No, malo sem gledal pop tv in 24kur in ko je mlada mamica rekla: Sram me je da živim v Sloveniji...sem si malo zamislil?
Zakaj nekateri to izgovorijo? Verjetno zaradi nezadovoljstva? Kakšnega? Mar ni odrasla v Sloveniji ki ji je nudila otroštva, šolanja... ... ...? Pa ne samo njej, ampak vsem nam. Našim prednikom...in tako naprej. Zakaj se taki kar ne preselijo v kakšno državo kjer takšnih in drugačnih nezadovoljstev ni... najbolje kar na Mars
Meni gre taka izjava IZJEMNO na jetra, posebej ko se gre za kakšne "cestne spore", napake javnih uslužbencev.
Kaj vi mislite? Vas je sram da živite v Sloveniji? Mene ni
Mogoče boš, ko boš šel na svoje (doduše ne poznam tvojega sedanjega statusa), premislil kaj te besede, ki so zelo močne sploh pomenijo.
Ko se boš zavedal, da plačuješ najvišji davek v evropi na svojo pošteno zasluženo plačo in 4 najvišji na svetu, ko boš bog nedaj rabil zdravstvene usluge, ko bodo tvoji otroci rabili zdravstvene usluge, ko boš soočen z pomanjkanjem prostora v vrtcih, ko ti bo otrok hodil iz šole prehlajen, ker slovenčki katerih ni sram pošiljajo svoje prehlajene otroke v šolo, ko se ti bo država zaradi kazni usedla na plačo in te ne bo vprašala kako hraniš svoje otroke, kako plačuješ račune in kredo za stanovanje in, ko ti bo jasno (ne vem kako ti že sedaj ni), da je v nemčiji recimo v trgovinah hrana in obleke prve klase za pol cen kot tukaj, mi pa imamo artikle drugega razreda za 100% dražje, ko ti bo politik povišal davke, namesto, da bi jih oklestil, ko se tajkuni, ki so dokazano kriminalci in kradljivci pri belem dnevu a se jim nič ne zgodi, tebe pa bodo rubili za 40 evrov + 40 evrov strošek sodišča + 40 evrov strošek rubeža, ko se ti sodišče vsede na plačo za vsak k****, cerkveni in necerkveni pedofili pa se svobodno sprehajajo po tej deželi in so še deležni prej omenjenega zdravljenja, ko socialna kljub grožnjam očeta, da bo vse pobil nič ne stori in ko pride mož in vse pobije razen svojih otrok je že prepozno, ko policija išče samo še možnosti zaslužka, ko pa ti vdrejo v klet ali pa ti roparji kaj odtujijo in se policiji kratko malo šljivi, ko bodo slovenčki ugotovili zakaj je leva ročica ob volanu in kaj pomeni rdeča barva na semaforju, ko bodo na pumpah cene nafte in nje derivatov nižje zaradi padanja cen nafte na svetovnem trgu, takrat pa se pri nas ob torkih višajo cene omenjenih derivatov, Ko ti bo nekdo rekel , vse v redu Zoran ampak ti si običan ćefur in malokoga briga da si tu rojen, ko bodo slovenci se začeli ukvarjati končno z politiko in ne z CO2 v ozračju in protikadilskim zakonom, kajti pestijo jih druge večje in dalekosežnejše težave, ki afektirajo tudi naše otroke, ko odkriješ, da si delal v firmi 10 let in ti 10 let nihče ni plačal penzije, direktor pa je še vedno na prostosti in se to ne tretira kot kriminal, ko evropa samo zmajuje z glavo kaj se pri nas dogaja......................in ko boš vse to (jaz sem napisal le delček) dojel, o tem malo premislil in se s tem tudi ukvarjal, ker dokler smo v hotelu mami je lušten.....šele takrat, če te bo volja, boš razumel kaj je gospa hotela s tem reči.
Z selitvijo v drugo državo pa ni tako lahko kot si misliš. Vložil sem že prošnji za dve državi, ki nista v EU in prekleto daleč od slovenije (še preblizu) in za obe sem sicer dobil pozitiven odgovor za migracijo vendar je pot še precej trnova, dolga in denarno intezivna.
Predvsem pa Zoki.............sram me je da živim v državi, kjer delavec v Gorenju gara 8 ur dnevno in dobi 400 evrov plače in s tem jasno ne more preživeti sebe, kamoli družino. Podrugi strani so tukaj na forumu tudi zagovorniki direktorja te tovarne, ki se zgovarjajo, da se je tip znašel in , da je dober direktor. Ja......na plečih vseh nas.
No Zoki...............recimo, da se boš podal enkrat na trnovo pot, da boš živel kot pravi dedec, se pravi na svojem............kmalu ti bo država kot taka presedla.
Ja fajn je.....imamo morje imamo smučišča oboje lahko uporabljamo tudi poleti (kanin) a še vedno smo nerazpoznavni in še vedno se večina moti in nas menja z slovaško.
Urejal Pero, 12.01.2010, 20:25.