Skoči na vsebino

Prenosni računalniki - nakupi, mnenja, nasveti, odpravljanje težav

* * * * * 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1752 odgovorov v temi
milane46
milane46

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 143
  • Avtomobil: E90 325i ‘06

Tako je - načeloma si lahko na firmi vzamem novega za parkratnik teh cen, ampak glede na to, za kaj ga jaz potrebujem (sploh pa, da mi je cist vseeno kak računalnik imam) sem zacel na glas razmišljat o takih opcijah.

Za domaco uporabo bi mi itak macbook air ostal, drugega bi edino prodala za par €. Dejansko rabim sam en tipkarski stroj, doma na kavču si vzamem pač več časa za urejanje dokumentov ipd..
Prikaži več možnosti

Sport Driver
Sport Driver

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 736
  • Avtomobil: Mazda 3 Sky-X

Jaz predlagam da se gleda od 8. generacije procesorjev naprej če se kupuje rabljeno. Sploh tej Ultrabook procesorji ( i5 6200U, 7200U in 8250U) je razlika ker so šli pri 8. generaciji iz 2 na 4 jedra in se pozna. Moj laptop z i5 7200U je že precej počasen.

Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 125
  • Avtomobil: v srcu e39

Tako je - načeloma si lahko na firmi vzamem novega za parkratnik teh cen, ampak glede na to, za kaj ga jaz potrebujem (sploh pa, da mi je cist vseeno kak računalnik imam) sem zacel na glas razmišljat o takih opcijah.
Za domaco uporabo bi mi itak macbook air ostal, drugega bi edino prodala za par €. Dejansko rabim sam en tipkarski stroj, doma na kavču si vzamem pač več časa za urejanje dokumentov ipd..

Sodeč po prebranem, bos, karkoli bos nabavil, sel iz bmw serije 3 na osla (razen ce mas tisto verzijo aira ki se ful pregreva, v tem primeru gres iz konja na osla), glede na nacin uporabe…
Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 723
  • Avtomobil: Suzuki Swift Sport

Tak je punca enkrat kupila laptop, eh saj ne rabim jaz bla bla...na koncu pa čakala par minut da je google odprl. Poslušaj ljudi ki vejo kaj govorijo! od 8th gen dalje pa vsaj i5. Pa i5 v laptopu ni isto kot v kišti tak da ne mislit da je to nek hudi stroj...

Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti
    • zaxxon in timej98 uporabnikom je všeč to sporočilo

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 24 515
  • Avtomobil: e39 530iA, APN4

Meni v kišti še vedno laufa i5-2500K :) edino kak Lightroom ga zna počepnit. Novih iger itak ne igram že par let, nazadnje sem igral CoD WW2 in BF1. Čisto BP. Tako da ja, i5 v kišti ali prenosniku sigurno ni primerljiv. Vsaj ne z U oznakami.

Imam pa še en podobno star prenosnik, ki ima i3 notri, ne spomnim se nadaljnje oznake. Samo SSD je rabil, pa dela še dandanes lepo.

Prikaži več možnosti

tonymontana
tonymontana

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 112

Se je komu že dogajalo, da se je prenosniku mešalo zaradi vstavljene baterije?
Gre se za Toshibo L870, dogaja se da ob vstavljeni bateriji ne pride v Windowse. Po odstranitvi le te, se sistem normalno zažene.
Dolgo pred tem je baterija naenkrat šla rakom žvižgati, torej jo ne zazna oz ne polni. Baterija je original. Do prej je delalo vse ok, naenkrat čez noč ni imela več kapacitete.

Pozna kdo kak trik kako "zbuditi" baterijo?

Hvala
Prikaži več možnosti

timej98
timej98

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 125
  • Avtomobil: v srcu e39

Gre se za Toshibo L870, dogaja se da ob vstavljeni bateriji ne pride v Windowse

in to naj bi pomenilo kaj? A sploh POSTa racunalnik z baterijo? Al samo black screen in se ne odziva?

Po vecini javi bios da je baterija “prazna”, in mors potrdit z F1, da boota… z takim opisom ti bo tezko kdo pomagal, ce noben ne ve kake info ti racunalnik da…

Pozna kdo kak trik kako "zbuditi" baterijo?

Hvala

ja, baterije se ne zbuja, kupis novo za 30-50€ in je to to

Prikaži več možnosti

Mr.Fritz
Mr.Fritz

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 753
  • Avtomobil: Ford S-Max

To pa je drugo… podhranjen disk in premala kapaciteta diska sta dve popolnoma razlicni stvari…. Eno je hitrost branja in pisanja na ta disk, drugo pa je KOLIKO podatkov lahko na ta disk zapises…

In ja, 265gb je relativno mala velikost dandanes, sploh ce uporabljas racunalnik za gaming (novejse igre so po 100gb), oblikovanje vecjih medijskih datotek in podobno…

V kolikor racunalnik uporablajs vecinoma za delo z dokumenti, pa je ta velikost popolnoma dovolj… sploh ob pomoči icloud drive-a, se prevec….

So pa zato applovi diski, sploh na njihovem apple siliconu, v samem vrhu ce ne vodilni na podrocju hitrosti diskov (pustimo samo vzdrzljivost in probleme z prvimi M1)

Svašta se najde pri naših trgovcih, tudi kak prenosnik z celeronom, za brutalno ceno…. Da ne omenjam par generacij starih procesorjev prodajanih kot najnovejsa tehnologija

Uporabljam ga za vse, razen za gaming. Se mi tudi ne zdi primeren za gaming. Raje si bom kupil ps5, ko bo mali večji oz. takrat bo že verjetn 6 ali celo 7 :) 

Sem pa razmisljal, če bi si nabavil imac za gaming. :) 

Samo kot nasvet, maca se bolj splača kupiti pri avstrijcih/nemcih, sploh če kupuješ CTO (da ga sam konfiguriraš), recimo pri electronic4you bi dal za macbook air m2 16gb 512spomina nekaj več kot 1700€ pri nas pa je taka konfiguracija 1990€, se pravi od oka prišaraš vsaj 200€ pa še s CRO tipkovnico ga lahko ravno tako naročiš.

Sicer disk sem si jaz pred leti nadgradil sam na 512gb iz osnovnih 128gb (mb air early2015). za nekaj več kot  100€ ;)

Kaj pa potem servis?

Prikaži več možnosti

urbanbevk1
urbanbevk1

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 816
  • Avtomobil: kos svabskega pleha.

Uporabljam ga za vse, razen za gaming. Se mi tudi ne zdi primeren za gaming. Raje si bom kupil ps5, ko bo mali večji oz. takrat bo že verjetn 6 ali celo 7 :) 
Sem pa razmisljal, če bi si nabavil imac za gaming. :) 

Kaj pa potem servis?

Apple ima mednarodno garancijo tako da brez problema uveljavljas pri nas (EPL, istyle)..
Prikaži več možnosti

airmike
airmike

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 723
  • Avtomobil: Suzuki Swift Sport

Meni v kišti še vedno laufa i5-2500K :) edino kak Lightroom ga zna počepnit. Novih iger itak ne igram že par let, nazadnje sem igral CoD WW2 in BF1. Čisto BP. Tako da ja, i5 v kišti ali prenosniku sigurno ni primerljiv. Vsaj ne z U oznakami.

Imam pa še en podobno star prenosnik, ki ima i3 notri, ne spomnim se nadaljnje oznake. Samo SSD je rabil, pa dela še dandanes lepo.

Jaz sem mel do nedavnega i5 4670k in ddr3 1600mhz, zdaj pa ryzen5 5600 in ddr4 3600mhz. Misliš da bi šel nazaj?
Make cars fun, not fast! Tatsuru Ichishima
Prikaži več možnosti

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 803
  • Avtomobil: creative technologie

Uporabniki smo si tako različni, da ni pravega recepta s predlogom v pol minute. Da bi recimo nekaj poceni kupil in to uporabljal za video montaže s Premierjem ali pa kakšne zahtevne 3D konstrukcije delal, to pač ne gre, je treba dati nekaj k€ da bo delo normalno potekalo. Je pa 90% vseh uporabnikov vglavnem na MS Officu in internet brskalniku, za takšne je vglavnem  vse kar je na trgu, ok.

Urejal Veljo, 10.01.2023, 10:10.

Prikaži več možnosti

x-driver
x-driver

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 24 515
  • Avtomobil: e39 530iA, APN4

Jaz sem mel do nedavnega i5 4670k in ddr3 1600mhz, zdaj pa ryzen5 5600 in ddr4 3600mhz. Misliš da bi šel nazaj?

Nazaj itak, da ne. Bolj je vprašanje, če je potreba iti naprej :)

Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 272
  • Avtomobil: Bmw 330d, 530GT

Sicer je star post, tudi sam sem želel tablico microsoft surface pro 8 ali 9 vendar mislim da ni tako praktična. Potem sem prišel do tega. Ima kdo Asus zenbook flip S ? Ko rabiš "tablet mode" na objektu za hitro skico ga preprosto obrneš kontra. https://www.mimovrst...nik-nb13as00002

Fantje nima nobeden Asus zenbook flip S ali 13 ?
Prikaži več možnosti

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 564
  • Avtomobil: avtomatik

Nope :).

LP A.

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

BMW4everafter
BMW4everafter

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 13 125
  • Avtomobil: F11 530d

Iščem za ženo... prenosnik. 

Željene karakteristike:

8Gb RAM (vsaj)

500Gb SSD 

procesor AMD (obvezno - intela nočem... mam svoje razloge) ryzen 5 

3 USB vhode 

Čitalec kartic

Monitor obvezno 17". 

Zdej pa še češnja na torti:

Cena max 700€. 

Iščem po netu malo pa ne najdem nič pametnega... 

Lahko kdo kaj svetuje? 

Računalnik bo uporabljala 80% za internet in pač whatever že delaš po računalniku... 20% za delo na daljavo. 

hvala

1964 Ford mustang 289 V8, 2010 F11 530d

Prikaži več možnosti

tadejMB
tadejMB

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 233

Obstaja specifičen razlog zakaj 17"?

Ne znam si predstavljati takšnega cigla tovoriti okrog.

Večji value vidim v manjšem ekranu z višjo resolucijo.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon in zaxxon uporabnikom je všeč to sporočilo

Veljo
Veljo

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 9 803
  • Avtomobil: creative technologie

Željene karakteristike:
8Gb RAM (vsaj)
500Gb SSD 
3 USB vhode 
Čitalec kartic
Monitor obvezno 17". 

Cena max 700€. 

Lahko kdo kaj svetuje? 
Računalnik bo uporabljala 80% za internet in pač whatever že delaš po računalniku... 20% za delo na daljavo. 

hvala

Tale je blizu, je pa 15.6"
https://www.rabljeni...-disk-156″-fhd/

Prikaži več možnosti

Coti
Coti

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 718
  • Avtomobil: BMW E46 318Ci, E39 525dT

Željene karakteristike:

8Gb RAM (vsaj)

500Gb SSD 

3 USB vhode 

Čitalec kartic

Monitor obvezno 17". 

Cena max 700€. 

Lahko kdo kaj svetuje? 

hvala

Spusti kriterije ali dvigni budget...

Prikaži več možnosti
    • zaxxon je všeč

Andy04
Andy04

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 564
  • Avtomobil: avtomatik

Obstaja specifičen razlog zakaj 17"?

Ne znam si predstavljati takšnega cigla tovoriti okrog.

Večji value vidim v manjšem ekranu z višjo resolucijo.

x2. Recimo 15.6" + dodaten monitor 24" ali 27".

LP A.

Željene karakteristike:

8Gb RAM (vsaj)

500Gb SSD 

3 USB vhode 

Čitalec kartic

Monitor obvezno 17". 

Cena max 700€. 

Lahko kdo kaj svetuje? 

hvala

Product Description Lenovo IdeaPad 3 17ALC6 - 17.3" - Ryzen 5 5500U - 8 GB RAM - 512 GB SSD - Slovenian Product Type Notebook Operating System No OS Processor AMD Ryzen 5 5500U / 2.1 GHz (4 GHz) / 8 MB Cache Memory 8 GB DDR4 (1 x 4 GB + 4 GB (soldered)) Storage 512 GB SSD - NVMe Display 17.3" LED backlight 1920 x 1080 / Full HD Graphics AMD Radeon Graphics Keyboard Slovenian Numeric Keypad Yes Integrated Webcam Yes Networking 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 Battery Up to 10 hours Security Firmware Trusted Platform Module (TPM 2.0) Security Chip Colour Arctic grey Dimensions (WxDxH) 39.9 cm x 27.4 cm x 1.99 cm Weight 2.1 kg Localisation Region: Croatia, Slovenia Manufacturer Selling Program TopSeller Environmental Standards ENERGY STAR Qualified Manufacturer Warranty Limited warranty - 2 years - pick-up and return ¦ Limited warranty - battery - 1 year   Bi šlo za 700€. ;) Po moje. Bi moral vprašat za točno ceno.   LP A.

Urejal Andy04, 30.01.2023, 10:29.

:nono Trau keinem, der nicht trinkt. :nono

Član KOS
Prikaži več možnosti

ace
ace
  • Uporabnik
  • Sporočil: 811
  • Avtomobil: MB

Iščem laptop...

Uporaba: pisarna - veliko chrome zavihkov, office, anydesk ipd (brez igric, zelo poredko kakšen film)
Velikost: med 13" in 14"
Budget: 1k€ z ddv
osvetljena tipkovnica je plus ni pa pogoj

Zaenkrat gledam naslednje karakteristike:
i7
512gb ssd nvme m.2
16gb rama

tole mi je padlo v oči:
https://www.bigbang....izdelek-417435/

je to to ali se da kaj bolje? (zgornji model dobim cca 100€ ceneje kot na bigbangu)
Kaj pazit pri oznakah procesorja oz je tole ok ali treba gledat višje rangiranega?

Hvala za pomoč.

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.