Skoči na vsebino

 

Ročno orodje

- - - - -

 • Prijavi se za objavo odgovora
69 odgovorov v temi
Davidf1
Davidf1

  BMW Račna Team

 • Uporabnik
 • Sporočil: 24 257
 • Lokacija: Grosuplje
 • Avtomobil: E39 530dTA sleeper

#41

Kaj pa recimo tole, je bolj pofl, al gre. se pa videl pri enemu nov voziček, dosti poceni zadeva in so bile klešče v predalu že površinsko rjave, kar neki.

 

https://www.bolha.co...i-oglas-3794399

 

https://www.munichto...rrello-utensili


Prikaži več možnosti


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 926
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#42

Problem je ker je kvaliteta orodja padla tudi pri priznanih proizvajalcih, in potem prebiraš orodje katero je dobro in ne. Nekaj imaš potem od BETA nekaj od UNIOR-ja nekaj no name, nekaj HAZET,WURTH itd.itd.

 

Vedeti moraš da včasih si rabil bolj kot ne osnovno orodje in si prešraufal vse, danes temu ni tako,rabiš take in drugačne ključe,podaljše,nastavke..... Drugo kot drugo kvaliteta UNIORja kot se ga spomnimo v tistih rumenih škatlah tudi ni več kar je bil.  Tisti rumeni UNIOR je še dandanes živ.

To mi je jasno, da danes ne moreš kupiti vsega orodja ene znamke in upati, da si dobil vse odlične kakovosti. Časi, ko si brez razmišljanja opremil delavnico v Uniorju so že desetletja mimo. Je pač treba malce izbirati in pri več znamkah izbrati dobre kose. 

 

orodje je za si olajšat delo in manj mučit, jebiga u yugi pač niso meli veliko, drgač pa v afriki še vedno rešijo vs s macolo in sekačem, bi pa tud oni meli raj orodje pomoje

 

drgač če se gremo profesionalno, bi reku da vse kar se tle menimo vse skp bolj hobi, dat 1000-2000€ za orodje je lih da je nekaj, V ameriki niso še vidli tako minjaturnih vozičkov kot jih imamo mi

Žorž tudi takrat v Yugi nismo reševali tega z macolo in sekačem. Se je uporabljalo orodje, tudi nekateri namenski kosi, včasih celo domače izdelave. Pa se je vseeno izšlo s precej manj orodja. Samo za primer: Na domačem dvorišču se je s tem orodjem na kamionu zamenjala kabina, ko je shodil eden od difov na 6x4 se je naredila predelava na 4x2 vključno s kardani, zavorami, prestavitvijo vpetja vzmeti in stabilizatorjev... Vse kar se je sposodilo je bil dovolj močan vrtalnik, da so se v šasijo naredila nova pritrdilna mesta za vpetje vzmeti. 

 

O nešteto menjavah olja in kupu premontaž gum niti ne govorim. Tudi nekaj lepih rjavin se je popravilo s škarjami za pločevino, dvema kladivoma in plinskim varilnikom - od prerjavetih izpušnih loncev, do menjave obrob blatnikov in pragov vključno z notranjim nosilnim delom), pa do Flinstone style avtomobilov. Pika na I pa je bil sosedov moped (Tori če se ga še kdo spomni). Fantje so polomili okvir pri vpetju zadnje vilice na okvir.  Po popravilu je tisto revše zdržalo tudi vožnje odraslih. 

 

LP Tristan01


Prikaži več možnosti


Octopus
Octopus

  Licence to rust

 • Uporabnik
 • Sporočil: 6 587
 • Lokacija: Podalpska dežela
 • Avtomobil: E34touringVR12, T3 SYNCRO

#43

Mogoče malce nevmestno vprašanje, ampak vseeno: 

S Kakšnimi hobiji se nekateri ukvarjate, da potrebujete vozičke za orodje, heawy duty orodje in ne vem kaj še vse?

Glede na to, da si pisal za mojim postom verjetno v precejšnji meri leti name.
Z vozički imam tako situacijo, da so moja vozila na 2-3 različnih lokacijah. Ker imam rad pospravljeno, so posledično vozički najbolj uporabna stvar da je vse na svojem mestu, privlečeš do avta in delaš. Imam tudi tablo na steni, pa se je izkazalo da tako ostali družinski člani samo odnašajo, vrnejo pa ne. Zato imam 4 vozičke in dve predalni škatli, pa več kovinskih omar, ker je povsod nekaj.

Heavy duty... v resnici že današnje heavy duty orodje je po mojih izkušnjah to, kar je bilo včasih količkaj kvalitetno orodje- blackberretov post o rumenem uniorju drži, ker imam kar nekaj tega starega, in še več novega. KValitetne surovine, delo, vse postaja dražje kapitalizem in potrošništvo pa ne proizvedeta klešč, ki jih kupiš enkrat za tri generacije.

Včasih si v rezervnem kompletu zastave dobil en katek montirač, ključ za svečko in ne vem kaj še. Danes rabiš od torxa, imbusa, xy ključev dalje. Da ne govorimo o specifičnih kleščah za cevi pri novejših vozilih, specifičnih ključev za čepe, ipd. Pa je moje najmlajše vozilo v bistvu četrt stoletja staro, zadnji letnik proizvodnje in relativno enostavno. Ostala sta pa toliko in starejša. Je moj hobi, hkrati pa posledično zaradi hobija avto zadnjih 10 let+ z izjemo testerja ni bil pri mehaniku, ker se tega sam lotim. Vem kaj je narejeno, kako narejeno, vzamem si čas, denar zabijem v orodje, ki me veseli.

S tem orodjem lahko popravim kaj drugim družinskim članom, komu posodim, popravim nekomu tretjemu iz veselja in bo mogoče nekoč, če z njim lepo delam ostalo.

Z betinim kovčkom ki ga imam za "teren" sem v resnici več drugim popravljal, ki sem jih našel ob cesti s pokvarjenimi vozili, kot sebi. Računal nič, jebiga, večini si videl na obrazu da se jim je "marija prikazala"- v podobi hobotnice s staro e34.

Tako je meni leta nazaj pomagal forumaš DonAndrino ko sem imel e34 na novo in sem ga slučajno srečal- do smrti ne pozabim.
 

Sovražim drek kvaliteto. S slabim orodjem misliš, da nekaj imaš in si boš pomagal, na koncu zaradi slabega orodja narediš škodo, ne rešiš problema, vrgel si denar, čas in trud proč. Kupovanje poceni, slabega orodja je stran vržen denar. In ja, poceni in zanič dejansko pomeni, da recimo z Lincos kleščami za pridržat vztrajnik sem prijel vztrajnik in niti enega vijaka nisem zategnil, skrivile so se ko presta, nisem niti mislil nosit nazaj. Njihov balanser motorja naj bi zdržal 700 kil, ob 650 kilah obešenih nanj je le statično vse stalo, balansirati ni bilo šanse in ni veliko manjkalo, da bi breme padlo na tla. Ja, na meji, ampak dober izdelek bi zdržal za šalo. Tako pa ob 200 kilah komaj opravlja svoje. Saj ko ga vidiš koliko stane in kako je narejen... Ne pomeni pa to, da je vse Lincos orodje slabo. Me pa jezi, ker za balanser bi takoj dal 2x toliko denarja, če bi bil le malo boljši. Ni mi pa ravno da bi dajal za balanser ki sem ga rabil 1X do sedaj 800+€. Če pa nebi vedel kam z denarjem, bi ga kupil z veseljem.

Rad imam orodje in rad z njim delam. Z dobrim orodjem je veselje delat, če rad to delaš. Med mojimi zandjimi posti je poročilo od Flexovega sesalca. Z žirafo je sesalec stal 1200€. Ja, v bloku mi res ne pride vsak dan prav kot nekomu ki je vsakodnevni delavec- hkrati pa pričakujem, da bo delal X let. Do takrat sem si z njim obrusil stanovanje v obnovi celotno, posesal vse gradbene stvari, imam ga za odsesovanje žagovine, sesanje po tiskarni, sesanje avtomobilov, vode če bi rabil, ni da ni. Dober kos orodja.
Je bilo smiselno toliko denarja zapravit? Večini ne, moja računica je bila enostavna. 2 jurja je bil predračun brušenja in beljenja sten v tem stanovanju z materialom. Ko sem šel pogledat stanovanje, ki ga je izvajalec iz predračuna delal, mi je bilo slabo- ker sem sam malo bolestno pikolovski. Tako je hitro padla enostavna ideja, za ta denar imam profesionalno orodje za zmeraj, odličen material. Ja, časa sem porabil več kot en teden, ampak narejeno je bolje kot tisti "mojster" naredi, to gledam vsak dan in imam mir. Če bi hotel bi lahko sesalec in žirafo že drugi teden takoj prodal za 30% manj kot sem plačal zanj in bi bila še obljša računica. Tako bo pa ostalo doma, ker bom prej ali slej zopet rabil.
Enaka zgodba je bila recimo zakaj sem kupil moment ključ ki zategne do 1400Nm. Na T3 se glavne matice pesta zategujejo na 900Nm+ obrat za en pin. Lahko bi nategoval na pamet s podaljški, kje bi si sposodil tak ključ ne vem. Kombi mislim imet, kupil sem ključ, sedaj ga imam, ne rabim iskat, ne rabim tuhtat a je zategnjeno, ne rabim si vsakič sposojat.
Varilni aparat? Foter je za slabo narejen nadstrešek  za vinsko trto plačal poštenih 1200€. Kemppi  minarcmig evo200 ga je stal 1400€ in lahko z njim zavariš praktično kar hočeš če ne delaš ravno mostov ali neke agrotehnike pa pričakujem da bo še vsaj 10,20 let ok. Ja, lahko bi kupil telwin za 600, ni, pričakujem da bo vrhunska reč delovala in bo deljeno po letih pričakovane dobe ta znesek majhen na leto, zato sem mu rekel naj kupi dobro in zdravo.

Potem so pa tu še ostali hobiji, ki lahko nekoč preidejo v posel. Imam žirafo za dvigovanje motorja, ko sem jo kupoval sem še mislil kaj mi bo taka, ki dvigne vsaj tono, imam poltonsko, važno da je zložljiva, drugače bi bila še težja in dražja. No kako leto nazaj sva začela s punco postavljati starinsko tiskarno, v preteklem letu sem dvigoval in premikal po stopnicah, hodnikih ipd bremena od 700-1300kg. Še to dvigalo mi je postalo premajhno in sam sebe psujem, zakaj nisem več odštel zanj in kupil močnejše.

 

Če kupiš boljše imaš rezervo, če kupiš drek si porabil denar in misliš da imaš- pa ne boš naredil nič, kvečjem škodo in porabil čas.

 

Jaz recimo bolj ne razumem ljudi, ki jih vidim precej na forumu in v FB grupi- BMW za 15+ jurjev, dviguje s hofer dvigalko za 19,99€, ki nima ne dovolj velike naležne površine na dvižni točki ne stiku s tlemi ne nič. Dela škodo na avtomobilu, dviguje z muko, vse skupaj je nevarno. 350€ dobiš vrhunsko dvigalko, ki jo bodo lahko imeli tvoji mulci, če želiš in jo prodaš kadarkoli za 200 če z njo zgledno ravnaš. Logika? Ko takemu daš v roke ornk dvigalko, pa široke oči ko proba dvignit avto, večkrat videno. In kar še najbolj ne razumem, večini se še vedno zdi drago, ni pa drag njegov avto, po možnosti ko vdira dvižne točke, mu telebne na tla, ipd.

 

Je pa kot vedno 100 ljudi... enemu se zdi smiselno, da se napija in pokadi pol plače, drugemu se zdi smiselno da špara do groba, tretji vabi mladoletnice v avto, četrti odplačuje puf za novejšega cliota od soseda, peti vse plača drugim, da naredijo nemsto njega (in sam dela cele dni v službi), ipd, ipd. Vmes so tudi taki, ki so najbolj veseli orodja, starih kant, čudnih hobijev. Precej nas je na forumu.


Prikaži več možnosti
  • ponco, Nixxon, Mrcina in 6 ostalim je všeč


žorž4x4
žorž4x4

  BMWslo.comoholik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 2 125
 • Lokacija: skopo 51
 • Avtomobil: bmw m3

#44

To mi je jasno, da danes ne moreš kupiti vsega orodja ene znamke in upati, da si dobil vse odlične kakovosti. Časi, ko si brez razmišljanja opremil delavnico v Uniorju so že desetletja mimo. Je pač treba malce izbirati in pri več znamkah izbrati dobre kose. 

 

Žorž tudi takrat v Yugi nismo reševali tega z macolo in sekačem. Se je uporabljalo orodje, tudi nekateri namenski kosi, včasih celo domače izdelave. Pa se je vseeno izšlo s precej manj orodja. Samo za primer: Na domačem dvorišču se je s tem orodjem na kamionu zamenjala kabina, ko je shodil eden od difov na 6x4 se je naredila predelava na 4x2 vključno s kardani, zavorami, prestavitvijo vpetja vzmeti in stabilizatorjev... Vse kar se je sposodilo je bil dovolj močan vrtalnik, da so se v šasijo naredila nova pritrdilna mesta za vpetje vzmeti. 

 

O nešteto menjavah olja in kupu premontaž gum niti ne govorim. Tudi nekaj lepih rjavin se je popravilo s škarjami za pločevino, dvema kladivoma in plinskim varilnikom - od prerjavetih izpušnih loncev, do menjave obrob blatnikov in pragov vključno z notranjim nosilnim delom), pa do Flinstone style avtomobilov. Pika na I pa je bil sosedov moped (Tori če se ga še kdo spomni). Fantje so polomili okvir pri vpetju zadnje vilice na okvir.  Po popravilu je tisto revše zdržalo tudi vožnje odraslih. 

 

LP Tristan01

ne vem kaj bi rad poveda, da je bla yuga napredna? proti čemu? afriki?

 

ne razumem zakaj ne bi mel stvari ki ti olajšajo delo in življenje pa še všeč so ti, edino če bi rad dokazal kaj se da, ma sej nismo v resničnostnem šovu

 

tud jaz sem svojga yugota ko sem mel 15 let poravljal na travi pod drevesom, s nekaj rabljenemi ključi in pincami da sem lah motor ven uzel in kaj pol


Prikaži več možnosti


Martini Racing
Martini Racing

  bivši nick Consigliere

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 501
 • Lokacija: 01

#45

Hobotnica, lepo napisano!

Jaz mam veselje imeti kvalitetno orodje, ker je tako kot si rekel, še sinovi bojo lahko imeli kaj od tega....

 

Primer mojega  Wurthovega vozička z nekaj vložki.....

 

img20200417141020.jpg

 

img20200828162008.jpg

 

img20200731133509.jpg

 


 


             “What's the use of living if you can't feel alive?”

Prikaži več možnosti
  • Octopus in žorž4x4 uporabnikom je všeč to sporočilo


srcnik
srcnik

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 335

#46

Lepo velik :ok

 

Koliko je pa kaj cena takšnega špasa? (brez in z orodjem)


Prikaži več možnosti


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 926
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#47

Hobotnica, ne leti nate. Vprašanje je bilo mišljeno splošno. Na podlagi prej opisanih izkušenj, pa tudi tega kaj vse počnem doma, opažam, da se lahko za domače potrebe naredi večino popravil s precej manj orodja (vključno s popravilom kakšnega hobi vozila). Dokler imaš spodoben komplet gedor in natičnih ključev in nekaj izvijačev in še kakšno malenkost se lahko naredi ogromno. 

 

Kakovost orodja je tudi zame pogoj, ni ga hujšega kot ključi ki se raztegnejo in zvijejo ali pa izvijač ki ga polomiš pri zadnjem vijaku.

 

Jasno tudi, da za enkrat v življenju dvignit motor iz karoserije ne bom kupoval dvigala - si ga raje izposodim, če to počneš parkrat letno je logika drugačna. Posledično koliko časa nekateri preživite s svojimi hobiji da vidite smisel imeti takšno orodje. 

 

LP Tristan01


Prikaži več možnosti


Martini Racing
Martini Racing

  bivši nick Consigliere

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 501
 • Lokacija: 01

#48

Lepo velik :ok

 

Koliko je pa kaj cena takšnega špasa? (brez in z orodjem)

Prazen voziček je bil malo čez dve vijolici, trije vložki z orodjem pa skupaj recimo še eno vijolico....Še en vložek ali dva kupim in bo mislim da dovolj....

 

V nižjih predalih imam pa v v plastičnih vložkih (glej tretjo sliko)  posortirane vijake ter matice, podložke,.....par tisoč komadov....Urejal Martini Racing, 07.09.2020, 15:10.

             “What's the use of living if you can't feel alive?”

Prikaži več možnosti


srcnik
srcnik

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 335

#49

V nižjih predalih imam pa v v plastičnih vložkih (glej tretjo sliko)  posortirane vijake ter matice, podložke,.....par tisoč komadov....

Saj tile vložki so se mi skoraj še najbolj dopadli :ok
 


Prikaži več možnosti


blackberet
blackberet

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 874
 • Avtomobil: Tisto kar vozi sam Bog

#50

WURTH je kar se orodja tiče bolj kitajska preobleka.

 

Pri Wurthu bodite pazljivi in preden kupite njihovo orodje dvakrat vse preverite saj imajo veliko cheap zadev ali pa istih zadev kot jih ima konkurenca samo da imajo štempelj WURTH katerega fajn preplačaš.

 

Kar se tiče kemije je pa WURTH zakon.

 

Pa preden kdo skoči da temu ni tako,samo eden izmed primerov, pa jih je še .....

 

WURTH 75€

 

1156570.jpg

KS.TOOLS.če se prav spomnim pod 30€.

 

517lfnKKIsL.jpg

 Urejal blackberet, 07.09.2020, 15:24.

:bmw V8  :bmw
 

Prikaži več možnosti


blackberet
blackberet

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 874
 • Avtomobil: Tisto kar vozi sam Bog

#51

Da ne bo kdo rekel da sem kontra Wurthu.

Od njih se mi najbolj dopade,tale račna z podaljškom in gibljivo glavo z zaporo,čista zmaga in je ne zamenjam. (40€ brez ddv)
https://eshop.wuerth...cgid/en/US/EUR/

12603981.jpg/

 

 

In pa tale pregibno/magnetna SLIM luč. Sicer je predraga glede na to da je preobleka z štemljem in sem kasneje,ko sem jo že kupil našel identično tako brez štemplja na Poljskem. Stane pa pri WURTHu 45€ brez ddv
https://eshop.wurth....cgid/en/US/EUR/

 

14456551.jpgUrejal blackberet, 07.09.2020, 15:33.

:bmw V8  :bmw
 

Prikaži več možnosti


portland
portland

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 463
 • Lokacija: x

#52

Mogoče malce nevmestno vprašanje, ampak vseeno: 

 

S Kakšnimi hobiji se nekateri ukvarjate, da potrebujete vozičke za orodje, heawy duty orodje in ne vem kaj še vse? V moji mladosti je bil oče prevoznik in je doma stal kamion, ki ga je bilo potrebno zaradi obremenitev in starosti redno vzdrževati (menjava olja, popravila od elektrike do mehanskih napak...). Oče je kdaj še na fuš ličarsko uredil kakšen avtomobil, pa pri hiši nikdar ni bilo orodja več kot za en voziček in set osnovnega orodja v kamionu za nujna popravila na poti. 

 

LP Tristan01

Tudi v tvojem primeru je imel oče veliko orodja, ker nekateri z enimi vozičkom vzdržujejo cele flote vozil, ne pa samo en tovornjak. Ne moreš kupit pol ključa ali pol vozička, za 10 vijak pač rabiš 10 ključ, ne glede ali je to enkrat letno ali vsak dan. 


Prikaži več možnosti


portland
portland

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 463
 • Lokacija: x

#53

Problem je ker je kvaliteta orodja padla tudi pri priznanih proizvajalcih, in potem prebiraš orodje katero je dobro in ne. Nekaj imaš potem od BETA nekaj od UNIOR-ja nekaj no name, nekaj HAZET,WURTH itd.itd.

 

Vedeti moraš da včasih si rabil bolj kot ne osnovno orodje in si prešraufal vse, danes temu ni tako,rabiš take in drugačne ključe,podaljše,nastavke..... Drugo kot drugo kvaliteta UNIORja kot se ga spomnimo v tistih rumenih škatlah tudi ni več kar je bil.  Tisti rumeni UNIOR je še dandanes živ.

Na podlagi česa to trdiš, da je kvaliteta padla? Si dal kakšen ključ na natezni/tlačni preizkus? Tudi glede Uniorja si verjetno iz riti potegnil spet neke zaključke, tipično šankovska dognanja, staro je vedno boljše od novega. 

Jaz sem pred kratkim kupil poln Uniorjev voziček prirejen za vzdrževanje težke mehanizacije. In z njim sem na prafaktorje razstavil nekega oldtimerja, niti enkrat nisem rabil iti po dodaten kos orodja, vse sem imel v vozičku, tudi glede kvalitete res ne vem kaj bi lahko bilo bolje izdelano. Valda če boš pa z macolo udrihal po T nasadnem ključu, pa ni pomoči tebi niti orodju. Kupil sem pa Uniorja, ker je bil 50% popust, polna cena je preko 3k€, kar ne bi plačal niti v sanjah, ker je pač preveč za moje potrebe. Ampak bi kupil kitajca za 800€ z verjetno še več kosi orodja. Toda ker je bil popust in še slovenska sicer svetovno uveljavljena firma je bil to no brainer. Sicer imajo pa danes vsi proizvajalci ogromne popuste na polne vozičke, ker danes ti chromium vanadium dejansko naštanca vsak kitajec brez problema in vse je bolj ali manj enako kvalitetno. 


Prikaži več možnosti


blackberet
blackberet

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 874
 • Avtomobil: Tisto kar vozi sam Bog

#54

Na podlagi česa to trdiš, da je kvaliteta padla? Si dal kakšen ključ na natezni/tlačni preizkus? Tudi glede Uniorja si verjetno iz riti potegnil spet neke zaključke, tipično šankovska dognanja, staro je vedno boljše od novega.
Jaz sem pred kratkim kupil poln Uniorjev voziček prirejen za vzdrževanje težke mehanizacije. In z njim sem na prafaktorje razstavil nekega oldtimerja, niti enkrat nisem rabil iti po dodaten kos orodja, vse sem imel v vozičku, tudi glede kvalitete res ne vem kaj bi lahko bilo bolje izdelano. Valda če boš pa z macolo udrihal po T nasadnem ključu, pa ni pomoči tebi niti orodju. Kupil sem pa Uniorja, ker je bil 50% popust, polna cena je preko 3k€, kar ne bi plačal niti v sanjah, ker je pač preveč za moje potrebe. Ampak bi kupil kitajca za 800€ z verjetno še več kosi orodja. Toda ker je bil popust in še slovenska sicer svetovno uveljavljena firma je bil to no brainer. Sicer imajo pa danes vsi proizvajalci ogromne popuste na polne vozičke, ker danes ti chromium vanadium dejansko naštanca vsak kitajec brez problema in vse je bolj ali manj enako kvalitetno.

Umiri se malo, pa pusti mojo rit.

Seveda moraš branit Unior če si dal toliko € , misliš da ga ostali nimamo. Izvijače ima super. Lepo padejo v roko.

Če si razstavil oldtimerja z enim vozičkom, kaj več od fickota ni bilo od oldtimerja.

Trdim po mojih in šankovskih izkušnjah, danes Unior, gedore/nastavki itd. radi pocijo, kar se prej ni dogajalo.

Če dnevno sraufas nobeno orodje ni večno niti staro niti novo niti Unior, Beta, Hazet niti iz Hoferja zraven solate in sadja.

Urejal blackberet, 07.09.2020, 21:17.

:bmw V8  :bmw
 

Prikaži več možnosti


Davidf1
Davidf1

  BMW Račna Team

 • Uporabnik
 • Sporočil: 24 257
 • Lokacija: Grosuplje
 • Avtomobil: E39 530dTA sleeper

#55

Kateri vozicek si kupil in kje?

A tega?

http://www.metalmiku...h-strojev-1012a
Prikaži več možnosti
  • portland je všeč


portland
portland

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 463
 • Lokacija: x

#56

Umiri se malo, pa pusti mojo rit.

Seveda moraš branit Unior če si dal toliko € , misliš da ga ostali nimamo. Izvijače ima super. Lepo padejo v roko.

Če si razstavil oldtimerja z enim vozičkom, kaj več od fickota ni bilo od oldtimerja.

Trdim po mojih in šankovskih izkušnjah, danes Unior, gedore/nastavki itd. radi pocijo, kar se prej ni dogajalo.

Če dnevno sraufas nobeno orodje ni večno niti staro niti novo niti Unior, Beta, Hazet niti iz Hoferja zraven solate in sadja.

V bistvu sploh dvomim, da je mogoče z "gedoro" polomit katerikoli nastavek, niti nisem še nikjer tega zasledil razen od vsevedov na forumih. Seveda, če pa ročne nastavke uporabljaš na pištoli, po možnosti odteguješ kamionarsko gumo v napačni smeri, tukaj pa kot pravim ni problem v orodju.


Prikaži več možnosti


tristan01
tristan01

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 3 926
 • Lokacija: Fračji dol
 • Avtomobil: F31 318dTA (2013)

#57

Portland, žal se s tabo ne morem strinjat ravno zaradi opisanega. Pred 30 in več leti si kupil Unior in z njim popravljal vse od mopeda do kamiona/traktorja. Danes pa si nabavil voziček orodja prirejen za težko mehanizacijo s katerim obnavljaš oldtimerja...

Nekako ne pije vode. Če so vsi ključi enaki, je vseeno ali vzameš tvoj npr. nasadni ključ ali pa prvega s police in morata zdržati enake obremenitve. Praksa ni vedno takšna.

Se strinjam s tabo, da je treba orodje uporabljati z glavo namesto z macolo, ampak tudi v okviru normalne uporabe so razlike ogromne.

Doma imam kovček Holex orodja. Račna je dovolj močna, da sem z njo brez težav zamenjal komplet koles na Passatu, ko ni bilo pravega ključa pri roki.

Na drugi strani je v tem kovčku tudi set nastavkov za vijačenje, ki je ves polomljen in je celo Lidlov komplet svetlobna leta boljši. Pa sem te nastavke uporabljal za domačo rabo.

Ja vem, je nizkocenovni komplet, vseeno pa nekatera orodja krepko presežejo pričakovanja, druga pa niti osnovnih potreb ne zadovoljijo. Tega včasih ni bilo.

Lp Tristan01
Prikaži več možnosti
  • blackberet je všeč


blackberet
blackberet

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 874
 • Avtomobil: Tisto kar vozi sam Bog

#58

V bistvu sploh dvomim, da je mogoče z "gedoro" polomit katerikoli nastavek, niti nisem še nikjer tega zasledil razen od vsevedov na forumih. Seveda, če pa ročne nastavke uporabljaš na pištoli, po možnosti odteguješ kamionarsko gumo v napačni smeri, tukaj pa kot pravim ni problem v orodju.

Jaz ti nisem kriv v kaj ti verjameš in v kaj ne...
Kdo dela greši,Unior je pač pretrd in se včasih tudi kaj takega zgodi.

Na pištolo dajem kot temu praviš ročne nastavke(za na pištole naj bi bili črni,tudi te imam) pa mi še ni počil, ne uganes čigavi so, Interdiskontovi.

Po prebranih tvojih izkušnjah z orodjem bi rekel da bolj malo sraufas.

Nimam nobenega namena se zapenjati ali pametovati. Vsak zase najbolj ve. Meni je prav vseeno z čem sraufate dokler ste zadovoljni.

Urejal blackberet, 07.09.2020, 21:53.

:bmw V8  :bmw
 

Prikaži več možnosti


portland
portland

  Začetnik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 463
 • Lokacija: x

#59

Portland, žal se s tabo ne morem strinjat ravno zaradi opisanega. Pred 30 in več leti si kupil Unior in z njim popravljal vse od mopeda do kamiona/traktorja. Danes pa si nabavil voziček orodja prirejen za težko mehanizacijo s katerim obnavljaš oldtimerja...

Nekako ne pije vode. Če so vsi ključi enaki, je vseeno ali vzameš tvoj npr. nasadni ključ ali pa prvega s police in morata zdržati enake obremenitve. Praksa ni vedno takšna.

Se strinjam s tabo, da je treba orodje uporabljati z glavo namesto z macolo, ampak tudi v okviru normalne uporabe so razlike ogromne.

Doma imam kovček Holex orodja. Račna je dovolj močna, da sem z njo brez težav zamenjal komplet koles na Passatu, ko ni bilo pravega ključa pri roki.

Na drugi strani je v tem kovčku tudi set nastavkov za vijačenje, ki je ves polomljen in je celo Lidlov komplet svetlobna leta boljši. Pa sem te nastavke uporabljal za domačo rabo.

Ja vem, je nizkocenovni komplet, vseeno pa nekatera orodja krepko presežejo pričakovanja, druga pa niti osnovnih potreb ne zadovoljijo. Tega včasih ni bilo.

Lp Tristan01

Itak da kvaliteta varira glede na znamke, pa tudi jaz namenoma malo pretiravam ampak mi gre na kurac fanboyevstvo tam, kjer za to ni absolutno nobene podlage. Po mojih izkušnjah poklicne mehanike boli k za orodje, ker imajo dovolj drugih problemov, amateriji pa so sposobni delati dizertacije iz orodja, ki ga rabijo dvakrat letno. Na večini področij je šla kvaliteta izključno gor, cene pa v poden, recimo danes dobiš za nekaj € hoferjev baterijski vrtalnik, ki poseka 30 let starega Iskrinega na kabel, kateri je stal celotno plačo.


Prikaži več možnosti


blackberet
blackberet

  BMW fanatik

 • Uporabnik
 • Sporočil: 9 874
 • Avtomobil: Tisto kar vozi sam Bog

#60

Portland, žal se s tabo ne morem strinjat ravno zaradi opisanega. Pred 30 in več leti si kupil Unior in z njim popravljal vse od mopeda do kamiona/traktorja. Danes pa si nabavil voziček orodja prirejen za težko mehanizacijo s katerim obnavljaš oldtimerja...
Nekako ne pije vode. Če so vsi ključi enaki, je vseeno ali vzameš tvoj npr. nasadni ključ ali pa prvega s police in morata zdržati enake obremenitve. Praksa ni vedno takšna.
Se strinjam s tabo, da je treba orodje uporabljati z glavo namesto z macolo, ampak tudi v okviru normalne uporabe so razlike ogromne.
Doma imam kovček Holex orodja. Račna je dovolj močna, da sem z njo brez težav zamenjal komplet koles na Passatu, ko ni bilo pravega ključa pri roki.
Na drugi strani je v tem kovčku tudi set nastavkov za vijačenje, ki je ves polomljen in je celo Lidlov komplet svetlobna leta boljši. Pa sem te nastavke uporabljal za domačo rabo.
Ja vem, je nizkocenovni komplet, vseeno pa nekatera orodja krepko presežejo pričakovanja, druga pa niti osnovnih potreb ne zadovoljijo. Tega včasih ni bilo.
Lp Tristan01

Po izkušnja enostavno ločiš zrno od plevela.

Recimo Beta se mi glede osnovnega orodja izvijaci, ključi,raglje itd. sploh ne dodpade tudi ko pride potnik vidim. Kakšne zadeve kar zarjavele ali pa kažejo take znake pa je vse novo. Nikakor ne opraviči svoje cene.

Imajo pa razna specialna orodja super in tudi zanimive rešitve,tam mi pa ni problem dati €.

:bmw V8  :bmw
 

Prikaži več možnosti
-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.