Kaj to se namestijo originalne sani ali je treba kake tretje nabavit?
Za katere sani točno sprašuješ? Misliš vzdolžne na strehi ali tiste prečke, ki se namontirajo na prej omenjene?
Za katere sani točno sprašuješ? Misliš vzdolžne na strehi ali tiste prečke, ki se namontirajo na prej omenjene? Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/ |
Prikaži več možnosti
|
Nabavi rabljene strešne sanke original... verjetno jih ima Jerry na zalogi. Poleg njih rabiš tudi okrasne letvice na strehi (tiste pod sankami), ker tiste, ki imajo vratca za fixpoint vijačne točke, niso ok in jih moraš odstraniti.
Snameš strop in od znotraj vijačiš sanke... pa če se prav spomnim, moraš nekaj lukenj navrtati v streho, da jih bo dovolj za vse vijake F7P 704+DW10 FD+M50B20+M54B22+M57D25+N53B30 = 32 cyl = 1037 PS |
Prikaži več možnosti
|
aha se mi je zdelo da ni tak ajnfoh kot je bilo rečeno |
Prikaži več možnosti
|
|
Prikaži več možnosti
|
Style 166
|
Prikaži več možnosti
|
Hvala. Ma kdo kake take 17 za prodat? Bi jih mev za zimske ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Saj ne vem če je bilo govora v tej temi ali kateri sosednji, ampak vseeno vprašanje. Se pravi govora je da je M57D29 neuničljiv motor, kak je pa potem z bolj ali manj podobnim M57D25. Po moji oceni bi rekel da je zasnova oziroma motor enak, le drugih notranjih dimenzij, ali se motim?
Pa še dilema dizel vs. bencin. Pogovorno bi naj bil bencinar cenejši za vzdrževanje. Ali je temu res tako ali so to le zgodbice? |
Prikaži več možnosti
|
Dizla sta oba vrhunska, sta zelo podobna. Razlike so malenkostne, še največji sta v kubaturi in v velikosti turbine.
Bencinar je cenejši za vzdrževanje ker je manj za rihtat, ko je dizel enkrat porihtan je pa tudi zelo poceni, ni drag. Če znaš izbrat in si ne nakoplješ na glavo jamo brez dna, so vsi motorji hvaležni. Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/ |
Prikaži več možnosti
|
Problemi z raznimi puščanji in tekočin in porabo olja so pri benzinarjih precej bolj izraziti, kolikor jaz opažam pri dizlih tega praktično ni. Ko ga porihtaš je M57D29 daleč najcenejši in vrhunski stroj v vseh pogledih |
Prikaži več možnosti
|
kaj je s tem mišljeno manj za rihtat?
To s tekočinami ipd. sem tudi jaz opazil, predvsem kar se tiče olja. Pa še eno vprašanje. Kako rešujete težave oziroma obrabljeno usnje?
en primer, ali se da rešiti oziroma obnoviti kaj takega kot je na sliki
|
Prikaži več možnosti
|
A to gumico na vratih |
Prikaži več možnosti
|
Dizel je zahtevnejši ker ima turbino, injektorje in sistem dovoda in priprave goriva, ki zahteva več pozornosti kot pri bencinarju, sploh ko je avto že malo v letih (beri: kilometrih).
Sedeže ki so na sliki se da pa brez problema zrihtat, usnje se prebarva, samo pazi da bo delal nekdo ki je izkušen mojster, saj če to nekdo počne prvič lahko tudi zajebe in bo potem treba popravljat za njim, kar je dolgotrajno in zamudno opravilo. Resnica o globalnem segrevanju: https://demokracija....r-matjaza-lice/ |
Prikaži več možnosti
|
2x podrejani diski pa so se spet rahlo zvil :D Če gdo misli da se neda zvit diskov, naj se pelje ob savi (LJ-Litija-Zagorje-Trbovlje) jutr gre avto spet na dvigalo, da se detaljno pregleda podvozje.
Je mogoče gdo nadgradil orginal diske 324mm na kaj večjega ali bolj modernega ? Nvm kok mm so diski pri e60, itd....
Kaka je sploh max mera pri 17 felgah ? BMW E39 is king for me. |
Prikaži več možnosti
|
Sem videl tudi 4-batne BREMBO celjusti z 330 mm diskom na E39
![]() Samo, ce nimas lufov in volanska s koncniki v piko ter original diski, ti mora dolgo drzat brez tresenja ![]() |
Prikaži več možnosti
|
Sem vozil kar nekaj bmwjev, pa to konkretno... ampak diskov mi pa še ni uspelo zviti. Nekaj delaš narobe
Arbeit und disziplin:
![]() |
Prikaži več možnosti
|
Lahko pokažeš kako sliko/meritve teh zvitih diskov? Ker če ljudje na tracku ne skrivijo diskov potem nekaj drugega ne štima pri tvojem avtu. Sem mel neke čunga-lunga diske na Cliotu pa jih nisem šparal tud 1% ne pa jih ni zvilo |
Prikaži več možnosti
|
@asmircar: kaj novega? Res bi radi vidli te zvite diske. Jaz sem še vedno mnenja da ti samo zapeče svinarijo gor al pa so ploščice kaput. Meni je treslo edino ko so bile ploščice hin al pa seveda kaj drugega na podvozju. |
Prikaži več možnosti
|
Tresejo lahko tudi zadnji diski, pa vsi samo prve gledajo... |
Prikaži več možnosti
|