Skoči na vsebino

Letne pnevmatike 2009-2024

* * * * * 8 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
10201 odgovorov v temi
mateyo
mateyo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 395
  • Avtomobil: BMW E92

Ponavad ma večina normalnih znamk gum več različnih tipov pnevmatik, glede na vozilo, a??? Turanze, exalto... so bolj za udobne krače, potenze, sportmaxx, pilot sport, eagle za kšne strele...
Se prau lahko od svojga "naj" proizvajalca izbereš model gume ki najbolj paše na tvoj voz, a ne? Prilagodiš pa velikost, trdoto bočnice, nosilnost, hitrostni razred... sej ti nočm solit pameti... sam sej veš, noben ti ne more rečt da če maš eno določeno znamko avta, dane morš met željene gume...
To pa, da BMW montira Continentalke pa nima skoraj nič veze s kvaliteto ampak je bolj dogovor, kuhnja...

Na žalost nimaš res. Če hočeš imeti gume za bolj dimanično vožnjo lahko gledaš le pri gumah višjega/visokega razreda, katere pa imajo firme le po en model. Ne govorim zdej o hutrosnem razredu ampak o določenem modelu gume, ki se drugače obnaša na različnih vozilih, drugače obrablja itd.
Prikaži več možnosti
    • Đony je všeč

MrMrak
MrMrak

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 510
  • Avtomobil: Alfa Romeo 156 sportwagon

Sam sem imel Dunlop sport maxx in so držale do zadnjega milimetra.( zelo hitre vožnje :laugh)
Prikaži več možnosti

BMW M
BMW M

.

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 150

... Paradnji konj je seveda Potenta RE050a ...

Se absolutno strinjam! :ok Na 525dAT v dimenziji 235/45 R17 se več kot odlično obnesejo te Bridgestonke. :cool
Prikaži več možnosti
    • Austin Powers je všeč

zigi
zigi

BMW Zasavje Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 15 987
  • Avtomobil: 535 PS

BRIDGESTONE POTENZA RE 050 so vrhunske gume :ok, tko kot že dolgo trobim ... :ok2

Lp, zigi :cool

BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... :mznak ... BMW FOREVER ... :cool

Prikaži več možnosti

mjemec
mjemec

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 397
  • Avtomobil: F31

Še moj glas za Bridgestone Potenzo RE 050A :ok Gume se obnesejo odlično, tako v suhem kot v mokrem... Oprijem je na trenutke že skoraj neverjeten :) (pa prosim ne spet kakih pridig o tem da prej ali slej vedno spusti...)
Prikaži več možnosti
    • Andy04 je všeč

k-lemen
k-lemen

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 574

Edino slabost pri Potenzi, poleg obrabe, ki sem jo opazil, je da rabi kar nekaj časa da se ogreje in šele takrat drži kot prilepljena. Tako za kratke relacije mi pa ni bila najbolj všeč. Imel sem tako 040 (se mi zdi da je bila taka oznaka), kot tudi 050A model in obe gumi sta bili odlični.

Baje je Pilotka boljša, ko je hladna, segreti sta pa obe super.
Prikaži več možnosti

mjemec
mjemec

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 397
  • Avtomobil: F31

Nevem, jaz tega še nisem opazil. Je pa možno. Ampak je Michelin tudi nekaj dražji (če se ne motim okrog 100€ na gumo).
Prikaži več možnosti

zigi
zigi

BMW Zasavje Team

• Uporabnik

Edino slabost pri Potenzi, poleg obrabe, ki sem jo opazil, je da rabi kar nekaj časa da se ogreje in šele takrat drži kot prilepljena. Tako za kratke relacije mi pa ni bila najbolj všeč. Imel sem tako 040 (se mi zdi da je bila taka oznaka), kot tudi 050A model in obe gumi sta bili odlični.

Baje je Pilotka boljša, ko je hladna, segreti sta pa obe super.

Hja, vsaka guma se mora seveda ogreti, se mi pa zdi da pri nobeni potenzi do sedaj to ni bil problem ... ;)

Kot sem že pisal, sem RE 720 zdrgnil "do žic" pa je še vedno odlično držala ... Tko da ... :ok2

BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... :mznak ... BMW FOREVER ... :cool

Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 34 369
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

Mene osebno zelo mikajo Goodyear Eagle F1 Assyimmetric. Sem splisal samo najboljse od njih, pa na testih so tudi dobile dobre ocene. Baje da imajo ojacan zunanji rob. Ve kdo kaj o nih?

...jaz vem o njih samo to,da so poceni:ok2....primer (upam,da misliva iste)....520962/GOODYEAR--225 45 R 17 --91Y EAGLE F1 GSD3 ASIMETRIC FP--100€/kos.

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Warden je všeč

k-lemen
k-lemen

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 574

Hja, vsaka guma se mora seveda ogreti, se mi pa zdi da pri nobeni potenzi do sedaj to ni bil problem ... ;)

Kot sem že pisal, sem RE 720 zdrgnil "do žic" pa je še vedno odlično držala ... Tko da ... :ok2

@zigi

Res je odlično drži do platna.
Prikaži več možnosti

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 608
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

Hay!

...jaz vem o njih samo to,da so poceni:ok2....primer (upam,da misliva iste)....520962/GOODYEAR--225 45 R 17 --91Y EAGLE F1 GSD3 ASIMETRIC FP--100€/kos.

lp

joda

No ja... Merilo pri ocenjevanju gum naj ne bi bila cena kolikor vem...so pa na testih posekale Potenze pa Contnintalove Sport Contact 3, tako da...bom se nasel teste...

Aja, pa zato jih dajejo gor na Porsche Cayman S, Audi TT 3.2 quattro Mercedes Benz e55 AMG ;) Go Yoda :metalc

http://www.zerotohun...oast-australia/

Objavljena slika

http://www.cartuning...e-f1-asymmetric

http://www.tirerack....ay.jsp?ttid=101

http://www.tyrerevie...-Asymmetric.htm

Urejal MajoR, 13.02.2009, 22:28.

Prikaži več možnosti
    • Warden je všeč

zigi
zigi

BMW Zasavje Team

• Uporabnik

No ja... Merilo pri ocenjevanju gum naj ne bi bila cena kolikor vem...so pa na testih posekale Potenze pa Contnintalove Sport Contact 3, tako da...bom se nasel teste...

Aja, pa zato jih dajejo gor na Porsche Cayman S, Audi TT 3.2 quattro Mercedes Benz e55 AMG ;) Go Yoda :metalc

:laugh :laugh :laugh Verjetno po "tovarniških", seveda "objektivnih" testih :napaka :blabla :laugh

Prikaži več možnosti

MajoR
MajoR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 608
  • Avtomobil: E39 X2 = 14 Zyl.

:laugh :laugh :laugh Verjetno po "tovarniških", seveda "objektivnih" testih :napaka :blabla :laugh

Ne, sem nalepil zgoraj teste, se pravi da informacije morajo biti tocne, ker ce nebi bile bi jih Bridgestone ziher tozil, kajti primerjalno oglasevanje ne sme biti zavajajoce. Je zakonsko kaznivo in pri nas in pos svetu.

Prvo ispeci, pa onda reci, jel tako Joda? :blabla

Malo heca, za mojega bojo dovolj dobre :ok2

Urejal MajoR, 13.02.2009, 22:33.

Prikaži več možnosti

zigi
zigi

BMW Zasavje Team

• Uporabnik

:ok Vsakemu svoje :ok2 - morda pa res niso tko švoh :confused :-D

Lp, zigi :-D :beer

Prikaži več možnosti

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 34 369
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

Če se mene upraša sem absolutno za katero koli Bridgestonko! Paradnji konj je seveda Potenta RE050a, takoj za njo bi bila Dunlop sport maxx, mogoče bi prišla v ožji izbor še Goodyear eagle F1, nad Michelin Pilot sport nisem ravno navdušen, Continentalke pa nebi kupil za noben denar!
Če mi slučajno pride pod roke jo tudi za trening ne zmontiram, ker ne drži nič:blackeye :blackeye :blackeye!
S pirellijem nimam izkušenj, Fulda je zanič, ker rata plastična in se olupi,
Razna kitajska jajca pa podariš takemu ki ga nemaraš, da razbije avto:laugh :laugh :laugh

...glede na to,da je ni v moji dimenziji katera bi bila naslednja dunlopka?

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Zvezdica
Zvezdica

Oplovka

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 984
  • Avtomobil: R1200R

Na žalost nimaš res. Če hočeš imeti gume za bolj dimanično vožnjo lahko gledaš le pri gumah višjega/visokega razreda, katere pa imajo firme le po en model. Ne govorim zdej o hutrosnem razredu ampak o določenem modelu gume, ki se drugače obnaša na različnih vozilih, drugače obrablja itd.

Ja pa ne mi rečt da bi meu avto za 50 jurjov pa gor gume za 100 eur?!?! to sploh ni blo vprašanje in tist nankang wanli jebiveterpneu sploh niso gume ampak čigumiji k ratajo trdi po pol ure.

Edino slabost pri Potenzi, poleg obrabe, ki sem jo opazil, je da rabi kar nekaj časa da se ogreje in šele takrat drži kot prilepljena.

a avta pa ne segrevaš? do tacajt k lahko testiraš zmogljivosti gum morš segret avto in segreje se tut guma :puslc
Objavljena slika
Nisem pleh p****, ker se sponzor za tako veliko rit še ni rodil. J.Lo.press :laugh
Prikaži več možnosti

mihado
mihado

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 080
  • Avtomobil: Citroen C4 Grand Picasso

Moj glas gre pa za Pirelli P Zero Rosso 225/45 17. Gume so bomba v vseh pogojih :ok
Prikaži več možnosti

Viper
Viper

Mr. Nordschleife

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 853
  • Avtomobil: ni BMW

Še en glas za potenze RE050A

Guma je zakon, super drži, tako na mokrem kot suhem, skratka odličen nakup. Edino obraba ... to je edina pomanjkljivost. Nakup toplo priporočam.

Sem pa na Grobniku sprobal še prejšnji model Michelin Pilot Sport (smrekca), ki so zelo glasne in zelo neudobne in na cesti bolj srednjerazredne. Ampak na progi, ko se res ogrejejo, so pa držale odlično in tudi zelo kontrolirano oddrsajo. Ampak za daily jih na svoj avto ne bi dal, ker so preprosto preveč neudobne in čisto preglasne.
Rear tyres are evil and deserve to be punished accordingly!
My life changed when Sabine took me for a ride in M5 Ring-Taxi. :eek
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

u-r-o-s
u-r-o-s

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 870
  • Avtomobil: e39 530i;e30 325ic;GS1.2k

Ne vem a vas tako malo vozi pirellija, ali kaj? Za 1x samo ena pohvala. Na cabriu imam sprednji komplet Pirelli P zero nerro (195/45/16), in je guma fenomenalna. Ko sem kupil platišča so bile gor gume s ca 1,5mm profila in sem jih prvo sezono vozil in praktično zvozil do 0, bil sem tako navdušen, da sem lani kupil nov komplet in je grip res fenomenalen!

Verjamem pa da je RE050 super, imam na karavanu njeno predhodnico (s03) in je res 1A, se mi zdi da na mokrem drži še bolje kot po suhem :-D!
LP, Uroš
Prikaži več možnosti

MG
MG

• Globalni moderator
  • Sporočil: 3 126
  • Avtomobil: E39 530iA

Pri letnih športnih gumah mi je bil vedno fenomen, da so bili lastniki Good Year in Pirelli modelov večinoma zelo zadovoljni z oprijemom in ostalim (predvsem v suhem in glede na ceno). Splošno mnenje pa se je vedno nagibalo drugam. :)

PS: Čist možno pa je, da sem si ustvaril napačno sliko.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.