
bi mi kdo povedal točen recept za testo? Meni to nekako ne uspeva najbojše...
#41
vidim da vas nekaj obvlada delati pice
![]() bi mi kdo povedal točen recept za testo? Meni to nekako ne uspeva najbojše... |
Prikaži več možnosti
|
#42
Moja specialiteta: Siroki rezanci s svinjskimi zrezki v smetanovi omaki z baziliko
![]() Drugace pa kuham po potrebi ![]() ![]() Urejal anzhe, 21.02.2009, 13:48. ![]() |
Prikaži več možnosti
|
#43
Tut sam rad kaj skuham, spečem... Mi je všeč ko lahko uporabljam domišljijo:)
![]() |
Prikaži več možnosti
|
#44
Žiujo fantje!!!
JEST TUT KUHAM ![]() Opažam pa, da se veliko punc, sploh preden so na svojem (pa tudi potem) ne mara prtaknit kuhalnice. Meni je to naravnost krasno in sproščujoče. Sem glavni omakaš pri nas doma, se pravi pašte na 100 in 1 način po noninih receptih so moja domena. Moj dragi nori za mulprato v poprovi omaki in rožmarinovim krompirjem... drugače se na jedilniku znajde še puran s čokolado in ananasovim perjem v pečici, piščanec s cherryem in limono, kosi teletine z zelenjavo v pečici (ja kot vidte sm brez RORA mrzla ![]() ![]() Da ne pozabim sladkih reči: za večje praznike opašem fertah in vržem skupaj potico, orehovo, lešnikovo ali čokoladno, naredim jabolčno-čokoladno torto, princes krofe, navadne krofe ali krape, piškote, razne kreme, pudinge in strjenke (pa ne iz vrečke!), pravo prekmursko gibanico, kruh (koruzni, beli in še kej...), včasih sem z babi varila marmelade (marelično, slivovo, malinovo), sčaram kakšno hitro pecivo, pito s krhkim testom malinami in jabolki... pa še kej bi se najdl pa se zdele ne spomnim... Moram se naučit delat brodet, testo za cocacola torto in tiramisu (ampak tak RES dobr), pa solnograške žličnike in izpilt babičin recept za peteršiljeve štruklje ![]() No to bi blo na kratko to. Zdej grem pa pogledat kaj se da za kosilo zvarit. Lp, Z. the cook ![]() |
Prikaži več možnosti
|
#45
Po tem domačem receptu delava midva. 100% garancija, da uspe. Je odlično in slastno testo. SESTAVINE: 2 navadna jogurta 2,5 dl mleka 2 jajci 1 kg ostre moke 1 velika žlica soli 2 vrečki suhega kvasa (di - go) POSTOPEK: Vse skupaj dobro zmešamo, da nastane gladko testo, nato gnetemo še malo z rokami. Naoljimo polivinil vrečko in damo testo vanjo. Postavimo jo v hladilnik (tam tudi vzhaja). Ko si zaželimo pizzo, pekač naoljimo, iz vrečke odtrgamo testo in z naoljenimi rokami oblikujemo pizzo. Na pizzo damo sestavine, ki nam najbolj ugajajo (šunko, gobice mozzarelo...). Testa pride za 3 velike ali 6 malih pizz. Pečemo na visoki temperaturi (275 stopinj) 12 - 15 minut. ![]() ![]()
Ženske imajo problem za vsako rešitev !
|
Prikaži več možnosti
|
#47
ne vem, ce je bilo omenjeno kje ampak za testo za pico je najbolj pomembno, da testo en dan prej "počiva"
|
Prikaži več možnosti
|
#48
Jaz čisto drugače:-D Torej bela moka, sol, kvas s toplo vodo, dodaš še malo vode(po potrebi), fino vse zgneteš, dam na toplo(na štedilnik, na tisto električno ploščo malo segreto, NE VROČO!!!!!!!), pustiš urco pa pol, dodaš na testo sestavine in pečeš = evo pica:ok2 Vsi, ki so jedeli mojo, ni imel niti en pripomb, samo pohvale:ok2
Pot dolga tisoče kilometrov, se zmeraj začne z enim samim korakom
![]() |
Prikaži več možnosti
|
#49
http://www.kulinarika.net/portal.asp
http://www.mojirecepti.com/ Jaz si pa včasih pomagam z kakšnimi recepti iz teh dveh strani. ![]() ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
#50
js bom pa prou probala wackotov recept za testo od pizze, mi je všeč ker je jogurt noter... gor pa... verjetno brie in radič ali pa kuhan pršut, philadelphia... seveda podmet vedno mozzarella in prepražena passata.
Z. |
Prikaži več možnosti
|
#51
brez filadelfie in samo mozarella in pod njo mascarpone ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
#52
Jst rada kuham,zmer probat kaj nouga,z velik začimbami,mmm...
Mam pa eno specialiteto ki jo vsi pr men jejo kadar so : Makaroni z nutelo( pa ne rečt bljak k je res dobr) ![]() ![]()
Novodoben pleh ne bo nikoli nadomestil stare rje
![]() --- old school --- |
Prikaži več možnosti
|
#53
Tole si pa niti probat ne upam ![]() Isto ko moja tamala, viki kremo pa rezine sira čez... wtf:-D Jst obožujem široke rezance s tartufi, pizzo s pivom ![]() Moja specialiteta je krompirjev golaž z divjačino in začimbami:mljask Recept tedna: Probi narest Špagete s smegmo... je tak okus, kukr gorgonzola sam mal bolj po mozoljčkih, je pa zihr bol okusno kukr z viki kremo:-D Urejal Mattie, 22.02.2009, 20:20. |
Prikaži več možnosti
|
#54
ok to je men mal mim(viki pa sir:confused)),sam nutela pa makaroni res pašejo skupi:mljask
Novodoben pleh ne bo nikoli nadomestil stare rje
![]() --- old school --- |
Prikaži več možnosti
|
#55
@Mattie nč se ne boj... sem jaz tud čudn pogledu, ko sem dubil na mizo krožnik rjavih makaronov... no ampak sem zlo hitr pogruntov, da prov dobr pride in sem z veseljem na konu rekel: "še prosim" :D
1983 Austin Mini 1000 & 1992 Mazda MX5 Drift Project by Napopke.si & 2004 BMW E46 320d Touring |
Prikaži več možnosti
|
#56
Kuham vsak dan, vsak dan z užitkom.
Zame je kosilo obred. Čas ko je cela družina za mizo. Naš čas. In vesel sem, da si ta čas lahko privoščimo. Kuham po navdihu - glede na ponudbo (na tržnici, pri ribarju ali pri mesarju) se mi že ob pogledu na dobrote recepti v glavi sestavljajo. Včasih pogledam v stare kuharske knjige, umiram od smeha, ko berem slovenščino v tistem času, priredim recept in voila. Tudi sodobnih kuharskih knjig imam kar nekaj. Manjka mi še par Jamiejevih - za tiste, ki tole berejo in bodo brez idej za darilo ob mojem rdju... ![]() Zeliščnice pridelujem sam. Rad skuham za frende, zraven popijemo kak glaž in se zaklepetamo. Priceless! Meni je kuhanje ZAKON! LP Austin BMW Z3 - simply - purely medicinal. |
Prikaži več možnosti
|
#57
Njami, blo zadnič super:mljask ![]() ![]() Drugače pa mislim, da sem tudi jaz zelo dober kuhar;znam skuhati vsako juho z vrečke(zadaj so napisana navodila), puding,..in še mnogo drugega:ok |
Prikaži več možnosti
|
#58
Hvala,sej sm rekla da je 1A:mljask ![]() Wau juho z vrečke,kdaj pridemo:laugh
Novodoben pleh ne bo nikoli nadomestil stare rje
![]() --- old school --- |
Prikaži več možnosti
|
#59
Jojojoj TO in TO ![]() Nikoli še videl kaj takega....... kot da bi se vozila z e30 in TDI VW motor. Zanimivi okusi. Sej lahko da vam je dobro, vendar zame je to absur. |
Prikaži več možnosti
|
#60
Dark dokler ne probaš ne veš,ko je men to en reku,sem mu rekla ka si ti normaln ka to ješ....ko sem pa probala,adijo,res dobro,za prste polizat.
Novodoben pleh ne bo nikoli nadomestil stare rje
![]() --- old school --- |
Prikaži več možnosti
|