Skoči na vsebino

Kuhanje hrane

* * * * - 6 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
2659 odgovorov v temi
timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 125
  • Avtomobil: v srcu e39

Bomba… se spravljam ze nekaj casa, da sestavim ta pravi beef welington… samo ce prav vidim si ti zavil okoli zelenjavo namesto gobic, a nisi dobil svezih ali je kak drugi razlog? Pa kolikor se spomnim, bi “morale“ bit pasirane, ne samo narezane… drugace pa svaka cast da si se lotil, po slikah zgleda tako kot mora :ok

Prikaži več možnosti

dylan_dog
dylan_dog

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 354
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

Je.., ampak ce se imas rad tega sranja ne jes, razen ce si Star Wars in ti je kecap=paradajz
Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Nevem sploh zakaj se joda oglaša v teh temah…

Sej me ne moti, pa če vsak dan nabija doma hrenovke v obliki hobotnice prelite z kečapom ali pa vrhunske pizze iz šiptarjeve pekarne, samo nekdo, ki ima tako močne motnje v prehranjevanju, da se odražajo tako, da lastni otroci ne jedo drugega kot dinozaver nagecov pri svojih 20 letih, pač ni kredibiln za oglašanje v teh temah….

Prikaži več možnosti

dylan_dog
dylan_dog

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 354
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

…pa se psa je preprical, da ne je surovega mesa. 
Ta uspeh se lahko kosa skoraj s tistim, ko je  pokojni Drnovsek za kratek cas svojega Brodija preprical, da je vegetarijanec.

Urejal dylan_dog, 12.03.2023, 18:01.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 11 156
  • Avtomobil: DKW

Bomba… se spravljam ze nekaj casa, da sestavim ta pravi beef welington… samo ce prav vidim si ti zavil okoli zelenjavo namesto gobic, a nisi dobil svezih ali je kak drugi razlog? Pa kolikor se spomnim, bi “morale“ bit pasirane, ne samo narezane… drugace pa svaka cast da si se lotil, po slikah zgleda tako kot mora :ok

Ja ja- nisem se drzal recepta.. vzel sem bucke in sparglje, preprwzil tako da je bilo kot pasirano. Meso je svinjska ribica od Mangalice. Testo je pravo po predpisih, samo dlje bi lahko odstalo.
Gobice bi lahko dobil, samo sem se za stvar odlocil spontano pa pograbil kar je pac bilo v hladilniku :)
Prikaži več možnosti
    • timej98 je všeč

krtinovec
krtinovec

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 593
  • Avtomobil: e46, e60, f39, S1000R

Saj ravno to je čar kuhanja. Eksperimentirat.

I did not tell half of what I saw, for I knew I would not be believed. Marco Polo, on his deathbed in 1324

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik

Ja ja- nisem se drzal recepta.. vzel sem bucke in sparglje, preprwzil tako da je bilo kot pasirano. Meso je svinjska ribica od Mangalice. Testo je pravo po predpisih, samo dlje bi lahko odstalo.
Gobice bi lahko dobil, samo sem se za stvar odlocil spontano pa pograbil kar je pac bilo v hladilniku :)

Vse super, nevem sicer kak je v CH, samo pri nas pasiramo hrano z tem na sliki :rofl

BF4FC2E8-1596-4E77-8B12-055F4479215C.jpeg

kakorkoli, meni zgleda ravno pravo razmerje hrustljavega kruh in božjih sokov, ki so se kuhali v njem :mljask

ko ti bo pa zena se pokazala kako se nardi malo lepse slike, pa daj se mrezico na kruh za piko na i  :-D

Prikaži več možnosti
    • Jerch_ je všeč

Gora91
Gora91
  • Uporabnik
  • Sporočil: 246

Koga boli ku... kaj ti ješ, kaj je tebi bljak in kolk so tvoji otroc razvajeni.
Pober se s te teme ven, ker utrujaš, uničuješ še tisto debato katero bi lahko razvili s svojim debilnim obnašanjem na nivoju 3 letnika.
Si dokazal, da nimaš pojma, na katero hrano se tebi kozla pa res ampak res nobenega ne briga. Odstrani se donkihotov ponaredek.

Odlično. Sem vesel, da je nekdo to napisal tako, da se popolnoma strinjam. Uničuje se tema-kuhanje hrane, ki jo z veseljem preberem, potem se pa pišejo noter stvari katere so dobesedno za bruhat.
Prikaži več možnosti
    • Blazbmw, timej98 in 1961 992 uporabnikom je všeč to sporočilo

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 64 058
  • Avtomobil: sivo povprečje

Dobri ste da vam te steake rata takole vrhunsko narest. Jaz jih sploh ne kupim ker nimam pojma kako z njimi ravnat, pa vem da bosta doma tamaladva vihala nosove pa da je surovo pa ne vem kaj. :damn

Se tisti, ki nimajo predsodkov so po vecini zacudeni kaksen je sploh resnicen okus.

Evo, tle sem se prepoznal. Jaz obožujem vse okol tartufov, pa sem bil začuden ko sem enkrat naročil nekaj z njimi, ne vem a je bila pizza al neka omaka z njoki, pa je bil okus ful bolj blag kot sem ga bil vajen. So bili pa nastrgani gor lističi tartufa.

Urejal Nixxon, 16.03.2023, 08:55.

Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti

janez79
janez79

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 648
  • Avtomobil: BMW E46 320dT

Dobri ste da vam te steake rata takole vrhunsko narest. Jaz jih sploh ne kupim ker nimam pojma kako z njimi ravnat, pa vem da bosta doma tamaladva vihala nosove pa da je surovo pa ne vem kaj. :damn

Evo, tle sem se prepoznal. Jaz obožujem vse okol tartufov, pa sem bil začuden ko sem enkrat naročil nekaj z njimi, ne vem a je bila pizza al neka omaka z njoki, pa je bil okus ful bolj blag kot sem ga bil vajen. So bili pa nastrgani gor lističi tartufa.

Naj bi bili vsi konzervirani izdelki s tartufi scam....(na netu truflle industry is a big scam). Naravni tartuf ne more tako smrdeti kot npr tartufata. Meni je ogabno. Če bi naravni ratuf tako smredl, ga jaz sam najdem v hosti, brez psa.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

ily
ily

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 712
  • Avtomobil: e91

beli tartuf ima vonj 10x močnejši kot katerakoli tartufata...

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Naj bi bili vsi konzervirani izdelki s tartufi scam....(na netu truflle industry is a big scam). Naravni tartuf ne more tako smrdeti kot npr tartufata. Meni je ogabno. Če bi naravni ratuf tako smredl, ga jaz sam najdem v hosti, brez psa.

No, vse ni scam.. Kot sem napisal - KArlic z moderno proizvodnjo ima marsikaj v asortimanu kar je dobro. Odlicno je pa se vedno samo sveze. Oziroma bom malo grd - preprican sem, da je svez tratuf vsec 95% ljudem (oz bi jim bil) vse ostalo pa bistveno manj, polproizvodi pa skoraj nobenemu ;)

beli tartuf ima vonj 10x močnejši kot katerakoli tartufata...

to je res, ampak dobrega crnega malo bolj na debelo naribas in za 6-9x nizjo ceno je se vedno dobra izbira za marsikatero jed, kjer noces da prevlada oz nadvlada ostale okuse..

Urejal Jerch_, 16.03.2023, 09:51.

Prikaži več možnosti

ily
ily

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 712
  • Avtomobil: e91

jaz sem samo vonj komentiral..

o tem da je črn tartuf lahko zamenjava za belega pa nebi niti debatiral

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

jaz sem samo vonj komentiral..

o tem da je črn tartuf lahko zamenjava za belega pa nebi niti debatiral

eh ne zamenjava.. to je kot bi rekel, da je yinglang lahko zamenjava za Michelin Pilot Super Sport na stezi.

Prikaži več možnosti
    • ily je všeč

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Baje se na zelezni posodi vse prime, koza odpade…
356D3F7E-BCF5-4081-8873-4503EA5F0FE5.jpeg

Malo za motivacijo; dejansko ko se ulaufa posoda in je zacetno dovolj segreta ne vidim razlike pri porabi olja med zelezno in ostalimi. Mailardova reakcija ocitno res deluje :)

72687FEF-BFC0-4AD5-BD32-532EF01CCD42.jpeg

Listi pa.. zgleda da sokirani in vakumirani od novega leta do danes se vedno bolj okusni kot katerakoli gojena. Kri se vedno svetlordeca, sluzasti pa tako, da sem jih komaj z vrecke dobil.

Urejal Jerch_, 18.03.2023, 21:42.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, nexus in timej98 uporabnikom je všeč to sporočilo

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 79 829
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

Listi pa.. zgleda da sokirani in vakumirani od novega leta do danes se vedno bolj okusni kot katerakoli gojena. Kri se vedno svetlordeca, sluzasti pa tako, da sem jih komaj z vrecke dobil.

Si ziher? Če ne migajo ko jih priklopiš, niso več dobri:

Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti

Jerch_
Jerch_

BMW fanatik

• Uporabnik

Si ziher? Če ne migajo ko jih priklopiš, niso več dobri:

https://www.youtube....h?v=JV0-Gc2CDAQ

Samo v US and A lahko majstor trdi, da je meso itak pred prodajo obdelano z elektrosokerjem :)

Normalni ljudje pa.. imajo vec drugih metod, da se stvar omehca - ce ze ni naravno mehko. Recimo suho zorenje je ena od bolj normalnih metod. Velik kos mesa se vrze v komoro s +1*C in 80-85% vlage. S cimer meso zgubi 20-25% teze (vode), po cca 3 tednih, kar:
- ojaca okus
- bistveno poveca prevodnost toplote (voda na zaru namrec hladi, sploh ce se zacne izcejati)

Potemnel del se obreze in tako ni okusa po “staranem”. Seveda ta proces za meso, ki ni iz prosto pasne reje ni ravno priporocljiv. Silazo se namrec hitro zavoha in potem rata to kot vonj po plinu, ko imamo opravka s ponaredki tartufov oz tako iimenovanimi tartufatami :)

Zal se na ta nacin po krivem zagnusijo tartufi in suhozorjena govedina. Pa da nebom govoril samo o govedini..
vrhunski proizvajalci ribe - ki btw raste 5x pocasneje kot od konkurence s 5x manjso gostoto v kletkah z lahkoto starajo tudi gojene brancine. Kogar to zanima naj si privosci kaj od Marfish (pogooglajte). vsekakor priporocam ljubiteljem, ki cenijo kakovostne sestavine. Komur je vseeno kaj je - spreglejte moj post ;)
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, nexus in timej98 uporabnikom je všeč to sporočilo

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 64 058
  • Avtomobil: sivo povprečje

Pretekli vikend sem se, po navdihu ne vem česa, spravil prvič delat cheesecake. Na kulinariki sem našel random recept ki se mi je zdel dober in po njem naredil zadevo. Glede na moje sposobnosti in poteka vmes sem mislil da sem se zaj***, ampak se moram pohvalit, da mi je kar ratalo (v bistvu je zelo dobra, glede na sestavine je itak težko slaba). Naj bi bil New York Syle Cheescake, zdej a je al so kake sestavine napačne lahko pa kdo ki ve več pove. :ok

Link do recepta: https://www.kulinari...esecake-/21017/

2023-03-19 19.25.21.jpg

Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti
    • tonchy in krtinovec uporabnikom je všeč to sporočilo

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 33 547
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

... pa saj ti je dibro ratalo.
Tudi recepti tam so preorosti in ok.
Moje hčerke so to našle pred leti in so sedaj že "profičke" za to.
Pa vsakič najdejo kako novo stvar, tako da imamo vedno kah drugega na mizu.

Lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

Propeler2000
Propeler2000

Schotterreifen fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 864
  • Avtomobil: Ni avto, se pa pelje

Tole je moja prva prava torta, ki sem se jo lotil delat, go hard or go home  :ok2  :napaka

Sestavine od spodaj gor: limonin biskvit, ananasov žele, vanilin mouse, limonina krema, preliv, makova semena

20230213_205606_HDR.jpg

original_62c06578-aa39-4bbc-bb17-c8e0fc3f2c0c_20230215_195818_HDR.jpg

Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, tonchy, TribesMan in 4 ostalim je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.