Pridobivanje kondicije in mišične mase
Ker sem prenehal kadit, sem se odločil, da se začnem malo bolj gibat, ter probat izgubit kakšen kilogram ter pridobiti na kondiciji ter mišični masi. Ker vas je tukaj gor dosti takih, ki se s tem bolj ukvarjate, vas sprašujem kako in kakšne vaje naj delam, da izgubim par kg ter pridobim na kondiciji ter na mišični masi.
Trenutno delam sklece, trebušnjake mal laufam ter hodim vsak drug dan v hribe tko približno 2 uri hoje navzgor, Hvala za vaše nasvete ter pomoč. |
Prikaži več možnosti
|
Jaz od novega leta tudi hujšam...
Predvsem gonim kolo zvečer... zdaj ne toliko dolgo, ker nimam še kondicije ![]() ![]() Potem trebušnjake...vsak dan kakšnega več... predvčerajšnjem sem pretiraval z utežmi in posledica je orengi musklfibr ![]() Najbolse kurjenje maščobe je hitra hoja... ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Adijo, če pa kak stvar ne more bit na splošno predstavljena potem je to fitnesiranje. Boš pa mogo dat dosti več podatkov o sebi in kaj pričakuješ če hočeš da ti nekdo pomaga. Hujšanje in pridobivanje mišične mase ponavadi ne gre skupaj. Hujšanje je kardio + dieta, "bildanje" pa dobre vaje in še boljša dieta. Dieta je pravzaprav osnova oz. temelj in brez tega nimaš kaj iskat po fitnesih. Do takrat pa pridno tekaj, kolesari in delaj sklece doma in ne junk food jest.
|
Prikaži več možnosti
|
saj ni rekel da bi hujšal, ampak koliko sem ga razumel hoče izgubiti maščobo in pridobit mišično maso
![]() |
Prikaži več možnosti
|
http://forum.bmwslo....ead.php?t=54871 lahko si v tej temi kaj prebereš,če bo kaj uporabnega.
![]() Sicer pa tako na hitro..za izgubo maščobe so primerne aerobne vaje ( tek,kolesarjenje, orbitrek itd ) in da držiš enakomeren pulz ( okrog 140-160 če se prav spomnim,je pa odvisno tudi od let,teže - vsaj zdi se mi,bi moral malo obnoviti znanje ) Najbolje na tešče,saj se takrat pokuri največ podkožne maščobe. ( nekako tako ) Anaerobne vaje pa so vaje z utežmi. Za maso se ponavadi dela nekje 10-12ponovitev in 3-4 serije ter približno 1 minuta odmora/pavze med serijami. Ko sem "pucal" sem delal nekje 15ponovitev in imel krajše pavze med serijami ter vajami. Biločesa se boš lotil,hujšanja ali pa pridobivanje mišične mase je najbolj pomembna urejena prehrana,potem je trening+počitek. Za začetek lahko treniraš cca 3x na teden. Najlažje je začeti v fitnesu,sploh ob takšnem letnem času. Tam povprašaj tudi vaditelja ali trenerja kakšne vaje ti priporoča itd. Super je tudi če si najdeš kakšnega trening partnerja ![]() ![]() To sem na hitro skupaj zmetal,bo kdo drug ki ima več znanja povedal kaj več. Lahko pa se tudi prijaviš na maxximum-portal oz forum in si prebereš vse kaj te zanima ![]() Pa čestitke da si opustil kajenje,upam da tudi v bodoče neboš več kadil. ![]() Urejal Di4b1o^, 21.01.2010, 14:42. |
Prikaži več možnosti
|
Kar trenutno počneš, je že zelo veliko. Delaš pa bolj na moč. Priporočal bi, da še daš več poudarka na tek. Tu boš pridobil na kondiciji in kurjenju maščob. Prilagodi hrano. Zmanjšaj ogljikove hidrate - testenine, krompir, kruh... ampak samo zmanjšaj, ne ukini, ker OH potrebuješ za energijo. Od mesa se osredotoči na belo meso - piščanec, puran... pečen naravno in brez kože! Po treningu moraš poskrbet za mišice in sicer z beljakovinami. Izmed stvari iz hladilnika je najlažje speči jajca. Načeloma samo beljak, kajti rumenjak vsebuje veliko maščob in posledično holesterola. Najboljše pa so sirotkine beljakovine. Torej, če samo malo prilagodiš hrano in počneš isto naprej (z izjemo več kardio), bodo po kakšnem mesecu, že vidni rezultati. |
Prikaži več možnosti
|
Zakaj bi pa delal samo 3 serije, saj to ni nič? ![]() @Satosari: Kako dolgo pa ne kadiš? Si se dosti zredil? ![]() Jaz ne kadim malo več kot 6 mesecev in sem šel iz večletnih 72kg na 82kg:crazy |
Prikaži več možnosti
|
Res je. Hvala vam za nasvete, jih bom probal čimbolj upoštevat. ![]() Kadim pa zne 14 dni. Upam , da bom nadaljeval tako naprej. Urejal satosari, 21.01.2010, 15:16. |
Prikaži več možnosti
|
A tole z rumenjaki folk se vedno jemle za sveto?
![]() Kar se ticer vadbe za izboljsanje pocutja, bi na tvojem mestu izbral tek [svetujem kaksne boljse tekaske copate in pa mehkejso povrsino za tok kot naprimer asfalt, bodo sklepi hvalezni] in vaje z lastno telesno tezo [razne sklece, trebusnjaki itd...]. PS: Koliko casa nazaj si prenehal s kajenjem? Naj bi se po mesecu oz. dveh telo pocas spucal in naj bi se tudi izboljsal okus ter vonj [kar je v kocni fazi precej povezano]. Si morda pri sebi ze opazil kaksne znake izboljsanja? |
Prikaži več možnosti
|
Kadim ne že 14 dni, kar sem opazil je boljše počutje, apetit se je povečal, odkar telovadim tud lažje diham, malo sem pridobil na kondiciji. Počasi bo ![]() |
Prikaži več možnosti
|
eh slab.. kako lahko nehaš kadit tkole in nas kadilske bratce pustiš na cedilu
![]() ![]() ![]() Urejal voith, 21.01.2010, 15:34.
“You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
|
Prikaži več možnosti
|
Dosti je blo jutranjega kašlja, brez kondicije dosti smradu, sem šel samo malo v hrib sem mislil, da se bom moral na kisik prklopit:napaka |
Prikaži več možnosti
|
Zaj.. si,ker že prej nisi začel telovadit,potem pa nehal kadit.
Kupi si kolebnico,pa skačeš. 3 minte runda,vsakih zadnjih 15 sekund v rundi na polno,kolikor gre,potem spet normalno. Tek,sam ne pretiravat,pa fajn se zagrej,je pa boljše kolo kot @domzalcan,ker ne trpijo toliko sklepi,je pa res da delajo druge mišice kot pri teku. Trbušnjake delaj pravilno,da te ne bo križ bolel. Če te križ boli,potem že ni dobro. Srečno. ![]()
A truly rich man is one whose children run into his arms when his hands are empty.
|
Prikaži več možnosti
|
A to samo eno vajo? Npr. bench? Kaj pa poševni bench,vaje z zajlami itd? Moj trening je obsegal cca 4-5vaj za eno mišico,in pa približno 3-5 serij odvisno od vaje. Na začetku več serij,ker sem se še ogreval,potem pa 3-4 serije na hardc0re ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Ne vem ali paziš kaj ješ, ampak penjanje v hribe je res dobro za kondicijo. Za pridobitev mišične mase pa moraš trenirati z uteži, sklekci in trebušnjaki niso dovolj. Istokratno pridobivati mišično maso in gubiti mašćobo je zelo težko, na začetku še nekak gre, potem pa več ni mogoče. Ako nemaš časa za hoditi v teretano, poskusi malo delati komplex treninge domov, ne rabiš veliko prostora in cajta, za kondicijo in mišični tonus bo pa špica. Par primerov: |
Prikaži več možnosti
|
hehe, sej se zajebavam drgač ![]() js po defaultu ne kadim. kadim pa po drugem tretjem pivu, takrat mi resno zapaše ![]()
“You can't treat a car like a human being; a car needs love. ” – Walter Röhrl
|
Prikaži več možnosti
|
Ja, samo eno vajo in za eno mišico, potem spet ena serija druga mišica, pol kakšna serija trebušnjakov, metuljček in spet nazaj na prvo vajo. Torej v uri in pol obdelam naprimer: 1vaja 10x10 biceps, 1vaja 10X10 triceps, 1vaja 10x10 prsi in 1vaja 10x10 trebuh. A je v večih vajah za eno mišico kaka prednost? Do bencha in vaj z zajlami:mljask še nisem prilezel, ker z utežmi še delam samo doma zaenkrat. |
Prikaži več možnosti
|
Aja tako imaš ti trening. Jaz imam/sem imel: PON: prsa TOR: hrbet itd vsak dan eno mišico. Vse vaje za isto mišično skupino. Da ko končaš z treningom imaš eno košarico večje prsi ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Satosari po mojem mnenju se najprej odloči za pridobivanje mišic kar te posledično pripelje tudi do večje kondicije,po določenem času ti bo tako ali tako zapasalo malo izgubljati na teži,v bistvu boš začel samo kurit maščobe in definirat telo.Kar je počel @Chelemico je definicija in ne pridobivanje mišične mase,z nepravilnim izvajanjem celo kurjenje mišic.
Osredotoči se na urnik kot je že napisal @Di4b|o^ in za eno mišico treniraj več vaj(BICEPS: 5-6 serij cca. 10 ponovitev z različnimi prijemi 2 seriji z ozkim prijemom štange,2 z širokim,1x ročka,1x koncentracijski upogib...)tu si sam svoj šef in si sestavljaš svoj trening Kot so ti že forumaši opisali se osredotoči na izgubljanje odvečne teže ali pridobivanje mišic oboje žal ne gre skupaj:ok
Ability may get you to the top, but it takes character to keep you there
|
Prikaži več možnosti
|
Biceps + triceps skupaj, ok ne vem kolikšen je tukaj napredek! A si ne bi raje nardil trening na več dni, en primer je že podal Di4b|o. Jaz os. sem triceps delal recimo, ko sem treniral hrbet, ramena in na koncu pa še trebušnjaki. |
Prikaži več možnosti
|