Skoči na vsebino

Vodič: Uvoz avtomobila iz Nemčije

* * * * - 2 glasov

• Prijavi se za objavo odgovora
1924 odgovorov v temi
dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 486
  • Avtomobil: FiST

Ne gre več nikamor dokler ne resim dmv in registracijo.

Po izkušnjah kje so najhitrejši za odmero DMV ?

V temi o Leonovem Lexusu so pisali da Postojna uredi v enem dnevu. Uredi kr prek edavkov pa izber Postojna :) Sem pa js tut v Velenju mel urejeno ful hiter, odkar ni več preverjanja cene gre 100x hitrej.

Prikaži več možnosti

Monaco
Monaco

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 154
  • Avtomobil: silver arrow & topless...

Samo a imamo dejansko kje napisasano kakšna je razlika med rumenimi in rdečimi? Ker ta debata je na forumu že leta in vse temelji na baba čula baba rekla. Meni so recimo na uradu zatrjevali da so rumene za cel eu ampak mislim da max teden ali 10 dni, medtem ko rdeče veljajo kot normalne tablice pa so lahko tudi za daljše obdobje.

Tudi naši dilerji večino avtomobilov pripeljejo z rumenimi...

Prikaži več možnosti

Monaco
Monaco

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 14 154
  • Avtomobil: silver arrow & topless...

Evo:

https://www.adac.de/...ngskennzeichen/

In še pojasnilo glede rumenih tablic:

Wer ein Auto mit Kurzzeitkennzeichen ins Ausland überführen will, muss beachten: Das deutsche Kurzzeitkennzeichen ist ein nationales Kennzeichen. Abkommen über die gegenseitige Anerkennung der jeweiligen nationalen Überführungs- und Probekennzeichen sowie der entsprechenden Fahrzeugpapiere bestehen nur mit Österreich, Italien, Dänemark und der Schweiz.

In einigen weiteren Nachbarländern werden das Kurzzeitkennzeichen und das rote Kennzeichen erfahrungsgemäß toleriert bzw. nicht beanstandet. Wichtig zu wissen: Es bestehen keinerlei Rechtsanspruch und keine Gewähr für die Beibehaltung dieser Praxis. Aus Frankreich und den Beneluxstaaten beispielsweise wurden dem ADAC in der Vergangenheit immer wieder Fälle gemeldet, in denen es bei Kontrollen zu erheblichen Problemen mit dem deutschen Kurzzeitkennzeichen gekommen ist.

Torej načeloma je to nemška tablica, sporazum imajo podpisan, da velja tudi v Avstriji, Italiji, Danski in Švici. V drugih EU državah jih načeloma tolerirajo, so pa že tudi poročali o kaznih zaradi teh tablic iz Francije in Beneluxa, pa tudi Romunije, Bolgarije in Madžarske.

Nisem pa vedel, da lahko dobiš rdeče za 12 mesecev :)

Urejal Monaco, 07.02.2023, 11:53.

Prikaži več možnosti
    • Nixxon je všeč

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 931
  • Avtomobil: BMW

Za 12 mesecev ni tako poceni.

Nekateri pišejo, da so rdeče tablice dražje od 200 eur ipd.  Odvisno od datuma veljavnosti.

Sam sem imel rdeče - veljale so 1 mesec od nakupa. Cena je bila 64 eur - leta 2018.

Prikaži več možnosti

damci
damci

Navi guru

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 565
  • Avtomobil: BMW F11 530dA Luxury Ind.

zanimivo, jaz sem 2017 dal mislim da enih 160 ali 180€, za 14 dni

@Jerry: Tako da ti se kar do Miholda zapelji in upaj, da bo imel čas... ker je čakalna vrsta nanj daljša kot pri kurbi, ki daje zastonj.
Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik

To da greš z prodajalcem - f.o. na banko je običajno, saj tako lahko potrdijo izvor denarja in preprečijo kasnejše težave z davčno službo ter pregledajo bankovce.

Običajno je tisti čas ko plačaš in do tehničnih tisti kritičen.

Sam imam nekaj izkušenj in je bilo vedno ok - ljudje so bili vedno korektni - res pa je, da se je šlo za vozila višjega cenovnega razreda z malo km.

Seveda obstaja nakazilo preko banke ampak vedno vedno ko je nujno se kaj zalomi. In potem čakaš.

Tudi na banki so trdili bo v 3h urah na računu ampak vedno je težava na drugi strani - pri banki prodajalca - da tistega denarja, kar ni in ni.

Sam verjamem, da iz Slo gre vse tako kot mora ampak v tujini se zaplete.

Nazadnje sem 2x uporabil naroči avto, ker mi časovno ni zneslo po avto in je bilo tudi ok.

Imam še eno vprašanje : mogoče pozna kdo koga, ki ti prepelje vozilo iz oddaljenih držav - recimo skandinavije/Litve, Latvije, Portugalske... z zaprtim kamionom?

Prikaži več možnosti

neicheq
neicheq

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 5 887
  • Avtomobil: /

Za DMV nima veze lokacije. Vse bo v roku tedna ali prej. Zdej ni več preračunavanja s cenami in gre vse hitro.

Prikaži več možnosti

simply
simply

BMW fanatik

• Uporabnik

zanimivo, jaz sem 2017 dal mislim da enih 160 ali 180€, za 14 dni

Odvisno je tudi od tega kje delaš te zadeve - sam sem imel vse ceneje ker je imel lastnik  ADAC Premium-Mitgliedschaft

Prikaži več možnosti

damci
damci

Navi guru

• Uporabnik
  • Sporočil: 10 565
  • Avtomobil: BMW F11 530dA Luxury Ind.

jaz sem kupil pri BMW hisi

@Jerry: Tako da ti se kar do Miholda zapelji in upaj, da bo imel čas... ker je čakalna vrsta nanj daljša kot pri kurbi, ki daje zastonj.
Prikaži več možnosti

nixx
nixx

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 4 054

Za DMV nima veze lokacije. Vse bo v roku tedna ali prej. Zdej ni več preračunavanja s cenami in gre vse hitro.

pa še kako ima veze lokacija...Ljubljana se čaka naj dlje...Postojna rešeno v enem dnevu.

Prikaži več možnosti

dnjehen
dnjehen
  • Uporabnik
  • Sporočil: 2 486
  • Avtomobil: FiST

Eh seveda da ma vezo. Njega itak bolje ignorirat, skos bluzi pa pojma nima.

Pa tut je logično da so čakalne dobe različne. Ne traja več po 40 delovnih dni (ker ne preverjajo cene) vseeno pa to ni avtomatizirano in more vloge nekdo pregledat.

To je druga debata ampak mislim da bi glih odmera DMV lah bla popolnoma optimizirana in urejena v sekundi po oddaji vloge. Podatke o men majo, o avtu majo, cena več nima veze. Ne vidim razloga zakaj to ni zrihtano.

Urejal dnjehen, 07.02.2023, 16:44.

Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik
  • Sporočil: 2 257
  • Avtomobil: Bmw 330d, 530GT

Evo:
https://www.adac.de/...ngskennzeichen/

In še pojasnilo glede rumenih tablic:

Torej načeloma je to nemška tablica, sporazum imajo podpisan, da velja tudi v Avstriji, Italiji, Danski in Švici. V drugih EU državah jih načeloma tolerirajo, so pa že tudi poročali o kaznih zaradi teh tablic iz Francije in Beneluxa, pa tudi Romunije, Bolgarije in Madžarske.

Nisem pa vedel, da lahko dobiš rdeče za 12 mesecev :)

Lih vprašal na homologaciji če sem rumen nelegalen. Pa pravi da kolikor ve ne, da mu redno prihajajo tudi rumene in ni še slišal da bi kdo plačal kazen.
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik
  • Sporočil: 1 250

Sam sem 3x peljal na rumenih tablicah iz DE in tudi pri nas sem jih uporabljal dokler so veljale. Sem pa vsakokrat placal razlicno ceno za isti cas veljavnosti tablic. V avstriji so me celo na radar dobili z njimi, 2x :)

Urejal rok46, 07.02.2023, 18:04.

podpis
Prikaži več možnosti
    • exess je všeč

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

Lih vprašal na homologaciji če sem rumen nelegalen. Pa pravi da kolikor ve ne, da mu redno prihajajo tudi rumene in ni še slišal da bi kdo plačal kazen.

Kaksen se ti zdi ta motor 18i? Se ful pozna da je 3 valjnik? Je dovolj poskocen ali “zamorjen” motor? Predvidevam, da je isti motor kot v miniju - 1.5 136hp :) Nek feadback si verjetno zdej dobil ko si se vozil iz DE domov…
podpis
Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik

Kaksen se ti zdi ta motor 18i? Se ful pozna da je 3 valjnik? Je dovolj poskocen ali “zamorjen” motor? Predvidevam, da je isti motor kot v miniju - 1.5 136hp :) Nek feadback si verjetno zdej dobil ko si se vozil iz DE domov…

Iskreno, strah me je pritisnit ker imam občutek da se bo razpadel :) :)

Hecam se, moram priznati da je zelo poskočen kolikor je lahko za 1300kg in 136KM. Sem ga sprobal do 200km/h, cist ok, nimam občutka da se matra. Povprečna poraba 6.5l. Za mesto in krajše relacije res ne vidim smisla v dieselu.

Kakšen 120i bi bila sigurno še boljša izbira, so pa občutno dražji.
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

Ok, tnx za info. Potem zadeva res bi slaba, ce ne daje “svoh” obcutka po avtocesti. Poraba pa vec kot ok.
podpis
Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik

Ok, tnx za info. Potem zadeva res bi slaba, ce ne daje “svoh” obcutka po avtocesti. Poraba pa vec kot ok.

Sem se že pozanimal, na stage 1 gre na 185KM in 300NM, ampak ne vem če je to pametno delat na tista tri boga cyl :)
Prikaži več možnosti

rok46
rok46

BMW fanatik

• Uporabnik

Mislm da ni nobene potrebe, ce je tole sekundarno vozilo za po mestu :)
podpis
Prikaži več možnosti

hammanM5
hammanM5

Novinec

• Uporabnik

Oddal elektronsko v Postojni 7.2. Danes dobil odločbo za plačat na eDavki (elektronsko). Ko plačam jim spet pošljem potrdilo prek eDavki? Ali bojo avtomatično zaznali plačilo in mi poslali potrdilo da lahko grem na registracijo?
Prikaži več možnosti

žorž4x4
žorž4x4

BMWslo.comoholik

• Uporabnik
  • Sporočil: 3 710
  • Avtomobil: bmw m3

Oddal elektronsko v Postojni 7.2. Danes dobil odločbo za plačat na eDavki (elektronsko). Ko plačam jim spet pošljem potrdilo prek eDavki? Ali bojo avtomatično zaznali plačilo in mi poslali potrdilo da lahko grem na registracijo?

očitno še vedno dolgo to traja na žalost,...

Prikaži več možnosti

-->
BMWslo je zasebna spletna stran in ni v povezavi s podjetjem BMW AG.
Obiščite uradno stran BMW Slovenija.
BMW je registrirana blagovna znamka podjetja BMW AG.
BMWslo.com © 2001-2018. Vse pravice pridržane.