No sedaj po več, kot mesecu uporabe se prav zaprav sprašujem, ali je sesanje z sesalci sploh pravi način čiščenja in se bojim, da ni, ker teli mali robotki, so dejansko pometači imajo dve nasproti si vrteče krtače in še en res mali sesalec, ki dejansko potegne le vse tisto, kar je drobni prah in ga krtače ne vržejo v koš, ker poleti na okoli drobnega prahu pa ga posesa.
Torej ravno bistvo se mi zdi v vtrečih krtačah, ki jih res lahko dokupiš tudi za klasične sesalce, samo kupi jih pa skoraj nihče in ravno te krtače so edine, ki z tepihov dvignejo lase, pasjo dlako ......
V glavnem sam sem bil res šokiran nad tem, od kje ta robotek toliko svinarije zbere, največja prednost mu pa je, ali ga sprogramiraš pa kar sam štarta ali pa ga vsak dan zjutraj ročno aktiviraš in on potem v nekaj urah spuca stanovanje in se vrne na polnenje, moje edino delo pa je, da mu očistim krtače in spraznim koš, kar pa ne traja veliko časa, res pa je da se tudi zgodi, pri meni manj, kot 1 x na 15 čiščenj, da kje obtiči, na kakih kablih, tepihu in se nikakor ne uspe rešiti in potem malo pojamra, kao HELP ME in če te ni zraven se potem izklopi.
No sam sem tako navdušen, da sem kupil potem na Ebayu še enega pokvarjenega, ga razstavil v prafaktorje očistil, kupil nadomesten računalnik oziroma glavno ploščo tudi po Ebayu, ki je bila skurjena, obnovil baterijo z novimi členi močnejšimi in tudi ta Dirt Dog dela sedaj kot ura je pa ta bolj za garaže .....
Skratka, kar zanimiva tale robotika za pomoč pri domačih opravilih !
No temo sem odprl, da se piše v njej o vaših izkušnjah, problemih, ker take teme na tem forumu še ni .......
Urejal Mat xxl, 18.03.2010, 12:02.