Skoči na vsebino

 

Kuhanje hrane

* * * - - 3 glasov

  • Prijavi se za objavo odgovora
1968 odgovorov v temi
Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 203
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#1821

Malo morskih filtrov :-P

Kaj si tako skrivnosten.. malo vec povej o flambiranju :)


Prikaži več možnosti


branevrankar
branevrankar

    Tischlermeister

  • Uporabnik
  • Sporočil: 15 203
  • Lokacija: Domovina
  • Avtomobil: Bmw

#1822

Pobje, jaz sem si pa zaželel gratinirane Prstace. A se jih da dobit kod tukaj v okolici Lj??


Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti


Mat xxl
Mat xxl

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 11 227
  • Lokacija: LJUBLJANA
  • Avtomobil: BMW

#1823

Pobje, jaz sem si pa zaželel gratinirane Prstace. A se jih da dobit kod tukaj v okolici Lj??

Maš v Piranu v najboljših restavracijah vse uradno nič na črno Prstace iz Afrike ali Maroka........


Prikaži več možnosti


jastreb
jastreb
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 328
  • Lokacija: pri ženi na varnem
  • Avtomobil: metro / intertours / lpp

#1824

Kaj si tako skrivnosten.. malo vec povej o flambiranju :)


Malo preveč konjaka je bilo, pa sem na hitro odmaknil telefon, zato je motna slika :-D

Urejal jastreb, 08.05.2021, 01:44.

Prikaži več možnosti
    • Jerch_ je všeč


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 73 796
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#1825

Mi smo pa zadnjič spet imeli eno rakovico za večerjo. Tokrat sem vam jo malo bolje poslikal, mogoče se bo še kdo navdušil in jo nabavil, precej pogosto jih imajo v ribarnici Leclerca na Rudniku. Razen če ne bosta Jerch in D. Dog spet pogruntala kako je to prepoceni hrana, da so gojene in pitane s kostno moko Židov iz koncentracijskega taborišča v Nemčiji in podobno, lol xD No, pa šalo na stran. Na fotkah se zdaj lepo vidijo določene stvari, naprimer tolšča, maščoba ali po domače špeh ki se med kuhanjem (priprava je čisto enostavna, samo skuha se jih v slani vodi in so pripravljene) stopi in privre na dan podobno kot jajčni beljak, v primeru da jajce med kuhanjem poči. Količina maščobe je odvisna od starosti živali, moja žena jih loči že na oko in ve katere so odrasle in katere so še mladiči, mi smo tokrat imeli srečo da smo "ujeli" odraslo žival  :mljask  Tudi v notranjosti je ogromno prostorčkov kjer se skriva slastno meso, Slovenci jih nismo ravno navajeni in če nisi vešč te jedi, lahko mirno rečem da skoraj 50% mesa vržeš stran. Ena od skrivnosti kako vse pobrat ven je v tem, da za strganje po notranjosti oklepa izbereš manjšo (čajno) žlico. Z njo se da pobrat ven res vse, če strgaš z vilico ne dobiš praktično nič, samo po vrhu pobereš. Omenjeno jed priporočam tudi tistim ki imate otroke, naš mali se ob jedi mesa rakovice vedno neizmerno zabava, o čemer priča zadnja slika. Evo to je to za danes, če me želite še kaj vprašat s tem v zvezi pa kar, z ženo sva vesela če lahko še s kom deliva kak filipinski kulinarični recept :ok2


Pripete slike za predogled

  • rak0.jpg
  • rak1.jpg
  • rak2.jpg
  • rak3.jpg
  • rak4.jpg
  • rak5.jpg
  • rak6.jpg
  • rak7.jpg
  • rak8.jpg

IF YOU LIKE MY COMMENT PRESS THE SUBSCRIBE BUTTON BELOW! THANK YOU! MUCHAS GRAZIAS! SALAMAT! 謝謝你! ขอขอบคุณ! اشكرك! :priklon

Prikaži več možnosti
    • dylan_dog, perobmw, jjjernej in 2 ostalim je všeč


jjjernej
jjjernej

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 3 428
  • Lokacija: Ljubljana

#1826

Z veselj3m, samo naj zena napise recept. Verjetno ze zna odstavke!
Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 010
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#1827

Kje sta jih dobila?


Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 73 796
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#1828

Z veselj3m, samo naj zena napise recept. Verjetno ze zna odstavke!

Daš v slano vodo in skuhaš, to je vse. Žena zna govorit slovensko, pisanje ji gre pa bolj slabo od rok  :-D


Kje sta jih dobila?

V Leclercu jih imajo precej pogosto, kot sem napisal... za tabo mora bit pa naporen dan  :laugh


IF YOU LIKE MY COMMENT PRESS THE SUBSCRIBE BUTTON BELOW! THANK YOU! MUCHAS GRAZIAS! SALAMAT! 謝謝你! ขอขอบคุณ! اشكرك! :priklon

Prikaži več možnosti


dylan_dog
dylan_dog

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 5 010
  • Lokacija: Slovenija
  • Avtomobil: Audi A5 cabrio

#1829

Hehe. Niti ne, Argentinka je vozila Audija po Krasu, jaz sem pa zraven sedel, pa užival ;)

Pripete slike za predogled

  • 20210509_140400.jpg

Urejal dylan_dog, 09.05.2021, 21:23.

Prikaži več možnosti
    • Jerry je všeč


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 203
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#1830

Jerry, jst se pange izoginam in se brezokusnih morskih plodov iz podrocij z manjso slanostjo morja- da ne bos rekel, da diskriminiram...
Raka je res najboljse jest samega, ker cim se ga ocisti in meso da v karkoli, bo to prevladalo in ga je skoda. Bistvo kuhanja je, da se ga mocno popari za kratek cas. To tvoja zena sigurno ve, zato vzame velik lonec in ga vrze v krop. Tako je vec sanse, da meso lazje dobis ven ;)
Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 73 796
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#1831

Jerry, jst se pange izoginam in se brezokusnih morskih plodov iz podrocij z manjso slanostjo morja- da ne bos rekel, da diskriminiram...
Raka je res najboljse jest samega, ker cim se ga ocisti in meso da v karkoli, bo to prevladalo in ga je skoda. Bistvo kuhanja je, da se ga mocno popari za kratek cas. To tvoja zena sigurno ve, zato vzame velik lonec in ga vrze v krop. Tako je vec sanse, da meso lazje dobis ven ;)

Zakaj se izogibaš pange, imaš isti izgovor kot d_d?

 

Raka smo jedli samega, oziroma kot eno od jedi, tiste priloge ki so na sliki so tam zaradi zrezkov. V krop smo ga vrgli, to drži, ne vem pa koliko časa je bil notri. Lahko vprašam ženo, koliko časa ga je kuhala. Dobro je da se kuha v slani vodi, ima meso boljši okus.


IF YOU LIKE MY COMMENT PRESS THE SUBSCRIBE BUTTON BELOW! THANK YOU! MUCHAS GRAZIAS! SALAMAT! 謝謝你! ขอขอบคุณ! اشكرك! :priklon

Prikaži več možnosti


luta
luta

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 1 833
  • Lokacija: ljubljana
  • Avtomobil: Q7 3.0TDI, F32 425d

#1832

Maš v Piranu v najboljših restavracijah vse uradno nič na črno Prstace iz Afrike ali Maroka........


katera restavracija v Piranu je dobra?
Prikaži več možnosti
    • jastreb je všeč


Plavi
Plavi

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 748
  • Lokacija: .
  • Avtomobil: F10

#1833

Stara gostilna https://stara-gostilna.com/wp/
Količina pameti na svetu je konstanta. Število ljudi na svetu pa se povečuje. A. E.
Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 203
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#1834

Zakaj se izogibaš pange, imaš isti izgovor kot d_d?

 

Raka smo jedli samega, oziroma kot eno od jedi, tiste priloge ki so na sliki so tam zaradi zrezkov. V krop smo ga vrgli, to drži, ne vem pa koliko časa je bil notri. Lahko vprašam ženo, koliko časa ga je kuhala. Dobro je da se kuha v slani vodi, ima meso boljši okus.

Jerry.. Vcasih je tezko napisat kaj pametnega, ampak ok, bom se potrudil.

Ko sem bil mlajsi, sem kar dosti prezivel na Korculi, na JZ strani v samoci (sicer to res nima veze) - omenjam samo, da bo jasno glede ribe. Malo sem bil len in edino kar se mi je dalo je bilo panulavanje - pocasna vleka plasticne ribice za colnom. Gor sem v 10min ujel Lokarde za celo familijo, ce je bil dan/luna prava ali pa nic. Kolegi, ki so prisli na obisk in bili vajeni gojenih brancinov, orad - so se malo zmrdovali nad 3. razredno ribo. Takoj sem jo ocistil in vrgel na zar. Na zaru se je zvijala kot presta - to bos dozivel, ce bos kdaj pekel sveze ribe.. Pomeni v LJ nikoli :)  Nadalje so se ob cca 5.30 vracale ribiske barke iz lastova s srdelami. Manj kot 2 kasete mi direkt niso hoteli prodati - obe za 50kun. tiste ribe nisem cistil, samo malo poluskal in takoj spekel na zaru in jih dal v vinski kis ter zalil z olivnim olje ter pustil marinirat. 

 

Ce in ko bos okusil pravo svezo ribo, magari najslabso po klasifilkaciji, ti bo jasno da gojena nima niti 5% okusa, ima veliko vode (kar otezuje pripravo) in se bi lahko nasteval. Tudi ce jo ruknes v olje, kot je tebi vsec in potem hrustas skorjico, kar ti dejansko da okus - in je ta riba zrasla v kloaki, jo bos ti se dalje hvalil. To mi je jasno. In temu ne nasprotujem :) sreca, da ste tudi taki, ki uzivate v fake stvareh. konec koncev je podobno pri joskah...


Prikaži več možnosti
    • Nixxon, yamasaki, MajoR in 3 ostalim je všeč


joda
joda

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 29 798
  • Lokacija: Ljubljana
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

#1835

Hay!

... ni res, joške so boljše

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Jerch_ je všeč


M power
M power

    Kakegae no nai

  • Globalni moderator
  • Sporočil: 16 383
  • Lokacija: Caporetto
  • Avtomobil: 2016 F11 520d Xdrive

#1836

Mi smo pa zadnjič spet imeli eno rakovico za večerjo. Tokrat sem vam jo malo bolje poslikal, mogoče se bo še kdo navdušil in jo nabavil, precej pogosto jih imajo v ribarnici Leclerca na Rudniku. Razen če ne bosta Jerch in D. Dog spet pogruntala kako je to prepoceni hrana, da so gojene in pitane s kostno moko Židov iz koncentracijskega taborišča v Nemčiji in podobno, lol xD No, pa šalo na stran. Na fotkah se zdaj lepo vidijo določene stvari, naprimer tolšča, maščoba ali po domače špeh ki se med kuhanjem (priprava je čisto enostavna, samo skuha se jih v slani vodi in so pripravljene) stopi in privre na dan podobno kot jajčni beljak, v primeru da jajce med kuhanjem poči. Količina maščobe je odvisna od starosti živali, moja žena jih loči že na oko in ve katere so odrasle in katere so še mladiči, mi smo tokrat imeli srečo da smo "ujeli" odraslo žival  :mljask  Tudi v notranjosti je ogromno prostorčkov kjer se skriva slastno meso, Slovenci jih nismo ravno navajeni in če nisi vešč te jedi, lahko mirno rečem da skoraj 50% mesa vržeš stran. Ena od skrivnosti kako vse pobrat ven je v tem, da za strganje po notranjosti oklepa izbereš manjšo (čajno) žlico. Z njo se da pobrat ven res vse, če strgaš z vilico ne dobiš praktično nič, samo po vrhu pobereš. Omenjeno jed priporočam tudi tistim ki imate otroke, naš mali se ob jedi mesa rakovice vedno neizmerno zabava, o čemer priča zadnja slika. Evo to je to za danes, če me želite še kaj vprašat s tem v zvezi pa kar, z ženo sva vesela če lahko še s kom deliva kak filipinski kulinarični recept :ok2

A to dobiš živo in potem kot tako skuhaš?  


1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi  > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive

Prikaži več možnosti


Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 73 796
  • Lokacija: močvirje
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

#1837

Jerry.. Vcasih je tezko napisat kaj pametnega, ampak ok, bom se potrudil.
Ko sem bil mlajsi, sem kar dosti prezivel na Korculi, na JZ strani v samoci (sicer to res nima veze) - omenjam samo, da bo jasno glede ribe. Malo sem bil len in edino kar se mi je dalo je bilo panulavanje - pocasna vleka plasticne ribice za colnom. Gor sem v 10min ujel Lokarde za celo familijo, ce je bil dan/luna prava ali pa nic. Kolegi, ki so prisli na obisk in bili vajeni gojenih brancinov, orad - so se malo zmrdovali nad 3. razredno ribo. Takoj sem jo ocistil in vrgel na zar. Na zaru se je zvijala kot presta - to bos dozivel, ce bos kdaj pekel sveze ribe.. Pomeni v LJ nikoli :)  Nadalje so se ob cca 5.30 vracale ribiske barke iz lastova s srdelami. Manj kot 2 kasete mi direkt niso hoteli prodati - obe za 50kun. tiste ribe nisem cistil, samo malo poluskal in takoj spekel na zaru in jih dal v vinski kis ter zalil z olivnim olje ter pustil marinirat. 
 
Ce in ko bos okusil pravo svezo ribo, magari najslabso po klasifilkaciji, ti bo jasno da gojena nima niti 5% okusa, ima veliko vode (kar otezuje pripravo) in se bi lahko nasteval. Tudi ce jo ruknes v olje, kot je tebi vsec in potem hrustas skorjico, kar ti dejansko da okus - in je ta riba zrasla v kloaki, jo bos ti se dalje hvalil. To mi je jasno. In temu ne nasprotujem :) sreca, da ste tudi taki, ki uzivate v fake stvareh. konec koncev je podobno pri joskah...


Ta moment sicer nimam časa za daljši odgovor, ker sedim v senci v kitajski restavraciji in uživam v rezancih s tremi vrstami mesa - ali so divji ali gojeni, nisem vprašal. Rekel bom samo tole, za nekoga ki živi v Švici in šverca ribe čez mejo da dobi "sveže", si precej samozavesten v poveličevanju svoje gastronomske izbirčnosti. Tvoje poveličevanje lastne kuharske superiornosti je že napol legendarno, pozabljaš pa da sem tudi jaz živel v Aziji in vem kaj je to sveža riba, ker ti jo tam ujamejo pred očmi in servirajo na krožniku v krajšem času kot ti cariniku razložiš, zakaj tvoj prtljaznik v avtu zaudarja po ribah. Zdaj pa dober tek če ste ravno pri kosilu, grem tamanit rezance (jaz jim sicer pravim kar špageti, čeprav vem da me gosta tudi za to z doggyem križala), nadaljevanje sledi.

IF YOU LIKE MY COMMENT PRESS THE SUBSCRIBE BUTTON BELOW! THANK YOU! MUCHAS GRAZIAS! SALAMAT! 謝謝你! ขอขอบคุณ! اشكرك! :priklon

Prikaži več možnosti


Jerch_
Jerch_

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 6 203
  • Lokacija: b.t.k.
  • Avtomobil: OOOO

#1838

Ta moment sicer nimam časa za daljši odgovor, ker sedim v senci v kitajski restavraciji in uživam v rezancih s tremi vrstami mesa - ali so divji ali gojeni, nisem vprašal. Rekel bom samo tole, za nekoga ki živi v Švici in šverca ribe čez mejo da dobi "sveže", si precej samozavesten v poveličevanju svoje gastronomske izbirčnosti. Tvoje poveličevanje lastne kuharske superiornosti je že napol legendarno, pozabljaš pa da sem tudi jaz živel v Aziji in vem kaj je to sveža riba, ker ti jo tam ujamejo pred očmi in servirajo na krožniku v krajšem času kot ti cariniku razložiš, zakaj tvoj prtljaznik v avtu zaudarja po ribah. Zdaj pa dober tek če ste ravno pri kosilu, grem tamanit rezance (jaz jim sicer pravim kar špageti, čeprav vem da me gosta tudi za to z doggyem križala), nadaljevanje sledi.

Hehe. Jerry, jst grem:

-do ribica ob 5.00 ko pride na pomol.

-3h cistim 20kg ribe in jo drzim na ledu od ribica

-ob 8.00 po kavici zacnem z vakumiranjem in zvakumiram vso ribo ter jo dam v pred ohlajeno 40 litrsko skrinjo (kompresor) na -10, ki deluje na 220V in v avtu na 12V

-na dan odhoda vtaknem skrinjo v avto in ne bos verjel po 6urah cariniku nic ne razlagam, ker lahko v CH pripeljem rib kolikor mi srce pozeli - tako pise v zakonu ;)

Ampak ok, vazno, da si ti v Aziji par mesecev jedel sveze ribe. Ce si jih, potem bi vedel, da ena gojena panga ni redna pol pocenega qrca..


Prikaži več možnosti


branevrankar
branevrankar

    Tischlermeister

  • Uporabnik
  • Sporočil: 15 203
  • Lokacija: Domovina
  • Avtomobil: Bmw

#1839

Dejansko je razlika med gojeno ribo in divjakom.
Jaz npr. naročim brancina na žaru z blitvo in krompirjem samo v ribiški konobi, kjer vem, da je na krožniku tisto kar so frisno ujeli.
Drugod raje narocim mesano meso na zaru :ok2
Arbeit und disziplin::cool
Prikaži več možnosti


M5
M5

    BMW fanatik

  • Uporabnik
  • Sporočil: 660
  • Lokacija: Ljubljana

#1840

Problem gojenih rib je količina antibiotikov, ki jih s hrano zaužijejo, kateri jim celijo rane (po besedah ribogojca zaradi velikega števila rib v posameznem bazenu prihaja do rednih poškodb na koži).

 

Recimo sardele jaz še nisem videl, da bi gojili. Brancin in orada sta skomercilizirana, velika verjetno da bosta gojena ali pa predhodno zamrznjena. Če že belo ribo potem kakšno nezanimivo za množico (zobatec, kovač, romb...), če pa že duo brancin/orada pa samo od zanesljivega vira.


Prikaži več možnosti




-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.