Kuhanje hrane
Kuha kdo od vas?Mislim tako doma, ne v kakšni restavraciji ali podobno.Meni je že od nekdaj želja kuhati.Že kot otrok sem opazoval babico ko je kuhala in mi je bilo zanimivo ampak sam se še nikoli nisem zraven spravil da bi kaj skuhal, razen kakšne hrenovke in te lažje stvari.
|
Prikaži več možnosti
|
Kuham sam vsak dan skoraj. Ne hodim nikoli ven jest in 1x na mesec naredim kosilo še za enega frenda k pride na obisk samo zaradi mojega kosila
![]() Letošnji cilje je naredit vsaj 10l bezgovega sirupa in vsaj 3l medice. Kuham pa večerje in kosila, torte delam ( hladne in v pečici). Sam delam tudi kruh na roke, čeprav bolj malo ker kruha skor da ne jem. V glavnem ja, kuhanje je super. Moja najljubša jed je pa je paprikaš, ponavadi v velikih količinah da ga imam vsaj za 2 dni, ker mi je tako dober da se lahko udušim. Potem pa polnjene paprike, rdeče meso v vseh oblikah, testenine tudi z različnimi omakami, od lososa do tune, raguja itd. Ugotavljam pa, da folk sploh ne zna kuhat še najhuje je k so punce / ženske k neznajo niti palačink naredit razen trdih frizbijev za si jih podajat na zelenici. Urejal Dark Funeral, 20.02.2009, 11:42. |
Prikaži več možnosti
|
Kuham ja, in to z velikim veseljem, guštom in gurmanstvom
![]() ![]()
Why getting mad?.......Get even
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Tudi jaz sem pred parimi meseci začel praktično iz nič. Prej mi pač ni bilo treba, potem pa je nastala situacija, ko sem pač moral. Mi je kar v veselje, sploh kuhat golaž, ga zalivat z vinom in zraven še sebe...
![]() ![]() Drugače pa, če je veselje, so tudi rezultati..... ![]() Baje sem rusofil |
Prikaži več možnosti
|
Pišuka to temo sem hotel odpreti tudi sam, pa sem se raje vzdržal. In da, kuham in to precej rad (čeprav, pa sedaj, ko sem že od septembra - no nekaj dni sem prešprical v bolnici, šef kuhinje, moram reč, da sem se je malce naveličal)
Ljubitelj vsega mehiškega (sploh hrano iz paprike, avokada, .....) Urejal RobertH, 20.02.2009, 12:31. |
Prikaži več možnosti
|
Kuham že okoli 10 let , naučila me je pa mati. :D Tako , da pri nas doma sem jaz glavni kuhar.
|
Prikaži več možnosti
|
Najraje pečem ribe na več načinov, z dodatki, predvsem zelenjave v vseh oblikah, ko sem na dopustu, ali pa jih grem speč za kako manjšo piknik družbo. Slastno pečenje prvinskih okusov pojest s prijatli ob dobrem vinu, pečeni polenti, paprikah, bučkah, svežem sadju in solatah ....mnjam, že komaj čakam, da bo malo topleje! ![]() BeMyWings LP |
Prikaži več možnosti
|
Ptem te je mama naučila da ma ona mir ![]() Eno uprašanje za ostale: Ste se sami navadli in expirimentirali tako kot sem recimo to počel jaz k čeprav so bile stvari k jih je moj oče delal dobre, vendar jaz sem recimo rad delal po svojem. Ali ste se učili dobesedno kot chuckiBMW? |
Prikaži več možnosti
|
Po sistemu "uzaludnih pokušaja" (osebno najboljši način, da se zadevo razume - to velja tudi drugje)
|
Prikaži več možnosti
|
:blablaSama potuha za ženske ste:ok2Meni zaenkrat kuha mami pa včasih punca js pa nebom nikol:nono
![]()
Mercedes&BMW fahrer:metalc
Uživam v vožnji ne v hitrosti:ok ČLAN KOS |
Prikaži več možnosti
|
Kuham sam sicer ne veliko, ampak dostikrat pomagam punci, ko ona kuha.
Zraven se še kaj naučim, in tako počasi nadgrajujem znanje. Seveda pa skorej ne mine dan, ko pripomnim, da bi morali imeti v kuhinji vedno pri roki kakšen izvijač oz. klešče za raznorazno odpiranje kozarcev, konzerv,... ![]()
Koliko ur ima ena minuta spoznaš, ko si z osebo ki je ne preneseš!
Član KOS |
Prikaži več možnosti
|
Evo,jez si sam kuham že od 10 leta starosti,ko se mi je začel turnus v šoli.Kuhat znam vse in ženski del ve to zelo dobro:-D,najbolj všeč pa so mi lazanje,pljučna z ternanom in tartufi v posebni omleti,žrebiček,goveji karpačo vposteljici iz rukule,šampinjoni,parmezanom in oljem iz tartufov,divjačinski golaž........in še ogrono kučnih čarolij:ok2
|
Prikaži več možnosti
|
tudi jaz kuham vsak dan, 7 dni v tednu že nekaj let. Le redko je, da kdo kuha za mene.
Začel sem kar z Learning by Doing, ker nisem imel druge izbire. Najraje imam poletje, ker te vsak drugi dan delam zunaj na žaru, pa naj bodo samo čvapi, golaž ali kar koli drugo. Sedaj pozimi pa bol eksperimentiram, še najraje pa morske jedi(ribe,rakci,lignji,školjke) ali pa tudi razne testenine v različnih omakah ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Sam kuham že skoraj 15 let, znam pa dobesedno vse: zajtrk, malico, kosilo in večerjo.
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Včeraj zvečer sem ravno naredil postrvi. Očiščene postrvi iz ribarnice sem natrl s soljo, majčkeno popra, majčkeno cury-ja, narezal česen (česen se reže in ne stiska) ter ga vtrl po koži ribe in trebušni votlini. Počakal kake pol urice, vse skupaj pokapal z limoninim sokom in narezal limonine rezine ter jih položil na postrvi. Vsako postrv posebaj sem zavil v folijo in jih vtaknil v predogreto pečico n 220 stopinj za 20 minut.
poleg enostavno krompir v oblicah z zeliščnim maslom. Vem, da se poleg pije belo vino, a sem se raje odločil za kvašeno pčenično pivo, ker ima tak dimljen priokus, kar pa zelo dobro harmonira z ribo. Večerja je bila dobra in no big deal za pripravit ![]() ![]() ![]() Urejal Pero, 20.02.2009, 16:07.
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Joj kake pišeš ![]() ![]() Ful mam rad morske jedi:ok
The M3 Coupe. You’ll never look back!
Get In, Sit Down, Shut Up, Hold On! M3 goes on!! |
Prikaži več možnosti
|
Ja edin, da je postrv sladkovodna zadeva
![]() ![]() ![]()
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Začel sem pri 7ih letih (pač sem imel šolo popoldne in sem bil zjutraj sam doma). Potem dolgo časa nič, od jeseni naprej pa se zopet učim in eksperimentiram. Zadnjič mi je uspela ena odlična rižota
![]() ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Živ Za dekoracijo pa recimo neki na izi korenčkovo-paprikina palmica. Seveda če je porcija za "tavelk" pladenj. LP ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vse se da, če človek hoče!! |
Prikaži več možnosti
|
Jah ni bilo za velik pladenj, pa še paziti moram pri zelenjavi kaj dam poleg, ker moja bejba zdej doji in mora ful pazit kaj je, da melaga po dojenju potem ne napenja. ![]() ![]()
![]() |
Prikaži več možnosti
|