Skoči na vsebino

E46-ke iz avto.net - pozna kdo

* * * * - 6 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
3637 odgovorov v temi
iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 869

http://www.avto.net/...D=2635837&show=

http://www.avto.net/...D=1877992&show=

http://www.avto.net/...D=2276703&show=

http://www.avto.net/...D=2645355&show=

Oz. ve kdo za kak drug dober primerek E46, ki se prodaja oz. se bo prodajal v naslednjih mesecih. Pogoji so čim manj km, čim novejši letnik in čim bolj ohranjen avto.

Zaželjeno je, da je karavan in dizel, ni pa nujno. Bi se sprijaznil tudi s kakšnim coupejem ali limo če je cena ugodna in avto res lep.
Prikaži več možnosti
    • mtc_89 je všeč

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 083

sicer o avtu nevem nič, samo prvi je res bomba :mljask samo volan bi, dal tak kot ga imata zadnja dva in je avto top :metalc
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Pri prvem me begajo kilometri. Verjetno se je sicer zmotil za eno nulo, zato pa sprašujem če kdo pozna :)
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Pri prvem me begajo kilometri. Verjetno se je sicer zmotil za eno nulo, zato pa sprašujem če kdo pozna :)

Glede na slovensko tradicijo bolj pozabil pripisat enko spredaj pri km. :ok2
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

mega_ne
mega_ne

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 859
  • Avtomobil: BMW BRP Aprilia Yamaha

Kaj pa tale: http://forum.bmwslo....ead.php?t=51867 ?
Zase bi v tem rangu definitivno izbral tega. Malo km-jev ni vedno "plus":)
Prikaži več možnosti

V.I.A
V.I.A

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 516
  • Avtomobil: Fxx

Kaj pa tale: http://forum.bmwslo....ead.php?t=51867 ?
Zase bi v tem rangu definitivno izbral tega. Malo km-jev ni vedno "plus":)

X2 :ok
Prikaži več možnosti

M Technic
M Technic

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 323
  • Avtomobil: VW POLO

http://www.avto.net/...D=2652484&show=
tuki je edn lep usaj zame
http://www.avto.net/...D=2536265&show=
ta ma še šport sedeže je pa brez tempomata
http://www.avto.net/...D=2620231&show=
ma velik opreme ma pa navadne sedeže
http://www.avto.net/...D=2320016&show=
bolj malo opreme ima pa malo kilometrov
http://www.avto.net/...D=2670883&show=
to je pa špica zame
ekola to je z moje strani. Najprimernejša bi bla pa prvi pa zadnji po moje.

Urejal M Technic, 07.03.2009, 23:44.

Iztok Mlakar pravi : Življenje je navadna Briškula :ok
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Vsi majo preveč kilometrov. Iščem nekaj čim novejšega in s čim manj km. Vem, da dizla ljudje ne kupijo za gledat, ampak mogoče se pa najde kakšen s cca 50kkm? :)

Aja...pa vsaj 320D mora bit, če že ne 330d.
Prikaži več možnosti

M Technic
M Technic

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 323
  • Avtomobil: VW POLO

Vsi majo preveč kilometrov. Iščem nekaj čim novejšega in s čim manj km. Vem, da dizla ljudje ne kupijo za gledat, ampak mogoče se pa najde kakšen s cca 50kkm? :)

Aja...pa vsaj 320D mora bit, če že ne 330d.

aha se oproščam za avte k niso ustrezal:napaka
bom pogledu za bolj primerne
Iztok Mlakar pravi : Življenje je navadna Briškula :ok
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik
  • Sporočil: 79 829
  • Avtomobil: 530iA, 330Ci, 635CSI

Zaželjeno je, da je karavan in dizel, ni pa nujno. Bi se sprijaznil tudi s kakšnim coupejem ali limo če je cena ugodna in avto res lep.

Imam 330CiA :mljask Avto je tako hud, da se jaz sploh nisem hotel peljat z njim (šel sem samo en krog), ker sem se bal da bi ga zaplenil zase in ga sploh nebi hotel vrnit kolegu - res, totalna norija od avta :laugh Cena? Sitnica. Za 10 jurčkov je tvoj :)

Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/

Prikaži več možnosti

Janez_B
Janez_B

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 93
  • Avtomobil: BMW X6

Kot je že nekdo napisal, kilometri še vedno ne pomenijo vse. Lahko naletiš na avto z malo ali "malo" kilometri, ki ti bo v prihodnosti močno praznil denarnico kot pa na bolj prevoženega in dobro vzdrževanega, ki te bo popolnoma navdušil.
Glede na avto, letnik in diesel motor, je skoraj nemogoče naleteti na tak avto s 50kkm, sploh v Sloveniji, kjer izbire ni ogromne, med njimi pa so še uvoženi.
Že tisti s približno 70kkm so pomojem zelo sumljivi, kar se tiče verodostojnosti kilometrine.
To pa še ne pomeni, da ti bo avto prinašal sitnosti.
Pomembno je, da je dobro vzdrževan. Glede na starost avtomobila in tvojo zahtevo po nizkih kilometrih, ti svetujem avtomobile do dobrih 120kkm.
Izbira ostaja tvoja. Pa srečen nakup!
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Jerry, mal preveč ugodno za dober letnik in malo km, al se motim? :) Te pokličem.

Janez_B, se strinjam, da kilometri niso vse. Ampak kupujem nov ali malo rabljen avto. Kakorkoli obrneš, avto z 200kkm ne more biti enako ohranjen kot tisti s 30 ali 50kkm. Imam trenutno doma avto s 60k ki je redno servisiran in lepo pazim na njega pa se kilometri vseeno poznajo.

Vem, da je dizl s takimi kilometri ZELO redek pojav, ampak mogoče se najde. Kupil bi takega z realnimi, preverjenimi kilometri. Nisem pa omejen na E46 pa tudi časa imam še nekaj, tako, da bom našel nekaj pametnega.
Prikaži več možnosti

lovestern
lovestern

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 589
  • Avtomobil: BMW 740i & 318 iC

Jerry, mal preveč ugodno za dober letnik in malo km, al se motim? :) Te pokličem.

Janez_B, se strinjam, da kilometri niso vse. Ampak kupujem nov ali malo rabljen avto. Kakorkoli obrneš, avto z 200kkm ne more biti enako ohranjen kot tisti s 30 ali 50kkm. Imam trenutno doma avto s 60k ki je redno servisiran in lepo pazim na njega pa se kilometri vseeno poznajo.

Vem, da je dizl s takimi kilometri ZELO redek pojav, ampak mogoče se najde. Kupil bi takega z realnimi, preverjenimi kilometri. Nisem pa omejen na E46 pa tudi časa imam še nekaj, tako, da bom našel nekaj pametnega.

Ja, ampak največji problem je dokazljivost tistih "50tkm"... BMW namreč odlično skriva kilometre in zelo težko je odkriti razliko med 150tkm in 50tkm pri 5 let starem avtu. Pomisli tudi na to, da je lahko avto, ki je bil v treh letih zvožen na 150tkm od ene osebe na dolge relacije, bolje ohranjen, kot tisti s 50tkm, vožen na kratke razdalje in enkrat vožen z umirjeno očetovo nogo, spet drugič z agresivno sinovo, tretjič ga po mestu maltretira mati, itd...

Avto naj ima znano in dokazljivo zgodovino, še najbolje da je od prvega lastnika, pa vseeno ali ima 30tkm ali 100tkm.
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

tiff2
tiff2

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 78
  • Avtomobil: bmw

Tale je pa od mojega kolega:

http://www.avto.net/...D=2619550&show=

V oglasu sicer malo "nabija" ampak je dejansko vse res...pac nekaramboliran, kupljen na AA, kolimetri taki kot pise (relacija štajerska-portorož)...o varnih kreditih piše zato ker je sedaj zaposlen pri porschu slovenija in bi se pac dalo kaj uredit...

Cena bo v skladu z dogovorom ugodna...

Ima tudi nekaj opreme...šbedach, sitzheicung, MP3 radio...drugo je pa bolj ali manj serijsko...

Lp.
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Avto naj ima znano in dokazljivo zgodovino, še najbolje da je od prvega lastnika

To je itak osnovni pogoj! Potrjena servisna knjižica s preverljivo zgodovino je obvezna.

Razlika med 50 in 150kkm je pa opazna. Vem, da so nekateri avtomobili tudi pri skoraj 250kkm lahko še čisto solidni, ampak če greš natančno gledat hitro opaziš razliko.

Kilometri me pa skrbijo, ker bom delal letno 30, mogoče celo 40kkm. Če kupim avto, ki ima že v osnovi za sabo 150kkm se hitro začnejo stroški in kar je bolj pomembno, večdnevni obiski pri mehaniku. Brez avta sem pa zelo težko tudi 1 dan.

Budget je okoli 15k, če je avto res lep lahko tudi par k več. Ampak hočem res lep in skoraj nov avto za ta denar :) Itak je še par drugih modelov v igri (Alfa GT, mogoče Nissan 350z če bo kje kak dober...). Se mi pa ne mudi, tako, da si bom vzel čas in v miru našel pravega.
Prikaži več možnosti

lovestern
lovestern

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 589
  • Avtomobil: BMW 740i & 318 iC

To je itak osnovni pogoj! Potrjena servisna knjižica s preverljivo zgodovino je obvezna.

Razlika med 50 in 150kkm je pa opazna. Vem, da so nekateri avtomobili tudi pri skoraj 250kkm lahko še čisto solidni, ampak če greš natančno gledat hitro opaziš razliko.

Kilometri me pa skrbijo, ker bom delal letno 30, mogoče celo 40kkm. Če kupim avto, ki ima že v osnovi za sabo 150kkm se hitro začnejo stroški in kar je bolj pomembno, večdnevni obiski pri mehaniku. Brez avta sem pa zelo težko tudi 1 dan.

Budget je okoli 15k, če je avto res lep lahko tudi par k več. Ampak hočem res lep in skoraj nov avto za ta denar :) Itak je še par drugih modelov v igri (Alfa GT, mogoče Nissan 350z če bo kje kak dober...). Se mi pa ne mudi, tako, da si bom vzel čas in v miru našel pravega.

To (vedno) ni res in če si boš ogledal veliko avtomobilov, boš opazil, da je včasih marsikateri "50tkm" avto v veliko slabšem stanju kot pa marsikateri "150tkm" avto. Vedno odvisno od lastnika in zgodovine avta.

Urejal lovestern, 08.03.2009, 16:43.
dodal besedo (vedno)

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Lovestern, govorim o avtih, ki so dobro vzdrževani. Zanemarjeni itak ne pridejo v poštev, tudi, če imajo samo 10kkm :)

Avto, ki je dobro vzdrževan (redno servisiran, redno čiščen in nasplošno ni zanemarjen) je pri 50kkm bolj ohranjen kot pri 150kkm, se strinjaš? Jaz iščem takšnega, ki je dobro vzdrževan in ima čim manj kilometrov.
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Cena je ugodna ker ima avto par prask in bušk, pa servis bo za naredit, v osnovi je pa odličen (nekaramboliran, brez pikice rje in mehansko blizu popolnosti).

Vsekakor se strinjam da so kilometri pomemben faktor, vendar to dosti bolj kot za bencinarje velja za dizle. Pri dizlu moraš tja enkrat do 300.000 km (v povprečju - obstajajo seveda tudi izjeme) zamenjat skoraj celotno periferijo motorja (rabljenih delov ne moreš dat gor ker so nezanesljivi, novi so pa dragi kot žafran), medtem ko pri bencinarju menjavaš praktično samo filtre in svečke. Kilometri se slej ko prej začnejo poznat tudi na podvozju, kjer je trojka spet v prednosti pred drugimi modeli (da o kakih bolj redkih modelih sploh ne govorim), saj se skoraj vsi sklopi dobijo bodisi obnovljeni, bodisi kot kopije. Zato je skrb, da bi šlo kaj hudo (beri: drago) narobe, pri trojki odveč. Pazit moraš le da je karoserija OK (boj z rjo je drag in na dolgi rok že v začetku obsojen na neuspeh) in da avto ni obrabljen/uničen na tak način, da bi se to poznalo pri vožnji (recimo da motor kuri olje, da je tako zamorjen da nikamor ne gre, da menjalnik ne prestavlja lahkotno, itd).

Prikaži več možnosti

iKst
iKst

BMW fanatik

• Uporabnik

Jerry, mene motorji sploh ne skrbijo. Pri novejših, sploh večjih avtomobilih niso problem.

Od znotraj sem videl M50B25, ki je imel na števcu preko 200kkm na (verjetno) še enkrat toliko podlage. Poleg tega je bil zlorabljan na mobikrogu. Ko sem odmontiral glavo so bile stene cilindrov kot nove, brez roba, prask itd. Verjetno so novejši motorji narejeni še boljše, in če so redno vzdrževani ne crnkejo kar tako.

Me pa skrbijo druge stvari. Pri 10 let starem avtu z 200kkm je problem rja. Tudi če jo trenutno še ni se bo v kratkem pokazala. Potem je tukaj podvozje, vključno z vsemi gumicami, zglobi in sponami. Pa električna napeljava, izpušni sistem...

15k € ni malo denarja in če že kupujem avto za toliko hočem vsaj tista 3 leta mir. Raje kupim slabše opremljen ali manjši avto z manj kilometri, če se bo izkazalo da lepe E46 ni za dobit.

Pa tale tvoj je še bencinar s konkretno porabo (prej nisem videl, sem mislil da je 330d) kar pa žal ne pride v poštev.
Prikaži več možnosti

Jerry
Jerry
  • Uporabnik

Jerry, mene motorji sploh ne skrbijo. Pri novejših, sploh večjih avtomobilih niso problem.

Od znotraj sem videl M50B25, ki je imel na števcu preko 200kkm na (verjetno) še enkrat toliko podlage. Poleg tega je bil zlorabljan na mobikrogu. Ko sem odmontiral glavo so bile stene cilindrov kot nove, brez roba, prask itd. Verjetno so novejši motorji narejeni še boljše, in če so redno vzdrževani ne crnkejo kar tako.

Me pa skrbijo druge stvari. Pri 10 let starem avtu z 200kkm je problem rja. Tudi če jo trenutno še ni se bo v kratkem pokazala. Potem je tukaj podvozje, vključno z vsemi gumicami, zglobi in sponami. Pa električna napeljava, izpušni sistem...

15k € ni malo denarja in če že kupujem avto za toliko hočem vsaj tista 3 leta mir. Raje kupim slabše opremljen ali manjši avto z manj kilometri, če se bo izkazalo da lepe E46 ni za dobit.

Pa tale tvoj je še bencinar s konkretno porabo (prej nisem videl, sem mislil da je 330d) kar pa žal ne pride v poštev.

Evo vidiš, zato pa jaz vozim avtomobile izključno iz Italije, kjer ni sledu o rji niti pri starejših modelih, kaj šele pri novejših :ok

Razliko v porabi med dizlom in bencinarjem boš plačal z višjo nabavno ceno vozila (padec vrednosti - ko bo dizel imel od 200 do 300k km, ga nihče ne bo hotel več niti povohat) in z višjimi stroški vzdrževanja, tako da si na koncu na istem. Nakup dizla se splača kvečjemu če kupiš nov avto, ga voziš izključno ti že od vsega začetka in servisiraš v lastni režiji (na uradnih servisih recimo sploh ne vedo, da je treba menjavat filter oljnih hlapov in zato 90% turbin ne doživi 200.000 km), sicer pozabi... no ampak če hočeš imet OBČUTEK da se voziš poceni, izvoli :ok2

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.