Skoči na vsebino

 

KLUB BMW

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
4 odgovorov v temi
Borut
Borut

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 446
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW 523iT

#1

Pozdravljeni!

Ali se kaj dogaja okoli kluba BMW avtomobilov? Nekaj je bilo rečeno da bo znotraj obstoječega BMW moto kluba še sekcija BMW avto. Vse informacije dobrodošle.


lp
Borut
Prikaži več možnosti


Tomzl
Tomzl

  www.bmwslo.com

 • Administrator
 • Sporočil: 8 670
 • Lokacija: Ljubljana

#2

Sem mislil, da bo Jure kaj povedal, kako je s tem, ker je rekel, da en njegov kolega nekaj dela na tem. Bom jst po mailu povprašal na AA, če imajo oni kakšne bolj konkretne podatke. Slovenija bi si zaslužila tudi avto sekcijo BMW kluba. :avto

Float like a Cadillac, sting like a Bimmer :)

Prikaži več možnosti


BMW M PWR
BMW M PWR

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 1 451
 • Lokacija: Lucija
 • Avtomobil: BMW F30 - 318d

#3

Jst tut še nisem dobil nobene nove informacije, kaj in kako se napreduje! Nevem, najbolje bi blo se enkrat dobit, pa gremo na AA pa da se kej dogovorimo, ker tole po Mailu in telefonu je bolj slabo, najbolje se je menit na 4 oči!
Pa nevem zdej, v slovenioji ima že polno folka tiste papirje uradne iz Nemčije za ustanovitev kluba, ampak jst tistih ljudi ne poznam, niti nisem videl nobenih dokumentov! Najbolje bi blo da bi še enkrat zaprosili za licenco!

Tomzl, a boš mal pogledal, kako je s pridobitvijo te licence? Jst sem mal gledal pa nevem, "BMW Riders Association International" (http://www.bmwra.org) je organizacija s sedežem v Angliji! Obstaja tudi BMW Club Europa (http://www.bmw-club-europa.org) s sedežem v Minhnu. A kdo mogoče ve, kateri je pravi za pridobitev licence?
Aha, na strani BMW Club Europa sem zasledil tudi slovenski klub, ki ima po novem celo delujočo stran (seveda samo index.html !! :) ) Na naši, "slovenski" strani je kao tut avtosekcija, z nedelujočim linkom! Da bi se to uresničilo bi bila sigurno najboljša rešitev, ker je klub že ustanovljen in ni potrebno skakati po sodiščih za registracijo!
Upam da se bo s klubo čimprej kaj zgodilo!

Jure Griljc, predsednik BMW avto kluba Slovenije

F30 318d M Sport, b.j. 2017

Prikaži več možnosti


Borut
Borut

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 446
 • Lokacija: Ljubljana
 • Avtomobil: BMW 523iT

#4

Mislim, da je že skrajni čas, da se začne z delovanjem kluba. Vsa ta naročila za nalepke in majice rabi neko logistiko. Iz prodaje nalepk, majic, svinčnikov, kap, zastav, itd... bi lahko pokrili tudi delovanje foruma na strežniku, ker je baje to kar velik finančni zalogaj. Pa z AA bi se bilo potrebno povezati, da nam da kaj materiala za prodajo. Tudi organizacija srečanj in ostale zadeve bi bile dosti enostavnejše.

Če bi bili del uradnega kluba, mislim da to sploh ne bi bil problem.

Če ne bomo ustvarjali pritiska na AA in na moto sekcijo, se ne bo za nas nihče potegoval. Vem da so v moto sekciji predvsem ljubitelji klasike, vendar mislim da bi se dalo z njimi marsikaj zmeniti.

Predlagam en sestanek z vsemi vpletenimi glede ustanovitve kluba ali sekcije (BB, Tomzl, ...). Bomo lažje kak korak naprej naredili kot skupina.


lp
Borut
Prikaži več možnosti


Tomzl
Tomzl

  www.bmwslo.com

 • Administrator
 • Sporočil: 8 670
 • Lokacija: Ljubljana

#5

Med branjem teme Nalepke sem opazil, da eni mešate članstvo v klubu s članstvom v forumu. BMW klub ne obstaja, vsaj za avtomobile ne; motorji imajo svojo sekcijo, ki pa nima veze z avtomobili. Skratka, zaradi različnih zapletov (se mi jih ne da naštevat) je bila ustanovitev avto sekcije ničkolikokrat prestavljena. O tem bi največ vedel povedat BB, ampak je po moje že obupal nad tem, da bi kdaj sploh dočakal ustanovitev BMW kluba Slovenija.

Ustanovitev kluba naj bi bila v pristojnosti Avto Aktiva, saj je glavni mož od moto sekcije njihov uslužbenec. Pred nekaj meseci so postavili naslovno internetno stran kluba (www.bmw-klub.si), ki ima tudi link do avto sekcije, a se do sedaj še nič ni premaknilo. Pred dvema dnevoma sem pisal na AA in vprašal, kaj se dogaja z avto sekcijo. Vodja marketinga (ob obisku AA so mi dali njen naslov) mi je zagotovila, da jo še nihče ni obvestil o želji po ustanovitvi avto sekcije in da bo stvar preverila pri kolegih. Najbolje bo počakati na odgovor pa bomo več vedeli, kako je s tem.

Ko (če?) bo avto sekcja BMW kluba ustanovljena, bi morala tudi srečanja potekati bolj organizirano. Motoristi se menda dobijo enkrat na mesec.

Kar se tiče BMWslo kluba lahko povem le to, da nima smisla ustanavljati BMWslo kluba (torej kluba obiskovalcev te strani), ker je postopek registracije kluba prezakompliciran in dolgotrajen. Mi se lahko dobivamo tudi neuradno kot kolegi. Edino članstvo povezano s stranjo BMWslo je torej članstvo v forumu. Kot veste se v forum lahko včlani vsak obiskovalec.


Tale odstavek bom uporabil za odgovor na Borutovo sporočilo.
Kolikor vem uradni klubi nimajo navade prodajati nalepk, majic in drugega materiala (imajo cel kup pravil, ki jih postavlja BMW). Iz istega razloga se mi zdi tudi malo verjetno, da bi uradni klub hotel denarno podpreti delovanje strežnika BMWslo, navsezadnje gre za privatno stran. Stran BMWslo dobiva povprečno 75-100 obiskovalcev na dan in kakšen mesec je dobro kazalo tudi z denarjem, ki je prihajal iz vira reklamnih pasic. Samo denar od reklamnih pasic komaj dobro pokrije stroške serverja, to da s kolegom žrtvujeva prosti čas za izdelavo strani je tako samoumevno. Če bi obiskovalci več klikali na reklamne pasice (enkrat na dan) bi sčasoma lahko zakupili več prostora, tako je pa treba gledat skoraj na vsak kB, da se ne porabi preveč prostora. Na zalogi je ogromno materiala, ki bi bil lahko objavljen pa preprosto ne gre s tako malo prostora.

Float like a Cadillac, sting like a Bimmer :)

Prikaži več možnosti