Meni se je pa očitno zrolalo, ker bom nekaj vzpodbudnega povedal.
Dva dni nazaj sva bila z bivšo v eni malo bolj nobel restavraciji v Portorožu. Jedilnica je bila skoraj čisto prazna, le ena miza je bila zasedena poleg najine. Gostje so se glasno pogovarjali in hočeš nočeš sem jih moral poslušat. Tako sem izvedel, da so visoke "živine" iz ene od obalnih občin. Mislim da je bil en od njih župan z ženo ali pomočnico, druga dva sta bila pa tudi iz ene uprave.
Iz medijev in tudi iz vsakdanjega življenja sem že tako navajen na razne barabije, da sem prav veselo vlekel na ušesa in sem samo čakal, kdaj bodo začeli šepetat ali kaj sočnega rekli. Pa ni bilo nič od tega, pogovor je tekel na strokovni ravni. Fora je bila v tem, da so se progovarjali o podpisu neke pogodbe za posel, ki je seveda šel preko natečaja na javnem razpisu. 10 minut sem poslušal podrobnosti o tistem razpisu in sklep je bil, da je bil speljan korektno. Ker vem kako gredo te stvari po nekaterih drugih občinah, sem bil močno presenečen. Še več, občutek sem dobil, da so za tistim omizjem res ljudje iz stroke in ne taki, ki jih je tja pripeljala politika. Malo je manjkalo da nisem vstal, jih ogovoril in jim čestital za pošteno delo... res, kapo dol za njih!
No pa o Primorski bi lahko povedal še in še takih zgodbic, saj glede na to da sem 3 leta hodil s Primorko (pa tudi sicer, iz poslovnih krogov), kar dobro poznam razmere tam dol. Je pa zanimivo in presenetljivo za tistega ki tega ni vajen, kako so razmere v posameznih občinah različne. Primorci res kot da bi bili z drugega planeta, madona... tako po italijansko sproščeni so. Že ko prideš v trgovino in stojiš pri blagajni se ti punce nasmehnejo, ne tako kot v Ljubljani, kjer so večinoma precej "visoke".
Skratka povedat hočem to, da ima Slovenija več obrazov in niso vsi črnogledi. Nasplošno velja da bolj ko si svetovljanski, bolj si razgledan, ampak včasih dejansko pridobiš že, če se samo malo sprehodiš po državi. Kaj vem, osrednji in severni del Slovenije je dostikrat zelo depresiven. Kot da zimska megla, ki se v tem letnem času s te zajebane kotline praktično ne dvigne (Gerchy prav imaš, takoj zamenjam Ljubljano za Velenje, če mi tam zrihtaš posel in kakšno dobro bejbo), res tako zelo vpliva na razpoloženje ljudi.
Tako da predlagam da greste kdaj pa kdaj malo na sončka, pa bo boljše. Takrat enostavno pozabiš na one tam spodaj v megli... in svet je najmanj za en večer spet lepši