Načeloma velja na 100g moke 1 jajce, sol
To je to, če delaš klasiko, za normalno porcijo je to za eno osebo.
Če želiš še več lahko samo rumenjak in dodaš vodo do primerne mehkosti.
V kolikor pa delaš kakšne bolj zahtevne oblike pa dodaš malo vode, da je bolj mehko.
Meni so jajčne top po okusu, če pa ne želiš potem voda. Boljša varijanta je vrela voda in vmešaš postopoma.
V vsakem primeru pa, ko je testo končano počivat v prozorno folijo za vsaj 1h.
Glede moke je pa cela znanost in hkrati ne.
Ratajo iz gladke, ostre, pirine, pirine polnozrnate, etc...
Navadno nimam doma vedno tiste, ki bi jo želel in pač dam noter kar imam.
Če pa načrtujem, pa oznaka "00" pazi dve nuli, ena nula je za pico.
Urejal Plavi, 17.01.2021, 20:19.