Skoči na vsebino

TOMOS motorji

* * * - - 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
2903 odgovorov v temi
Pero
Pero

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 15 672
  • Avtomobil: Fiat Ulysses

Ja Tomos. Imel sem 14-ko, 15-ko, Elektronika, Automatica , 4-ko, Tomos Junior leta 87 pa sem si končno kupil Vespo PX200E. Ampak tudi enega tomosa v svojem življenju ne bom pozabil. Pa vse smo pilili pa šraufali pa platine menjal k so crkvale na 2 uri in tako naprej. Lepi časi so to bili...............in res sem že oldtimer vidim. :-D :-D

Urejal Pero, 03.03.2009, 19:42.

Why getting mad?.......Get even :-D
Prikaži več možnosti

sharkEr
sharkEr

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 080
  • Avtomobil: Ape 50

no med drugim smo pri nas doma tudi tole naredili:skrbast...tomosova "kopačica" s prikolico:crazy :evillaugh

prikolica je narejena iz mestnega "postreščka"-vozička:ok2....feltne od automatica,zavore povezane z navojnicami m6....ima pa pregibni priključni del kot pravi motokultivatorji da se ne lomi na neravnih površinah:-D

Urejal sharkEr, 03.03.2009, 20:08.

Prikaži več možnosti

KIKO
KIKO

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 8 055
  • Avtomobil: Mercedes S 600 L w220

Pri nas imamo originalnega s kesonom zadaj.
Mercedes&BMW fahrer:metalc
Uživam v vožnji ne v hitrosti:ok
ČLAN KOS
Prikaži več možnosti

M635_CSL
M635_CSL

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 444
  • Avtomobil: Škoda Octavia TDI

ups.. me je lohkee prehitel..

drugače pa @M635_CSL: mogoče misliš LASER izpuh (srbija)..?

Ufa, a veš da ne vem točno, to je blo daljnega 1989:jok, vem, da je bil auspuh skupaj s kolenom (v enem kosu), naročen preko AM , zihr pa Zagreb. Več pa ne vem, žal:ok2
znamo - hočemo - zmoremo:ok
Prikaži več možnosti

TomE30Cabrio
TomE30Cabrio

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 577
  • Avtomobil: zgoraj brez

V drugem planu pa morda tole :-D

Objavljena slika

Objavljena slika

Moram napisat eno zgodbo o tem elektroniku 90.
Ko sem bi še mulec (5 ali 6 razred OŠ) smo se vedno vozili z mopedi, ki so jih večji fanjtje puščali pri naši hiši, ko so hodili na avtobus (v srednjo šolo). Pri nas je bilo vedno najmanj 3-5 mopedov. In naenkrat se je tam pojavil electronic. Seveda ga je bilo potrebno sprobati. Jaz posadim kolega zadaj in midva letiva po klancu navzgor. Jaz se čudim zakaj to nič ne potegne (seveda ker je bil mrzel). Nato pa je tako potegnil, se spredaj dvignil, tako da naju je oba vrglo dol. Na srečo motorju ni bilo nič, le spucali smo ga.
Od takrat naprej smo tega gledali samo od daleč in se rajši vozili z APN-kami in avtomatiki:-D.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

compadre
compadre

Lokalni MacGyver

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 242
  • Avtomobil: Discovery tdi

hehe, berem tole in se počutim kot "bivši kadilec", kateremu cigaret zadiši po dolgih letih in ga drži, da bi ga prižgal :laugh

imel vse sorte; tapoceni varijant ko so BT, ATX so bili luksuz :-D, za štirko, petko, avtomatik, puhovc ali tro in dvobrzinca ni bilo problem :ok2
in res je, kot je nekdo v enem od prejšnjih postov omenil, ta hobi je res požrl ves prosti čas in predvsem denar......se spomnem, kako smo kot mulci šparali za nov bat (katerega smo seveda takoj potem rezali in vrtami :laugh) ali za brušenje cilindra...pa potem za brusne kamne, brusli smo pa z bormašincam, ker za biax takrat nismo niti vedeli, seveda bormašinca premali obrati, kamen je požrlo takoj, kanal se pa je čisto malo zbrusil.....pa niti ni bilo tako enostavno dobiti, za časa juge in milicije :laugh, pa če, ni bilo poceni......

v naših krajih nobeden bing ni dobil noge, zato pa kdajpakdaj kakšna fajfa, pa ne zato, ker jo je kdo rabil, bolj zarad faušarije :blackeye

uf, se spomnem, kako me je enkrat dobila milicija na 15SLC-ju, seveda brez izpita, registracije in čelade.......:fight......takrat sem fasal 300DEM kazni :damn....to je bil takrat ogromen denar..
..moral sem pa riniti motor domov, in to celih 6km, ker je miličnik rekel da me bo pred domom počakal in preveril, če bo motor topel ali hladen, drugače mi še enkrat nabije toliko in motor zapleni :blackeye.....
jaz mulc ves prestrašen rinem in mu preklejem po poti vse živo, kar se je dalo,
pridem do doma , milicije pa ni :napaka :damn.......še danes vem ime in priimek tega miličnika:damn......
And on the 8th day God created Land Rover :ok2
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • RobertH je všeč

M635_CSL
M635_CSL

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 444
  • Avtomobil: Škoda Octavia TDI

http://www.tomos.si/...=585&height=440

A se kdo spominja tega modela?? Jaz ga v živo nisem nikoli videl:confused Verjetno je bil precej drag model..
Ima pa enak agregat kot 15 Sprint (6KM pri 8200 obratih)

Urejal M635_CSL, 04.03.2009, 08:35.

znamo - hočemo - zmoremo:ok
Prikaži več možnosti

tomos
tomos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 173

15SLH ga ima sošolec. osebno mi ne potegne
Tisti E90 na sliki je pa samo eden od mnogih (nima samo enga E90 ;) ), ki jih lastnik ima v lasti na podstrešju (15SLC, laura, T12,...). Ima pa tudi specialko v obnovi

Urejal tomos, 04.03.2009, 10:07.

Prikaži več možnosti

sash
sash

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 430
  • Avtomobil: UFO

Jaz sem imel naštudirano koleno za vplinjač, sem dal prirobnico na cilinder ter 2cm cevi, ter še 2 cm cevi v uplinjač, vmes pa cev za hlajenje od avta na objemke pa je šel vplinjač kamorkoli da ni bilo treba kolen varit :-D
So mi pa policaji zaplenili ATX-a 80cc, so me dobili na radar je šlo malo preveč :) pa je šel moped za 3 mesece. Imel sem doma narejen izpuh, na loncu zadaj pa powerfull nalepko in je policaj napisal v zapisnik da je bil na mopedu nameščen powerfull izpuh :-D
The Truth is Out There
Prikaži več možnosti

sharkEr
sharkEr

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 080
  • Avtomobil: Ape 50

me zanima kaj so ti naredili z atxom na policiji?...so ga dali v original stanje,sepravi gor nova mašina glede nato da si mel od ctx80 gor mašino(sklepam da ja)?.....kakšno kazen si kasiral?
Prikaži več možnosti

kian_alvane
kian_alvane

addicted to e36

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 488
  • Avtomobil: nimam

Imel sem doma narejen izpuh, na loncu zadaj pa powerfull nalepko in je policaj napisal v zapisnik da je bil na mopedu nameščen powerfull izpuh :-D

Prijatelju je policaj na njegovi 6ki naštel 9 prestav (5+4"fole"). :)
:mznak for Motorsport. :mznak for Milestones.
Prikaži več možnosti

Pero
Pero

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 15 672
  • Avtomobil: Fiat Ulysses

kva pa je pol do pete prestave sam po dazadnem vozil ? :-D :-D :-D :-D :-D
Why getting mad?.......Get even :-D
Prikaži več možnosti

krt
krt

Alias Cavazza

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 402

Za birmo sem si želel skuter, a sem dobil "le" Tomosa Targo. Služil mi je odlično, z njim sem naredil 6000km brez problema. Zares trpežna zadeva
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

mthp
mthp

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 82
  • Avtomobil: še nč:D

uuh od tomosa se bi dal govort. Doma mam dva apn6(l.1984 in 1994) pa je zmeraj nekaj pokvarjeno ke zmeraj nekaj šravfamo:) Drgač je pa to stroj ke gre povsod pa še, če crkne ponavad ni noben prevelk problem uštimat:). Jst sem še u teh letih ke vi pravte da jih pogrešate. Pa še u hribih živim tak da policaji pridejo mogoče 1x na 2 leti sem gor pa vem da če bi me mislu ustavt da bi zaviv na ta prvo pot v gmajno poj me pa lohk išče 14 dni pa me ne bo dobiv:).

Urejal mthp, 04.03.2009, 21:16.

Prikaži več možnosti

Davidf1
Davidf1

BMW Račna Team

• Uporabnik
  • Sporočil: 31 464
  • Avtomobil: E61 530dA ///M

Verjetno bi te kar počakali doma, če bi te imeli namen dobiti :ok
Prikaži več možnosti

Miholl
Miholl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 670
  • Avtomobil: Audi A5

Za birmo sem si želel skuter, a sem dobil "le" Tomosa Targo. Služil mi je odlično, z njim sem naredil 6000km brez problema. Zares trpežna zadeva

Targa je imela napako ker je imela posebej posodo za olje. Seveda so jo dali pod sedež,niso pa računali da se bo človek tudi kdaj v klanec peljal. No in ko si se je zadeva zaribala - to se je zgodilo tudi meni - ker je bila posoda oz. cevka iz nje tako skonstruirana.

Po menjavi bata sem vozil samo še z mešanico v rezervoarju...
.... c u o r e s p o r t i v o ....
Prikaži več možnosti

Martini Racing
Martini Racing

bivši nick Consigliere

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 998
  • Avtomobil: S205

15SLH ga ima sošolec. osebno mi ne potegne
Tisti E90 na sliki je pa samo eden od mnogih (nima samo enga E90 ;) ), ki jih lastnik ima v lasti na podstrešju (15SLC, laura, T12,...). Ima pa tudi specialko v obnovi

A govoriš to o uporabiku sq ?

“What's the use of living if you can't feel alive?”

Prikaži več možnosti

krt
krt

Alias Cavazza

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 402

Targa je imela napako ker je imela posebej posodo za olje. Seveda so jo dali pod sedež,niso pa računali da se bo človek tudi kdaj v klanec peljal. No in ko si se je zadeva zaribala - to se je zgodilo tudi meni - ker je bila posoda oz. cevka iz nje tako skonstruirana.

Po menjavi bata sem vozil samo še z mešanico v rezervoarju...

Zanimivo, nisem imel problemov, pa sem ga gnal na Krvavec pa Črnivec pa nevem kam še vse. Meni je bil ta sistem odličen, ker sem prelen, da bi delal mešanico sam
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

tomos
tomos

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 173

A govoriš to o uporabiku sq ?

ne vem če je kje logiran :confused. ne eden ne drugi - pač poznam osebno, kje živijo pa ne bom širu zaradi varnosti (prejšnji teden je bil en 14TLC ukraden)
Prikaži več možnosti

lohkee
lohkee

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 87

SG ne SQ, logiran je pa na starodobniku.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.