Skoči na vsebino

 

Kuhanje hrane

* * * - - 1 glasov

  • Prijavi se za objavo odgovora
1516 odgovorov v temi
elkodu
elkodu

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 002
  • Lokacija: kočevje
  • Avtomobil: e36,e46,e83,e84,f34

#1501

Pr nas pa danes žena kuha fileke....
Njami
Prikaži več možnosti


Nixxon
Nixxon

    Tajnik BMW avto kluba Slo

  • Globalni moderator
  • Sporočil: 56 630
  • Lokacija: Vrhnika
  • Avtomobil: Rdeča raketa

#1502

Pri nas pa golaž iz slow cookerja, kuhal se je cca 29 ur. Meni je super, otroka sta se pritoževala da je kisel. Mogoče sem imel napačno čebulo. :confused 

 

Danes sem se pa potrudil. 25 dag govedine v bombeti-smoked. Domaca majoneza s tartufi, cebulna marmelada z medom, kumarice, jalapeno, paradiznik, 3 rezine chedarja, pocvrta slanina. KingBurger

:mljask

 

Recept za domačo majonezo s tartufi in čebulno marmelado z medom, prosim. :ok2 

 

Kako si govedino predpripravil?


Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti
    • jastreb je všeč


filipo
filipo

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 397
  • Lokacija: GO
  • Avtomobil: F31

#1503

jaz dajem sam malo olivnega olja + poper + sol...



Prikaži več možnosti


jastreb
jastreb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 366
  • Lokacija: pri ženi na varnem
  • Avtomobil: metro / intertours / lpp

#1504

Pri nas pa golaž iz slow cookerja, kuhal se je cca 29 ur. Meni je super, otroka sta se pritoževala da je kisel. Mogoče sem imel napačno čebulo. :confused 
 

:mljask
 
Recept za domačo majonezo s tartufi in čebulno marmelado z medom, prosim. :ok2 
 
Kako si govedino predpripravil?


Jaz se prav tako priporočam za recepte ker imaš najbrž nafilan inbox, ali ga ne čekiraš... :-D
Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 257
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#1505

Meso: 2x mlet goveji vrat, sol poper, pa na rahlo premesat, ne pregrobo, da ne rata “pasteta”, meso mora imet bolj grobo teksturo. 
oblikovanje v burgerje s pomocjo modela, pred peko naredis na sredini vdolbino, da se pleskavica ne ukrivi med peko.

 

majoneza, klasicna domaca - 2 jajci, 2dcl soncnicnega olja, zlica gorcice, dva, tri stiske limoninega soka, sol, poper, zlicka tartufate(olje s tartufi) in pa pol cajne zlicke mletih tartufov, lahko tudi vec..., vse skupaj zmesas na palicni mesalnik.

 

Cebulna marmelada, za 4 burgerje kot na sliki, dve srednje veliki rdeci cebuli, narezes na debelejse obroce, debelejse zato, da kaj ostane od cebule po dusenju. V ponev nalijes malce oljcnega olja in zlico svinjske masti, ko se segreje dodas cebulo, 0,5 dcl vode in dusis cca 1h na najnizjem moznem ognju, vmes pazis, da se ne prismodi. Proti koncu dodas sol, worchester omako, ali oa sojino omako - pazi - slano. Dusis brez pokrovke dokler ne dobi goste strukture, Cisto na koncu dodas malce medu, da zglazira marmelado, povecas ogenj za mintuo, dve. Ko odstavis odcedis vso odvecno tekocino, “marmelado” das posebej v loncek, da se ohladi. 


Aja..., mleti tartufi so Zigante, v Mercu jih imajo.


Pripete slike za predogled

  • 004C18B6-B6CD-4BED-B5B3-B12D6412ADB1.jpeg

Urejal dylan_dog, 16.05.2020, 19:27.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon, filipo in SILVEKK uporabnikom je všeč to sporočilo


jastreb
jastreb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 366
  • Lokacija: pri ženi na varnem
  • Avtomobil: metro / intertours / lpp

#1506

Meso: 2x mlet goveji vrat, sol poper, pa na rahlo premesat, ne pregrobo, da ne rata “pasteta”, meso mora imet bolj grobo teksturo.
oblikovanje v burgerje s pomocjo modela, pred peko naredis na sredini vdolbino, da se pleskavica ne ukrivi med peko.

majoneza, klasicna domaca - 2 jajci, 2dcl soncnicnega olja, zlica gorcice, dva, tri stiske limoninega soka, sol, poper, zlicka tartufate(olje s tartufi) in pa pol cajne zlicke mletih tartufov, lahko tudi vec..., vse skupaj zmesas na palicni mesalnik.

Cebulna marmelada, za 4 burgerje kot na sliki, dve srednje veliki rdeci cebuli, narezes na debelejse obroce, debelejse zato, da kaj ostane od cebule po dusenju. V ponev nalijes malce oljcnega olja in zlico svinjske masti, ko se segreje dodas cebulo, 0,5 dcl vode in dusis cca 1h na najnizjem moznem ognju, vmes pazis, da se ne prismodi. Proti koncu dodas sol, worchester omako, ali oa sojino omako - pazi - slano. Dusis brez pokrovke dokler ne dobi goste strukture, Cisto na koncu dodas malce medu, da zglazira marmelado, povecas ogenj za mintuo, dve. Ko odstavis odcedis vso odvecno tekocino, “marmelado” das posebej v loncek, da se ohladi.
Aja..., mleti tartufi so Zigante, v Mercu jih imajo.

Pri majonezi daš sam rumenjake al cela jajca???

Malce medu?? A je čajna žlička dovolj??

Urejal jastreb, 16.05.2020, 19:36.

Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 257
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#1507

Jaz dam kar cela jajca, vedno rata, ampak moras pazit, da ko zacnes mesat; zacnes na dnu in tako, da pokrijes rumenjake, s spodnjim delom mesalnika, ko naredi na dnu emulzijo, pocasi dvignes mesalnik proti vrhu, mesas par sekund na neki srednji hitrosti, dokler se ne zgosti.
 

Ena, do dve zlicki medu, probaj z eno pa bos videl, ce ena ni ubila slanosti za tvoj okus, dodas se eno.



Urejal dylan_dog, 16.05.2020, 19:46.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon in jastreb uporabnikom je všeč to sporočilo


Nixxon
Nixxon

    Tajnik BMW avto kluba Slo

  • Globalni moderator
  • Sporočil: 56 630
  • Lokacija: Vrhnika
  • Avtomobil: Rdeča raketa

#1508

Zakon, tole moram probat. :ok Hvala. :bow 


Objavljena slika
Jože, počivaj v miru. Hvala za vse.
Prikaži več možnosti


uursi
uursi

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 664
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW 528iA, BMW 530dX

#1509

Ali ste že dalal stejk v električnem pekaču toster. Kako in koliko časa.

vox_opekac_sendvicev_sm_100_gm_pa104161.


Prikaži več možnosti


the_one
the_one

    Novinec

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 671
  • Lokacija: _
  • Avtomobil: -

#1510

S tem iz slike, ki kosta toliko kot polovica enega priblizno solidnega steaka, bo tezka :)

Malo mocnejsi kontaktni zar, 1,5-2 kW, bi se moral pa dovolj segreti, da bo steak priblizno OK pecen. Cas je seveda odvisen od mesa in preferenc :)

 

Ce hoces steak, ki bo dejansko dober, pa seveda niti ne pomislis na - faking toaster! :)


Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 257
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#1511

Ne ga srat, takle toaster se kruha ne zapece dobro.


Prikaži več možnosti
    • Nos je všeč


mapetpun
mapetpun

    Začetnik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 247
  • Lokacija: Ljubljana / Novo mesto
  • Avtomobil: 2002 e39 525dA touring

#1512

Ja se strinjam, pol kile moke ni panike, ko mas pa v enem tednu 50+kil mase za piskote za narest.... :)

slika11239308620.jpg


Prikaži več možnosti


Dejan-V
Dejan-V

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 8 701
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: Volvo V40 D4A Ocean Race

#1513

Hahahahahaha, dejansko bi decembra midva tole rabila ja :-D BTW KA je redno v uporabi in mi ni zal niti centa, top pripomocek!
Prikaži več možnosti
    • mapetpun je všeč


uursi
uursi

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 664
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW 528iA, BMW 530dX

#1514

Hvala, pol pa kar na ponev z njim. Nisem še delal stejka. Se še učim.
Prikaži več možnosti


uursi
uursi

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 664
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW 528iA, BMW 530dX

#1515

Moram se pohvalit. Ta teden je sinko dopolnil 12 let. Danes se mu za kosilo naredil. Grahovo juho z pečenim parmezanom. Domače rezance z brokolijem v smetani in siru. In stejk. Bil je noro nvdušen.20200523_155454.jpg
Prikaži več možnosti
    • Nixxon, Mat xxl, MajoR in 2 ostalim je všeč


jastreb
jastreb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 366
  • Lokacija: pri ženi na varnem
  • Avtomobil: metro / intertours / lpp

#1516

Moram se pohvalit. Ta teden je sinko dopolnil 12 let. Danes se mu za kosilo naredil. Grahovo juho z pečenim parmezanom. Domače rezance z brokolijem v smetani in siru. In stejk. Bil je noro nvdušen.attachicon.gifIMG-04bdaa5d0ed008f066201c58cfbd8bfd-V.jpgattachicon.gif20200523_155454.jpg


Če ti ni odveč deli z lakotniki recept za juho:-D
Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč


uursi
uursi

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 664
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW 528iA, BMW 530dX

#1517

Recep za juho sem pobral s spleta.

https://www.dobertek...zanovimi-hrski/

 Ker pa sem odličen kuhar in imam v shrambi vedno več kot 100% procentno zalogo vseh sestavin,

:funnypost

sem bil primoran recept malo prilagodit. 

Recepta sem se držal kot je napisan.

Vendar malo spremenjen. 4 osebe.

dve pločevinki graha 280g

dve majhni čebulici (velikost ko žogica za namizni tenis)

1 krompir (srednje velik)

1 Jušna kocka

 

Tako nekako.


Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč




-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.