Zame porsche predstavlja vrhunec avtoindustrije nasploh in od majhnih nog sanjam o njem. Ta želja se je samo še večala odkar sem imel priliko sesti za volan boxterja, potem caymana in na koncu še 911ke.
Da skratim priče in romantiku

Torej, prikazala se je priložnost o uresničitvi sanj, jbg brez nekaj kredita ne bo šlo, ampak vseeno, enkrat si mlad in bolje zdaj kot pa ko nastopi middle age crissis

Nabavil bi si 911-ko! Model 997 carrero ali carreroS. Za vsak dan imam še par avtov tako, da bi jo koristil občasno in za dušo. Pogoj je ročni mejalnik, ostalo mi niti ni tako pomembno. OK ne bi se ravno prevažal okoli v roza porscheju...
Budgeta je tam 40, max 50k in bi tako kot vsak za svoj denar iztržil največ. Stanje na avto.netu je trenutno bolj bogo. En kup 996, in par primerkov 997, nekaj od njih žal finančno nedosegljive
Šel sem pogledat dve, prva je bila tale:
http://www.avto.net/...=3774568&show=1
Hm, kako naj rečem... Avto ni omembe vreden. Večina avta (če ne cel) pobarvan, USA uvoz z EU odbijači, brez kakršnekoli servisne dokumentacije... Je bil pa prodajalec max fer

Potem je pa še tale:
http://www.avto.net/...=2804106&show=1
Na prvi pogled deluje bolje kot prejšnja, sicer ni tako zanimiva barvna kombinacija ampak vseeno... Servisna dokumetacija obstaja, nekaj baje celo iz porscheja, ostalo pa privat. Sprednja šipa menjana '05, ostale '04 letnik. Na pantih sprednje havbe vidne sledi demontaže, spredaj naj bi bil štrihan samo odbijač. Mehansko OK, pelje se lepo, ne nabija, sklopka ne trese... Skrbi me kaj se je dogajalo s havbo!
Nažalost prodajalec ob ogledu ni imel veliko časa in nisem hotel tam gnjavit, tako da se bom oglasil drugič, ko bo avto opran, jaz pa opremljen s kakšnim merilcem laka itd...
Ali mogoče kdo pozna tale avto ali ve kaj več o njem. Lahko tudi na PM!
Preko vez in poznanstev sem nekako prišel še do dveh avtov, ki bi me znala zanimati. Ena je '06 svetlo modra carreraS z bež notranjostjo in tudi nekih 80kkm, druga je pa črna targa 4S '07 s 110kkm.
Avta naj bi bila OK, prvega poznam in upam da prideva z lastnikom skupaj s ceno. Drugi... hmmm 20kkm nazaj zamenjan motor, z računom in garancijo na porscheju. Ne vem, to je lahko dobro in slabo, avta še nisem videl, tako da...
Če kdo pozna kaj takega, kar ustreza zgoraj opisanemu, in je oziroma bo naprodaj, se toplo priporočam!
OK, dalje z vprašanji. Na kaj je treba bit pozoren pri 997kah poleg pač tistih osnovnih in splošnih stvari.
Kje so "cake" teh avtov, kaj je treba prečekirat? Problematika?? Bral sem da so imele tudi 997ke probleme s tesnenjem motrja na semeringu glavne gredi in probleme z ležajem "vmesne" gredi motorja. A kdo ve kako je s tem in kakšni so simptomi, OK za semering mi je jasno...
Kje so kakšni domači maherji za porscheja, kamor bi se dalo zapeljati avto na pregled in kasneje tudi na kakšen začetni servis da se odpravijo vsi felerji? Kdo je tisti tip v stegnah, ki ima za ograjo en kup teh strojev?!?
No pa sem se razpisal, upam da mi bo znal kdo kaj (kakorkoli) pomagat... Vseeno je v igri kar zajeten kupček denarja in kar je še bolj pomembno, sanje iz otroštva

LP vsem in tnx vnaprej