Skoči na vsebino

Golf GTI, Seat Cupra R, Megane RS, Focus RS in ostali hot-hatchi

* * * - - 10 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
9723 odgovorov v temi
nexus
nexus

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 435
  • Avtomobil: eMTB

Tisti, ki imate Focuse ST/RS (čeprav je verjetno pri Fiesti podobno), kakšna se vam zdi kvaliteta usnja? Redno spremljam STje letnik 2015-2018 (Mk3 FL), pa recimo zdajle gledam letnik 2/2018 s 109.000km, ki ima konkretno obrabljeno bunko prestavne ročice, volan je pa sicer še dokaj OK ampak opazno obrabljen (recimo Audi in BMW sta po 250.000km primerljivo zdrsana). Pa ni edini tak, velika večina jih ima pod 150.000km opazno zdrsane volane. Ker recimo sedeži (sploh pri ST2 z delnim usnjem, ne vem za ST3 s kompletno usnjenimi) so pa dosti boljši.

Vinska trta nima grla da bi sama vince žrla.

Prikaži več možnosti

technoboy68
technoboy68

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10
  • Avtomobil: Renault Sport

Imam STja 2013 z ST3 opremo, ki ima komplet usnje. Prevoženih imam slabih 160k km in je volan praktično kot nov. Tudi sedeži so kar lepo ohranjeni edino voznikov ima malo posedeno bočnico, kar se mi zdi kar klasika pri školkastih sedežih, če res ne paziš. Jaz ga vsake toliko spucam usnje in namažem. Se mi pa ne zdi usnje niti približno tako kvalitetno in trpežno kot recimo pri alfi 159, ki sem jo imel prej. Bila je letnik 2006 in precej preko 200k km pa je bilo usnje praktično kot novo edino na volanu je bilo nekaj znakov uporabe kar je logično. 

Prikaži več možnosti
    • nexus je všeč

nexus
nexus

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 435
  • Avtomobil: eMTB

Alfa 159 se mi zdi cela hudo kvalitetno izdelana :ok Naša je 1/2012 (izdelana seveda 2011, novo leto je še preživela v enem salonu) s TI opremo in nima pri 315.000km niti enega črička v notranjosti, sedeži so praktično kot novi, (delno perforiran) volan isto, edino bunko menjalnika smo zamenjali lani. Pa nasploh je cel avto zelo dobro sestavljen.

Če je že debata, o tem Focusu sem govoril: KLIK

Vinska trta nima grla da bi sama vince žrla.

Prikaži več možnosti

technoboy68
technoboy68

Začetnik

• Uporabnik
  • Sporočil: 10
  • Avtomobil: Renault Sport

Cena je kar ugodna. Pri mojem je bila prestavna bunka tudi skoraj kot nova, sem jo pa zamenjal, ker se mi original ne dopade. Ima pa kolega enakega facelifta in ima tud volan precej obrabljen pri manjših kilometrih kot jaz. On pravi, da ima hrapave roke, ne vem  :) . Drugače pa sem jaz zelo zadovoljen s focusom. Po slabih 2 letih lastništva popolnoma nobenega problema, razen kar sem si jih sam naredil  :-D . Zdaj pa mi je počila vzmet spredaj levo pa je bil razlog, da sem dal gor bilsteine b12  :-D

Prikaži več možnosti
    • fp4492, nexus in dnjehen uporabnikom je všeč to sporočilo

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2023. Vse pravice pridržane.