Skoči na vsebino

Prenosni računalniki - nakupi, mnenja, nasveti, odpravljanje težav

* * * * * 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1752 odgovorov v temi
123as
123as

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 462
  • Avtomobil: Avto

Kupujem prenosnik , pa se zanimam za tegale :

http://www.comshop.s...articleid=63615

Kaj menite , imate kake izkušnje , baje , da je neka nova serija !!!
Prikaži več možnosti

Andrius
Andrius

VT avanTurist™

• Moderator
  • Sporočil: 1 410
  • Avtomobil: F31 330xd dizl jetra

Kaj menite , imate kake izkušnje , baje , da je neka nova serija !!!

Moj nasvet, pri prenosnikih prste stran od AMD modelov.
Namen uporabe ?
Prikaži več možnosti

UM.design
UM.design

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 294
  • Avtomobil: Audi & BMW

Namen uporabe ?

Smem vprašat zakaj ?
Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 676
  • Avtomobil: BMW

Namen uporabe ?

x 2 ! :ok

Um design ne rabimo prenosnika za ogrevanje :ok2
Prikaži več možnosti

frcac
frcac

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 448
  • Avtomobil: Stara dobra e39 :)

Točno to je tudi moja izkušnja. Intel all the way, po možnosti kakšna serija Core 2 Duo T7xxx :)

Lep pozdrav, Sašo
Freude kann so einfach sein... ;)
Prikaži več možnosti

Debitel
Debitel

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 503
  • Avtomobil: BMW department

Če hočeš dober računalnik, prenosnik, evo, spet sem kupil dva, pravkar, ti dam link z opisi pa si poglej.

http://cgi.ebay.co.u...em=350208854433
http://cgi.ebay.co.u...:L:EOISUA:UK:11
http://cgi.ebay.co.u...em=290318420957

Odšteješ davek, prišteješ 40 eur poštnine, in pretvoriš v eur. za 600 EUR, TOP računalnik z 3 letno garancijo....
Lp Debitel
Per aspera ad astra....
Prikaži več možnosti

UM.design
UM.design

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 294
  • Avtomobil: Audi & BMW

x 2 ! :ok

Odvisno od namena uporabe. Na leto prodamo cca. 100 notesnikov, 20% AMD based. Nobenih težav oz. kar je pregrevanj, nič manj kot z Intel cpuji.

Če si entry level user oz. iščeš nekaj prijazno denarnici AMD ni napačna izbira.

Moj Mac Book Pro, ob "redni uporabi" zašvica tako, da se dobesedno skoraj opečeš. Ventilatorji pa skoraj, da ne poletijo. Prejšnji teden sem spisal en mali prog v C++, ker mi je en kolega iz Dubaia poslal SDK za adaptirati BIOS nastavitve v MBP in mi je uspelo preko Winsov nastavljati hitrost ventilatorjev. MBP imajo problem, da se pri bootanju npr. preko Bootcampa, ventilatorji vrtijo prepočasi in ko se jedra razgrejejo imajo toliko težje delo stvar ohladiti na normalno raven. Te dni testiram tako, da nastavim idle hitrost ventilatorjev na 4000 rpm (še vedno tiho) in stvar je čez cel dan kljub intenzivni uporabi "tiho hladna". Pri 6000 rpm se pa derejo kot turbina od RS2 :)

Tudi BMW ni za vsakega. Nekdo se z Renaultom celo bolje počuti :laugh

Urejal UM.design, 23.06.2009, 22:23.

Prikaži več možnosti
    • izzyd je všeč

Beemer
Beemer

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 4 854

Namen uporabe ?

Imam prenosnik z AMD procesorjem.
Poganjam OS + 3 virtualke. Konstantno obremenjevanje procesorja.
Nimam nekih problemov.

Očitno se vi že v trgovini opečete...
Resda je Intel malce hladnejši. ne mi pa sedaj primerjat zadnje linije Intela z AMDjem iz ne vem katerega leta. :ok

Urejal Beemer, 23.06.2009, 22:43.

Prikaži več možnosti

Mat xxl
Mat xxl

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 676
  • Avtomobil: BMW

Moj Mac Book Pro, ob "redni uporabi" zašvica tako, da se dobesedno skoraj opečeš. Ventilatorji pa skoraj, da ne poletijo. Prejšnji teden sem spisal en mali prog v C++, ker mi je en kolega iz Dubaia poslal SDK za adaptirati BIOS nastavitve v MBP in mi je uspelo preko Winsov nastavljati hitrost ventilatorjev. MBP imajo problem, da se pri bootanju npr. preko Bootcampa, ventilatorji vrtijo prepočasi in ko se jedra razgrejejo imajo toliko težje delo stvar ohladiti na normalno raven. Te dni testiram tako, da nastavim idle hitrost ventilatorjev na 4000 rpm (še vedno tiho) in stvar je čez cel dan kljub intenzivni uporabi "tiho hladna".

Nikakor ne razumem lastnikov Mac ov, sam najprej ko mi bilo kdo omeni Mac pomislim na : design :mljask kot drugo pa problemi :jok :ok

Urejal Mat xxl, 23.06.2009, 22:46.

Prikaži več možnosti

Andrius
Andrius

VT avanTurist™

• Moderator

Imam prenosnik z AMD procesorjem.
Poganjam OS + 3 virtualke. Konstantno obremenjevanje procesorja.

Kaj pa laufajo te tvoje virtualke ? Načeloma spodobn OS v mirovanju sploh nebi smel obremenjevat procesorja (vsaj če je host Linux je tako).
Pri prenosnikih AMD od nekdaj šepa zadaj kot povožen pes.
Pregrevanje sicer ni več tako velik problem kot je bil včasih.

Za osnovna opravila se mi zdi pač tudi poceni Intel (v službi smo nabavili T3400 s 3GB RAM manj kot 2 mesca nazaj za nekje 600 EUR) za korak boljši kot Turion po odzivnosti (firefox, open office, mp3 player). Če za isti denar dobiš Intel bi vzel Intel.

Seveda velja zlato načelo. Malo denarja malo muzike.
Takoj ko je govora o 1000+ EUR AMD na tržišču nima nič. :)

Urejal Andrius, 23.06.2009, 23:03.

Prikaži več možnosti

Andrius
Andrius

VT avanTurist™

• Moderator

Smem vprašat zakaj ?

AMD je korak zadaj pri prenosnikih (zmogljivost, odzivnost (tu intelov predpomnilnik dela čudeže)). Tega se zelo dobro zavedajo proizvajalci notebook-ov, zato so vsi prenosniki z AMDjevimi procesorji v najnižjem cenovnem razredu (kvaliteta je temu primerna).

Pri Intel-u je več izbire, več modelov in s tem morda tudi bolj primerne konfiguracije. Seveda lahko vedno dobiš limono tudi pri Intel-u.

Ostalo so osebne preference. Nad Turionom X2 sem bil hitro razočaran, medtem ko se vsak dan čudim kako odziven je T3400.
Prikaži več možnosti

Pepsi
Pepsi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 808
  • Avtomobil: NeptūnuS™

Hja kaj pa vem.. Jaz in cimer sma nekako vštric zamenjala laptope in je nabavil HP z intel 2 duo core , jaz pa Fujitso-Simensa Amilo z AMDjevim Athlon x2 64 bitnim procesorjem. Njegov je že bil na garanciji, pa še enkrat bo šel ker se konstatno pregreva in je včasih tako vroč da se lahko spečeš, ko daš levo roko v položaj za tipkanje..

Jaz sem z tem računalnikom zadovoljen, ni pokazal še nobenih hib pa tudi price/performance je :ok

Gre pa za tega:

Objavljena slika
Objavljena slika

Laptop 1A, vsaj zame in moje trenutne potrebe.

Procesor AMD Athlon Dual Core QL-60 (1,9GHz, 1MB L2)
AMD 780G+SB700 Chipset
Pomnilnik 2048 MB DDR2 800
Trdi disk 250 GB Serial ATA, 5400rpm
DVD Supermulti Double Layer
ATI Radeon™ HD 3200 graphics (shared memory)
Grafika ATI Radeon HD 3200
Zaslon 15,4" WXGA 1280x800 BilliantView + Kamera
Gigabit Ethernet- Integrated 10/100, Wi-Fi 802.11b/g
VMESNIKI: External Display (VGA/Mini D-sub), Stereo Headphone
Microphone, 1x DVI, 1xRJ-45, 1xeSATA, 2x USB 2.0, 15-in-1 Multi-card
Reader, 1X ExpressCard 54/34mm,1x S/PDIF
Posebnosti: silent mode function, spill-proof keyboard
BATERIJA 6 celična Lithium-Ion
Masa: 2,95kg
Dimenzije: 358x259x37,5~43,5mm
Operacijski sistem MS Vista Home Premium
Garancija: 24 mesecev Collect & Return

Cena pa ne vem kakšna je, pol leta nazaj v post-novoletni akciji je bil 600eur.
Prikaži več možnosti

gasparri
gasparri

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 577
  • Avtomobil: cl

Odvisno od namena uporabe. Na leto prodamo cca. 100 notesnikov, 20% AMD based. Nobenih težav oz. kar je pregrevanj, nič manj kot z Intel cpuji.

Če si entry level user oz. iščeš nekaj prijazno denarnici AMD ni napačna izbira.

Moj Mac Book Pro, ob "redni uporabi" zašvica tako, da se dobesedno skoraj opečeš. Ventilatorji pa skoraj, da ne poletijo. Prejšnji teden sem spisal en mali prog v C++, ker mi je en kolega iz Dubaia poslal SDK za adaptirati BIOS nastavitve v MBP in mi je uspelo preko Winsov nastavljati hitrost ventilatorjev. MBP imajo problem, da se pri bootanju npr. preko Bootcampa, ventilatorji vrtijo prepočasi in ko se jedra razgrejejo imajo toliko težje delo stvar ohladiti na normalno raven. Te dni testiram tako, da nastavim idle hitrost ventilatorjev na 4000 rpm (še vedno tiho) in stvar je čez cel dan kljub intenzivni uporabi "tiho hladna". Pri 6000 rpm se pa derejo kot turbina od RS2 :)

Tudi BMW ni za vsakega. Nekdo se z Renaultom celo bolje počuti :laugh

Velja tudi za mojega kolega, ki ima MBP 15", moj 17" je pa pri istih obremenitvah neproblematičen!:ok Ja pa priporočljivo, da imaš podloženega "s prepihom" :)
Prikaži več možnosti

kosec
kosec

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 385
  • Avtomobil: Autobahnbomber

Še pred letom ali dvema je bila skepsa o AMDjevih laptopih (pa imam drugače vse proce namiznih kišt od AMDja) verjetno upravičena. :confused

Danes je bati se AMDjevih latopov, ki bodo namenjeni za uporabo pri normalnem userju, le še FUD! :blabla
CCNA / BCNE
Prikaži več možnosti

rogerg
rogerg

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 293
  • Avtomobil: MB CLK, Volvo V70 D5, MGF

AMD je korak zadaj pri prenosnikih (zmogljivost, odzivnost (tu intelov predpomnilnik dela čudeže)). Tega se zelo dobro zavedajo proizvajalci notebook-ov, zato so vsi prenosniki z AMDjevimi procesorji v najnižjem cenovnem razredu (kvaliteta je temu primerna).

Pri Intel-u je več izbire, več modelov in s tem morda tudi bolj primerne konfiguracije. Seveda lahko vedno dobiš limono tudi pri Intel-u.

Ostalo so osebne preference. Nad Turionom X2 sem bil hitro razočaran, medtem ko se vsak dan čudim kako odziven je T3400.

Ne se hecat, a si sploh prebral kaj si napisal ?! T3400 pa hiter in odziven procesor :) Ze AMD X2 RM-72 je hitrejsi ;)
http://www.cpubenchm...range_cpus.html

Na mesec prodamo cca. 10-20 notebookov in ker ljudje najprej gledajo na ceno se jih dosti proda z AMD procesorji, vendar teh tezav o katerih tukaj pisete (pregrevanje, nonstop ventilatorji v visokih obratih) ni zaznati, tudi reklamacije z tem problemom ni bilo.

Glede tega, da je pa AMD le v cenejsih variantah je pa tudi dalec od resnice. Poglej si od HP linijo Pavilion.

Urejal rogerg, 25.06.2009, 17:46.

Prikaži več možnosti

Lugs
Lugs

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 641
  • Avtomobil: Bicikel

...da ne odpiram nove teme, bom vprasal kar tukaj.

Kupujem prenosnik za cca 1k eur, pogoji so intel procesor, 15inch ekran, dobra graficna, da se da odigrati kaksno igro.... Mi mogoce kdo, od vas strokovnjakov, lahko pomaga?:ok2
Prikaži več možnosti

Andrius
Andrius

VT avanTurist™

• Moderator

Ne se hecat, a si sploh prebral kaj si napisal ?! T3400 pa hiter in odziven procesor :) Ze AMD X2 RM-72 je hitrejsi ;)
http://www.cpubenchm...range_cpus.html

Na mesec prodamo cca. 10-20 notebookov in ker ljudje najprej gledajo na ceno se jih dosti proda z AMD procesorji, vendar teh tezav o katerih tukaj pisete (pregrevanje, nonstop ventilatorji v visokih obratih) ni zaznati, tudi reklamacije z tem problemom ni bilo.

Glede tega, da je pa AMD le v cenejsih variantah je pa tudi dalec od resnice. Poglej si od HP linijo Pavilion.

Odkrito receno sem imel na mizi DualCore Turiona(ne vem kateri model je RM-72) in T3400. Poganjal sem sluzbeno dotnet aplikacijo firefoxa in openoffice spreadsheet (pa nekaj putty-ev).
Mogoce ta workload ni odgovarjal AMDju, ker je vmes nekje 1x na minuto za recimo 5 sekund zastekal/obvisel, medtem ko T3400 z istim workloadom nima nobenih težav.
Moje izkušnje pač. Nisem prodajalec, sem uporabnik. Kaj se prodaja me ne zanima, kaj je uporabno pa še kako. :ok

Pavilion-a ne poznam, bom pa pogledal kaj je v ponudbi. Sem bolj 8xx0w ali EliteBook stranka. :-D

@Lugs
Za nekje 1k EUR pomojem ne bos dobil "dobre" graficne, za tu pa tam kakšno igro je pa vse razen Intelovih grafičnih dovolj dobro. :)

recimo : http://www.enaa.com/...ok_8530p_P8600_

Urejal Andrius, 07.07.2009, 16:40.

Prikaži več možnosti

Avarfang
Avarfang

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 241
  • Avtomobil: A4 1.8T

Kupujem prenosnik za cca 1k eur, pogoji so intel procesor, 15inch ekran, dobra graficna, da se da odigrati kaksno igro.... Mi mogoce kdo, od vas strokovnjakov, lahko pomaga?:ok2

Asus n50 serija :ok
Na temu ravnokar tipkam, imam ga dobra 2meseca, sem precej zadovoljen, predvsem price/performance. Ze od zacetka pa nekoliko nagaja ekran, slab kontakt verjetno, in vcasih malce zacne trest sliko, crte prikazovat... Je pa tako na hitro in dovolj obcasno da se mi ga ne da vlecti na servis da sem brez njega kaksna dva tedna.
Je nekoliko zajeten za 15'', kar sem pa sam tudi iskal, da bo majn problemov s pregrevanjem. Spodaj je tudi lepo dostop direktno do ventilatorja(en sam pokrov cez vse) da se ga bo dalo spucat ko bo treba.

Drugace pa:
geforce 9650m gt 1gb(sicr ddr2 rama)
core 2duo p8400
3gb rama
vista home premium
320gb disk
15''

Cena je bila 900eur v bigbangu, je ravno prisel ven ko sem ga kupil(zamenjal za 14dni staro toshibo, jajca :crazy)

@andrius, tudi za pod jurja se dobi ornk graficno :)

Urejal Avarfang, 07.07.2009, 16:44.

Prikaži več možnosti

Andrius
Andrius

VT avanTurist™

• Moderator

@Avarfang : "dobra" je seveda relativna
Meni je že intelova čez glavo dovolj ker doma uporabljam linux. :)

Asus N50 zna bit dobra izbira za ta denar ja.
http://www.enaa.com/...SUS_N50VN_P8400

Urejal Andrius, 07.07.2009, 16:46.

Prikaži več možnosti

Galona
Galona

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 2 159
  • Avtomobil: Trabant sport deluxe

Jaz ti bom samo takole reku. Ko boš kupoval vzemi laptop, ki ima že vgrajen HDMI in blue - ray enoto. HP-ji so malce zadaj. NImajo ne enega in ne drugega še, vsa koliko sem vrgel uč na rastavne modele po trgovinah. Glede da večina laptopov ima resolucijo 1280 ni pene da ti igre ne bi delovale.

Da ne bo kdo tolkel po toshibi. Toshiba se je spet vzdvignila.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.