Skoči na vsebino

Radar v Avstriji

- - - - -

• Prijavi se za objavo odgovora
82 odgovorov v temi
Stilus
Stilus

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 791
  • Avtomobil: BMW 520d F10 SophistoGray

Živjo!

Danes ponoči okrog 2h zjutraj me je v Avstriji na poti Lienz - Villach škljocnil stacionarni radar, kjer je bila omejitev 70 km/h... Vozil sem cca. 93 km/h (po GPS-u).

Naj pričakujem, da pošljejo kazen v SLO al kako je s tem???

Kolikšno kazen lahko pričakujem?

LP

Urejal Stilus, 11.05.2009, 11:55.

BMW 520d F10 Sophisto Gray
Prikaži več možnosti

Blindek
Blindek

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 856
  • Avtomobil: Superb Sportline

v ali izven naselja?
Prikaži več možnosti

Stilus
Stilus

BMW fanatik

• Uporabnik

Huh, mislim, da izven, nisem pa 100%. Če bi bilo v naselju, neb šel tko hitro... Ni bilo nekih hiš, itd... Spregledal sem tablo, dobesedno.

Kakšna je razlika v €€ če je v naselju ali če ne? Skratka... 70 je bila omejitev, to sem siguren, šel sem pa tam ... 92, 93 po GPSu.

LP
Prikaži več možnosti

Blindek
Blindek

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 856
  • Avtomobil: Superb Sportline

na spodnjem linku najdeš vse :ok

KLIK
Prikaži več možnosti

Stilus
Stilus

BMW fanatik

• Uporabnik

Hvala!

Kaj je to Organmandat in Anonymverfugung?

LP
Prikaži več možnosti

Viper
Viper

Mr. Nordschleife

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 853
  • Avtomobil: ni BMW

Konkretno kazni v avstriji: v naselju, omejitev 50kmh, pripeljal sem 92kmh, pa so mi pokasirali 36 EUR. Mislim, da se ne boš lih rabu zjokat. Če ti bojo sploh poslali kaj. Ko nisem čist prepričan, da že pošilajjo kazni po pošti iz tujine. Na licu mesta ti že zaračuna, naknadno pa mislim, da (še) ni.

Organmandat je kazen, ki ti jo napiše policist na licu mesta, Anonymverfugung pa če ti morajo poslat po pošti naknadno oz. neki v tem smislu. Se mi zdi :)

Urejal Viper, 11.05.2009, 13:15.

Rear tyres are evil and deserve to be punished accordingly!
My life changed when Sabine took me for a ride in M5 Ring-Taxi. :eek
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 70 000
  • Avtomobil: E46 325i

Konkretno kazni v avstriji: v naselju, omejitev 50kmh, pripeljal sem 92kmh, pa so mi pokasirali 36 EUR. Mislim, da se ne boš lih rabu zjokat. Če ti bojo sploh poslali kaj. Ko nisem čist prepričan, da že pošilajjo kazni po pošti iz tujine. Na licu mesta ti že zaračuna, naknadno pa mislim, da (še) ni.

Organmandat je kazen, ki ti jo napiše policist na licu mesta, Anonymverfugung pa če ti morajo poslat po pošti naknadno oz. neki v tem smislu. Se mi zdi :)

Mah, te kazni v Avstriji so kakor kdaj zgleda, pa kolkrat si jo že pokasiral ... k oče je 2 leti nazaj dobil 210€ za prekoračitev 30 km/h na AC (eko cona al pa delovišče ob cesti ... se ne spomnim točno - je pa bil fotoradar). Po pritožbi preko nemške avto zveze so mu znižali na 180 €.
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Damjann
Damjann

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 190
  • Avtomobil: BMW 318iS coupe

Mogoče kdo ve ali so kakšne posledice za državljana Slovenije, če se ne udeleži obravnave na avstrijskem sodišču, za katero je prejel vabilo.

Zanimajo me samo možne posledice v Sloveniji, kaj lahko Avstrijci naredijo, če te v Avstriji identificirajo in ugotovijo, da se nisi opravičeno udeležil obravnave me ne zanima toliko.
Pot dolga tisoče kilometrov, se zmeraj začne z enim samim korakom
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik

Mogoče kdo ve ali so kakšne posledice za državljana Slovenije, če se ne udeleži obravnave na avstrijskem sodišču, za katero je prejel vabilo.

Zanimajo me samo možne posledice v Sloveniji, kaj lahko Avstrijci naredijo, če te v Avstriji identificirajo in ugotovijo, da se nisi opravičeno udeležil obravnave me ne zanima toliko.

Verjetno je tako, da te enostavno obsodijo v odsotnosti, če dobijo tvoje podatke iz SLO ali jih imajo že od prej. Na tvoje vozniško v SLO ne morejo vplivat (odvzem ali pike), dobiš pa lahko prepoved vožnje v Avstriji za tolk in tolk časa.
Kako je pa glede izterjave denarne kazni, pa mi ni jasno ... a sedaj deluje to al ne, da naša davčna izterja ta denar :confused

Urejal Rottie, 12.05.2009, 14:46.

pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

Damjann
Damjann

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 190
  • Avtomobil: BMW 318iS coupe

Tnx:)

Se mi je zdel, da ti v Sloveniji ne morejo ama nič:-D
Pot dolga tisoče kilometrov, se zmeraj začne z enim samim korakom
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

berni
berni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 086
  • Avtomobil: BMW 325i E92 M

Se je v teh zadevah kaj spremenilo?
Danes dobil obvestilo, da naj sporočim voznika vozila, ki je prekoračil dovoljeno hitrost.
Prikaži več možnosti

sasiti
sasiti

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 305

Tudi sam sem danes dobil priporočeno pošiljko iz Avstrije. V zadnjih dveh mesecih sem prijel 2 x obvestilo o kazni v nemškem jeziku, z navadno pošto, tako da nisem preveč resno jemal. Sedaj pa verjetno ne bo več šlo tako "lagano". Torej sprašujem, ali imajo avstrijci kakšne pristojnosti pri nas glede izterjave? Včasih je veljalo, da kazni pod 70 EUR sploh ne izterjajo, kar je razvidno tudi iz tega posnetka iz l. 2011 http://tvslo.si/pred...ava2.110787298/ (glej od 50. sekunde). Jaz sem prejel kazen za 45 EUR, torej so stroški izterjave glede na povedano v prispevku v mojem primeru preveliki:) Ima kdo kaj izkušenj glede teh kazni iz tujine?
Prikaži več možnosti

LEO37
LEO37

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 21 670
  • Lokacija: Niti ne v pudgurju in tudi ne v Beli krajini... hmm
  • Avtomobil: Vsi stari

Nad 70€ lahko predajo izterjavo našim organom.
Ti si pa prejel njihovo pošto... to je druga stvar.
Lahko se odločiš, da ne boš plačal, moraš pa računati, da te bodo ob morebitni prometni kontroli v Avstriji prijazno opozorili, da imaš še neke neporavnane račune :blackeye

F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS  :burnout 

Prikaži več možnosti

berni
berni

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 086
  • Avtomobil: BMW 325i E92 M

Nad 70€ lahko predajo izterjavo našim organom.
Ti si pa prejel njihovo pošto... to je druga stvar.
Lahko se odločiš, da ne boš plačal, moraš pa računati, da te bodo ob morebitni prometni kontroli v Avstriji prijazno opozorili, da imaš še neke neporavnane račune :blackeye

Torej, če bi bil prekršek nad 70 eur bi verjetno terjali naši, tako pa verjetno sami poskusijo?
Prikaži več možnosti

sasiti
sasiti

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 305

Torej, če bi bil prekršek nad 70 eur bi verjetno terjali naši, tako pa verjetno sami poskusijo?

Nekako tako stvar interpretira tudi minister Senko: http://www.24ur.com/...tre-voznje.html

Upam, da ve, kaj govori. :-D
Prikaži več možnosti

LEO37
LEO37

BMW fanatik

• Uporabnik

Vedi da, če predajo izterjavo drugi državi, oni ne dobijo nič, saj gre kazen v proračun države, ki jo je izterjala.
Zaradi tega razloga, kjer je možno in smiselno, poskusijo najprej sami dobiti denar.
Avstrijci torej nam, ki moramo tam skozi zaradi Nemčije, najprej sami pošljejo položnico, saj vemo, da obstaja riziko, da nas pri kontroli ujamejo, in zato pridno plačamo :blackeye

Če predajo postopek slovencem, potem ne dobijo nič... torej... zakaj bi si delali posla? :-D

F7P 704+M270DE16AL+665921+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 37 cyl = 1209 PS  :burnout 

Prikaži več možnosti

RS6
RS6

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 015
  • Avtomobil: e24 635csi

Ali slučajno je sekcijsko merjenje hitrosti med Linzom in Gradcem v smeri Gradca? In kok je dolgo? Ker pred Gradcem na koncu tunela sem videl tablo za konec sekcijskega merjenja hitrosti.. Kje je pa vstop pa nisem videl in če je vse prižgano bo čez par mesecev sigurno kaka položnica doma :/
Prikaži več možnosti

LEO37
LEO37

BMW fanatik

• Uporabnik

Tisti ca. 10 km tunel pod Gradcem je cel en velik section control.
Začne in konča se na uvozu in izvozu iz tunela.

Na izvozu v obeh smereh so pa še dodatno radarji :crazy

Prikaži več možnosti

croma_man
croma_man

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 472
  • Avtomobil: BMW E21 327i E36 323ti

tempomat na 107 v tunelu pa je problem rešen, vsaj jst tak delam po avstriji (pa ne delam malo kilometrov gor).
Prikaži več možnosti

Rottie
Rottie

BMW fanatik

• Uporabnik

tempomat na 107 v tunelu pa je problem rešen, vsaj jst tak delam po avstriji (pa ne delam malo kilometrov gor).

Po Avstriji je itak najbolje skoz s tempomatom vozit, ker imajo radarjev in provida avtov tolk, da slej kot prej nabašeš na kakšnega, če si dosti na cesti.
pFTRx40.png
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.