Jaz mam to vse na B7. Do zadnjega momenta ne bom šel predrkavat. Ker UE še same ne vejo kaj je prav in kaj ne in do 2026 je še dolga doba... se zna marsikaj spremenit v 3 letih...

Eventuelno če tako ostane, bom potem pač prekategoriziral na A7b.... oziroma A8a (odvisno kako dolga je s preklopnim kopitom AR15 nisem šel merit a pade v to al ne..) AK pa itak potem ne more drugam kot A7b... 

TI greš na UE in vlogo oddaš za 7,62x39mm na katerogiji B7 in to je to... Tolk besed poslušam o tem kako komplicirajo,... mož od moje sestre je pa že 4 al 5 pušk ta čas kupil še vedno na stare kategorije... brez vsakega problema... 

P.S.

Da pospešiš postopek oddaj vlogo za nabavno dovoljenje preden začneš vse druge stvari delat... Da majo na UE in lokalni PP uredit stvari, ki jih morajo... 

Prikaži več možnosti
    • filipo je všeč

kn3z007
kn3z007

BMW fanatik

• Uporabnik

Js mam to za kamne tolčt. na 50-100m. 

Strelišče mamo pa itak max 150m.. Pogojno 200, če se uredi pa počisti grmovje...

No točno tako kombinacijo bi dal na AR-... Sightmark + 3x povečava tista, ki se flipne na stran :)

Zato me zanima kakšn je kej ta sightmark. Ker zadeva je cca 300€... kar se mi zdi ful cheap če primerjam z eotechi in podobnim. Zato me zanima kvaliteta pa to :)

Za ta denar ne boš dobil boljšega kompleta. Certificiran je do .50 cal, tako, da težav z 223 kalibrom sigurno ne bo.

Jaz sem ga vzel zato, ker so ga čez lužo LEOti kar pohvalili. Če je za njih dober, bo tudi zame.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

alesh
alesh

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 156
  • Avtomobil: E46 323Ci

Skoraj 7k€ na mizi z vso opremo (manjka pištola na sliki in bojni pas). Dober dan je bil. 200€ streliva sem spokal  :ok2  :ok2

Odobravam!

Kaj je manjsi kos zeleza na levi? :-)
Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Za ta denar ne boš dobil boljšega kompleta. Certificiran je do .50 cal, tako, da težav z 223 kalibrom sigurno ne bo.
Jaz sem ga vzel zato, ker so ga čez lužo LEOti kar pohvalili. Če je za njih dober, bo tudi zame.

No to me je zanimalo.
Hvala
Jaz ga gledam ze nekaj casa pa ze ne morem odlocit. Zdej je pa na checkoutu ze haha.

Prikaži več možnosti

kn3z007
kn3z007

BMW fanatik

• Uporabnik

Odobravam!

Kaj je manjsi kos zeleza na levi? :-)

12.5" by Tinck Arms. Slovenski proizvod.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

No da vidim.
Kolko vas strelcev ve kaj je to? Sploh tisti, ki bi radi se šli neke ostrostrelske pa tako naprej :)

Pripete slike za predogled

• C2CFF731-3222-4483-BC5F-46CE82DEEF35.jpeg

Urejal BMW4everafter, 06.03.2023, 16:50.

Prikaži več možnosti

alesh
alesh

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 156
  • Avtomobil: E46 323Ci

To mas ziher za sosedo pod tusem gledat? :-D
Prikaži več možnosti
    • MihaSpec je všeč

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

A nene.
To je podaljsek za strelni daljnogled, da ti pogleda ne omejuje tisto migetanje zraka nad cevjo, ko je poleti vroce in se cev pregreta.
To delam zdaj za enga tukej lokalnega, ki je profi sportni strelc na dolge razdalje :)
Anglesko se temu rece “mirage”…. S tem podaljskom, ki bo za zacetek printan iz materjala PA12CF, kasneje pa izdelan karbonski, pa bomo zminimalizirali to na minimum od minimuma. Iznicit se itak ne da ze zarad okolice. Najbolj motece pa je nad cevjo zato ta podaljsek.

Vec tukaj.

https://sofrep.com/a...irage-tip-week/

Urejal BMW4everafter, 07.03.2023, 07:52.

Prikaži več možnosti

Domen98
Domen98
  • Uporabnik
  • Sporočil: 385

Tole glede nabojnikov mi ni čisto jasno, a ni nabojnik v prosti prodaji, se pravi za njega ne rabiš nobenega nabavnega dovoljenja, 30,20, 10 strelni, Npr da kupiš AR-15, ki pride standardno v kovčku ob nakupu z nabojnikom kapacitete 10, kaj ma potem veze, če si naknadno kupiš še 30 strelnega, men osebno se ne gre spet tok, da imam večjo kapaciteto ampak zato, ker mi puška grdo izgleda z 10 strelnim nabojnikom...

Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik

Ker naknadno kupiš 30 strelnega pa boš prišel na strelišče z njim na trening ali tekmo (brez ustrezne listine) in te bodo lepo gladko poslali domov. 

Čist simpl. 

Kaj komplicirate? Boste  meli pač A kategorije. Sej ni nobene ovire... Je vse napisano dve al tri strani nazaj...To vpliva več al manj samo na jagre ki so omejeni na kapaciteto 2 naboja po novem. Za ostale pa pač prekategoriziraš v eno od A7a  za pištole in A7b za puške. 

Pika...

Prikaži več možnosti

kn3z007
kn3z007

BMW fanatik

• Uporabnik

Za 30 strelne moraš izpolnjevati določene pogoje. Če jih nimaš, dobiš 10 strelne. Je v ZORO čisto lepo napisano kaj in kako.

Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • BMW4everafter je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.