Avtomatski menjalnik - povezave
To je normalno. Faza segrevanja in glede na to, da je to Ford/GM menjalnik, taksno ekstremno zdrsavanje wandlerja niti ni nic cudnega
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Hvala ti za tole. Samo toliko, da ne vozim za bv avta na servis. ![]() Tako pogosto menjavanje? uf :/ |
Prikaži več možnosti
|
![]() ![]() Član KOS |
Prikaži več možnosti
|
Mogoče lahko kdo zrihta ali pozna koga, ki rihta rezervne dele za zf menjalnike?
Konktretno za 5hp19 in sicer rabim šplento, ki se rada zlomi kar povzroči nedelovanje vzvratne prestave. Kataloška zf 1060 327 119, rabil bi čimprej. |
Prikaži več možnosti
|
Tu poglej https://www.automati...ion-Spare-Parts
|
Prikaži več možnosti
|
Oj, nič nisi javil, si dobil, projekt končan? |
Prikaži več možnosti
|
Menjalnik popravljen zahvaljujoč pomoči uporabnika vwdrajver. In sicer naslednje jutro ko sem objavil prvi post me je čakalo zasebno sporočilo od njega, da mu naj pošljem naslov kam mi pošlje šplento. In to zastojn. Sem vesel da še obstajajo dobri ljudje. |
Prikaži več možnosti
|
Kam svetujete na menjavo olja v menjalniku za Citroen Space Tourer?
ARHITEKT
|
Prikaži več možnosti
|
Čestitke da je ratal!
@veloce: K Andreju pejdi, saj ti je skoraj sosed. Menjalnik je itak enak kot v BMW ta malih (prečni motorji) iste generacije. AW F8G30 menjalnik je to. Filter je interni in se ga ne da menjat brez odpiranja, zato REDNA menjava, vsakih 45kkm. In ta menjalnik je izjemno občutljiv na ULV olja, hočem povedat ULV ni primeren!
LPB
Urejal vwdrajver, 02.10.2023, 07:02. |
Prikaži več možnosti
|
https://avtomatskimenjalniki-tit.si |
Prikaži več možnosti
|
Etoreju?
ARHITEKT
|
Prikaži več možnosti
|
Da. Ali pa h Mihold-u, oba sta več kot OK. |
Prikaži več možnosti
|
Menjava olja v menjalniku se priporoča na 80.000 km, imam prav ? |
Prikaži več možnosti
|
Bom dal prej. Trenutno imam 78.000km prevoženih na g31 in bom preventivno zamenjal.
Tenks za informacijo :-) Predlagaš koga posebej? Urejal bmwatvfen, 13.10.2023, 13:06. |
Prikaži več možnosti
|
Na 80000 km je sigurno bolje, VWdrajver, potem pa dolgo nic.
|
Prikaži več možnosti
|
nekaj me zanima lahko, da je že bilo. Npr, da ti avto z avtomatskim menjalnikom ne vžge in enostavno ne moreš avta premakniti, ker je v "P". zanima me ali je možno brez prižganega avtomobila prestavit v "N", da avto vsaj porineš lahko ali pa naložiš na vlečno službo. |
Prikaži več možnosti
|
... obstaja "orodje" (rdeče na levi strani) in "postopek", za katere tipe pa nisem zasledil ...
.. iz drugega foruma ... Očitno so za vse 8-stopenjske avtomatske menjalnike (športne ali standardne) posodobili programsko opremo za sprostitev menjalnika z ročico. Rdeče orodje ni več na voljo v kompletu orodja za prtljažnik ... 1: Pritisnite gumb za zagon ali poskusite zagnati avto (tudi če se ne obrne, ga vseeno potisnite navzdol) 2: Dvakrat potisnite ročico na N 3 : Potisnite ročico v položaj N in jo držite 5 sekund 4: Menjalnik je zdaj izklopljen za 15 minut, nato pa se bo ponovno zaklenil. Ne pozabite ponoviti teh korakov, PREDEN avto odkotalite s ploščadi! .. v koliko je kdo sprobal, baje javi ... |
Prikaži več možnosti
|
slednje velja tudi za 6 stopenjske ali samo 8? moja ima 6 stopenjskega, jz 8 |
Prikaži več možnosti
|