Avto se je pojavil povsem slučajno (hvala za informacije Eddy

Avto je imel okvaro menjalnika in je bil na splošno karoserijsko ter v notranjosti malce zanemarjen, vendar tehnično v dokaj solidnem stanju, saj je bil lastnik mehanik na BMW servisu in je bil kar priden kar se vzdrževanja tiče.
Avto je ob nakupu imel povsem nove prednje zavore, nove lambde, nov hladilnik, visko, blazine zadaj, podvozje spredaj je bilo porihtano, prav tako nekaj delov podvozja zadaj. Avto je na letnih 16 col GY eagle F1, poleg sem dobil še zimske gume.
Niso delovala stekla zadnjih vrat, prednje desno se je zatikalo, klima je delala na obroke, ventilator klime se ni zalaufal, zavore so malce tresle, menjalniku nista delali 1. in 2. prestava (drseli sta), drugače je menjalnik delal brez butanj, cukanja, ko si avto spravil do tretje prestave je delal smooth in sem se z avtom celo pripeljal do mehanika.
No, menjalnik smo dobili pri forumašu Falcotu, moj mehanik pa je zadevo vzel v roke in med tem ko sem bil na dopustu zadevo poštimal.
Tako se je uredilo sledeče:
- menjava menjalnika z servisom menjalnika (nov semering pri wandlerju, menjava olja in filtra, tesnilo karterja menjalnika)
- preventivno čiščenje cevi za hlajenje olja menjalnika
- komplet servis motorja (olje, filtri (motor, gorivo), svečke)
- menjava vseh tekočin (zavorno olje, olje diferenciala, antifriz, olje servo volana)
- menjava gumi cevi servo volana
- menjava kompresorja klime, ker je stari puščal
- menjava ventilatorja klime (tistega spredaj) ter uporov zanj
- servis klime (na novo polnjena klima, klima filtri)
- menjava mehanizma za dviganje sovoznikovega stekla ter podmazovanje le tega
- podmazovanje mehanizma za dvig voznikovega stekla
- menjava komplet zavor zadaj (diski, ploščice, pakne ročne zavore in kar pač spada zraven)
- metlica zadnjega brisalca
- kocka za dvigovanje avta
- puše premnikov zadnje preme
- optika podvozja
- novi spodnji kolotečni plastiki spredaj
Zadeve ki bi jih rad še poštimal pa so sledeče:
- menjava obeh prednjih blatnikov zaradi rje - ima kdo v cosmosschwarz barvi?
- menjava zunanje kljuke za odpiranje voznikovih vrat (kaže da bo kmalu odpovedala poslušnost) -ima kdo v cosmosschwarz barvi?
- menjava volana ker ima raztrgano usnje (že imam ogledan komplet s tempomatom in seveda 4 krakim volanom, ki mi je nekako bolj všeč, le airbagi so na vseh nekaj zgubani)
- menjava obeh zadnjih mehanizmov za dviganje stekel (ali kdo ve, če so enaki na pred FL in FL modelih)
- nakup pokrova izreza za vlečno kljuko (ga ni sploh) - če ima kdo, se priporočam
- Aux IN, USB IN (Aux in bom najverjetneje naredil na TAPE foro, za USB pa še ne vem kaj bom naredil)
- menjava Xenon žarnic, ker je ena že pri koncu življenja
Pa dajmo še kaj o opremi.
Avto ima skoraj vse ključe (en glavni ključ se je izgubil), vso dokumentacijo (tudi servisno in servisne listke).
Oprema je sledeča:

Poleg tega ima še mat ringse v števcu (vradil lastnik pred mano), integrirane otroške sedeže, original gumitepihe za spredaj, paket za nekadilce, morda še kaj, kar ni napisano na original seznamu opreme.
Bukle in ključi:

Pa še izgled same zadeve, ki je malce zanimiv ker je hibrid pred FL in FL

Interior:

Sedaj pa bi rabil še kak nasvet.
S čim najbolje očistiti sedeže. Očistil sem jih z original BMW čistilom, in so recimo da 50% boljši kot so bili prej, še vedno pa je precej umazanije v gubah usnja. Prebral sem vse teme o negi usnja na forumu, pa nisem našel uporabne informacije s katerim čistilom zadevo očistiti.
Druga stvar ki me muči je guba na naslonu za roke spredaj. Se jo da zgladiti ali je rešitev le nov naslon?
Če pa se še česa spomnim pa bom napisal kar tukaj.
Zdej pa navalite s komentarji, vprašanji, ...

Urejal bizdam, 05.08.2010, 22:19.