Js mam SDM ak103 nerabljen je. Niti susa ni dal se skozi. Kvaliteta je ok za ceno. Izmash je bil v osnovi cca 100-150€ drazji takrat (2 leti al se kaj vec nazaj), neke hude razlike ko sem drzal oba v roki pa ni.SDM AK-104s si kdaj imel priliko sprobat? me resno matra, sam nimam občutka koliko se v praksi pozna 120mm razlike v dolžini cevi (natančnost na večjih razdaljah)
Aja ma polimer kopito preklopno in polimer rocaj spredaj.
Kupil sem sdm ker izmash je bil zadnji na zalogi in rezerviran, nova dostava pa je bila v roku 1 mesca in se mi ni dalo cakat, ker je pac kot pravim razlika minimalna. Ni noc pa dan,
Cev je kromana pri obeh kar je win win…sdm je rahlo “rough around the edges” medtem, ko ima izmash malo bolj dodelane dolocene dele. Ampak pri ak-ju me to ne moti. Pac spet govorimo o cca 100-150€ razlike.
Pac ak je ak…. Ni med tema dvema razlike da bi reku uuu tale ima “stamped” ohisje, ta pa “cnc obdelanega”…. Obstajajo eni in drugi. Samo ne izmash ne sdm nkmata strojno obdelanih ohisji. Vse je stamped (prešano na stiskalnicah, usput prebite luknje,… v obliko in nato točkovno varjeno..
Meni so vsi govorili ko sem kupil ar15 od sdm za 1000€… da je to šara…. Stvar je dala pa že za preko 5k€ municije skoz, pa se vedno dela. Imela je samo eno hibo na zaklepu, ki se je pokazala po cca 1000 šusih…, in sem jo odpravil v 5 minutah.
Stvar se dns dela brez problema in zanesljivo. Tko kot vsak colt, bushmaster… ampak spet… colt bushmaster in ostale znamke ar15 naredijo izdelek vizuelno vrhunski. Na ohisjih komponentah ni napak… vse je u piko narejeno. Sdm je pa pač isto kot ak103 “rough around the edges”…. Recimo posnetje robov pa tega… nekje je 0,5mm nekje 1mm, nekje sploh ni posnetega roba,..… ampak stvar funkcjonira.
Moras vedt za kaj stvar rabis… za to da jo gledas, pa da se pohvalis da si dal 2 jurja+ za pusko, al zato da jo uporabljas in maltretiraš.….

Ce te zanima ak… povej morda bi se jaz locil od njega… ima pa se 5 nabojnikov poleg. 1 original, 2 polimer magpul in 2 kovinska od zastave. Stvar pa kot pravim. Ni dala niti enega šusa skoz stvar je nova.
Urejal BMW4everafter, 05.03.2023, 12:52.