Skoči na vsebino

Ali me je sram, da živim v Sloveniji?

* * * - - 5 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
14075 odgovorov v temi
abc
abc

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 785
  • Avtomobil: F30 LCI 320xd

Mene pa ni sram, mi pa gre na bruhanje da sem obsojen na življenje v Sloveniji.

Zakaj?

Zato ker imamo plače kot v neki zaostali vzhodno evropski državi, cene storitev pa na ravni Nemčije. Davke imamo med najvišjimi ali celo najvišje v EU, po povprečnih plačah pa smo enaki s Češko ki je cenejša za življenje kot pa Slovenija. Poljska in Romunija nas hitro dohitevata in sam bog ve kaj bo z nami v naslednjih 10ih letih. Kazni za prometne prekrške imamo najvišje v EU, cene nepremičnin so absolutno katastrofalne! Zraven tega so slovenska mesta depresivna.

Slovenija je zelo lepa dežela in mesta so v arhitekturnem pogledu zelo lepa in bogata ampak kaj ti to pomaga če pa vse ostalo ne štima. Ostat tukaj zaradi lepote narave in starih zgradb je nesmiselno, mladi ljudje s(m)o zafrustrirani. Kot zanimivost naj omenim da sem leto dni nazaj (mogoče malo več) v Večeru prebral članek da se je iz Maribora v zadnjih 4ih letih odselilo 25% prebivalstva, večinoma mladi, v tujino, število prebivalstva pa je ostalo enako saj k nam prihajajo priseljenci večinoma s Kosova. Število ostaja enako, le struktura prebivalstva se spreminja.

Dva kolega sta se preselila v Dubaj, eden v Španijo, tretji v Francijo, dve sestrični v Nemčijo, kolegica v Avstrijo, zdaj pa sem izgubil še enega kolega, ta je šel v Avstralijo. Tukaj enostavno ni prihodnosti in zato gre Slovenija vsem na živce, ne zaradi tega ker bi čutili neko sovraštvo do države ali vladnih delavcev.

V Mariboru ljudje delajo za 600€/mesec, v bolnici sem bil zaposlen s 580€ začetne plače ki se mi je dvignila na 630€ v dveh letih, to je s hrano in potnimi stroški. Stanovanje (garsonjera, enosobno) te pride 250€ - 350€ na mesec brez stroškov, prištej še cca 100€ mesečno stroškov, prištej še hrano, zavarovanje, telefon, internet, mesečno vozovnico za bus ali pa bencin in ostale stroške za avtomobil če ga imate in potem povlecite črto na koncu in si zračunajte koliko vas košta življenje.

Kolega dela že pet let v enem podjetju, zdaj je dobil za redno, plača 650€. Je šel na banko vprašat za kredit ker bo raje odplačeval hipoteko kot pa dajal za najemnino in so mu rekli da več kot 25k ne more dobiti. S tem denarjem si lahko kupi pol garsonjere. Potem pa še razmišljaj o otroku če upaš...

Potem te še nervirajo razni idioti ki ti z osnovno šolo pišejo kazni enkrat večje kot imaš mesečno plačo. Zadnjič smo se tako pogovarjali o tem in smo našteli 8 ljudi ki se družimo ki so ostali brez izpita. To je samo naša družba. Pa se ne lažem, da ne bo kdo rekel. Bencin je 1,1€/liter, imeti avto pa je postal luksuz in privilegij.

Meni se bolj splača iti do Sajerzberga po tehnično robo kot pa kupovat v Sloveniji, halo!?

Dobiti službo je prava loterija zato pa so ljudje presrečni če imajo delo in trpijo vse možno samo da imajo nek reden dohodek. Da o nepremičninah ne začnem ker je brezveze sploh kaj govorit. To so take nategancije ampak ker vsi investitorji imajo nekje iste cene, nimaš izbire.

Povejte mi kakšno prihodnost ima en mlad človek v Sloveniji?

Pa jaz komaj čakam da pobegnem nekam drugam, če bo le možno grem v Kanado ali pa ZDA. Trudim se že dve leti ampak dobiti delovno vizo za S. Ameriko je sila težko. Folk, v Houstonu, mestu s 6mil prebivalcev, se prodajajo tako lepe hiše za 150k (€100k) da to ne moreš verjet. Za taki denar si ne moreš temelja postavit v Sloveniji. Texas zraven vsega je še brez davka, plače so pa malo manjše od ameriškega povprečja. Tehnika je smešno poceni, da o avtomobilih in bencinu ne govorim. Pri njih je delo drago, material pa poceni. Pri nas je ravno obratno.

Že res da je Slovenija lepa država ampak ostati tukaj zaradi nekega patriotizma je debilno. Idi tja kjer ti bo lepše za življenje, pusti neke idiotske ideologije. Idi tja kjer boš lahko otroku omogočil ugodno življenje. Nikjer ni lahko, se pa najdejo kraji kjer je lažje. To pa kdo sem jaz, kje sem se rodil in kje živim pa mene niti malo ne gane ker sem človek ki ne da pol K na nek ponos ki nima nobene veze z mojim življenjem. Življenje je prekratko da bi se obremenjeval s takimi brezveznimi zadevami ki so ti ob rojstvu dodeljene čisto po naključju. Nisem sam izbral to da sem se tukaj rodil in da sem Slovenec in zato ne čutim nobene moralne obveze do te države, še manj pa nekega ponosa. Ponosem sem samo na svoje dosežke in na ljudi, ne glede na nacionalno pripadnost, ki so storili kaj koristnega za ta naš svet in pripomogli k izboljšanju življenja na Zemlji.

Družim se s podobno mislečimi, spoštujem ljudi s karakterjem, zadeve kot so nacionalnost, versko prepričanje in stale bedarije me ne zanimajo. Na življenje gledam kot na priviligij in rad bi ga izkoristil maksimalno zato mi je žal vsakega trenutka ki ga namenim bedarijam ki so vse prej kot konstruktivne in produktivne. Imam sanje, tako kot vsak drug, ampak se borim da bom te sanje enega dne tudi živel in žal mi je vseh ljudi ki se udajo v usodo. Imam dosti znancev ki pač skomignejo z rameni češ kaj pa naj, tukaj sem se rodil, nimam kam, to mi je vse, bom že nekako in potem živijo v frustraciji in v prepričanju da nimajo izbire.
Prikaži več možnosti

Ice runner
Ice runner

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 279
  • Avtomobil: Made in EU

Strinjam se s perotom, zelo lepo je napisal. Tudi sam sem enčas iskal zaposlitev v tujini, in tudi ni kar tako, da prideš tja in evo ti 2k euro plače.Rabiš en kup papirjev in 1001 pot za naredit. Če pa pogledamo ponudbo v tujini, dosti več izdelkov za ugodnejšo ceno, primer; sam hodim po eno specialno čistilo v Avstrijo, ki sem jo po naključju kupil pred leti od slo trgovca, ta jo je prodajal samo mesec ali dva in ga ukinil. Razlog? Ni bilo zanimanja oz. premala prodaja, vsi rajši kupijo poznano firmo, pa čeprav je cena višja in kvaliteta na psu.!:napaka

Kar pa se tiče zavoda za brezposelne. Da imamo toliko brezposelnih (ok, pustimo trenutno recesijo, ki je res naredila svoje) je kriva samo država. Nekdo ki je brezposeln dobi cca 230 eur pomoči, zastonj drva, takšno in drugačno izredno pomoč,če ima otroka toliko pa toliko euro zraven,....nekdo ki pa se ubija 8 ur in več na dan fizično za tekočim trakom pa 400 eur. Kje je tu logika? Poznam žensko, ki ima otroka, prej je imela 400 eur plače, potem pa je izgubila službo in je šla na borzo. Od tam prejema nekje 350 eur, s tem da ji ni treba plačevat vrtca (če bi hodila v službo itak rabiš varstvo) nima stroškov z avtom, povrhu vsega pa ima čas še kaj naredit na črno, imeti vrt,..... Morate se vprašat, kaj bi vi naredili na njenem mestu? Boljše spočit se ukvarjat z otrokom in meti 350 eur, kot vsak dan zgaran pridet domov in še opravit cel kupt stvari doma za 400 eur. In dokler bodo takšne razlike v sistemu; 200 eur socialna, 400 eur plača in elita ljudi z 20k in veliko več euri na mesec, bo hudo. Ko pa slišim Pahorja ko serje, da bo 550 eur minimalca pomenilo porušenje sistema, mi pa pritisk nabije na max. naj gre francoze, nemce ali bog ne daj celo skandinavce vprašat kaka je tam minalna plača. :crazy
In kot je Kiko rekel, v primerjavi z Afriko, nam gre še kar lepo, ampak mi nismo v Afriki, ampak v evropi. Imamo evropske trgovske cene (poglejte oblačila v H&M in podobno, dražji kot v vsej EU), evropske položnice, ne samo plačljive ampak večinoma tudi dražje vinjete kot ostala EU, najdražje trošarine na bencin, da o davkih ne začnem......potem pa Vlačič joka o izgubi Darsa. Koliko so pa Zidarju podarili? Greš med tednom v LJ ob 4ih ali 5ih popoldan ne prideš nikamor. Ljubljančani čestitam, jaz bi ponorel da bi vsak dan rabil več kot uro iz centra do bežigrada. :fight Naj si pogledajo nam najbljižji Dunaj ki že več kot 30 let pozna podzemno! A mi? Mi pa vozimo 40 let stare trole, ki jih uporabljajo samo starejši in izgubljeni študenti. Važno da razmišljamo o uvedbi dražjega davka in imamo zelo "inteligentni" sistem kaznovanja cestnih prekrškov.Na tem področju smo prvaki.

Imamo res dobre možnosti turizma in ravno tukaj bi lahko izkoristili našo majhnost, turist bi v nekaj urah lahko šel na iz Bleda se skopat na morje v Portorož. In kaj mi ponudimo? Najprej ga svinjsko drago udarimo za posrano kremšnito, da o hrani in vožnji na otok na govorim koliko stane. V Portorožu bo 1 uro iskal parkirišče, nato bo dal 3 eure za kepico sladoleda,... parkirnina pa draga da glava boli. Vikend v kampu na slovenski obali me je stal toliko, kot 1 teden v Egiptu z vsemi stroški. In pridem v restavracijo na Dunaj, kjer se z natakarico pogovarjava in mi reče, da je slovenska obala ena izmed dražjih, veliko dražje kot pri njih. Se Strinjam, sem ugotovil na lastni koži. :napaka

Me pa ni sram, da sem Slovenec, sem ponosen na to, imamo res lepo pokrajino, na Soči sem se pogovarjal z dvema iz Floride, ki sta bila zelo očarana nad Slovenijo, ampak mi pa okoli denarja in politike gredo kocine pokonci. P.S. Kot info; VILA na floridi z jacuzzijem, bazenom, oh in sploh stane toliko kot v LJ 2-sobno stanovanje! Spet logično?

LP

Urejal Ice runner, 12.01.2010, 22:48.

Prikaži več možnosti

ghandaed
ghandaed

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 461

Zadnji dve leti sem zaradi dela, ki ga poleg študija opravljam imel priložnost obiskati kar nekaj tujih držav (EU in Balkan) - recimo da sem na leto cca. 5 mesecev bil v tujini. Čeprav sem še študent živim na svojem in se v večini preživljam sam, sem zelo ponosen da sem SLOVENEC in priviligiran, da živim v SLOVENIJI. V tujini pač ni vse rožnato! Kakšno je življenje povprečnega delavca misliš da v Bruslju? Vstaneš ob 5.30, z delom začneš ob sedmih in končaš ob šestih popoldne. Ob desetih zvečer se na pol mrtev zvališ v posteljo. Otroci so nonstop v varstvu in te komaj poznajo, sociala je na mnogih področjih slabša, plača pa je recimo 170% slovenske. Ali je denar vreden takšnega životarjenja? Mislim da ne. Pa je to le en primer recimo. Ko ugotoviš kako te lahko država zjebe recimo v italiji ali grčiji, ugotoviš da imamo pri nas super sodstvo in javno upravo. Ko v britaniji prodaš imetje vse rodbine za zdravljenje raka, ugotoviš da imamo pri nas super zdravstveno zavarovanje itd...

Po mojem mnenju je vsak, ki pljuva čez našo krasno deželo vreden obsojanja ali pa vsaj pomilovanja. Najlažje je gobec vrtet pa nič ne naredit in spremenit! In še nekaj. Po mojih izkušnjah je stanje v državi po večini odras prebivalstva. Zakaj je nemčija bogata, bolgarija pa ne? Zato ker nemci delajo več in bolj produktivno. Zakaj je amsterdam čist, atene pa usrane? Zato, ker so grki kar se tiče higiene pretežno prašiči, nizozemci pa bolj občutljivi... itd. Zveni malo grobo in politično nekorektno, ampak tako pač je.
Prikaži več možnosti
    • standup in Tosi uporabnikom je všeč to sporočilo

uja_m
uja_m

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 138
  • Avtomobil: E53, E46, E34

Zakaj?

Zato ker imamo plače kot v neki zaostali vzhodno evropski državi, cene storitev pa na ravni Nemčije. Davke imamo med najvišjimi ali celo najvišje v EU, po povprečnih plačah pa smo enaki s Češko ki je cenejša za življenje kot pa Slovenija. Poljska in Romunija nas hitro dohitevata in sam bog ve kaj bo z nami v naslednjih 10ih letih. Kazni za prometne prekrške imamo najvišje v EU, cene nepremičnin so absolutno katastrofalne! Zraven tega so slovenska mesta depresivna.

Slovenija je zelo lepa dežela in mesta so v arhitekturnem pogledu zelo lepa in bogata ampak kaj ti to pomaga če pa vse ostalo ne štima. Ostat tukaj zaradi lepote narave in starih zgradb je nesmiselno, mladi ljudje s(m)o zafrustrirani. Kot zanimivost naj omenim da sem leto dni nazaj (mogoče malo več) v Večeru prebral članek da se je iz Maribora v zadnjih 4ih letih odselilo 25% prebivalstva, večinoma mladi, v tujino, število prebivalstva pa je ostalo enako saj k nam prihajajo priseljenci večinoma s Kosova. Število ostaja enako, le struktura prebivalstva se spreminja.

Dva kolega sta se preselila v Dubaj, eden v Španijo, tretji v Francijo, dve sestrični v Nemčijo, kolegica v Avstrijo, zdaj pa sem izgubil še enega kolega, ta je šel v Avstralijo. Tukaj enostavno ni prihodnosti in zato gre Slovenija vsem na živce, ne zaradi tega ker bi čutili neko sovraštvo do države ali vladnih delavcev.

V Mariboru ljudje delajo za 600€/mesec, v bolnici sem bil zaposlen s 580€ začetne plače ki se mi je dvignila na 630€ v dveh letih, to je s hrano in potnimi stroški. Stanovanje (garsonjera, enosobno) te pride 250€ - 350€ na mesec brez stroškov, prištej še cca 100€ mesečno stroškov, prištej še hrano, zavarovanje, telefon, internet, mesečno vozovnico za bus ali pa bencin in ostale stroške za avtomobil če ga imate in potem povlecite črto na koncu in si zračunajte koliko vas košta življenje.

Kolega dela že pet let v enem podjetju, zdaj je dobil za redno, plača 650€. Je šel na banko vprašat za kredit ker bo raje odplačeval hipoteko kot pa dajal za najemnino in so mu rekli da več kot 25k ne more dobiti. S tem denarjem si lahko kupi pol garsonjere. Potem pa še razmišljaj o otroku če upaš...

Potem te še nervirajo razni idioti ki ti z osnovno šolo pišejo kazni enkrat večje kot imaš mesečno plačo. Zadnjič smo se tako pogovarjali o tem in smo našteli 8 ljudi ki se družimo ki so ostali brez izpita. To je samo naša družba. Pa se ne lažem, da ne bo kdo rekel. Bencin je 1,1€/liter, imeti avto pa je postal luksuz in privilegij.

Meni se bolj splača iti do Sajerzberga po tehnično robo kot pa kupovat v Sloveniji, halo!?

Dobiti službo je prava loterija zato pa so ljudje presrečni če imajo delo in trpijo vse možno samo da imajo nek reden dohodek. Da o nepremičninah ne začnem ker je brezveze sploh kaj govorit. To so take nategancije ampak ker vsi investitorji imajo nekje iste cene, nimaš izbire.

Povejte mi kakšno prihodnost ima en mlad človek v Sloveniji?

Pa jaz komaj čakam da pobegnem nekam drugam, če bo le možno grem v Kanado ali pa ZDA. Trudim se že dve leti ampak dobiti delovno vizo za S. Ameriko je sila težko. Folk, v Houstonu, mestu s 6mil prebivalcev, se prodajajo tako lepe hiše za 150k (€100k) da to ne moreš verjet. Za taki denar si ne moreš temelja postavit v Sloveniji. Texas zraven vsega je še brez davka, plače so pa malo manjše od ameriškega povprečja. Tehnika je smešno poceni, da o avtomobilih in bencinu ne govorim. Pri njih je delo drago, material pa poceni. Pri nas je ravno obratno.

Že res da je Slovenija lepa država ampak ostati tukaj zaradi nekega patriotizma je debilno. Idi tja kjer ti bo lepše za življenje, pusti neke idiotske ideologije. Idi tja kjer boš lahko otroku omogočil ugodno življenje. Nikjer ni lahko, se pa najdejo kraji kjer je lažje. To pa kdo sem jaz, kje sem se rodil in kje živim pa mene niti malo ne gane ker sem človek ki ne da pol K na nek ponos ki nima nobene veze z mojim življenjem. Življenje je prekratko da bi se obremenjeval s takimi brezveznimi zadevami ki so ti ob rojstvu dodeljene čisto po naključju. Nisem sam izbral to da sem se tukaj rodil in da sem Slovenec in zato ne čutim nobene moralne obveze do te države, še manj pa nekega ponosa. Ponosem sem samo na svoje dosežke in na ljudi, ne glede na nacionalno pripadnost, ki so storili kaj koristnega za ta naš svet in pripomogli k izboljšanju življenja na Zemlji.

Družim se s podobno mislečimi, spoštujem ljudi s karakterjem, zadeve kot so nacionalnost, versko prepričanje in stale bedarije me ne zanimajo. Na življenje gledam kot na priviligij in rad bi ga izkoristil maksimalno zato mi je žal vsakega trenutka ki ga namenim bedarijam ki so vse prej kot konstruktivne in produktivne. Imam sanje, tako kot vsak drug, ampak se borim da bom te sanje enega dne tudi živel in žal mi je vseh ljudi ki se udajo v usodo. Imam dosti znancev ki pač skomignejo z rameni češ kaj pa naj, tukaj sem se rodil, nimam kam, to mi je vse, bom že nekako in potem živijo v frustraciji in v prepričanju da nimajo izbire.

Zato si zaslužiš zelenkota:ok
Če hočeš živeti vsaj približno tako kot si si zamislil v tej POLICIJSKI državi,ti ne preostane drugega kot izogibanje davku,kar pomeni edino delo na črno in pa raznorazni posli,ki marsikomu ne dišijo,nekomu dišijo ampak v vsakem primeru si primoran poskrbet za sebe.24 ur na dan razmišljanja kako do denarja,boš imel kdaj kaj svojega...
Zaradi ene gnile države in grabežljivcev na vrhu.
Edini ki imajo so ti ki nam pobirajo "kao" uradno in pa ljudje ki se znajdejo in se požvižgajo na sistem.
Kot da to ni dovolj te še povrhu za konec na vsakih par metrov čaka "plavi" neprijatelj in z veseljem napolni državno blagajno na tvoj račun ker pač voziš avto katerega si on ne upa kupiti iz istega razloga,da bo lahko živel ali životaril iz meseca v mesec kot mi vsi ostali,ni mu pa jasno kako si ga lahko ti privoščiš.
Ampak v ljudeh se nabira in nabira sčasoma mogoče eksplodira in v časopisih spet naslovne strani tragedije...
Slovenija je dežela v kateri lahko na pošten način le životariš
Ability may get you to the top, but it takes character to keep you there
Prikaži več možnosti

Skuna
Skuna

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 903
  • Avtomobil: BMW e39 523i & e60 520i

sram me je, ker v sloveniji še VEDNO traja državljanska vojna, škoda, pa tako lepa je ta naša slovenija

To pa zato ker je 60 let na oblasti ena stran in samo 4 druga. Kot je povedal enkrat nekdo na tv...druga stran mora bit na oblasti še vsaj 2, 3 mandate, da se malo vzpostavi ravnovesje med razdelitvijo moči, ker zdaj ima vse v rokah ena stran, in šele potem se bomo nehali ukvarjat s tem.

nikjer ni rožnato.

:ok

Od mame bratranec je celo življenje živel in delal v Nemčiji, ker sta se tja v času Jugoslavije preselila njegova starša, in se je par let nazaj vrnil v Slovenijo in pravi da mu je tu lepše, ker lepše živi. Včasih je bilo v Nemčiji fajn, zdaj pa ni več, tako da bo ostal v Sloveniji.

Pa tudi sodnica, ki dela na sodišču evropskih skupnosti v Luxemburgu nam je na predavanju povedala, da se pri nas lepo živi, čeprav se mi tega verjetno ne zavedamo.

Vglavnem moje mnenje je, da obstajajo države, kjer se živi lepše, obstaja pa veliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiko več držav, kjer se živi slabše.

Da pa je pri nas potrebno še veliko stvari uredit, pa je jasno vsem. Pomoje predvsem na račun tega, ker smo imeli na oblasti samo eno stran, ki si je lahko nagrabila kolikor si je le lahko (pa ne rečem da so to že od začetka delali, ampak sčasoma so začeli in ker so morali pokrivat svoje izdatke so višali/ustvarjali davke, na koncu pa so končali z raznimi ekscesi kot so Falcon ipd.)
Freude am fahren :)
Prikaži več možnosti
    • izidor001 je všeč

joda
joda

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 33 772
  • Avtomobil: BMW E30 MT1

Hay!

Zakaj ne napišite zakaj je tako rekla? Gre se za to, da je snaga napisala napačno davčno in njen in možu zaprlo bančni račun, tako da ne moreta o gotovine (imata tudi še dojenčka). Kljub temu, da so pokazali, da jim je nekdo drug dolžen denar in ne onadva, jima nočejo odpreti bančni račun nazaj, da prideta denar, ki ga rabita...očitno za preživetje.
Država jima je svetovala.... najamite odvetnika in pejte na socialno. WTF.
Predstavljite si, da vam ta trenutek zaprejo račun in nimaš denar niti za sendvič. Tud jst bi bil jezen.

...doživel na lastni koži:blackeye....tožiti pa ne moreš,ker je pač prišlo do napake,tako kot v omenjenem primeru,napaka pa je dovoljena:fight :blackeye

lp

joda
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Pero
Pero

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 15 672
  • Avtomobil: Fiat Ulysses

Bognedaj, da si navaden državljan privošči kako tako napako napram državni instituciji. All hell brakes lose.
Dvoličnost državnih inštitucij je podpirana ter zaščitena s strani države, državo pa tvorimo mi, volilci in krog je s tem spet zaključen. Nihilizem, ki vlada sedaj v vsej svoji krasoti je pač odraz izrazito v nebo vpijajočega idiotizma prebivalcev. Čeprav se sliši grdo in grobo je žal to v mojih očeh edina resnica. V očeh nekoga drugega pa pač neka druga. Volilci so tisti, ki res lahko kaj spremenijo. tokrat so volilci spet nasedli obljubam rdečih. Imamo kar imamo in to je vse skupaj nič. Upajmo na boljše, se pa bojim, da bom med vsem tem upanjem počasi postal star in iz tega vsega nič ne bo. Skrbi me tudi za moje otroke. Vse omejitve, ki nam jih sedaj dnevno postavlja država in EU vodi v totalitarni sistem, svoboščine niso več vrednost, napihnjena "varnost" gre pred človeškimi svoboščinami. Razne klimatske bullshit institucije prepovedujejo osnovno človeško bivanje, politiki s tem služijo na debelo, prav malo jim je mar za prebivalce. Kam to vodi vemo. Tisti, ki pa nekaj mahajo z slovensko zastavo in pravijo za druge , da so pomilovanja ali pa celo "obsojanja" vredni v istem dahu pa obsojajo grke in ocenjujejo nemce, takim bi toplo priporočal kakšen obisk v instituciji zaprtega tipa, ker kaj takega ni za med ljudi. Nekaj je svoje mnenje nekaj pa je svoj idiotizem nalašč stresati naokoli.
Dejstvo je, da večina v sloveniji ni srečna. Zakaj? Zaradi peščice veljakov, ki je slovenijo oropala tako denarja kot tudi dostojanstva. Odraz je pač v nezadovoljstvu naroda.

Urejal Pero, 13.01.2010, 08:05.

Why getting mad?.......Get even :-D
Prikaži več možnosti

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

Mene sploh ni sram, za nič..... sploh pa ker živin tukaj. Zakaj bi me bilo sram?

Bolj bi me bilo sram, če po rodu nebi bil Slovenec in bi v Sloveniji živel in se pi*dil kako me je sram, da tu živim in se bunim kako je vse v kur*u!!!

S povprečnim Slovencem itak nimam nič skupnega kot to da sem se tu rodil in da tu živim.....

Sram naj vas bo tiste, ki vas je sram, da tu živite. Pojdite drugam..... ker boste vidli, da ni vse tako lepo kot izgleda. Povsod je kakšna težava.

Pa ne me napadat, jaz tudi gledam, da bi šel stran, pa me ni sram, da tu živim.
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

To tematiko smo že velikokrat obdelali, ampak tebi, ker si "nov", pa toplo priporočam, da se resneje pozanimaš o selitvi, da ne boš končal ponovno v Sloveniji. Z dolgim nosom. :liar

Preden jo mahneš čez lužo, malce preveri naslednje stvari:
  • koliko stane dobra šola in kako (predvsem pa kdaj) boš pričel varčevati za šolanje tvojih otrok
  • kakšna je hiša za 150.000 € (cena je gotovo začasna - recesijska) in ali bo zdržala prvi močnejši veter
  • koliko stane zdravstveno zavarovanje
  • kakšen je delovni čas večine podjetij
  • preveri realne podatke plač v (tvojem primeru) Mariboru, mogoče tvoj krog ljudi ni pravo merilo
  • preveri cene (solidnih)rabljenih BMWjev ...

Toliko za začetek, vseeno pa predlagam branje že obstoječih tem.

Fakt: v Sloveniji ni rožnato, ampak se tudi nikjer drugje ne cedita med in mleko.

P.S.: tehnike v Seirsbergu/Grazu jaz ne kupujem že najmanj 10 let. Je pri nas precej ceneje, z boljšimi pogoji. :-D
Prikaži več možnosti
    • kosec in Tosi uporabnikom je všeč to sporočilo

Senna
Senna

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 6 158
  • Avtomobil: 330i,s1000xr

Mene je sram takrat ko pridem po enem tednu iz Nemčije,kjer je kultura na mnogo višjem rangu.
Samo,sej se pol tudi tle navadiš.Kuko že pravijo:pijem,da zdržim med norci:ok2

Jest pa ne pijem več,se mi pa jeb. za vse,kar se ne tiče mene.Če pa že kšn preveč utruja,se mu pa hitr moja desnica približa:blackeye :ok2

Bi rekel švaba:sehr schönes Land, aber ohne die Slowenen:ok2
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Tosi
Tosi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 239

To tematiko smo že velikokrat obdelali, ampak tebi, ker si "nov", pa toplo priporočam, da se resneje pozanimaš o selitvi, da ne boš končal ponovno v Sloveniji. Z dolgim nosom. :liar

• koliko stane dobra šola in kako (predvsem pa kdaj) boš pričel varčevati za šolanje tvojih otrok
  • kakšna je hiša za 150.000 € (cena je gotovo začasna - recesijska) in ali bo zdržala prvi močnejši veter
  • preveri realne podatke plač v (tvojem primeru) Mariboru, mogoče tvoj krog ljudi ni pravo merilo
Toliko za začetek, vseeno pa predlagam branje že obstoječih tem.

Fakt: v Sloveniji ni rožnato, ampak se tudi nikjer drugje ne cedita med in mleko.

P.S.: tehnike v Seirsbergu/Grazu jaz ne kupujem že najmanj 10 let. Je pri nas precej ceneje, z boljšimi pogoji. :-D

:ok
Prikaži več možnosti

anzhe
anzhe

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 177
  • Avtomobil: E-64 FejsLep

Glede zaposelnosti oz. brezposelnosti. Jaz bi tako naredil kot imajo Finci: direktor lahko kadarkoli pride do delavca in ga odpusti, brez da navede razlog in tudi brez sankcij. Delavec pa gre za 2 meseca na borzo, dobiva tiste €€€ "pomoči", in ta 2 meseca časa, da se prekvalificira za drugo delovno mesto! pri nas tega ni - zakaj? Aja sej res... lažje je delavca 9 mesecev plačevat na borzi, kot pa mu omogočit 2 meseca šolanja in, da ti lepo naprej davke plačuje (sej res... What i was thinking). S tem bi lahko brez cincanja povečali plače v državnih podjetjih, zmanjšali davke in vsaj za nekaj časa povrnili nasmeh na lica jebenih delavcih, ker bi lažje dihali, z več motivacije hodili na šiht ipd. Drugo je spet direktorji državnih firm - mnjah, oni so tam itak zaradi svoje nesposobnosti, ter političnega vetra. Kako lahko privat firme laufajo, državne pa down the valley in tam na dnu ostanejo - če gledamo, da državne firme vodijo superiorno nadsposobni ljudje.

Samo na glas razmišljam: Jaz sem toliko izgubil zaupanje v "naše" politike, da tudi če gremo na cesto, sploh nebi vedel koga volit - podmladke strank? :-D
Prikaži več možnosti

krt
krt

Alias Cavazza

• Uporabnik
  • Sporočil: 19 196

Sram živeti v Sloveniji?

Malo držav je tako socialnih kot naša preljuba mala Slovenija. Logično, da vsakemu ni ravno najbolje, ampak kaj nekateri mislijo, da v drugih državah pa ni tako?

Jaz mislim, da smo vsi lahko zelo srečni, da živimo v taki državi
Objavljena slika
Prikaži več možnosti
    • Gabrich je všeč

anzhe
anzhe

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 177
  • Avtomobil: E-64 FejsLep

@gerchy: za 150kosov je že kar konkretna bajta. Za ostale stvari pa nimam podatka.
Prikaži več možnosti

compadre
compadre

Lokalni MacGyver

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 242
  • Avtomobil: Discovery tdi

Mene je sram takrat ko pridem po enem tednu iz Nemčije,kjer je kultura na mnogo višjem rangu.
Samo,sej se pol tudi tle navadiš.Kuko že pravijo:pijem,da zdržim med norci:ok2

Jest pa ne pijem več,se mi pa jeb. za vse,kar se ne tiče mene.Če pa že kšn preveč utruja,se mu pa hitr moja desnica približa:blackeye :ok2

Bi rekel švaba:sehr schönes Land, aber ohne die Slowenen:ok2

motiš se
švaba je večji revež kot slovenc.....slovenc je za njih car

ne vem, mogoče si se gibal v kakšnem boljšem okolišu z nivojem in kulturo.....
se zapelješ malo ven, naokoli, vidiš, da ni nemčija to, kakor jo kažejo pri nas
švaba mora dobro premisliti kaj bo jedel, če si lahko to privošči, kakšen avto bo vozil, in kdaj ga bo vozil.......in tankal......
dobro, ni cela nemčija takšna, tako kot slovenija ne.......samo tam je kolk že ljudi? 80mio?, pri nas 2......
in je pa zato 4mio novih avtov pri nas, samo za to da se kurčimo......(ne dobesedno jemat cifre)
kulturni pa zdaleč niso, poglej kaj delajo, ko gredo kam na dopust (mallorca recimo)

Urejal compadre, 13.01.2010, 09:23.

And on the 8th day God created Land Rover :ok2
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

PIC
PIC

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 697
  • Avtomobil: /

Cene šol so lahko popolnoma znosne, če ne ciljaš seveda na elitne šole, pa še tiste te IZDATNO lahko štipendirajo (ravno danes sem listal almanah, kjer po višini subvencije prednjači ravno Harvard, ki ti pomaga s cca. 75 % VSEH stroškov). Na solidne faxe lahko greš tudi že na 15k dolarjev.

Nepremičnine postajajo vedno bolj poceni, Američane bo tole kupovanje na zalogo še dooooolgo teplo. Seveda elitne lokacije sem ne štejejo :).

Zdravstvo je pa v pizdi. Lastnih izkušenj nimam, ampak jamrajo pa vsi. Še hujši kot zdravniki so tukaj zobozdravniki, ti obirajo do amena :). Folk ima sklad samo za zobarje tukaj :).

Dela se minimalno 8 ur, raje 10, dopusta je tam, 15 dni na leto.

Cene rabljenih BMWjev so v povprečju višje kot pri nas, predvsem cene držijo starejši modeli, ki jih pri nas vidiš za par jurjev ...

Zdaj odvisno kaj bi "abc" onkraj luže delal. Če bo služil dobro, mu ne bo hudega ...

LP,
PIC
Prikaži več možnosti

alesio
alesio

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 218
  • Avtomobil: E 39 525 td touring

sram-mene ni me pa jezijo raznorazni Bavčarji,Erjavci in podobna golazen,pa tud naše sodstvo in red in zakon,ki sta na cesti,pismo mene s 600€ plače sodnik trefi brez milosti za vsako pizdarijo,tisti,ki majo pa 20 in več kilov plače pa nihče ne odgovarja za nič,moje mišljenje je da bi morali biti odgovorni položaji tud v primeru bedarij ki se dogajajo v naši republiki temu položaju in "odgovornosti"primerno sankcionirani,ne pa da vsak počne kar mu je volja,potem pa se ti tud opravičijo ne !in vse gre dalje kot da ni bilo nič,za avtoceste smo zapravili več denarja kot nemčija,so pa slabše ko v romuniji,zakaj izvajalca kdo ne postavi pred zid in reši to zadevo v opomin vsem drugim raznoraznim izvajalcem,v nemčiji mora vsak izvajalec javnih natečajev dati na svoje delo 10 letno garancijo,pr nas pa nekaj nardijo,odprejo čez dva meseca pa se že začnejo redna vzdrževalna dela,sem js neumen al tu neki ne štima?
Prikaži več možnosti

Pero
Pero

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 15 672
  • Avtomobil: Fiat Ulysses

Sram naj vas bo tiste, ki vas je sram, da tu živite. Pojdite drugam..... ker boste vidli, da ni vse tako lepo kot izgleda. Povsod je kakšna težava. .

Bi blo fajn ločiti med težavami pa životarjenjem in posledičnim nezadovoljstvom prebivalcev neke države.

Pa ne me napadat, jaz tudi gledam, da bi šel stran, pa me ni sram, da tu živim.

Ja odloči se sedaj, kaj bi rad.
Oču neču drž ne daj.......
Why getting mad?.......Get even :-D
Prikaži več možnosti

gerchy
gerchy

License for everything!

• V potrjevanju
  • Sporočil: 11 684
  • Avtomobil: z dost' dinamike!

@gerchy: za 150kosov je že kar konkretna bajta. Za ostale stvari pa nimam podatka.

Odvisno kje in odvisno kdaj.
Lahko je poceni, pa imaš 300 km do službe in 100 do trgovine. :skrbast

Da je kakovost gradnje vsaj 10-krat slabša, mi verjetno ni potrebno poudarjati.
Nazadnje, ko sem primerjal, je bilo razmerje cena hiše/št. plač zelo podobno, kot pri nas.

Preberite tudi PIC-ove poste, ima informacije zelo blizu prve roke. Pri nas so vse fakultete zastonj - privarčuješ vsaj 15.000. :ok2

Seveda je odvisno, kaj bi delal, ampak tudi če bi bil đomba, bi moral kar nekaj časa trdo garati. Priložnosti je bistveno manj, kot pa kandidatov. Garancije za uspeh, jasno ni.
Prikaži več možnosti

DOKTOR
DOKTOR

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 782

… sem ponosen, da sem Slovenec, trudim pa se, da me čim manj razburjajo dejstva iz teme. Ker za spremembe, »korak naprej« … enostavno nismo dozoreli.

V temi o aktualnem županu v prestolnici je bilo recimo prebrati veliko mnenj, da je karikirano vsak nov meter asfalta dobrodošel, se vsaj kaj naredi, pa čeprav se v istem hipu omeni in prizna, da se plača račun za (bistveno)več kot meter asfalta.

Če je to mnenje prebivalcev prestolnice OK, me ne moti niti najmanj, ampak, da se pa v naslednji temi »joče« o dragi državi, mestu, izdelkih, življenju …

Lahko bi tu nizal še druge strani dolge primere …

… vendar, na žalost ne spremeni dejstva: za spremembe bodo, ko bomo enostavno rečeno dozoreli. Do takrat je (naj)bolje kar lahko storimo to, da se čim manj razburjamo, pa s tem naredimo nekaj dobrega (vsaj) za svoje zdravje.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.