Skoči na vsebino

Golf GTI, Seat Cupra R, Megane RS, Focus RS in ostali hot-hatchi

* * * - - 10 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
9723 odgovorov v temi
Octopus
Octopus

Licence to rust

• Uporabnik
  • Sporočil: 7 038
  • Avtomobil: E34touringVR12, T3 SYNCRO

Kako da ne, če so pa ženske vodje prodaje MINI vozil? :ok2 :nana
Prikaži več možnosti

Nixxon
Nixxon
  • Globalni moderator
  • Sporočil: 68 099
  • Avtomobil: sivo povprečje

To je taktika za prodajo. :ok2 Tko palijo tipi in ženske "ki vozijo po drugi strani ceste". :hihi

To our friends and loved ones, no longer with us.

Prikaži več možnosti

bendeho
bendeho

BMW ljubitelj

• Uporabnik
  • Sporočil: 882

Če ste že privlekli gor mini-ja in clio-ta rs, bom jaz omenil še 2 avta, na katera ste očitno popolnoma pozabili ali pa sploh še ne veste da obstajata:

Nova Fabia RS in novi Polo GTI, 1.4TSI 180KM, 7 stopenjski DSG serijsko. Oba pod 20k€ in oba pod 1300 kg. + pri polu "naj bi bila" poraba 5,9l/100km kombinirano.
Polo 6,9 do 100, Fabia 7,3 do 100.
Ju je že kdo vozil?
Prikaži več možnosti

bankimun
bankimun

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 258
  • Avtomobil: 320d

Ja pa pozabu si še povedat da je 90% lastnic, kar je sicer dobr, lahko mimgrede kašno fejst punco spoznaš na semaforju oz. servisu:)...Sicer te pa hitro lahko okarakterizirajo za billya:gay

Za moje pojme je lestvica sledeča:

1.Focus RS (kralj tega razreda)
2.Honda Civic TypeR CW (nizka cena, NA motor)
3.Megane RS (res hiter avtomobil)
4.Mini JCW (gokard, žal predrag)
4.Golf GTI (top menjalnik DSG, top daily driver sploh za autoban, dolgočasen, premalo race filinga)
5.Clio Rs(mali ki sledi velikim:))
Seat Cupra RS, Škoda RS to so vse slabše izpeljanke golfa, za manj denarja...
Volvo C3 Audi S3 in podobni - to je vse predrago za ta razred!!!
Astra OPC (nevem kdo to sploh kupuje:) )Impreza, Evo sta rang višje, tako po ceni, performansih, vzdrževanju...In niso predmet te debate

lp

očitno se ti ne sanja kaj OPC je, še manj pa se peljal nisi...
OPC astra je super avto, da o Insignii sploh ne zgubljam besed....
Prikaži več možnosti

mitja155
mitja155

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 828
  • Avtomobil: Be eM We

Če ste že privlekli gor mini-ja in clio-ta rs, bom jaz omenil še 2 avta, na katera ste očitno popolnoma pozabili ali pa sploh še ne veste da obstajata:

Nova Fabia RS in novi Polo GTI, 1.4TSI 180KM, 7 stopenjski DSG serijsko. Oba pod 20k€ in oba pod 1300 kg. + pri polu "naj bi bila" poraba 5,9l/100km kombinirano.
Polo 6,9 do 100, Fabia 7,3 do 100.
Ju je že kdo vozil?

jest sem... ta tretjega trojčka... ibizo cupro :) .. kolega pa ima fabijo rs.. :) zakon avtoček, še posebej če vzamemo v račun da je nov polči z 3mi vrati pod 20k€ (meni najbolj všečen komplet)... za slednjega prepričujem ženo, da bi zamenjala 2012 ... moči je dovolj, DSG tukaj deluje odlično (v ostalih 122 in 160km izvedbah je bolj polžje naravnan)... poraba je velika, jaz sem jo imel malo čez 10l (je pa res da nisem veliko časa se počasi vozil)... ima pa kolega na fabiji sedaj po 8000km nekje čez 8l porabo...

vsi 3je so fajn igrača za tiste ki so že imel kdaj podivjano mini igračo (r5gtt, uno, punto) ...

lp
Prikaži več možnosti

alanq4
alanq4

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 760
  • Avtomobil: 156 V6 in giulia 2.0t

Samo glede na naslov ste zmešal razrede totalno.

Megan, golf, fokus ni isto kot clio, polo, mini itd...
Če gledamo že ta nižji razrde ni za pozabit puntota SS pa alfe mito qv 170KM.

Je pa žalostno da se cuore sportivo ne zmiga in naredi kaj konkurenčnega.... Hočem-o GTA izvedbe!!!
Prikaži več možnosti

Pepsi
Pepsi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 808
  • Avtomobil: NeptūnuS™

Če povzamemo resno zadevo med avti v Polo in Golf razredu, tu z svojimi avti najbolj izstopa Renault. Clio RS Cup je na "vrhu" koliko že? 4-5 let? Megana je sedaj izpodrinil Focus RS, ampak veliko tudi na račun medijskega pompa po mojem skromnem razmišljanju.. Kljub temu pa se čaka seveda tudi nova izvedba Megana "R".. In vemo kakšna je bila zgodba ko je na ceste pripeljal Megane R26 R, dvomim da bo tokrat tudi kaj drugače kot da bo najhitrejši "ringer" med FWD avtomobili :ok

p.s. Ne, nisem navdušen nad Renaulti.. Bolj nad "konfekcijo" VAG koncerna, ampak kar je za videti, prebrati, preizkusiti je pač treba povedati tako kot je. :laugh

Urejal Pepsi, 11.11.2010, 21:13.

“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti

bvogri
bvogri

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 459
  • Avtomobil: E34 540i 6st. ročni

Samo glede na naslov ste zmešal razrede totalno.

Megan, golf, fokus ni isto kot clio, polo, mini itd...
Če gledamo že ta nižji razrde ni za pozabit puntota SS pa alfe mito qv 170KM.

Je pa žalostno da se cuore sportivo ne zmiga in naredi kaj konkurenčnega.... Hočem-o GTA izvedbe!!!

Saj baje prihaja 1.7 twinair z skoraj 240 konjički?? Kdaj pa pride na ''police'' pa nimam pojma.

Prikaži več možnosti

alanq4
alanq4

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 760
  • Avtomobil: 156 V6 in giulia 2.0t

1,75 multiair je že zunaj, 235KM ima, na voljo je v giulietti QV. Moral bi biti tudi v mito GTA, ampak butasti italjani so prekinili zadevo....

Se pa strinjam, da čez renault sport ne seže noben trenutno. Focus je hud, samo ga šibkejši megane še vedno šola tam kjer to nekaj velja (ovinki)
Prikaži več možnosti

u-r-o-s
u-r-o-s

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 870
  • Avtomobil: e39 530i;e30 325ic;GS1.2k

Je pa nekaj zagotovo, da verjetno za na pisto da najboljši občutek prav CTR, avto se dejansko na pisti počuti zelo domače. Edino draga je nadgradnja NA motorja za nekaj dodatnih konjičev :)

Cene rabljenih ep3 so pa že kar privlačne :ok2
LP, Uroš
Prikaži več možnosti

DoubleG
DoubleG

The Iceman

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 466
  • Avtomobil: Darth Vader's ride

Dodal bi samo... leon cupra r je 27ke ne 31 ;) ... peljal navadno cupro (240konjev) in bil navdušen nad avtom, vendar... sprednji pogon ne hvala, plastika je ojej...

Golf GTI je fajn ker je dejansko lahko edini avto pri bajti... sorazmeroma ugodno vzdževanje ( + 200€ vsakih 60 000km če je DSG) - njegov največji minus je da je dolgočasen... Leon Cupra R je ok, veliko avtomobila za "malo" denarja, čeprav bi raje posegel pri tem po Meganu RS... Focus je odklop, brutalen izgled, verjetno tudi performanse, vendar notri cenen, da je groza (strop iz filca, vidni šraufi, tapete na vratih iz navadnega focusa).

S3 ali bog ne daj RS3 bi umaknil iz tukaj ker sta predraga za primerjavo. S3 je cca 8k€ dražji od R20, pa sta identična. RS3 bo verjetno krepko čez 50k€ in ne pade nikakor v ta rang.

Minđi cooper - da, vendar JCW... obupen notri (vizualno), obvezno je potrebno doplačati za recaro sedeže (oz. sedaj so sparcoti) in pa JCW... bomba... 1.6 z 110 konji se pelje da samo gledaš... še nisem nikoli užival bolje v čem podobnem.

lp

Meni osebno so Wv-ji obupno dolgočasni notri, mini mi je pa dizajnersko zelo kul (še posebej notranjost) in je image avto - kar wv nikoli ne bo.

Prikaži več možnosti
    • bankimun je všeč

Dark Funeral
Dark Funeral

Heathen

• Uporabnik
  • Sporočil: 29 087
  • Avtomobil: Ne More Biti Prazno!

Meni osebno so Wv-ji obupno dolgočasni notri, mini mi je pa dizajnersko zelo kul (še posebej notranjost) in je image avto - kar wv nikoli ne bo.

to itak....micka recimo je pa ku da si na konju..... tam maš grivo, uho.... :laugh Wlcome to Sparta :laugh
Prikaži več možnosti

Pepsi
Pepsi

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 16 808
  • Avtomobil: NeptūnuS™

Zelo dober point, ampak tu je govora bolj o zmogljivostih.. Konec koncev tudi ti dvomim, da voziš evota zaradi imidža..
“You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.” - Albert Einstein
Prikaži več možnosti

Silver Arrow
Silver Arrow

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 748
  • Avtomobil: Eisenacher Motorenwerk

hehe ste vse pomešal....date zravn BMW 135i potem pa pravte da Micka in Scooby ne gresta zraven, ja pol lahk primešamo še vse od S2000 do C30 CDI AMG pa še kaj????

pa kakšna ekonomičnost...pol glejte raje izvedenke GTD, GTI TDI, Cupra TDI, Delta JTDm...itd.

skratka najboljši avto bi biu če bi od vsakega vzeli nekaj, moč od Focusa, vodljivost od Megana, kvaliteto od S3, trpežnost Type R, lepoto QV Giuliette, in ceno Cupre R ali Škode RS kaj pa vem kaj je pocen!

glede Astre OPC pride vn in bo imela cca 280konjev, avto je kar konkreten in ne verjamem da bo pariral Meganu RS, bolj je to Golf R konkurenca, torej nekaj težjeg in bolj uglajene kot ostrega v stilu Hond, Renojev itd.

C30 bi pa moral imeti C30 R ampak očitno pri temu proizvajalcu spijo in mislijo prespati naslednje stoletje...isto govori njihov novi CEO kar pomeni da gre ta znamka res navzdol!

Mini je super avto za kratke ovinke, sem ga mnogokrat testiral, ampak na AC mu manjka in tut pri visokih hitrostih v ovinku ima malce nemiren zadek in motor je malce hmm neoster ga na konc kar malo zamori v obratih! je pa lega drgač super...sam je to mali avto in tut drag ne spada tok med hot hatche...ker pol spada sem tut Audi TT RS????

Aja Audi RS3 bo pošast...nič understeera in ne samo AC bomber, bo tut najhitrejši med ovinki, ga razvijajo z Audi Sport Quattro konceptom kar pomeni, da bo zasnovan bistveno drugače kot samo nadgrajeni S3!

drgač pa najboljši hot hatch Swift GTi :D
Swifthead
Prikaži več možnosti
    • bankimun je všeč

bankimun
bankimun

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 258
  • Avtomobil: 320d

al pa Renault 5 Turbo:ok2
Prikaži več možnosti

Sharkman
Sharkman

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 397
  • Avtomobil: Audi Q5 TDI

Jaz ti priporočam Škoda Octavia RS Combi 2.0T , nudi največ za ta denar !
kupit ću ga pa se provozat kroz Portorož
Prikaži več možnosti

Pirc
Pirc

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 12 909
  • Avtomobil: R4,R6,V8

Jaz ti priporočam Škoda Octavia RS Combi 2.0T , nudi največ za ta denar !

Se strinjam. S pomocjo neke eko subvencije pa lahko se 5k€ popusta dobis :ok

Avto ni nek blazen sportnik je pa vsestransko uporaben, prostoren nad vsemi pricakovanji. 2.0Tfsi motor je pa tko ali tako dober :ok
LP Pirc
Prikaži več možnosti

Vinci
Vinci

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 363

Včasih se mi je zdelo, da za ceno nekako ponuja največ Audi S3. Res je malo dolgočasen, ampak se mi je zdelo razmerje med ceno ter zmogljivostmi, kvaliteto in imidžem najbojše in največ, kar lahko trenutno dobiš. Potem pa so Audi S3 postal dražji in BMW 135i kar na enkrat cenejši. Danes je top opremljen Audi S3 okrog 55.000 EUR, top opremljen BMW 135i pa okrog 45.000 EUR?

Edina stvar, ki mi gre pri BMW totalno na k**** je njihov konfigurator. Ne vem, zakaj moram izbrati M usnjen volan ali pa odstraniti navigacijo, če hočem izbrati velur tepihe. Potem izberem še odlagalni paket, pa spet moram izbrati M multifunkcijski volan. Pa potem, ko izberem usnje, spet moram izbrati M usnjen volan, Ko izberem še vrečo za smuči, pa spet M usnjen volan. Ne vem, kaj imajo to za enih for s temi volani. Karkoli izbereš, moraš dodati nek volan ali pa odstraniti navigacijo. :)

Urejal Vinci, 12.11.2010, 09:22.

Prikaži več možnosti

Silver Arrow
Silver Arrow

Banned

• Izključen
  • Sporočil: 748
  • Avtomobil: Eisenacher Motorenwerk

Včasih se mi je zdelo, da za ceno nekako ponuja največ Audi S3. Res je malo dolgočasen, ampak se mi je zdelo razmerje med ceno ter zmogljivostmi, kvaliteto in imidžem najbojše in največ, kar lahko trenutno dobiš. Potem pa so Audi S3 postal dražji in BMW 135i kar na enkrat cenejši. Danes je top opremljen Audi S3 okrog 55.000 EUR, top opremljen BMW 135i pa okrog 45.000 EUR?

Edina stvar, ki mi gre pri BMW totalno na k**** je njihov konfigurator. Ne vem, zakaj moram izbrati M usnjen volan ali pa odstraniti navigacijo, če hočem izbrati velur tepihe. Potem izberem še odlagalni paket, pa spet moram izbrati M multifunkcijski volan. Pa potem, ko izberem usnje, spet moram izbrati M usnjen volan, Ko izberem še vrečo za smuči, pa spet M usnjen volan. Ne vem, kaj imajo to za enih for s temi volani. Karkoli izbereš, moraš dodati nek volan ali pa odstraniti navigacijo. :)

mogoče ne želijo da bi imel nekdo zelo naloadan avto, da ostane še kaj za Individual :laugh :laugh :laugh
Swifthead
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 871
  • Avtomobil: BMW

bmw ubistvu res ne sodi tuki. "prvo ligaši" so focus RS, megane RS, Golf GTI, R, Sciroco R, Leon Cupra...to je druščina so called hothatch! drugo je konkurenca, vendar precej dražja... trapasto je primerjat megana RS, bmwja 135 in S3 recimo ... prvi pogon, zadnji pogon, 4x4 pogon... da razliko v ceni ne omenjam. 2 megana RS za ceno enega S3? halo?
podpis
Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.