Skoči na vsebino

Formula 1

* * * - - 1 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1989 odgovorov v temi
BIMR
BIMR

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4
  • Avtomobil: BMW 325 TD

In na drugi strani bi men navijat za ferrarija pomenl neki najbolj prfuknjenga. Pa ka bom jst en običajn majhen človek podpiral neko italjansko tovarno, od katere nikol ni nč blo in od katere nebom nič mel, če lahko podpiram mercedeza in bmwja(na katerih svet stoji), ki predstavljata neko tradicijo, zanesljivost, (d+same dobre lastnosti)... in s katerima bom upam preživel tud to živleje. brez formule 1 pa bi tud ferrari prodel oziroma se spustil pod okrilje kakšnega nemškega PRVAKA (BMW, MERC,AUDI,WW), kot se je to zgodilo že z večino italjanskih automobilskih značk.
skratka zame ferrari sucks

eXtreme --> tebi pa sam RESPECT[/quote]

:bmwfans ,jaki ste mi vsi ostali privrženci BMWja,tud takrat ko mu ne gre najbolj se vid kdo je ta prav navijač,drugač pa se strinjam da je šumi car-u, temi športu mevže itak nimajo kaj iskati,Alonso se je izkazal kot psihično močen in izkušen dirkač,mogoče naslednik šumija,kot že rečeno pa :bmw FOREVER-tud ko mu ne gre
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 156
  • Avtomobil: sivo povprečje

pablo]Emm kok me razkurte s tem cevljar d best pa cavallo rosso so nartabulsi in nevem kaj se vse, F1 sux odkar so zacel rdeci podkupovat eklstona pa so komisarji spregledal vsako cevljarjevo napako itd, v glavnem cevljar je bil zame car ko je z renojem zmagal in prisel do svojega prvega naslova ostalo mu je bilo podarjeno, ostali tekmeci so bili vedno v senci pa najsibodi so vozili odlicno ali pa vsaj tako kot cevljar pa nazalost niso mogli zmagovati zaradi proracuna ali cesa drugega. Drgac pa kr glejte to v miru, jst raj gledam GP se vsaj kj dogaja ne pa tko k tle k je vse skomercializiran kt krava v frjolcno namazana :P

Pablo, pojma nimaš. To si pokazal že s stavkom da je postal z Renojem prvič svetovni prvak. Prvo leto je bil svetovni prvak z Benetton FORDOM (notice the difference), ki ni bil najboljši motor. Naslednje leto je Briatore naredu sijajno potezo da je kupu Ligier (I think) ki pa so imeli Renoja, ker je vedu da bo ta motor edini s katerim mu bo ratal bit svetovni prvak.

PS: Conspiracy theory mi je bla pa orenk za nasmejat se. Kaj se vse ne zmislte. :crazy A to skup z Jerančičem ob piru pogrunate? :rofl

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

andrej777
andrej777

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 8 884
  • Avtomobil: e30 320i, e90 320d xDrive

Jz sem žačel formulo redno gledat pred cca 10 leti. Vem da je šumi vozu pr benetonu padal je dež ko svina in šumi je vodu več kot min za drugim(nevem kdo je bil). To je bla ena prvih dirk ki sem jo gledal in od takrat navijam za šumita ker sem vidu kaj je razturaval. Pol je šel kmal v ferrari in čeprov mu prvo leto statistično gledano ni šlo glih dobr se je spet nekajkrat lepo izkazal z svojo vožnjo. Čez 2 leti smo že slavili prvi maslov pri ferrariju in ga še nismo nehal.

Pa še to: JZ NE NAVIJAM ZA FERRARIJA AMPAK ZA ŠUMITA. Dirkač je več v F1 kot mištvo zato navijam za dirkača pa ni važno kje vozi. Boli mene za baročelota pa nevemkoga. Če baričelo zmaga je zame tako kot če Alonso.

Pa tudi če letos šumi ne dobi ene pike več (bog ne daj) bom navijal za njega in tako bo dokler ne gre iz F1.
Prikaži več možnosti

Pero
Pero

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 15 672
  • Avtomobil: Fiat Ulysses

.

Pa tudi če letos šumi ne dobi ene pike več (bog ne daj) bom navijal za njega in tako bo dokler ne gre iz F1.

Pod to se podpišem
Why getting mad?.......Get even :-D
Prikaži več možnosti

BMWpablo
BMWpablo

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 351
  • Avtomobil: BMW 330ci E46

pablo]Emm kok me razkurte s tem cevljar d best pa cavallo rosso so nartabulsi in nevem kaj se vse, F1 sux odkar so zacel rdeci podkupovat eklstona pa so komisarji spregledal vsako cevljarjevo napako itd, v glavnem cevljar je bil zame car ko je z renojem zmagal in prisel do svojega prvega naslova ostalo mu je bilo podarjeno, ostali tekmeci so bili vedno v senci pa najsibodi so vozili odlicno ali pa vsaj tako kot cevljar pa nazalost niso mogli zmagovati zaradi proracuna ali cesa drugega. Drgac pa kr glejte to v miru, jst raj gledam GP se vsaj kj dogaja ne pa tko k tle k je vse skomercializiran kt krava v frjolcno namazana :P

Pablo, pojma nimaš. To si pokazal že s stavkom da je postal z Renojem prvič svetovni prvak. Prvo leto je bil svetovni prvak z Benetton FORDOM (notice the difference), ki ni bil najboljši motor. Naslednje leto je Briatore naredu sijajno potezo da je kupu Ligier (I think) ki pa so imeli Renoja, ker je vedu da bo ta motor edini s katerim mu bo ratal bit svetovni prvak.

PS: Conspiracy theory mi je bla pa orenk za nasmejat se. Kaj se vse ne zmislte. :crazy A to skup z Jerančičem ob piru pogrunate? :rofl

Emm.......mozno ja da pojma nimam, sam kaj hudica vi cevljarjevi navijaci tolk branite tega cevljarja. Zal morem rect da bontona nima, da se vidi ko krsijo kak sporazum, kot naprimer zdjsnje testiranje, pa a jim je kdo kj reku, noben nic in pol je to zarota al kaj??? Djte se zresnit, ne recem da je slab voznik, to ni in nikoli ne bo, ni pa nartabulsi, ce je kdo gledal kako zgodovinsko oddajo o f1 ve kdo je voznik in kaj so takrat poceli. Res je da se je v 80h formula skomercializirala zaradi eklstona ampak takrat mi je blo kul gledat ker so se vedno neki prehiteval pa sesuval in nevem kaj se vse, danes je to dirkanje najtabolsih, se prav mas dober tim, dober avto, dober kupcek denarja in dobrega voznika pa si car, ce mas pa sam voznika dobrega ostalo pa ne stima tko k bi mogl pol pa ti ne prinese to nic. Poglejva teoreticno, ce bi vse postavili v isti avto z istimi nastavitvami in bi sli vozit, mislim da bi bil marsikdo presenecen kdo je na prvem mestu in kdo zadaj, je pa res da je potrebno upostevat psihofizicne lastnosti voznika, sej nima vsak voznik vsak dan dober dan in tako bi moral ponavljat celo sezono, no tu bi se pa vidle izkusnje voznika. Ok pa dost o tem, raje gledam GP in se tresem zraven ko vozijo po dezju z slick gumami pa prehitevajo, brcajo in nevem kaj se vse, to je sport ne pa F1, aja pa tud rossi je vozu F1 in ni bil slab, prav nasprotno je prehitel marsikoga od voznikov F1 po casu jasno, pa dj cevljarja na motor pa da vidmo :P

Drgac pa brez zamere and have a nice day :ok
I like it when is burning and when come a smell of a burned tire!!!
Prikaži več možnosti

wacko
wacko

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 972
  • Avtomobil: Še kar Laguna in C3

Če bo šlo tako naprej se boste kmalu še :boks :laugh :laugh . Šumi je talent, ki je bil ob pravem času na pravem mestu in je imel za sabo ljudi, ki so ga podpirali. Koliko je mladih, talentiranih voznikov, kakšen celo boljši od Šumija, pa se ne prebijejo višje zaradi financ. Mogoče je med njimi tudi kakšen Slovenec. Treba je priznati, da je Schumacher postavil nove mejnike v F1, ki pa se bodo zelooo težko podrli.

Edino napako, ki jo vidim pri Šumiju je ta, da ne navijam za njega. Potem bi bil v zadnjih letih, večkrat nasmejan po dirkah :laugh . No sem pa sedaj prišel na svoj račun, samo kaj ko se bo tudi to verjetno končalo.

LP
Ženske imajo problem za vsako rešitev !
Prikaži več možnosti

veloce
veloce

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 51 248
  • Avtomobil: Kombi

.

Pod to se podpišem

Vsak ima svojega favorita in o drugih svoje mnenje, zato ni prav, da se tukaj prerekate, ker stvari nikoli ne boste prišli do konca!
ARHITEKT
Prikaži več možnosti

eXtreme
eXtreme

Old school addict

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 064
  • Avtomobil: E30 320is

Po nedeljski dirki je mislim da vecina prisla na svoj racun. Oba williamsa na stopnickah :ok2 mene pa je kot vedno razveselil raikkonen :metalc Se je BMWjeva moc pokazala sele na stezi kjer je veliko pospesevanja in malo prostora za prehitevanje? No se malo o veteranu Hakkinenu (prekopirano iz najdi.si: " Mika spet zmaguje Objavljena slika

Po dvoletnem počitku se je nekdanjemu prvaku Miki Hakkinenu stožilo po dirkanju in sprejel je ponudbo Mercedesovega moštva v prvenstvu turnih avtomobilov DTM. Mnogi so dvomili, da mu bo uspelo v tem zelo neusmiljeno trdem razredu. Črnoglede napovedi je razblinil z zmago že v tretjem nastopu - v belgijskem Spaju. Več na naslovu www.dtm.de.
Objavljena slika
E30 316i, E30 316i, E39 528i, E30 320is, E30 316, E30 316, E30 323i, E30 318iT, E30 316i, E32 735iA, E28 524td, E34 525iT, E39 523i, E34 525iXT
Prikaži več možnosti

wacko
wacko

BMW fanatik

• Uporabnik

Ja, Miki so prišle izkušnje iz F1 na tem dirkališču zelo prav. Saj mu je to eno najljubših dirkališč od vseh. Saj se še spomnite, kako sta s Schumijem uprizorila prehitevanje na tisti ravnini. :metalc
Prikaži več možnosti

RobertH
RobertH

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 460

Mogoče bi bilo bolje, če bi ocenovali obdobja v F1. Formula zadnjih 10 let sucks. Ko sem začel intenzivno spremljati F1 (to se je začelo tam okoli 1982) je bila formula precej bolj zanimiva. To je bilo še obdobje, ko se je bil boj med turbo in atmosferskimi motorji. Takrat je bilo zelo veliko enakovrednih voznikov in ekip (Rosberg, Arnoux, Lafitte, Watson, Patresse, Prost, De Angelis, Piquet). Jaz sem osebno najprej navijal za J. Lafitte (dokler se ni prav hudo razbil v betonsko ograjo - zdrobljene noge). Da ne govorimo o progah, takrat so bili res pravi vozniki ala Villeneuve senior in Monza in Hochenheim in Kyalami so bili res huda kombinacija. Sedaj nam je ostalo nekaj ovinkov Parabolica in eu rouge - ostalo je bolj revščina.
Skratka govoriti o kakšni zanimivi F1, (me ne gane ne čevljar, ne mali kolumbijski pujs. Najbolj mi je všeč, med trenutnimi vozniki Heitfeld, vozniki tipa Weber in prej našteta kaveljca mi grejo pa na jetra. Zadnji voznik, ki je bil res pravi voznik za zanimivo F1 je bil Jean Alessi. Še o tem kdo je največji voznik F1: jaz ne vem, vem pa da to tudi pod razno ni čevljar ( takrat ko je BIL on na vrhuncu je bilo vse prilagojeno njemu in tudi hude konkurence v kvalitetnem vozilu tudi ni imel). Izbirati bi bilo potrebno med:
Prost - Senna(če nebi bilo enega ali drugega čevljar tudi pot razno nebi bil voznik z največ zmagami)
Lauda(po tisteh kar je doživel on in še enkrat postal prvak pa četudi le za 0,5 točke)
Stewart, Fangio itd.
Fantje (in ščepec deklet) F1 ni le sedanjost (kot sem že omenil je bolj žalostna), ampak tudi preteklost.
In, če vam je sedanjost vščeč, kaj bi bilo šele če bi videli kakšno 20 let staro dirko( ko smo ravno pri tem, kje bi si lahko zloadal kakšne stare dirke, na kaazi ni nič, le majhni odlomki. enkrat sem na eni ruski strani dobi pol Spaja l.1984 potem jo je tema vzela)
Pa brez hude krvi (vsak gleda po svoje). :ok2
Prikaži več možnosti

BBojan
BBojan

Bivši nick Bojan-Žan

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 536
  • Avtomobil: E46 "323td" ;)E87 120d

Današnja F1 res SUX...lepo bi bilo, da bi spet imeli ročne menjlnike, slick gume pa take "malenkosti"...da bi bila prehitevanja veliko bolj zanimiva...
...mislim da bo drugo leto F1 z pojavo 2,4 V8 motorji veliko bolj zanimiva...še bolje pa bo leta 2008, ker obljubljajo za takrat slick gume, drugačna krilca...
Prikaži več možnosti

Pero
Pero

Banned

• Izključen

ja zakaj pa ne bi dal not kr kakšne 1,4 kosilnice.
Sej bo pol vsak kart močnejši.
Prikaži več možnosti

eXtreme
eXtreme

Old school addict

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 064
  • Avtomobil: E30 320is

Ne ce bo turbo :laugh Kot bmwjev 1.5T :mljask
Objavljena slika
E30 316i, E30 316i, E39 528i, E30 320is, E30 316, E30 316, E30 323i, E30 318iT, E30 316i, E32 735iA, E28 524td, E34 525iT, E39 523i, E34 525iXT
Prikaži več možnosti

BBojan
BBojan

Bivši nick Bojan-Žan

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 536
  • Avtomobil: E46 "323td" ;)E87 120d

še posebej Ameriški karti, ki imajo 250 ccm...(2x 125ccm=cca 100KM)...
Prikaži več možnosti

atteya
atteya

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 855
  • Avtomobil: ultraviolet metallic 325i

ja, če dirkalnik vozi skorajda sam, pa dirkač samo gumbek pritiska in malo mota volan, potem svetovni prvak bit ni ravno umetnost!
Če bi čevljarju pobral mal več elektronike ven (pa še drugim), bi pa vidl, kdo zna v resnici vozit. To, da ti elektronika vozi avto, to ni to!
Po žilah se mi pretaka BMW, pijte mi kri!
Objavljena slika
Prikaži več možnosti

Pero
Pero

Banned

• Izključen

Atteya..............ne govor stvari katerih ne razumeš.
Prikaži več možnosti

elson2k
elson2k

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 399
  • Avtomobil: E320

Se tako pametna in napredna elektronika z neumnin oziroma nesposobnim voznikom ni recept za svetovnega prvaka. A ne atteya?

Z letosnjo sezono se je ocitno koncala prevlada Ferrarija, kar pa se zdalec ne pomeni da je Schumi bedak od voznika. Dogaja se tudi najboljsim in ja, letos Ferrari ocitno ni konkurencen. Schumija ne maram, mu pa tudi ne privoscim letosnjega sranja (predvsem z gumami) ki se mu dogaja. F1 je show in ne nekaj, na kar zganjam fanatizem kot nekateri.

Glede omejitev motorjev v prihodnosti pa adijo. Predlagam prehod na kosilnice, tako kot je rekel pero. :crazy Pa saj zarad spektakularnosti gledamo to F1 hudica :-D
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon

Tajnik BMW avto kluba Slo

• Globalni moderator
  • Sporočil: 67 156
  • Avtomobil: sivo povprečje

ja, če dirkalnik vozi skorajda sam, pa dirkač samo gumbek pritiska in malo mota volan, potem svetovni prvak bit ni ravno umetnost!

Hmm, zakaj pa potem niso bli zadnja leta tud ostali prvaki, če to ni umetnost?

Če bi čevljarju pobral mal več elektronike ven (pa še drugim), bi pa vidl, kdo zna v resnici vozit. To, da ti elektronika vozi avto, to ni to!

To kar je Pero reku.

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

wacko
wacko

BMW fanatik

• Uporabnik

Ne glede na to kar bo FIA naredila, da upočasni dirkalnike, bodo konstruktorji in njihove pametne glave, vedno en korak pred FIO. To se dokazuje tudi letos, ko bi morali biti dirkalniki za sekundo ali dve počasnejši kot lani, pa so dejansko za tolk hitrejši. Zmanjšati strošek F1 na tak način je zelo težko, ker moštva denar porabijo za druge stvari. Tako kot "briljantna" ideja o enem kompletu gum za cel vikend. Mehanikov zaradi tega ni nič manj, še vedno jih okoli dirkalnika skače tolk kot prej, ko so menjali gume. Res je, da porabijo manj kompletov gum na vikend, samo cena tega je lahko visoka. Tudi naslednje leto, ko bodo prišli V8 motorji, ne bo dolgo, ko bodo dosegali enake čase, kot letos. Enostavno bi morali vzeti voznikom še kakšno elektronsko pomagalo, pa več podtlaka v vožnji v zavetrju, tako da bi potem lažje prehitevali. Zanimivo pa je, da delajo nova, super moderna dirkališča, kjer je proga tako široka, da lahko trije dirkalniki vozijo vštric, a dirkalniki se vozijo v koloni en za drugim, ker prehitevanja praktično niso mogoča :napaka

Vsekakor pa morajo vrniti zanimivost dirk, nam, gledalcem. Saj samo zaradi nas delajo.
Prikaži več možnosti

Pero
Pero

Banned

• Izključen

Joj Wackman.
Eklektroniko ven pa ne vem še kaj vse.
Formula ena je vodilo in ikona vsega napredka in razvoja v avtomobilski industriji.
Razvijati jo morajo naprej in ne jemati dol oz. jo razvijati v nazaj.
Boljši in močnejši V8, boljše in nove mešanice za gume, novi kompjuterski programi, novi krmilniki , nova karoserijska oblika itd, itd.
Samo tako lahko benificira ostala avtomobilska industrija.
Poglej novega M.
Tehnologija iz F1. In mnogi smo navdušeni še najbolj pa lastniki.
A ti ni jasno , da gre vse naprej in , če to naredijo z F1 se bo vse ustavilo.......sicer ne takoj ampak ob uglednem času.
In pol bomo spet okna na roke kurblal pa avti nam bojo namesto 8 litrov žrli 12.
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.