Skoči na vsebino

Gospodinjski aparati in bela tehnika

* * * - - 5 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
2721 odgovorov v temi
perobmw
perobmw

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 468
  • Avtomobil: Nissan Micra

Iščem hladilnik(ameriški),z ledomatom,sokovnikom.
Ima kdo kakšen info o ugodnih cenah.
Recimo tega prodaja GA za 1200 tukaj je pa za http://www.mimovrste...qk-side-by-side

Je to ugodno se splača, ima kdo podobnega doma,ste zadovoljni,težave,....
Prikaži več možnosti
    • anzhe je všeč

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 520
  • Avtomobil: Nemški

Lp. Mene pa zanima, če se da prostostoječi hladilnik predelati v vgradnega. zanima me če bo kaj narobe, če se tam kjer je ročaj (le tega odstrani) in v tiste luknje montira drsne nosilce, ki bodo tekli po vratih? Prosim za odgovor.
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 936
  • Avtomobil: BMW

Lp. Mene pa zanima, če se da prostostoječi hladilnik predelati v vgradnega. zanima me če bo kaj narobe, če se tam kjer je ročaj (le tega odstrani) in v tiste luknje montira drsne nosilce, ki bodo tekli po vratih? Prosim za odgovor.

Načelno ne bo težav, razen zelo bistvene stvari, moraš poskrbeti, da bo v omari ustrezno zračenje, pomeni, dotok zraka načelno iz podnožja, morda, daš kako rešetko spodaj, in pa, da je omara na koncu vsaj spodaj in zgoraj ali navrtana ali pa, celo, da sta spodnja in zgornja plošča malce krajši, da ne ovirata hlajenja reber hladilnika.

Potem je pa vsekakor dobro to vsaj na vsaka 3-4 leta spraviti narazen in očistiti prah, pajčevine z hladilnih reber ! :ok
Prikaži več možnosti

berni
berni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 080
  • Avtomobil: BMW 325i E92 M

Ponavadi globina dela probleme...
Prikaži več možnosti

BMW Deutschland
BMW Deutschland

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 520
  • Avtomobil: Nemški

globine imam 56cm, hladilnik bi bil 49,5cm. Se pravi 6 cm prostora zadaj za njim, kateri se razteza čez celo omaro, do tal. Kako pa naj rešim problem z nosilci, je kdo že to poskušal? Predstavljam si, samo kako bi mi pa to ratal :) ...
Prikaži več možnosti

klemn007
klemn007

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 079

Jaz bi prosil za kakšen nasvet pri nakupu sesalca. Po spletu sem gledal, da sedaj proizvajaci zmanjšujejo moč (npr. 1400W) sesalca in s tehnologijo kompresor dosegajo enak učinek moči, kot če bi bil vgrajen 2200W motor. Ker je proizvajalcev res veliko ne vem katerega bi izbral: AEG (Electrolux), BOSCH, Siemens, Mielle, Dyson...

p.s. Ali si morda kdo lasti sesalec BOSCH BSG-81466:
Objavljena slika

Urejal klemn007, 24.01.2011, 20:26.

Mi o volku, volk iz gozda. :)
Prikaži več možnosti

perobmw
perobmw

BMW fanatik

• Uporabnik

Na kaj kuhate,keramika ,plin,indukcija,..?
Kako se kaj obnese,sem v nakupu in sem zaprisežen na plin,ampak,vsak trgovec mi je ovrgel te misli,vsi forsirajo indukcijo.
Kako je kaj s porabo,.....razpišite se,..
Prikaži več možnosti

Pepsi
Pepsi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 808
  • Avtomobil: NeptūnuS™

Kako se kaj obnese,sem v nakupu in sem zaprisežen na plin,ampak,vsak trgovec mi je ovrgel te misli,vsi forsirajo indukcijo.

Kombinacija obojega je pomoje najboljša opcija. Glede na variabilnost tako pri uporabi če bi se cene katere od energij drastično spremenile, prav tako recimo če zmanjka elektrike lahko še vedno skuhaš kaj na plin itn.. :ok
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti

bmw330cd
bmw330cd

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 458

Sam imam steklo-keramiko gorenje, doma indukcijo Bosch. In je razlika kot dan in noč, indukcija je zakon. Voda zavre dosti hitreje, plošča je sicer čez čas vroča ampak se je lahko dotakneš brez problema. Če ti gre čez voda ali kaj drugega se nič ne prime na ploščo, enostavno je za čistiti.

Poleg tega pa dejansko ogrevaš le tisti del plošče, na katerem je posoda in ne še vse okoli, če se posoda ne prilega popolnoma, zaradi česa je tudi poraba energije manjša.

Sem si omislil še Gorenje grelnik vode, s katerim sem prišel že skoraj na hitrost indukcije. Vodo zavrem v grelniku vode in potem vrelo vlijem v ponev/lonec odvisno kaj pač kuham. S tem si skrajšam čas kuhanja špagetov/krompirja itd.. za kar nekaj minut, kolikor drugače rabi da zavre dober liter vode na steklokeramiki, v grelniku je to v eni minuti, mogoče še manj.

lp,Miha

Urejal bmw330cd, 16.08.2011, 22:07.

“Will it be a good investment?” We shouldn’t care: the greatest cars were built for a purpose and it wasn’t to be collectible. Only time will tell but I envy the lucky buyers who just get in and drive it without fussing about mileage or stone chips: they’re the people you want to sit next to at dinner!

Prikaži več možnosti
    • perobmw je všeč

Dejan-V
Dejan-V

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 243
  • Avtomobil: Mazda CX60 3.3d AWD

No jaz se pa na indukcijo nikakor ne morem navadit, pa tudi zdi se mi, da hrana nima več enakega okusa - to dopuščam možnost da se samo meni zdi. Skratka, glede na to da ne kuham vsak dan, mi je za tiste izgube čisto vseeno, indukcija mi enostavno ne diši.
Prikaži več možnosti

Warden
Warden

Big Brother

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 815
  • Avtomobil: zvesti X3 3d 2007

Sam imam steklo-keramiko gorenje, doma indukcijo Bosch. In je razlika kot dan in noč, indukcija je zakon.

........lp,Miha

:ok Sem imel že vse vrste kuhal in indukcija je zakon: hladna plošča (ogreta le na temperaturo posode), hipni vklop / izklop toplote in spremembe moči gretja, plošča vedno čista, nikoli nič prižganega, ...

Urejal Warden, 16.08.2011, 23:00.

Objavljena slika
BeMyWings
LP
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 67 977
  • Avtomobil: sivo povprečje

Jaz osebno z indukcijo enako nimam izkušenj, kolikor pa gledam teorijo, je zadeva definitivno dobra. Meni osebno se zdi steklokeramika bedarija. Pač ne maram sistemov kjer ko pritisneš na gumb se najprej nekaj časa ne zgodi nič, ko jo hočeš izklopit pa zadeva še kar kuha.

Se pa strinjam s Pepsijem, kombinacija plin/indukcija je pomoje najbolj optimalna izbira. Sam uporabljam plin, ker trenutno druge opcije nimam.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 936
  • Avtomobil: BMW

Sam sem že pisal o tem, bom še 1 x na kratko v glavnem osebno svetujem kombinacijio 2 indukcija in 2 hi lite , plin pa izrecno odsvetujem iz preprostega razloga, ker je precej počasnejši od indukcije , in približno enako hiter, kot Hi lite, bistvo pa je, da ko boste plin ukinili iz kuhinje, vaše omarice ne bodo več zamaščene, ker vso to svinarijo po omaricah, ko je vse mastno, vse to ne povzroča kuhanje hrane, kar sem tudi sam zmotno mislil, temveč to povzroča plin ! Torej, ko boste brez plina, bo na enkrat tudi čiščenja bistveno manj ! Moram pa reči še to, da so mnogi skeptični, a res ne poznam nikogar tudi starejših oseb ne, ki z kombinacijo 2 hi lite, 2 indukcija kasneje ne bi bili zadovoljni ! 4 indukcije pa vseeno odsvetujem, ker se najde zmeram kaka posoda, ki ni za indukcijo ! :ok

Urejal Mat xxl, 17.08.2011, 10:38.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator

Hi lite je kaj?

Prikaži več možnosti

perobmw
perobmw

BMW fanatik

• Uporabnik

Malo berem po forumih in eni imajo težave glede peke palačink,ali pa s kuhanjem kave,đezvice do 9 cm premera naj ne bi indukcija zaznala??,sicer pa itaq imam aparat za kavo ,....?

Hi lite ???

Hvala ,da ste še na forumu potrdili da je indukcija zakon,torej plin never, no go.:ok2
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator

Ne vem, jaz ne razumem te nastrojenosti proti plinu. Kaj se bojite da vam bo bajta eksplodirala?

Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Ne vem, jaz ne razumem te nastrojenosti proti plinu. Kaj se bojite da vam bo bajta eksplodirala?

Kuhanje na odprtem ognju je pač "thing of the past" :ok2
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 373
  • Avtomobil: avtomatik

Hi lite je kaj?

Steklokeramika po domače.
LP A.
:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik

Vem, da spremljaš, pa vseeno link do tele teme... :-D.

LP A.

Član KOS
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik

Malo berem po forumih in eni imajo težave glede peke palačink,ali pa s kuhanjem kave,đezvice do 9 cm premera naj ne bi indukcija zaznala??,sicer pa itaq imam aparat za kavo ,....?

Hi lite ???

Hvala ,da ste še na forumu potrdili da je indukcija zakon,torej plin never, no go.:ok2

Pri nas bo najbrž nekaj takega kmalu v kuhinji. Še žena mora podpisat :hihi.

LP A.

Član KOS
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.