Skoči na vsebino

Gospodinjski aparati in bela tehnika

* * * - - 5 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
2721 odgovorov v temi
Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 373
  • Avtomobil: avtomatik

Evo, sem se domislil, da bi bila to lahko uporabna tema...;)
Kaj kupujete, uporabljate? Izkušnje s proizvajalci?
Za začetek en članek, kar se tiče varčevanja energije: http://www.mojevro.s...00?src=pj030209
Pa kake kontakte za servis bi tudi lahko zbirali v tej temi:ok2

Mi2 sva kupila vso belo tehniko 6 let nazaj (ko sva si urejala štalco:laugh) - no, kar nekaj robe sva dobila tudi za poročno darilo:ok2 - pralni in pomivalni stroj.
Imava pa takole: pralni stroj, pečica, steklokeramična plošča Gorenje, pomivalni stroj Electrolux :damn, napa Zanussi.
Do sedaj sva imela probleme samo s pomivalcem (pa glej to čudo, 2 dni zatem, ko je škripnil pomivalni stroj, je šel še sesalec rakom žvižgat - :eek je pa tud Electrolux, pa to razred 400€+).

LP A.

P.S. Vem, da je @pero nedolgo nazaj že iskal serviserja, pa se po možnosti posti prestavijo v to temo (ali obratno, po želji).
:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

JAz servisa nemorem zrihtat upam pa belo tehniko, sedaj pa nevem točno kako bo ponudba, Ali samo poleg kuhinj ali tudi posebaj.......

Če bo koga zanimalo.

LP
Prikaži več možnosti

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 16 991
  • Avtomobil: 2020 G21 320d Xdrive

Ne glede na vsa zveneca tuja imena, je Gorenje se vedno optimum... 5 let garancije, servisi pa tudi niso problem... :)
<p>1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive > 2020 G21 320d Xdrive
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 373
  • Avtomobil: avtomatik

Ne glede na vsa zveneca tuja imena, je Gorenje se vedno optimum... 5 let garancije, servisi pa tudi niso problem... :)

To pa itak :ok

Pa včeraj sem najdu še eno dobro varianto (za Gorenje:ok2): na 03 899 24 10 lahko direktno naročiš kak del, ki je škripnil. Dobiš ga v dnevu, dveh in ga lepo zamenjaš. Pa ni treba serviserja klicat - ostane za kako :beer

LP A.
:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

strojnik
strojnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 679
  • Avtomobil: E61 520d

No ker tema že obstaja bom kar tukaj zastavil vprašanje...

In sicer kupujem pralni stroj za neko prehodno obdobje parih let, pa imajo sedaj v TechnoMarket-u akcijo Whirpool-a 4115 za 189€...ali se ga splača vzet al je boljše še 200€ zraven dat pa mogoče kaj drugega... Kakšne imate kaj izkušnje z Whirpool-om...
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

wacko
wacko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 977
  • Avtomobil: Še kar Laguna in C3

Zakaj pa kupuješ za prehodno obdobje. Mislim, da se takšno belo tehniko kupuje za dalj časa, oziroma dokler deluje in za servise zapraviš več denarja kot stane nov aparat. Pralni stroj se splača kupiti za dalj časa, tudi če se seliš, vzameš aparate s seboj. Glej pa na porabo energije, v kateri razred spada pralni stroj.
Ženske imajo problem za vsako rešitev !
Prikaži več možnosti

strojnik
strojnik

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 679
  • Avtomobil: E61 520d

Meni je čist jasno da se kupuje za dlje časa...ampak da bom pa sedajle dal 600€ za pralni stroj, mi je pa malce huda...ker drugače bom pač še počakal z nakupom...

Mene pač zanimajo mnenja okoli dotičnega pralnega stroja...
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

masami
masami

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 898

Midva imava LG tv in pralni stroj+ (Philips tv za tamalega). Gorenje pa hladilnik in štedilnik. V razredu a, in dela vsaj do(danes) še vse bp.
Se pa strinjam s wackotom;) (belo tehniko kupuješ na dolgi rok)

Urejal masami, 25.06.2009, 15:55.

:kava
Prikaži več možnosti

Plavi
Plavi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 538
  • Avtomobil: F10

Časi, ko se je kupovalo za 10-15 let so mimo. Stroji so tako, kot avtomobili narejeni za 5 let in potem začne crkovati, pa se lahko še tako tolažiš, da to ni res.. (govorim za normalno uporabo)...
Če maš keš si prvošiš hladilnik za 2000 € +, drgač pač za 400.... razmišljat 15 let naprej nima smisla, ker pač enostavno ne gre več tako.
lp
Prikaži več možnosti
    • jocker je všeč

e34td
e34td

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 756
  • Avtomobil: Ni €€€

Ja,ja.Gorenje je zakon. 5 let garancije pa to.:napaka
Kako je pa z uveljavljanjem garancije? Mi smo kupili pralni stroj gorenje,ravno zato.Garancija 5 let,slovensko podjetje,rezervni deli,... Pa je crknil procesor in sem čakal 14 dni,da se je primajal serviser.Sem poklical kolega,pa mi je rekel,da če je v garanciji on ne bo nič odpiral.Vsak dan klicanje na servis 14 dni. halooooo.14 dni brez pralnega stroja. :napaka Ma j... ti Gorenje.Morajo dat pa dva zraven,ker če ti en crkne,da maš drugega za rezervo.

Urejal e34td, 26.06.2009, 15:21.

A truly rich man is one whose children run into his arms when his hands are empty.
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 67 977
  • Avtomobil: sivo povprečje

Nama se je enako pripetilo prejšnji teden. Serviser je prišel takoj naslednji dan in pogledal kaj je narobe (procesor+pumpa). Ker je hotel menjavo delov izvesti v delavnici, je rekel da pride v ponedeljek. Prišla sta dva v ponedeljek, odpeljala stroj in ga danes pripeljala nazaj (vmes je bil praznik, pa če se ne motim so klicali že v sredo, samo nisva imela GSMa pri sebi). Stroj dela, je pa še vedno v garanciji. Tako da: Gorenje :ok

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 936
  • Avtomobil: BMW

Sam sem se zaklel po parih norih pripetljajih z Gorenjem, da njihovih izdelkov več ne kupim, pa še delnice sem vse prodal ker...... :confused

Kupujem podpultni hladilnik za v pisarniško čajno kuhinjo in ja hočem liebher, gagenau, elektrolux, bosch, pa ni nikjer bilo zaloge in me znanec, ki ima salon prepriča za Gorenje :crazy OK

Ker je šlo za vgradni hladilnik se na vrata od hladilnika montira pohištvena maska OK.

No ko si hladilnik zaprl so se vrata zaprla zadela v hladilnik in nazaj odprla za 1 cm :crazy. Mizar pravi ne morem nič. :napaka Ok kličem servis Gorenje pridejože kar z novimi celimi vrati zamenjajo in voila isto :jok. Kličejo nadrejene pa mi predlagajo, da odpeljejo na servis, se strinjam ! No me pokličejo, čez 1 teden, da so vrata pretežka ??? Lesena blenda mislim. :confused
So bila normalna vrata iz iverke obdelana z furnirjem. Ok jim rečem so pretežka, povejte kako težka bi morala biti ali mi pa vi pripeljite in demonstrirajte z bilo katerimi drugimi vrati, pa da funkcionira. Se niso hoteli iti, pripeljejo mi nazaj hladilnik, kao vrata pre težka. Ok probam sam vse živo je mizar še 3 plošče kar surove naredil pa zmeram isto, raziskujem dalje in ugotovim, da ima vsa konkurenca pa ne tista, ki sem jo našteval ampak tudi, Beko, Indesit, Ocean posebne pante na vratih, kjer lahko štelaš poteg vzmeti, obenem pa imajo vsi še nek sistem, ki npr 5 cm odprta vrata potegne noter in zapre. Se ponovno pritožim na Gorenje in zahtevam vračilo izdelka zaradi stvarne napake ( izdelek je le pol izdelek in nima lastnosti, ki bi jih moral imeti), zagrozim še z inšpekcijo in demonstracijo pol izdelka še ostalim. No se oglasijo pri meni in predlagajo vračilo 50% kupnine, kar sprejmem in imam sedaj pol izdelek, sem pa moral podpisati, da se s tem podpisom zavedam, da sem kupil defekten izdelek brez nadaljnje garancije :napaka Ok ta sranje so prodajali še 3 leta sedaj cca 1 leto pa so kompletno zamenjali tečaje v low cost hladilnikih "Sidex" pa še enako, kot je bilo.

No se mi ne da več pisati drugih težav, imel še problem z zamrzovalno omaro, kjer so mi police in blende izpadale, so ugotovili, da je skrinja (omara)široka 61,5 cm in ne 60, kot bi moral biti :napaka :napaka :napaka so zamenjalikar cel aparat. Pa še ee problem z hladilnikom, ki ima spodaj shrambo in sicer ušel mi je plin iz hladilnika pol leta pred iztekom garancije, pridejo nafilajo popravijo, že po izteku garancije ugotovim, da je iztek plina povzročil hudo korozijo na vodilih predala in stvar več ne laufa, jih kličem pa oni ni več garancije , pač plačam zamenjavo vodil in si rečem Gorenje ... never ending story :crazy :crazy Sicer verjamem, da kak izdelek tudi je OK, posebej tisti najhujši pomivalni stroji od Boscha, ki jih Gorenje tam kupuje in prodaja, pod svojo blagovno znamko ! :ok

Kar se mene tiče, pralni stroj Electrolux, isto štedilnik in plošča, hladilnik Liebher, pomivalni stroj Bosch ............

Urejal Mat xxl, 26.06.2009, 22:28.

Prikaži več možnosti

berni
berni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 080
  • Avtomobil: BMW 325i E92 M

itak da sovse te znamke le larifari.
vsi pomivalni stroji Gorenje so od Boscha(i generacija nazaj), je pa res da je veliko hladilnikov in zamrz.skrinj od Gorenja(tudi Gagenau.. vsaj delno-kompresorji..)
ve se da vsi ne delajo vsej izdelkov...
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 18 558
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

To pa itak :ok

Pa včeraj sem najdu še eno dobro varianto (za Gorenje:ok2): na 03 899 24 10 lahko direktno naročiš kak del, ki je škripnil. Dobiš ga v dnevu, dveh in ga lepo zamenjaš. Pa ni treba serviserja klicat - ostane za kako :beer

LP A.

za bojlerje deli so pa tm pr tikiju v šiški, in to za res smešno ceno dobiš praktično vse dele. js sm zanč kupil grelec in mislm da je bil nekaj čez 5 evrov..
You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 458

Zanima me, kolikšna je razlika v kvaliteti med recimo bosch, mile in pa gagennau? Ali je gagennau res druga oz. profi klasa? Predvsem za indukcijske kuhalne plošče me zanima, če ima kdo kakšno izkušnjo, ali so gagennau vredne tiste razlike v ceni? Ter kdo je uvoznik za Slovenijo, kako je s servisno mrežo in garancijo?

lp,Miha
Prikaži več možnosti

Tadej
Tadej

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 306
  • Avtomobil: MB S205

Še najina zgodba z napo GORENJE.

Zgodilo se je, da je v zračnik od nape zašel vrabec. Vrabec je padel v vetrnico in jo zablokiral. Napa je crknila.

Smo razdrli napo in ugotovili, da je je šla termična varovalka.

Ko se je vetrnica zablokirala, je elektromotor ni mogel več obračati in se je začel greti. Ko se je segrel na 130 stopinj celzija je termična varovalka pregorela in prekinila stik ter tako obvarovala elektromotor pred večnimi lovišči.

Izgradili smo varovalko in šli na Gorenjev servis po novo. Tam pa: ne prodajamo samo varovalk, lahko pa naročimo nov elektromotor.

Zakaj nov elektromotor, če pa je šla samo varovalka :napaka :napaka :napaka.

Potem smo pisali v Gorenje, če nam lahko pošljejo to varovalko. Dobili negativen odgovor (:jack :jack :jack)!

Elektromotorjev oz nap sploh ne delajo v Gorenju ampak jih preprodajajo iz Anglije. Tudi v Angliji jih ne delajo ampak jih uvažajo iz Kitajske.

Eksotične varovalke oz. njenega približka nismo našli v nobeni od specializiranih elektro trgovin in napa je bila praktično za na smetišče.

Cena novega elektromotorja pa je krepko presegala ceno nove nape v Merkurju.

LP
Tadej

PS: Verjento bi bile iste pripetije, če bi šlo za varovalko od nape kakega drugega proizvajalca, ker se zdej itak vse dela na Kitajskem.

Urejal Tadej, 27.06.2009, 21:33.

Prikaži več možnosti

Big D
Big D

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 466
  • Avtomobil: GTV,Delta TT,C5 3.0BT

Prej kot sam išel na faks sam se izobrazil za tehnika za servis gospodinjskih aparatov. To je bilo konec '80, začetek '90-ih in je v bivši Jugi No 1 bilo Gorenje. Pralni stroji, hladilniki, res so trajali 10+let, tu in tam se nekaj popravilo, dele smo meli vse in ni bilo problema. Potem so se reči v regiji promenile, prišla je konkurencija in danes je izbira ogromna. Pralni stroj je še vedno Gorenje (po "tastarem") sam zamenjal še dva, sušilni stroj in vgrajena pečnica so tudi Gorenje. Nimam nobenih pritožb, res pa je da so stari 2-3 leta. Pomivalni stroj in napo mam Candy, vse tud dela ta tri leta kaj ih imam. Hladilnik pa mam Indesit, ta je že star cca 6-7 let in vrata se več ne zapirajo kot treba (treba ih dobro stisnuti da se zaprejo kak spada). Ampak, bil je v nižjem cenovnom razredu in 7 let je po meni čist OK. Zamrzovalno skrinjo pa imam še Obod - Bauknecht, ta je stara že valjda 20 let in še ni ribnila - old school :ok. Strinjam pa se da moderni gospodinjski aparati ne bojo delali 15-20 let kot prej, ampak res je tudi da se za npr. pol povprečne plače da kupiti čist spodoben pralni stroj, to pa mi se zdi ni bilo mogoče pred 20 let :ok2. Res je da obstajajo tudi res drage reči in kdo hoče, ni problem potrošiti 1500 evra za napo, ali pa 3000 za hladilnik :ok2
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 936
  • Avtomobil: BMW

Zanima me, kolikšna je razlika v kvaliteti med recimo bosch, mile in pa gagennau? Ali je gagennau res druga oz. profi klasa? Predvsem za indukcijske kuhalne plošče me zanima, če ima kdo kakšno izkušnjo, ali so gagennau vredne tiste razlike v ceni? Ter kdo je uvoznik za Slovenijo, kako je s servisno mrežo in garancijo?

lp,Miha

Poglej, ker sem za večino teh naprav videl servisne bokle (kolega malo servisira bolj zapletene zadeve elektroniko) ti povem, da gre po večini za enako tehniko,posebej pri steklokeramičnih ploščah ni neke znanosti in vsi uporabljajo povsem isto tehnologijo, razlike so potem npr v več senzorjih, npr boljše plate ko se kaj polije gre čez, takoj izklopijo gretje, sicer pa na svetu ceran plošče dela samo 5 firm za vse znamke in zanimivo, firma, ki dela high tech komponente in plošče je v Sloveniji Eta Cerkno, ne prodajajo pa nič pod svojim brandom. Za Mielle ti povem, da sploh nima svoje proizvodnje ,vse jim delajho drugi imajo pa svoj razvoj, trenutno ocenjujem, da so tehnološko boljši v pralnih in pomivalnih strojih od ostalih, a to je tako, za 100% višjo ceno boš dobil morda 5 % boljši aparat kot npr. pri Boschu. Za Gagenau ti odsvetujem, problem so deli.

Sam ti svetujem, da vzameš obvezno 2 hi lite in 2 indukcija, sicer ne boš povsem zadovoljen, sam imam (po analizi) Electrolux, kjer dobiš npr komplet plata in pečica (samost. komponente le prodaja v kpl) visok pa ne najvišji razred že pod 900 eur, nekje bo pa za isto samo plato z drugim brandom, pa isto tehniko to komaj dovolj samo za plato.

Če rabiš kaj več, kolega ima trgovino z zelo ugodnimi cenami pa me kontaktiraj na PM !. :ok

Tadej ! Ne razumem problema, daj zveži brez varovalke, pa bo pač odletel naslednjič motor, lahko pa narediš kmečko rešitev zračunaš koliko amp. potegne in daš ene 40% močnejšo varovalko v ohišju ( ali napiši oznake in moč motorja pa ti zračunam ali pa če lahko tok med obratovanjem izmeriš ) (male kot za avto radijo) pred motor in si zmagal ! Sicer pa vprašaj katerega koli elektronika !
:ok

Urejal Mat xxl, 27.06.2009, 22:37.

Prikaži več možnosti

Artist
Artist

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 960
  • Avtomobil: BMW E61 525D

Za Mielle ti povem, da sploh nima svoje proizvodnje ,vse jim delajho drugi imajo pa svoj razvoj, trenutno ocenjujem, da so tehnološko boljši v pralnih in pomivalnih strojih od ostalih, a to je tako, za 100% višjo ceno boš dobil morda 5 % boljši aparat kot npr. pri Boschu.
:ok

Sicer leto dni pozneje, a sem preko povezav priletel na tvoj komentar. Vsekakor ni popoln, Miele ima in razvoj in proizvodnjo. 16.000 zaposlenih in več se zagotovo ne bi moglo ukvarjati samo z razvojem. Dejansko je tudi mene presenetilo, ko sem ugotavljal obseg tega podjetja. Ali sorodnjega podjetja, Vorwerk :-D, ki je še večje.

Preberi njihova letna poročila, morda boš presenečen.
http://www.miele-sus...bility/1028.htm
:beer

Urejal Artist, 04.11.2010, 13:46.

Edina resnica je, da edine resnice ni!!
Prikaži več možnosti

jereby
jereby

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 762
  • Avtomobil: E46 330xdT

Ola..

Hmm, no kar se tiče dotičnih proizvajalcev. V naši firmi delamo kar nekaj za Miele in niso ravno eden izmed kakovosti najbolj zahtevnih kupcev (seveda to še ne pomeni, da imajo slabe izdelke). Za iste izdelke (na las podobne), ki jih prodajamo tudi Bosch-u in NEFF-u, so dosti bolj pedantni pri kakovosti. Drugače je pa NEFF tudi zelo dobra firma, samo niti ne vem kako je z njo v SLO (prodaja, servis)? BTW za gorenje pa ne delamo veliko, ker večinoma vgrajujejo cenejše komponente.

LP, Primož!

Urejal jereby, 04.11.2010, 14:11.

Eppur si muove! :deda
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.