Kolesarski podvigi forumašev
Opiši kaj imaš s kolesarjenjem v mislih. Makedam, hribi, ceste, trekking?
|
Prikaži več možnosti
|
vsega po malem, predvsem pa s časom bolj kot ne hribi
![]()
LP, Uroš
|
Prikaži več možnosti
|
Kaj pa za navzdol? Se boš spustil samo po makedamu, po kakih lepih potkah, po bolj zajebanih potkah, skoki?
|
Prikaži več možnosti
|
A še kdo kej brca. Danes sem bil malo prepozen pa sem zamudil sončni zahod. Najbrž bi ga ujel če ne bi za južno jedel bureka pa škatle piškotov, sem skoraj bruhal na poti navzgor
![]() ![]() Za nazaj dol pa žičnata ograja, sem mislil že da sem v Brežicah. Ma vojska zgleda neke vaje na Počku pa je zaprla z žico in pa trakom prepovedan prehod in znak za eksplozivna sredstva. Še dobro da niso v času mojega kolesarjenja po zaprtem območju, s kakimi havbicami streljali. Bi bi adrenalin, jaz po vlaki dol, levo pa desno pa granate ![]() ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Kje pa je takšen razgled ?
|
Prikaži več možnosti
|
Sem se potem odločil za CUBEa LTD SL 29, full XT, DT Swiss wheelset, FOX vilica, več za skoraj enak denar, v primerjavi s TREKom
LP, Uroš
|
Prikaži več možnosti
|
V sredo sva se z drago napokala v avtodom in jo mahnila v Kranjsko goro. Parkirala pri jezeru, ponoči naju je grel webasto... Naslednji dan, okoli 12 ure, ko se je za silo ogrelo, sem se spravil na mojega gorca (Ghost SE 9000) in uspel pribrcati na Vršič. Je bilo malo krize zadnji kilometer, ampak občutek na vrhu je bil fenomenalen. Spust malo manj, mokre granitne kocke, iglice borovcev po tleh, mraz... Nato pa topel tuš v avtodomu....
|
Prikaži več možnosti
|
Nad Počkom(okolica Postojne) ![]() |
Prikaži več možnosti
|
evo, jaz sem ravno opravil eno notranje, virtualno, mučenje, na visokih obratih
![]() in sem zašvical fuŁ ![]() https://www.strava.c...ities/430212561 se je pa letos, do zdaj, z obema kolesoma, nabralo že dobrih 7000km, tako da sem že čez lansko kilometrino ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Na sigmi 1009 števcu mi je šla baterija, sem dal novo in karkoli dam zdej v wheel size mi kaže neki narobe :D
kolesa imam 26"x2" višina je 66cm. Kaj naj sedaj vnesem po tej original tabeli ne razumem nič :D Probal sem 2114 vendar kaže okoli 10 kmh preveč ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.
|
Prikaži več možnosti
|
Po tej tabeli imaš za 26x2 2114mm obsega
Če ti pri tej številki javlja napačno hitrost predlagam, da ročno izmeriš obseg koles + na tla nalepiš kos salotejpa ali označiš s kredo + ventilček kolesa postaviš na oznako + kolo zapelješ naprej, narediš 2 (ali več) obrata, tako da sediš na kolesu + ko je ventilček spet na tleh narediš novo oznako + izmerjeno razdaljo deliš s številom(več je bolje) obratov Dobljeno številko v milimetrih vpišeš v števec. Alternativno imajo uglednejši proizvajalci (Continental, Schwalbe, ...) za svoje izdelke napisan obseg na spletni strani. EDIT: Probaj še 559-50 (2 cole = 50,8mm) ponavadi okrog 2050-2090mm obsega. Urejal Andrius, 20.12.2015, 18:47. |
Prikaži več možnosti
|
Ne morejo tako napisat ![]() Hvala ti ![]()
A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.
|
Prikaži več možnosti
|
To je preverjena metoda ![]() PS: Kdo mi lahko priporoča alternativo Garmin 1000 ? Potrebna mi je navigacija v smislu" turn by turn", kadenca... torej razni 520...odpadejo; poe |
Prikaži več možnosti
|
Turn by turn bi verjetno znali imeti tudi edge 800/810 (vsaj tako kaže hitro guglanje
![]() Kadenco in ostale ANT+ senzorje pa itak skoraj vsi garmini podpirajo. |
Prikaži več možnosti
|
Dejte mi nekaj pomagat prosim
A spravim treking 28" gume na 29" obroče?! Kolikor gledam bi naj šlo, 29" je namreč slaba izbira kakšnega bolj cestnega profila, 28" pa je izbira ogormna
Rad bi si kupil en bolj cestni komplet ožji od 2.00
LP, Uroš
|
Prikaži več možnosti
|
Problem je lahko še širina platišča.
Velikost naj bi bila enaka: http://www.betterbyb...-of-wheels.html
Tabela širin (meriš notranjo širino): http://www.ecovelo.i...-rim-widths.jpg Urejal Andrius, 30.01.2016, 16:16. |
Prikaži več možnosti
|
Ok sej nekih ultra tubularjev ne mislim gor devat ampak da je kakšna treking guma okrog 30mm
Hvala!
LP, Uroš
|
Prikaži več možnosti
|
oznaka felge je 622x20c, se pravi sem ravno okrog 30mm širine omejen navzdol
recimo za https://shop.freesty...cer-700mm-x-35c je OK Urejal u-r-o-s, 30.01.2016, 16:28.
LP, Uroš
|
Prikaži več možnosti
|
Zelo pomembno je kje bos kolesaril in s kaksnim namenom. Tele znajo bit super izbira za mesto (sicer trenutno raje ne, ko je polno peska, stekla in opilkov po kolesarskih) in vecinoma suh asfalt, profil je pa bolj za okras. Za moker asfalt ali neutrjen makadam raje kaj malo bolj zobatega (recimo kak Marathon plus). Urejal Andrius, 30.01.2016, 20:10. |
Prikaži več možnosti
|
Gre, dobra kombinacija so baje gume za ciclocross in 29", si prava raketa in povsod prideš.
lp, julius
|
Prikaži več možnosti
|