Ko si menjalnik pregrel?
Ko je napaka v menjalniku in vrze v rezervni program to ja.
Ko pa olje "pregrejes" in vrze v zasilni program pa se ne.
Ko je napaka v menjalniku in se posveti lucka oz. Se napise ter vrze menjalnik v zasilni program ostane menjalnik ponavadi v cetrti prestavi.
Ko ga "pregrejes" ti ga vrze v drugo prestavo in cez to ne gre dokler se dovolj ne ohladi.
Dvomim,da je komu ze uspelo "pregreti" menjalnik ,ker do sedaj mislim da sem videl edino pri 540kah tako butast sistem hlajenja.
Popolnoma po nepotrebnem kompliciraš 
Ko ti računalnik javi napako da je z menjalnikom nekaj narobe, ne bo napisalo kaj je narobe, pri starejših modelih ne. Obvestilo je vedno enako in je odvisno samo od tega kateri model (letnik) avta imaš in kateri BC je v avtu, ne od tega kaj se je zgodilo z menjalnikom! Tudi če ti bi menjalnik med vožnjo odpadel z avta bo obvestilo enako, lol... če malo pokarikiram.
Menjalnik lahko crkne na različne načine in iz različnih razlogov, jasno. Lahko pa razloge za odpoved razdelimo na dve skupini, na mehanske in na tiste ki so povezani z oljem. Olje se v avtomatu lahko pregreje in SE pregreje - dostikrat se to zgodi. Razlogi za to so pa spet različni. Lahko je v menjalniku premalo olja, recimo. Lahko je olja malenkost premalo ali pa je že zelo staro, pa menjalnik prekomerno obremenimo (recimo drift ali vleka prikolice), v tem primeru se bo spet pregrelo. Tretja možnost je ta ki sem jo omenil, da je hladilnik zamašen. Skratka, možnosti za pregrevanje je veliko. Aja še ne eno možnost sem pozabil, olje se lahko pregreje tudi ko je menjalnik že čisto na koncu, takrat opilki v olju povečajo trenje v menjalniku in v osnovi že tako iztrošeno olje se zaradi tega pregreje. Da se je olje pregrelo spoznaš po vonju, ko ima vonj po zažganem. Pri skoraj vsakem menjalniku ki je v okvari je prisoten ta vonj, oziroma bom rekel tako: vsaj pri večini. V vseh teh primerih je prišlo do pregrevanja, zato lahko narekovaje okoli besede "pregreto" kar umakneš, ker niso potrebni - olje se čisto zares pregreje in to dostikrat, iz razlogov ki sem jih navedel zgoraj