Dezinfekcija klime
Potegnil staro temo iz naftalina, ker imam eno vprašanje:
Kateri proizvod bi bil uporaben za dezinfekcijo stanovanjske klimatske naprave, konkretno prenosne klime? Ohišje se da sleči z lahkoto, 20 vijakov odviješ. Ali pa bi izvedel postopek kot v vozilu, le da bi spray aktiviral v sobi z prižgano klimo? To dvomim da bi zaleglo. Rabim nekaj, da našpricam po rebrih hladilnikov verjetno. |
Prikaži več možnosti
|
Tole pa tudi mene zanima
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Delal bom dezinfekcijo klime in menjal bom tudi mikrofilter. Kdaj bi bilo najbolj zamenjat filter oz. naj delam dezinfekcijo z novim, starim ali brez mikrofiltra?
|
Prikaži več možnosti
|
Kupil sem peno v spreju za dezinfekcijo klime kjer piše da ostranimo mikrofilter klime in tam našpricamo. Pri e46 sem odstranil kabinski filter v motornem prostoru kjer pa ne vidim kam lahko našpricam zadevo. Za filtram je prostor kjer so tudi kabli, vzvod za brisalce in pa cevi od klime luknje pa ne vidim nobene kje vleče noter zrak. Kam pri e46 našpricam peno???'
|
Prikaži več možnosti
|
Poglej kje imaš motorček ventilatorja, tam bi morale biti tudi lopute. Vsaj pri E36 so.
To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|
Jaz sem na e39 delal po drugem postopku, tako da sem odstranil "ježeka" in našprical proti motorju oz. proti sprednjem delu avtomobila. |
Prikaži več možnosti
|
Ja to sem gledu, Na prvem posnetku on šprica nekam pod tisto plastiko jst sm šu z lučko tm notr gledat in je polno kablovja, vzvodov in cevi tako da kar na blef neki nebi špricu sploh ne po kablih.
|
Prikaži več možnosti
|
Odstrani filtre in jih operi, pazljivo posesaj "reberce", kupi namenski spray, jaz imam nekega italijanskega za 10eur. Dobro našpricaj, nato vklopi klimo, če imaš funkcijo clean, jo vklopi ... ![]() Urejal zigi, 17.06.2015, 21:11. BMW e30, e36, e46, e90LCI xDrive, F10 LCI xDrive ... |
Prikaži več možnosti
|
![]() http://forum.bmwslo....ead.php?t=27811 Urejal Warden, 17.06.2015, 21:39. ![]() BeMyWings LP |
Prikaži več možnosti
|
Tocno tak od sonaxa je zelo dober.v vsako odprtino naspricas in cirka pol ure pustis avto laufat in je to to.lp.ce kdo rabi lahko zrihtam.kaj vec na pm.lp
Urejal bmw728i, 13.07.2015, 17:38. |
Prikaži več možnosti
|
SONAX (kupljen na bencinskem servisu), ki ga uporabljam, se ne šprica v nobene odprtine. Cel postopek je po korakih napisan na SONAX dozi, ki je pod tlakom. Gre približno takole: - na armaturni plošči aktiviraš gumb za notranje kroženje zraka skozi kabino in prezračevalni sistem, - pomakneš gumb na maksimalno delovanje ventilatorja, - aktiviraš pokrovček SONAX doze in jo postaviš med sedeža - zapreš vrata avta za 15 min (sonda prši dezinfekcijski vihar ca 10 min) - odpreš vsa vrata in prezračuješ avto, dokler se strupi ne razkadijo ... Vse je bilo nekje na forumu v preteklosti že bolj natančno (pre)pisano. ![]() BeMyWings LP |
Prikaži več možnosti
|
No potem pa imamo mi drugo stvar od sonaxa.jolega je odstranil vse v 5 bmw in ima cist zraj sedaj.lp
|
Prikaži več možnosti
|
Po lanskoletnem tretmaju čiščenja v juliju imam tudi jaz že eno leto mir, oz. čist zrak (uporabljam tudi ogljene filtre kabine).
![]() BeMyWings LP |
Prikaži več možnosti
|
Po več letih redne menjave filtrov kabine je sonax piksna še vedno na lagerju ... ![]() BeMyWings LP |
Prikaži več možnosti
|
Še dobr, da sem to temo videl. Moram takoj jutri kupit sprej za dezinfekcijo.
Za štiri avte mogoče kar dve piksne.
|
Prikaži več možnosti
|
Ko piksno odpreš, tisto, ki jo postaviš v kabino in zračenje na max, se samodejno izprazni do konca. Za 4 avte torej 4 piksne ... ![]() BeMyWings LP |
Prikaži več možnosti
|
Meni za tem ko ugasnem klimo, začne smrdet po starih zoknih in smrdi nekaj časa cca 5min... Sonax sem probal, vendar ni bilo razliko. Ma kdo kakšno drugo idejo, ki bi rešila smrad in je bolj učinkovita? Je kdo testiral ta wurth iz prejšne strani? Urejal j4n3k, 16.06.2025, 16:52. |
Prikaži več možnosti
|
Čiščenje z ozonom je to kar ti potrebuješ. To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|
Tole sem bral... Je res ta ozon tako agresiven do plastik itd. Al misliš da 1x nebi bil problem? |
Prikaži več možnosti
|
Ne vem, še nisem slišal tega, res pa da se nisem v to poglobil. Dvomim da bi bil enkrat problem. To our friends and loved ones, no longer with us. |
Prikaži več možnosti
|