Skoči na vsebino

Moj Porsche DIY

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
1461 odgovorov v temi
Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

928 pa drugače izgleda, ima okrogle luči in predvsem in najbolj važno.......ima V8.
Drugače je ta osmak se pravi sam blok motorja danes vgrajen v Audije :-D :-D :-D

Hehe ... poznam kako 928 zgleda, saj sem jo tut že parkrat vozil. Samo na a.com je bil predstavljen projekt obnove 928, pa me je zanimalo, če se o tem projektu pogovarjate par postov višje.
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti
    • Marki je všeč

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 928
  • Avtomobil: ˘Ô≈ôﺣ

Super avto..............kdaj boš pa zadevo preizkusil na cesti?

bo se kr neki vode pretekl sploh glede na to da me ocitno caka komplet generalka na e39 in nebo denarja za dolocene dele.

Če se ne motim je tega belega nekaj časa imel en gospod v okolici Škofje Loke? :)
Lepa zadeva, dobro zrihtaj!:cool

jup res je :) odlicno je skrbel zanj, in ce nebi bil v top-notch stanju, bi nasel drugega kandidata za tole..

Zakon projekt, edina graja so te cup feltne, so na rdečem lepše(to je samo moje skromno mnenje, se ne oziraj :laugh)

tele crne trodelne 18" feltne so mega :) mam se navadne 17" cup2, tko da bom verjetno potem na crne montiral semislick gume na 17" pa navadne. te na rdecem mi pa nikol niso ble pretirano usec. na nemskih prevozih morajo bit feltne na rob :-D

Zakon projekt :metalc

Ampak ko vsaj ne bi bil bel.

Koliko konjičkov pa ima novi motor napram onemu ki je bil v belem?

ostane bel, ker se mi zdi belocrna kombinacija super in zato ker je prikladno neupadljiva :) tut zunaj bo vse cimbolj na cisto, nemaram prevec navlake. nujne stvari in nic vec.

prejsn motor ma v osnovi 164 konjev, ta naj bi jih mel 182 ker je bil to ubstvu top opcija samo par mesecev pred izidom turbo modela, in je sport oprema vklucevala se nekaj motrnih modifikacij.

motor, ki sem ga dal iz rdecega ima v osnovi 250 konjev. je pa motor identicen motorjem iz turbo cup avtomobilov, ki so bili original 300 konjski. ta ima BBR cip, ki mu boost poveca z 0.7 na 1bar, kar se prevede v 320 konjev in neki čez 400 navorčkov, kar naj bi v tem avtu pomenil najvecjo hitrost 170mph seprav kr bliz 300 že. ampak lindsey racing, paragon in rennsport imajo še veliko lepih zadev na voljo, in potencial je skoraj neomejen. sam pač mam smolo in nebo šlo tko smooth kot bi si želel.

rad bi pa imel avto, ki gre hitro po cesti, ne samo po ravnem. iz tega bi rad naredil avto, ki bo zmožen res hitro priti recimo čez ljubelj al pa kej podobnega, dirkanje na 400m me ne zanima. :)

Za tole pa kapo dol. Porsche je drag, časovno intenziven projekt, ki zahteva celega človeka.

kr velik resnice je v tem ja... sam je pa tok večje zadovoljstvo ko vidš šraufe, ki so po skor 25 letih kot novi in se odvijejo kot bi jih privil včeraj.

Upam, da ti tukajle predstavitev uspe do konca, z a.com so te banal iz dolgčasa zgleda, pa sem tam vedno spremljal tvojo temo o Pju.

jap banan sem bil zato ker so trije najbolj aktivni moderatorji tudi najbolj debilni uporabniki a.com foruma in seveda sem enega hyundai/suzuki racerja, ki ful dirka in je zmeri cist taglavni na grobniku in na splosno na svetu zlomil v debati o gumah do te mere da mi je zacel preklinjati familijo na privat in me banal. zacel je pa pravokacijo on s tem da mi je lepil slike pors traktorjev v temi za gume in se hvalt kako nej pridem na grobnik da se mi bo on tam smejal ker jasno je cist najhudejsi :)

temo je takoj zbrisal, da se nebi slucajno vidl kaj je pisal not in kako me je zalil, s tem da jaz njega nisem niti enkrat.

Sem spremljal že na avtomobilizmu, res hud projekt, vso srečo še naprej

hvala :)

Tole pa pridem enkrat v živo pogledat:ok
Pa, da gremo še na kak :beer
Btw.: lepo je videti, da bo avto kompletno obnovljen:ok

np, za pivo si zmer najdem cajt ;)

A to je šlo za obnovo unga Porscheja 928 al je to bilo kaj drugega?

ne to je en drug uporabnik obnavljal..
Prikaži več možnosti

driv3r_86
driv3r_86

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 105
  • Avtomobil: MB

Carsko:metalc Upam, da čim prej izpelješ prejekt do konca, potem pa ga čuvaj:ok
Prikaži več možnosti

pehtren
pehtren

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 473
  • Avtomobil: -

rad bi pa imel avto, ki gre hitro po cesti, ne samo po ravnem. iz tega bi rad naredil avto, ki bo zmožen res hitro priti recimo čez ljubelj al pa kej podobnega, dirkanje na 400m me ne zanima. :)

:ok

Upam, da bo stvarca čimprej fertik, pa da ga po možnosti še kje vidim/srečam. :)

Meni je pa od nekdaj bil všeč od starih poršov 928 V8...ampak kaj češ so drage zadevščine tole. :)

Urejal pehtren, 07.05.2009, 16:59.

Joy turns gasoline into adrenaline! :mznak
Prikaži več možnosti

Wuu
Wuu

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 259
  • Avtomobil: e60 530d

svaka čast :ok
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 785
  • Avtomobil: sivo povprečje

Hud avto, upam da ti ga rata čimprej skupaj zložit. :ok

Hehe ... poznam kako 928 zgleda, saj sem jo tut že parkrat vozil. Samo na a.com je bil predstavljen projekt obnove 928, pa me je zanimalo, če se o tem projektu pogovarjate par postov višje.

Ne, tistega 928 ima drug, mislim da je tudi uporabnik tega foruma (MP ima nick, oziroma nekaj takega).

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

Hud avto, upam da ti ga rata čimprej skupaj zložit. :ok

je padla odločitev,da se naredi tut complete engine overhaul, tko da pridejo novi ležaji, obročki, vsa tesnila, cevi, pumpe, jermeni, šponerji in podobno. kar se glave tiče bom pa še videl kok so kej cene za 'sodium filled valves', ker bi najrajš vse zamenjal, sam mam občutek da bojo teli ventilčki dragi k ps :) so pa identični part number kot v poršu 959 :)

sm pa lih danes naročal widefire tesnilo glave in pa Raceware aerospace grade vijake za glavo, ki so 24% močnejši od original, se ne raztegnejo pri montaži zato se jih ne menja pri vsaki montaži in imajo 100 letno garancijo :laugh

It's time for a rebuild or a new head gasket and you've got to get some new hardware. If your like us, you only want to do this job once, so why not do it right. All RACEWARE fasteners come with a 100 year, Money-Back Satisfaction Guarantee so you can be sure you are purchasing the finest Aerospace Quality engine fasteners in the world to protect your engine. All fasteners are 100% re-usable unlike OEM "stretch" bolts. RACEWARE engine studs are 24% stronger than OEM Dilivar head studs and are designed to evenly distribute the load in the block and head, to prevent blown head gaskets, and improve piston ring seal to increase power while reducing exhaust emissions.

RACEWARE Aerospace QUALITY Head Studs Eliminate Head Gasket Leaks and Increase Power! RACEWARE Head Stud Kits (HSK) are the only Aerospace Quality Engine Fasteners to come with a written Lifetime Money-Back Satisfaction Guarantee!

RACEWARE BILLET Hardened Cylinder Head Washers are precision CNC Machined for correct size and fit to prevent crushing of aluminum in head that allows loss of clamp force. RACEWARE BILLET Hardened Cylinder Head Washers also offer an O.D. chamfer that eliminate stress risers and potential cracks in heads, as opposed to typical cheap stamped steel washers with sharp edges.
NOTE:RACEWARE 944 Head Stud Kits come with Hardened Washers and 12-Point Aircraft Nuts

:mznak :sex :skrbast
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

evo tkole se da pa solo vn mašina in menjalnik brez dvigala :-D
Prikaži več možnosti

M power
M power

Kakegae no nai

• Globalni moderator
  • Sporočil: 17 105
  • Avtomobil: 2020 G21 320d Xdrive

Korajžno početje... :)

Pa motor je šel ven po rdečem tepihu... najs...:skrbast

1986 E30 325iX > 1993 E36 318i > 1991 E36 325i > 2001 E46 330Xi T > 1999 E46 316i > 2001 E46 330Xi > 2004 E46 330Xd T > 2016 F11 520d Xdrive > 2020 G21 320d Xdrive

Prikaži več možnosti

Poslanec
Poslanec

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 537
  • Avtomobil: M4,M3

Konkurenca iz Švice.

http://www.avto.net/...=2908152&show=1
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

poznam avto ja :)

škoda sam, da je verjetno problem z registracijo in se ga pomoje neda uvozit. so pa swiss tablce najbrž odlične za naše radarje :laugh

avto sm si od blizu pogledal pri skupnem mehaniku, ki ga imava s tem lastnikom, vendar lastnika ne poznam.

no avto je zgledal odlično in sm tut slikal motor, ki ga imam za ozadje na telefinu :)

sliko bom tle objavil, ker je šolski primerek na oko nezlorabljenega motorja, upam da to ne jezi lastnika..

Objavljena slika

drgač pa če nebi bil že do vratu v teh avtomobilih, bi definitivno šel po tega black on black lepotca :-D (ki je po mojem mnenju glede na površen ogled top-notch)

pred časom sem imel naše papirje od turboS-a in sem jih prodal za 400e.. baje da so šli še isti dan naprej za 2000+ :napaka eh ja.

btw, je kdo opazil ceno? 9.951 :metalc

Urejal voith, 08.06.2009, 15:22.

You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

evo dons sm spet mal razkopaval motor porša NA, pri katerem sem mislil, da je šel dvomasni vstrajnik.. no ni šel vstrajnik, razletel se je en šponer glavnega jermena :-D

zanimivo kako nedramatično je to preživel motor.. razen zvitih ventilov niti ene sledi nikjer.

sem pa ko sem motor odprl najprej samo debelo gledal kok ogromni cilindri so to v živo..

Objavljena slika

Objavljena slika

pa še za primerjavo velikosti; tesnilo glave, ki ga na teli sliki držim zraven je od 528i :)

Objavljena slika
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

ker je bmw spet vozen to pomen, da lahko spet mal nadaljujem s tem projektom, ki pridno a žalostno čaka v garaži.. bogi porši, do pomladi te je treba spravt v red, ni druge :)

in jasno prva stvar ki jo človek potrebuje za uspešno nadaljevanje projekta je dober apetizer, ki te zrajca do te mere, da hočeš in rineš dokler ni gotovo.

no tlele je ena tak apetizer takoj :ok2

še par takilih zvoham in se bom kr zdele ob pol treh zutri preobleku v kombinezon in šel v garažo mal ležat pod avto in kej prčkat :laugh

Urejal voith, 12.09.2009, 01:26.

Prikaži več možnosti

moebius
moebius

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 240
  • Avtomobil: Laguna dci 180 4control

Kako kej tvoji 944 projekti? :)
LP,Moebius
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

Neki se dela, ampak gre vse skupaj precej počasi. Trenutno se ubadam z obnovo podvozja in predelavo na navadn rack&pinnon volan brez serva. (ker servo je za pussije in pravi dec mora švicat za volanom :> )

Mam pa resne pomisleke, da bi se odpovedal tudi klimi, sicer je kr potrebno met klimo zadne čase, sam s klima delete se mi nebi blo treba tok ubadat s kablovjem in štromom na splošno, pa še nekaj kil bi se znebil... we'll see..

Kar se kilaže tiče, pa imam v mislih še ene dve do tri shujševalne kure.. :ok2 (ena izmed njih je cup havba)

Urejal voith, 30.06.2010, 09:08.

Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 785
  • Avtomobil: sivo povprečje

Mam pa resne pomisleke, da bi se odpovedal tudi klimi, sicer je kr potrebno met klimo zadne čase, ...

Sej si si že sam odgovoril:

pravi dec mora švicat za volanom :> )

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

RS6
RS6

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 016
  • Avtomobil: e24 635csi

Sam da se ne boš zašvico fuŁ!
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

Ve kdo za koga, ki na rumeno pocinkava stvari in ne komplicira preveč?

Mam nekje od trebnjega naprej v mislm da Doga firmi dele za pocinkat, sam tok komplicirajo, da očitno ne bo nič z njimi. Se bi dal pomoje prej zment da ti nogo pocinkajo, kot pa dele oldtimerja.
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Sam da se ne boš zašvico fuŁ!

:rofl ... sam servo volan pa res ne vem zakaj bi ne bilo pametno imet :confused

Si malo gorenjca mogoče, pa bi rad na fitnesu prišparal? :hihi
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

voith
voith

BMW fanatik

• Uporabnik

V prvi vrsti gre ven zato ker je original cup brez serva in ima točno ta volanski drog, ki ga imam jaz v garaži (redek del), v drug pa zato, ker je sam dodatna problematična komplikacija, ki je ne rabim. Tko al tko pri hitrostih, ki bi jih moral dosegati, ni občutne razlike. :P

Tko al tko sem se pa navadil vozit porša brez in je večkrat bolj neposreden občutek od enakega avta s servo volanom tko, da ni za razmišljat dost. :)

Več odvečne krame zmečem ven, bolš je.

Urejal voith, 02.07.2010, 00:30.

Prikaži več možnosti
    • _MiD_ je všeč

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.