Kako naložiti sliko?
To zna bit pa problem, najbolje da pošlješ na tale naslov mail pomoc@moj-album.com in poveš kaj te muči
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ok, bom probal. Hvala ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Da probam če znam naložit sliko.
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Lahko pa greš tudi na:
www.shrani.si Naložiš sliko iz računalnika in, če jo hočeš objavit kopiraš link, ki stoji med . Evo tu je slikica. ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Se bolje je ce kopira 3 link od vzgoraj-navzodol in mu sliko avtomaticno pomanjsa + s klikom na sliko poveca... |
Prikaži več možnosti
|
Saj se da. Ko odgovarjaš nov post imaš tam priponke.
|
Prikaži več možnosti
|
Mene pa zanima če se da pps dadoteka na forum ,oziroma kako najhitreje slike ki jih dobiš po mailu daš na forum.
lp ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Naloži datoteko na shrani.si.
Pripni sliko kar v svoj post. |
Prikaži več možnosti
|
Ja sej to vem,sam sem mislil da je še kaj hitrej,razen z priponkami.Samo ko daješ v shrani si,jih moraš še pomanjšati,to je pa kuj en kup dela. Thanks lp ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Eno vprašanje, kam naložiti bitno sliko, oz kako jo spremeniti v jpg-format??
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Enostavno. Odpreš jo v slikarju in jo shraniš pod jpg. Torej save as in save as type JPEG:ok |
Prikaži več možnosti
|
Jaz se pa zajebavam z PSP, THX ![]() ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Zanima me, če kdo uporablja Picasa web album in od tam kopira delujoče linke. Danes sem to probal in slik niso videli drugi uporabniki foruma, ampak samo jaz.
Je mogoče fora v tem, da sem na tem računalniku logiran v picaso in jih zato vidim, ostali pa ne? |
Prikaži več možnosti
|
@Suln: od tam mislim, da se ne da. Link mora met na koncu .jpg koncnico (ali kaj podobnega). Torej direktno do slike.
Drugace pa - najboljs, da slike das na kak zastonjski plac (ce jih je vec) - recimo www.moj-album.com (kreiras svoj album in notri nalozis slikce). Ce jih ni veliko pa uporabis: www.shrani.si ali pa recimo www.imageshack.us in tam nalozis sliko, pa potem samo uporabis eno od povezav, ki se izpisejo potem, ko je slika nalozena na njihov server. Pa klik na "predogled sporocila" preden kliknes na "poslji odgovor" je tudi fajn, da preveris, ce slika dela. @Damjan-doc: V psp-ju je tut simpl. Ko mas sliko notri odprto, samo stisnes F12 (ki je bliznjica za ukaz: "File->save as..."), das ime slike (ki je lahko enako kot tisto, ki si ga odprl), v drugi vrstici pa izberes koncnico (bliznjica je v tem primeru samo pritisk na crko "J" na tipkovnici, ki ti avtomatsko ponudi JPG koncnico), pa se en klik na Options, kjer nastavis kompresijo (predlagam 10, ki je kr u redu) in shranis. Pa mas sliko pretvorjeno. Una nastavitev za kompresijo se potem shrani na 10, da ti je ni treba vec spreminjat. Razen, ce ti je kdaj "filesize" za sliko malenkost prevec, pa lahko tam kompresijo mal povecas (15 ali 20) pa bo "filesize" manjsi. PSP ima se eno dobrodoslo opcijo, ce imas recimo veliko slik, ki bi jih rad pretvoril v JPG: gres na file->Batch Conversion, izberes slike (klikanje nanje, pa zraven drzis "CTRL" tipko, da jih izberes eno po eno, ali pa "SHIFT" pa izberes prvo in zadnjo pa bo oznacilo vse vmes), pa spet nastavis opcije spodaj za kompresijo in kam shranit, pa pozenes in ti bo vse izbrane slike spremenil v izbrano koncnico. Mal se treba poigrat z opcijami, sej ni tok slab programcek. Je nekoliko manj zmogljiv kot PS in tudi manj zapleten za uporabo. Za navadnega uporabnika pa vec kot zadosten. Se kaka bliznjica: recimo "shift + S" da odpre okno za resizanje slike (v procentih ali pikslih), spodaj pa izberes, ali naj se ohrani format slike ali ne ter nacin resizanja - smart size ponavadi da najboljse rezultate, lahko pa sprobas vse moznosti pa pocekiras razlike. Itd itd ... Js ga uporabljam ze vec let in vec razlicic, zato mi je kokr tolk domac ![]()
Rear tyres are evil and deserve to be punished accordingly!
My life changed when Sabine took me for a ride in M5 Ring-Taxi. ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ja, sej zato mi ni jasno zakaj ne delajo, ker ko sem dal predogled sem videl vse slike. In tudi zdaj če grem na tisti post jaz slike vidim, ostali pa ne. Ma itak sem si zdej naredil račun na moj-album, tako da bom v prihodnje tja dajal slike, ki jih bom hotel objavit. Hvala za info! ![]() |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|